Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, May 31, 2009

Superchubby woog op het moment van schrijven 194.00 kg (bmi: 57.93).

Erg mooie reportage en giga reacties
Afgelopen vrijdag was dan de uitzending. Ik was zelf best zenuwachtig om het te zien. Uiteraard was ik niet bang omdat ik alle vertrouwen in de redactie van Netwerk heb. Maar hoe hebben ze het uiteindelijk allemaal bij elkaar gebracht? Ze hebben tenslotte maandenlang gefilmd en meters aan videomateriaal verzameld. Maak daar maar een goedlopende documentaire van 13'55 minuten met een boodschap van. Dat is echt een vak.

Op de tijd van uitzending was Netwerk met zo'n 600.000 kijkers de nummer 4 van de Nederlandse zenders. Direct na grootheden als SBS Hollands got talent (1 miljoen), Muziekfeest Sterren Cruise van de Tros (780.000) en Dancing with the stars van RTL 4 (700.000). Dat is enorm goed bekeken vind ik. De mannen en vrouwen van Netwerk hebben met deze uitzending een goede documentaire neergezet met de juiste teasers en aankondigingen.

Ik heb met veel plezier en trots gekeken. En ja, ook ik had op diverse momenten tranen in mijn ogen. Ik heb het ondertussen nu 4 keer bekeken en iedere keer als ik dat moment zie dat ik door de 200 kilo grens heen ga pakt me weer. Dat was toen emotioneel en als ik het terug zie weer. Het is een moment om te bewaren voor later.

Als ik zie hoe moeilijk ik eerst in september liep en nu veel beter loop dan is daar een duidelijke verbetering in te zien. Dat soort kleine dingen die je zelf niet zo door hebt omdat het geleidelijk gaat maken indruk als je ze naast elkaar ziet. Net zoals die typische voor en na foto's.

Maar mijn God, de reacties! Het is niet te geloven zoveel reacties die ik heb mogen ontvangen. Via diverse kanalen kwamen ze naar me toegestroomd als een grote warme douche. Per telefoon, sms, email, twitters, forums, websites, weblogs en uiteraard persoonlijk.

Het zijn er zoveel dat het bijna niet te bevatten is. Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken voor alle zeer positieve reacties en blijken van respect. Ik heb ze allemaal verzameld in een groot lang word document van ruim 20 pagina's. Ik ga blozen als ik dat allemaal lees, maar de volgende keer als ik weer eens in een dip ben dan hoef ik dit maar te lezen om er weer versterkt en geinspireerd uit te komen.

Gisteren reed ik over de markt op het Mosveld in Amsterdam Noord en werd regelmatig aangesproken door mensen die me gezien hebben. Als ik dan vraag wat ze er van vonden waren ze allemaal onder de indruk. Sommigen vertelden dat ze zelf niet zo'n sterk doorzettingsvermogen hadden of een sterke ruggewervel hebben. Sommigen werden zelfs erg emotioneel. Nadat ik wat meer met ze sprak zeiden ze allebei dat ze inspiratie kregen uit mijn verhaal en toch verder gingen proberen. Dat ik hun daarin kan helpen maakt voor mij het allemaal waard. Ik vind het zelf inspirerend om anderen te helpen op dit moeilijke en lange pad van zelfontwikkeling en gewichtscontrole.

Door de giga hoeveelheid van alle reacties kan ik niet iedereen persoonlijk bedanken maar bij deze wil ik iedereen heel héél veel bedanken voor de lieve attente reacties en blijken van respect. Het is echt hartverwarmend en indrukwekkend om te zien hoeveel mensen de tijd en moeite nemen om te reageren.

:superchubby:

P.S. Voor diegenen die het (nog eens) online willen bekijken klik dan hier.

May 31, 2009 om 03:17
een goedemorgen kanjer,

lijk me zo goed doen om al die postieve reactie's te krijgen,ik heb het zelfs over je gehad op een verjaardag gisteravond,maar wat is de uitzending goed bekeken zeg,echt super!
nou kanjer zet hum op want je kan het en dat weet je!

een knuffel van mij
May 31, 2009 om 04:46
:hoi: Eric,

ik heb het programma net even gekeken, want ik heb de finale van Hollands Got Talent gekeken :$ en ik heb echt met tranen zitten kijken toen je onder de 200 kilo zat.
Echt supergeweldig!!!!
Jij gaat zeker de :eenblauw::nulblauw::nulblauw: kilo halen!!!!
Je bent een kanjer.

:mamavanjoshua:
May 31, 2009 om 11:43
Hoi Eric,

Vandaag heb ik de rapportage gezien op uitzendinggemist.nl.

Ik ben erg onder de indruk en was ook blij en ontroerd toen je onder de 200 kg kwam. Heel erg goed! Houdt vol, want je bent een inspiratiebron voor velen. En blijf in jezelf geloven, want je bent authentiek en eerlijk. Mijn dochter van 12 was ook erg onder de indruk.

Veel succes, Daisy
June 1, 2009, gewijzigd door Zonnetje1972 op June 1, 2009 om 08:36
Hoi Eric,

Ook ik heb de uitzending bekeken, machtig mooi.
Ik zit nu te bedenken wat ik je kan schrijven, wat niet al zóveel mensen hebben gezegd, en er schiet me niets nieuws/anders te binnen.

Daarom zeg ik je alleen maar, dat je me inspireert.

Heel veel succes op je pad naar 149,9 kilo, dat gáát je lukken!

Ik leef met je mee,
groetjes,

Jolan
June 1, 2009 om 18:37
Ha Eric,

Ik heb van de week de wekker in mn mobiel gezet omdat ik naar de uitzending wilde kijken. Ik vond het heel mooi, je bent echt goed vooruitgegaan he!
Ik vond het stukje mooi dat je onder de douche ging en je helemaal zat te genieten van het stromende water over je heen. Dat had je gemist!
En nu op naar de volgende kilo's, ik ben ervan overtuigd dat je het kunt!!

Groetjes, Dorachien
June 2, 2009 om 01:56
Ha lieve Eric,

Ik heb vol bewondering de reportage zitten kijken, ik heb er een traan bij moeten laten. Het is echt prachtig als je jou emoties ziet als je onder de douche gaat, De emotie als je ziet dat je onder de 100 kilo zit !!

Met 1 woord WAUW eric ik vind het echt superknap van je! Ga vooral zo door. En die 4 daagse ga je lopen hoor !!! dan gaat ik met je mee !!
:geloof:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan