Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, June 6, 2009

Isgraagbuiten woog op het moment van schrijven 99.60 kg (bmi: 32.15).

Hoi allemaal,

De knop is weer om. Ik begin er schoon genoeg van te krijgen. Aan de ene kant vind ik het knap van me dat ik mijn gewicht deze week onder de 100 heb kunnen houden, aan de andere kant baal ik dat ik niet afval. En dat heb ik geheel aan mijzelf te danken. Ik begin weer slordig te worden met eten. Ik eet bijvoorbeeld weer het vrijdagtaartje op mijn werk, haal repen bij het benzinestation om 17.00 als ik honger heb en nog naar huis moet rijden, eet weer ongezonde drop, knaag een bakje pinda's 's avonds bij de tv op. Gisteren was een toppunt. 's Morgens at ik het vrijdagtaartje (rijst met slagroomvlaai), na het boodschappen doen om 17.00 een Balisto en 's avonds voor de tv 6 stukjes chocolade met hazelnoot en 3 hele Kitkats.:walgelijk:Oh, wat voelde ik me zielig. Ik was zooooo ongesteld en had zooooo'n buikpijn... BE-LA-CHE-LIJK!:metdedeurslaan:

Vandaag gaat dus de knop om. Ik ga weer goed mijn best doen en vul mijn eetdagboekje in. Ik ben ervan geschrokken hoe snel je weer in een oud eetpatroon kunt vallen. Ik heb nog mazzel gehad dat ik niet aangekomen, maar gelijk gebleven ben! Zo, nu genoeg over dat gezeur over afvallen. Ik zal jullie verder nog even bijpraten.

Mijn examens nakijken zit er op. Ook mijn tweede corrector heeft me van de week gebeld en die kon maar 1 foutje vinden. Wel een heel flauw foutje. Het meisje had al zo weinig punten, mede doordat ze het artikel niet afgekregen had. Nu wilde de tweede corrector ook nog een punt aftrekken, omdat er geen sprake was van alineagebruik. Vind je het gek, er stond zo weinig, dat je nog helemaal niet van alinea's kon spreken. Maar goed, formeel had hij gelijk en kon ik er niets tegen in brengen.

Ik heb vandaag mijn laatste antibioticatabletje gegeten. De Borreliabacterie moet nu uit mijn lijf zijn. Ik hoop dat ik geen verder Lyme-symptomen krijg. Het is dan alleen gebleven bij die grote, ronde, rode cirkel op mijn been. Die is nu behoorlijk vaag geworden en bijna weg.

Verder heb ik nog een nieuwtje te melden. Volgend jaar ga ik weer aan de studie. Ik ga de Master Special Educational Needs doen en dan het onderdeel Zorgcoördinator. Het zullen weer twee heftige jaren worden: en fulltime werken en deeltijd studeren. Ach ja, ik heb geen kinderen en alleen een lieve kerel. Het moet dus te doen zijn. Ik moet me nu snel inschrijven, want dan kan ik nog gebruik maken van de Lerarenbeurs, een subsidiepotje van de overheid voor leraren die zich willen bijscholen, één van de maatregelen om het onderwijs aantrekkelijk te houden. Want zeg nou zelf, wie wil nou tegenwoordig lesgeven aan die lastige pubers?:w00t:

Nou, dan zijn jullie nu helemaal bij. Ik heb mijn ontbijt op om 13.30. Ik heb veel te lang op bed gelegen. Ja, ik ben zooooo zielig en ik heb zooooo'n buikpijn. Slappe hap is het soms gewoon...

Groetjes,
:koloniste:

June 6, 2009 om 12:18
Oh Oh,

Goed zo, Bij je zelfkennis begint de glorie.:fruitkonijn: Overigens een heel herkenbare valkuil. Ach, een keer mag ik toch wel wat, dat is toch niet zo erg. :aussie::fruittaart:

JA, DAT IS WEL ERG ZIE DE WEEGSCHAAL ER MAAR OP NA. Ik kan er over meepraten.

Succes, nu je de knop weer hebt omgezet. Je kan Het!!:justsayno:

Vrouwtje:wblauw:
June 7, 2009 om 02:25
he meid
ik hoop dat je je vandaag al weer wat beter voelt
maar kom op draai de knop om en blijf van die repen af
Je kan het hoor maar het is zo moeilijk
ga er weer voor
XXX Angelien
Onbekend
June 7, 2009 om 03:05
Goedemorgen Koloniste,

Ja, een GOEDE morgen want wat zag ik....

Terwijl ik je dagboekje zit te lezen, zie ik dat je in één dag een pond bent afgevallen.

GEWELDIG MEID!!

Probeer het nu nog even vol te houden...

Prettige zondag!! van Anita
Onbekend
June 7, 2009 om 03:17
Daar ben ik nog een keer Koloniste.

Ik weet precies waar je het over hebt in je dagboekje.
Van de ene kant ben je al best tevreden over wat je gepresteerd hebt,(je zit toch al wel mooi onder de honderd en hebt toch al zo'n 17 kg weggewerkt) je krijgt complimenten, je kleren zijn te groot geworden en daarom ben je het eigenlijk al best content.
Maar.... je wilt nog meer kwijt en dat is moeilijk.
Je moet NOG langer doorbikkelen, dingen laten staan die je anders in je mond gestopt zou hebben, en maandenlang afvallen en afzien breekt je soms een beetje op. Je wilt eigenlijk weer gewoon doen.....
Maar we weten ook dat dat er niet in zit want anders zijn die rot kilo's er zo weer aan. Daar baal je dan ook van. Dus moeten we keuzes maken... Even een pas op de plaats of gewoon? doorgaan waar we mee bezig waren. Ik zou willen dat we op gewicht waren en dan kost het al genoeg moeite om op gewicht te blijven... maar er moet nog meer af!!
En nu, gaan we er weer tegenaan. Ik wens je heel veel succes!!
:goteam:Anita:goteam:
June 7, 2009 om 06:56
HIHIHI Koloniste,

Moest wel even lachen toen ik je verhaal zo las. Zo herkenbaar ook. Ach eigenlijk heeft iedereen die graag wil afvallen en alles zo lekker vindt er last van. Toch als je het inziet is het al een groot verschil met degenen die er niet aan toe willen geven dat zij ook bij dat clubje horen.

Dus eigenlijk ben je al een heel stuk de goede weg op.

Veel succes met de laatste loodjes en dan het volhouden om op dat streefgewicht te blijven staan.

Maar ook alvast veel succes met je 2 heftige jaren, werken en studeren.

:koekerdekoek:
June 7, 2009 om 13:48
Dank je voor je lieve woorden in mijn dagboekje...vandaag gaat het al een stuk beter.

Qua hardlopen herken ik de uitspraken van de omgeving. Ook ik kreeg te horen dat het niet goed zou zijn voor mijn gewrichten en dat de kans op blessures veel te groot was.
Toch ben ik ermee begonnen. Allereerst omdat ik wist dat dit de snelste manier was om mijn verbranding weer aan te krijgen. Ten tweede is het heel makkelijk in je dagrooster in te plannen zeker de opbouwfase 3x per week in een klein half uurtje uit en thuis.

Iedereen had het vorig jaar, en nog steeds, over rennen met Evy (een Belgische). Deze files kan je nog downloaden op internet als je goed zoekt. Ik ben echter gaan rennen met de files van Running with the stars (zet er www. voor en .nl erachter en schrijf de tekst aanelkaar en je komt op de website). Dit is een initiatief van o.a. Leontine van Moorsel. Ik heb de files gekocht van 0-5 km en de 5-10 km = 10 km in 8 weken.

En toen ben ik gewoon begonnen, MP3 speler op het hoofd en gaan. Wel direct geinvesteerd in goede schoenen en een lekkere broek.
Ik heb elke training (1 file is goed voor 3 trainingen) 2 x gedaan en daardoor ipv 8 weken na 16 weken mijn eerste 10 km aan een stuk gelopen.
Toen ik begon was het meer sjokken en joggen, nu loop ik lekker met een gemiddelde snelheid van 9 km per uur en dat in minder dan 1 jaar tijd.

Tipje 1, koop een goed hartslaghorloge en probeer te trainen op hartslag = loop niet te snel op een te hoge hartslag. Je valt het meeste af als je hartslag tussen de 110-140 zit (gezien je leeftijd).
Tipje 2, bouw het langzaam op, ga niet sprinten als je je loopminuten hebt maar jog rustig. Houd je het makkelijk vol en daalt je hartslag snel in de rustminuten dan kan je ook besluiten om deze heel rustig te dribbelen ipv te wandelen.

Heel veel succes en stel gewoon je vragen.

:pippi1970:
Onbekend
June 9, 2009 om 03:46
Hoi Koloniste,


Vandaag mooi afgevallen!!!:knapgedaan:

maar :ikeeptrying: en nog aan het :jojo:


of gaat het deze week wel weer lekker met afvallen?:hoera!:

Hoe zit je in je afgeslankte velletje?? In ieder geval :veelsucces:

:anita1964:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan