Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, June 6, 2009

Luievark woog op het moment van schrijven 129.00 kg (bmi: 32.90).

Zo, de eerste 4 kilo's zijn eraf!!!!!!!!!!!!!!!!

Van eerdere bezoeken bij de dietiste weet ik dat dit niet allemaal vet is dat verdwenen is maar ook vocht. Belangrijk is om nu die lijn verder door te zetten.

En als je het net zoals ik heerlijk vind om in de keuken met koken bezig te zijn en zeer weinig voorverpakte produkten neemt waar de Kcal waardes per 100 gram opstaan, dan wordt allemaal dubbel handwerk.

Produkt snijden, wegen, uitrekenen via deze site wat de Kcal waarde is, en uiteindelijk weer noteren hoeveel je er van hebt opgeschept.

Hierdoor lagen er de laatste dagen overal aantekeningen op enveloppen, kranten en tijdschriften, door het huis te slingeren. Maar sinds vandaag ligt er een blocknote naast de weegschaal. Dat werkt een stuk makkelijker.

Wandelen
=========
Vandaag weer niets van gekomen, morgen dan maar weer proberen (ondanks de kans op onweer, maar dat kan in Nijmegen ook gebeuren

dus tot morgen maar.....


Onbekend
June 7, 2009 om 07:50
Hoi! Dat is inderdaad een verstandig advies. Ik weeg me ook niet elke dag hoor, maar wel ongeveer 3 x per week. Inderdaad word je er eigenlijk gek van, die schommelingen. Ik zal weer proberen naar 1 x per week te gaan.
Ik ben trouwens ook bij een diëtiste.

Gefeliciteerd met je gewichtsverlies van 4 kilo! En wat leuk dat je het leuk vindt om te kokkerellen met verse producten. Inderdaad, een hoop werk, maar wel lekker. Zelf zou ik het wel vaker willen doen, maar na een lange werkdag vind ik dat vaak wel moeilijk. Heb je nog tips daarvoor wellicht?
June 7, 2009 om 16:41
Hoi Kate,

Zoals je misschien al te weten bent gekomen ben ik pas een weekje aan het "valtaffen" en weet ik nog niet helemaal hoe alles werkt.

Ik zag vanmorgen jou foto bovenaan staan in het linkerlijstje wat ik geselecteerd heb op "recent bijgewerkt" en omdat jouw foto eruit sprong besloot ik eens te kijken hoe anderen het doen op de site en reageerde naar aanleiding van de weegproblemen die je omschreef.


Hoe lang ben je bij die diëtiste?? en is het gebruik van deze site daarbij een handig hulpmiddel (je voedings- en je sport-dagboek) of is het om je contacten met je buddy's te onderhouden. (of jij hun?)

Ik weet nog in 2004 dat ik van de dietiste de eerste week alles moest noteren wat ik at, daarna heeft zij dat aangepast met hier en daar een light produkt en veel groentes met een lage Kcal waarde. En omdat ik koken al heel lang leuk vond was ik er lekker mee bezig in de keuken. Zo ging er voor mij weer een nieuwe wereld open. Vandaag ook weer want ik las in één van je reacties bij jou iets over bananensoep?, daar ga ik tijdens een komende nachtdienst wel naar op zoek, ben er nieuwsgierig naar geworden!!.

Tips, tijdens drukke werkweken, maak ik meestal dingen van te voren panklaar. Bijvoorbeeld aardappels schillen en onder water wegzetten, worteltjes schrappen en onder water wegzetten, eenmaal thuis het gas eronder en alleen concentreren op het bakken van een stukje vlees en binnen een half uur alles op tafel. Schotels, (pasta of asperges, of verzin het maar) zaterdag of zondag bereiden, af laten koelen en in porties verdelen. Heb je ze nodig, opwarmen in de magnetron, salade erbij klaar. Of zomerstampotjes, zondags alles maken, dagje (langer kan ook) in laten trekken en maandag uit het werk opwarmen. Heel fijn gesneden mager rookworstje erbij (dan heb je een hele berg!!!) komkommer/tomatensalade erbij (allemaal laag op de Kcal lijst) en smikkelen.

Ik zal de komende nachtdiensten proberen wat van mijn recepten hier neer te zetten.

Ik hoop dat je er wat aan heb, en anders heb ik misschien een andere lezer er wel mee blij gemaakt.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan