Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, June 6, 2009

Lighthouse woog op het moment van schrijven 78.50 kg (bmi: 29.55).

Oh help wat heb ik het koud! En ik zit in een t-shirt met een warme trui erover onder mijn dekbedje op de bank. Ik klappertand zelfs. Word ik ziek?

Ik moet wel bekennen dat ik net thuis ben na 44 km in iets te dunne kleren tegen enorme wind in fietsen. Ik begin nu natuurlijk af te koelen na alle inspanningen. Brrrrr.

Van binnen heb ik echter een heel warm gevoel. Het was vandaag bioboerderijendag. Ik heb er met een vriendin een bezocht die ook zorgboerderij is. Dat maakt het nog specialer. Maar ik word sowieso altijd warm van binnen van weilanden, van de koeien lekker buiten, van mooie groenten in het veld. En dan maakt de koude wind op dat moment niks uit.

Ik heb mezelf enorm verwend, maar heel verantwoord. Ik heb bosbieten gekocht, waarvan ik zonet het loof heb gegeten. Heerlijk! Ze hadden geen snijbiet, maar dit was een erg goed alternatief. Ook ging er een prachtige krop andijvie mee, nog dampend van het land, en een mooie bos raapstelen. Zo vers dat de dauw er bijna nog op zit. Ik heb voorlopig te eten.

Op de terugweg kwamen we langs een fruitboer waar ik vroeger bijna wekelijks kwam. Daar heb ik een heerlijke fles vers perensap gescoord, en stralend glimlachende aardbeien. Wat een heerlijkheden! En je fietst ze er ook nog weer af.

Ik ruik naar gras, omdat ik naast de koeien op een paadje heb zitten lunchen, bijna met mijn kont in de koeienvlaaien. De katten snuffelen mijn hele schoenen af, want die ruiken naar kippenpoep, varken en koe. Heerlijk!
Zij blij, ik blij.

Nu die kou nog uit mijn lijf. Warm douchen dan maar met wilde-rozendouche. Blijf ik in elk geval in het natuurlijke!

Onbekend
June 7, 2009 om 08:29
Wat klinkt dat allemaal poëtisch! En idyllisch. Heerlijk zeg. Wat fijn allemaal. Ik wilde ook graag naar de bioboer, maar ben dit weekend niet in de gelegenheid, helaas. Volgende keer, hoop ik!
Onbekend
June 7, 2009 om 08:54
Ha, ik herken het! Ik woon zelf ook al jaren alleen. Met mijn lief ben ik nu ruim een jaar samen en we wonen allebei in een andere stad (wel dichtbij hoor). Ook lastig soms hoor, want als ik de helft van de week bij hem ben, weet ik soms niet meer wat er bij mij in huis is en wat er bij hem in huis is. Qua boodschappen dus best lastig.
Zoals je al zegt: intrinsieke motivatie blijft gewoon het belangrijkste. Meestal heb ik dat ook wel, maar in het weekend, na wat wijntjes, gaan de remmen soms los. Zucht.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan