Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, June 6, 2009

Pippi1970 woog op het moment van schrijven 85.40 kg (bmi: 29.55).

Lieve allemaal,

Vandaag hoop ik een periode af te kunnen sluiten met veel verdriet. Eigenlijk ging het best goed de afgelopen paar weken maar vorige week, het weekend van pinksteren was een enorm K..weekend.
Mijn peetoom was al enige tijd aan het sukkelen met zijn gezondheid. Hij was opgenomen in het ziekenhuis ivm vaatproblemen en een slechte doorbloeding van zijn been. Er zou een amputatie volgen maar de doktoren konden maar niet beslissen waar de amputatie moest plaatsvinden en de conditie van mijn oom werd met de dag slechter. Afgelopen vrijdag, een week geleden net voor pinksteren kreeg hij in een slecht nieuws gesprek te horen dat hij een zeer aggressieve vorm van longkanker had met uitzaaiingen. Op zaterdagochtend werd verteld dat behandelen geen zin meer had en het amputeren van zijn been was te gevaarlijk omdat hij waarschijnlijk de operatie niet zou overleven.
Ik ben zaterdag middag nog bij hem langs gegaan in het ziekenhuis en hij was toen al flink gesedeerd door de morfine. Op zondag is hier een slaapmedicijn aan toegevoegd waarna hij net na het toedienen zijn laatste woorden heeft gesproken en een paar slokjes bier wilde drinken. vervolgens is hij in slaap gebracht. Op maandag nam zijn toestand zienderogen af en zag je dat zijn lijf steeds meer moeite moest doen om zuurstof te krijgen. Hij is uiteindelijk op maandag even na 6 uur overleden.
Wat bizar toch dat in deze tijd men zo ziek kan zijn zonder dat met weet wat het is en je dus een ziekbed hebt van 3 dagen.

Het verdriet om zijn verlies is erg groot, bij iedereen. Niet alleen vanwege zijn overlijden maar vooral de onrechtvaardigheid. Het gezin van mijn oom en tante wordt onevenredig hard geraakt. Mijn tante is 30 jaar geleden al weduwe geworden waarna zij mijn oom heeft leren kennen, Zij kregen 2 kinderen waarvan er een, hun dochter, 6 jaar geleden bij een verkeersongeval om het leven is gekomen. Kortom mijn tante is weduwe voor de 2de keer en heeft een dochter verloren. Mijn neef is zijn vader en zus kwijt.

Ik heb er heel veel moeite mee om het goed uit te leggen aan Isa mijn oudste dochter. De moeite komt vooral voort omdat ik er eigenlijk heel boos om ben en wil roepen..als er een god zou zijn dan zou hij dit nooit doen. En dat wil ik mijn dochter weer niet aandoen..zij gelooft nog zo onvoorwaardelijk en pikt uit de telefoongesprekken de dingen die zij wil horen. Die dingen zijn mooi van eenvoud en komen door haar geloof in god.
In het kringgesprek op school heeft ze verteld dat wij allemaal verdrietig zijn maar dat onze oom blij is want hij is nu herenigd met zijn dochter.

De dienst was vandaag. Kort, krachtig en zeer emotioneel. Hij hield heel erg van muziek. De Rolling Stones, de Golden Earring en Dire Strates hebben de dienst versterkt. Samen met zijn andere petekind hebben wij een stukje voorgedragen. Dat was het minste wat we konden doen.

Na vandaag weer over tot de orde van de dag hoe cru dat ook klinkt. Ik wil afsluiten met het gedichtje van Toon Hermans waar onze voordracht mee begon en de belofte snel met positief nieuws terug te komen.

Ga nooit weg zonder te groeten,
Ga nooit heen zonder een zoen.
Als je het noodlot zult ontmoeten,
Kun je het nooit meer doen.
Ga nooit weg zonder te praten,
Dat doet soms een hart zo’n pijn.
Wat je ’s morgens hebt verlaten,
Kan er ‘s avonds niet meer zijn.

:pippi1970:

June 6, 2009 om 16:32
Ha Inge
Ik kan alleen maar zeggen: heel veel sterkte gewenst................
ook voor de rest van je gezin.

:hug:
:broulond:
June 6, 2009 om 16:46
Heel veel sterkte.

(Goed dat je zo geweldig bent afgevallen! Petje af)

:kawe:
June 7, 2009 om 05:51
Hoi Pippi,

Ik ben erg onder de indruk van je verhaal en heb er even geen woorden voor. Ik wens je de komende tijd heel veel sterkte met het verwerken van je verlies. Het leven is inderdaad soms erg oneerlijk. Sommige mensen krijgen meer op hun bordje dan andere. Geen idee waarom. Zuur is het wel.

Als je er weer een beetje aan toe bent, zou ik wel van je willen weten hoe dat hardlopen gaat. Ik hoor in mijn omgeving dat ik beter niet kan gaan hardlopen, omdat ik last van mijn gewrichten zou kunnen krijgen of blessures i.v.m. mijn gewicht. Hoe is dat bij jou gegaan?

Groetjes,
:koloniste:
June 8, 2009 om 13:46
Hallo,

Het kan raar lopen in het leven he. Als ik het goed begrepen heb was de persoon niet zo lang ziek en is het allemaal heel snel gegaan?
Ik begrijp je verdriet, een paar maanden geleden is mijn de vader van mijn metekindje overleden. Ik zag hem zeker vier keer per week, en inneens van de ene seconde op de andere is dat voorbij. We hebben zelfs geen afscheid kunnen nemen.
Hoe je met dat verdriet verder moet, ik weet het niet ik ben er zelf nog niet helemaal achter.
Ik wou gewoon het advies geven, laat je niet gaan met eten. Twee maand later heb je er spijt van. En het lost echt niets op. Dus zorg gewoon goed voor jezelf.
En probeer wat vrijaf te nemen. Ikzelf heb dat niet kunnen doen, het was echt onmogelijk in die periode, en daar heb ik achteraf de prijs voor betaald. Ikzelf vond ook heel veel steun in bij andere mensen zijn die hem ook gekend hebben, maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken sommige mensen zijn liever alleen.

Ik ga je geen sterkte toewensen, ik zie niet in waarom dat nodig zou zijn, huil maar net zoveel als je wilt, maar vergeet ook zeker niet aan de mooie momenten te denken. En na een tijdje zal het wel slijten, dat hoop ik tenminste toch.
En jezelf volproppen is dus echt een slecht idee!

:toverfeetje:
June 11, 2009 om 16:03
Hoi Pippi,

De eerste stap is gezet. Jij hebt me over de laatste drempel geholpen. Ik heb vandaag voor het eerst hardgelopen! Van internet downloadde ik een schemaatje. De eerste keer bestond uit 2 min. hardlopen, 2 min. wandelen en dat 4 keer. Eigenlijk hield ik dit best goed vol. Pippi, harstikke bedankt!

Groetjes,
:koloniste:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan