Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Slightly2curvy woog op het moment van schrijven 111.60 kg (bmi: 33.32).

Hè hè, eindelijk met slakkengang kruipt mijn gewicht weer de goede kant op. Ik heb momenteel een beetje het gevoel: 2 stapjes naar voren, 1 stapje terug. Het gaat langzaam en ik zou willen dat het wat sneller ging. Maar ja, eerlijk is vals, zo streng als ik in het begin was ben ik niet meer. Ik eet niet meer alleen maar mager vlees of vis, soms eet ik gehakt (okay mager gehakt, maar mager gehakt is nog steeds geen mager vlees) en ik eet tegenwoordig soms eens wat ovenpatat (niet wekelijks ofzo, maar toch wel vaker dan in het begin) Ook neem ik wel eens een hapje van iets lekkers, terwijl ik dat voorheen helemaal nooit deed. En 4x in de week sporten wat ik een klein tijdje heb gedaan zit er ook niet meer bij. Ik ben al blij als ik de 2x haal.

Maar ja, zo is het wel beter vol te houden en op de lange termijn heb ik er wel wat aan. Want ergens, ook al is het nog heeeeel ver weg, ben ik een beetje bang voor het punt dat ik daadwerkelijk op mijn streefgewicht ben. Ik denk dat ik mijn lesje wel geleerd heb en dat ik zeker niet overmoedig zal worden en weer verkeerd ga eten. Maar toch blijft het een beangstigend idee.

Gisterenavond heb ik 'te dik en te dun' gekeken (ik kon niet slapen) en ik vond het erg confronterend. Een van de dingen die ik geconcludeerd heb is dat ik liever te dik ben dan te dun. Dat klinkt vreemd, want dun is meer het schoonheids ideaal dan dik, maar ik geloof echt dat mensen die te dun zijn meer psychische problemen hebben dan mensen die te dik zijn. Er zullen natuurlijk uitzonderingen zijn, maar als ik het eetgedrag van het dunne meisje zag en de ontkenning waar ze in zat, dan vond ik mijn oude eetgedrag veel minder storend. Ik had tenminste door dat wat ik deed niet goed voor me was en gek was.

Gisteren ben ik lid geworden van de groep: vreetbuien. Ik heb momenteel mijn vreetbuien goed onder controlle, maar ik merk dat net als iedere verslaving je dit soort dingen heel erg met je mee blijft dragen. En net als wat ik had toen ik stopte met roken, ik mis mijn vreetbuien soms. Het was zo lekker bevredigend en het troostte me echt. Maar ja, het is niet goed voor me, dus ik ben er mee gestopt.

Ik schrok ervan dat er mensen met ondergewicht op dat forum zaten. Nu weet ik dat het niet goed is om deze mensen niet te serieus te nemen, want misschien hebben ze wel last van boullemia en dat is ook ernstig en gaat gepaard met vreetbuien. Maar stiekem is mijn eerste reactie (voordat ik er logica tegen aangooi) "wat weet jij er nou van slanke den?"

Sowieso merk ik dat ik het soms moeite heb met mensen die voor mijn gevoel geen overgewicht hebben en toch willen lijnen. Dat vind ik erg onredelijk van mezelf, want sommige mensen hebben gewoon motivatie nodig om 1 of 2 kilo af te vallen om weer wat strakker in hun vel te zitten of misschien om die leuke jurk / broek van een aantal jaar geleden weer aan te trekken. Omdat ik nu 60 kg kwijt moet raken in totaal betekent niet dat mensen die op een gezond gewicht zitten niet gewoon een paar kilo's kwijt willen.

Ooit was ik ook zo iemand. Ooit woog ik 83 kg en vond ik mezelf te dik. Nu zou ik een moord doen om weer 83 kg te wegen en mijn besef van gewicht is helemaal vertekent. Daarom vind ik het ook behoorlijk intimiderend dat ik straks moet zorgen dat ik niet weer in het extreme gewicht kom.

Eigenlijk zou ik nooit meer boven de 90 kg willen wegen en moet ik dat voor mezelf ook gewoon als limiet zetten. Maar het is zo makkelijk overmoedig te worden.

Mijn grootste uitdagingen komen in december van dit jaar en in april van volgend jaar. In december gaan we naar Orlando en in April gaan we een Disney cruise maken. Amerikaans eten is lekker, veel en vooral heel slecht voor je lijn. En ik ben een mens die alles wil proeven en ervaren. Gelukkig heb ik een tweejarige die graag met mij deelt, dus mijn dochter is vaak mijn redding in 'portion controll'. Ik hoop dat het me gaat lukken want het is echt een test. Ik wil namelijk tijdens mijn vakantie niet gaan lijnen, want dat verpest toch een beetje de vakantie. Maar ik wil ook niet doorslaan.

Ik heb gelukkig nog 5 maanden om me er mentaal op voor te bereiden :grinnik:

June 18, 2009 om 02:59
goede morgen
wat lekker zeg dat er weer af is

ja ik heb gisteren ook gekenen en ik hoop ook niet zo te worden als dat dunne meisje en zo dwang matig te eten
maar ach denk dat hier wel los loop eten is te lekker

je schreef net over je vakantie en dan niet lijnen
jij mag nog 5 mnd wachten
hier is het nog maar ruim 3 weken en ik denk dat mijn sonja boek gewoon mee ga alleen weet ik niet als de weegschaal ook mee ga
ik ben er verslaaaft aan
ik sta er iedere dag op
misschien is het bter als hij thuis blijf en een verrassing als ik dan weer thuis kom en ben afgevallen
maar ach we hebben nog 3 weken
groetjes en eeen fijne dag
dorinda
June 18, 2009 om 09:59
Ook al gaat het niet snel, wees blij met wat je behaald hebt. Eraf is er maar af!

Ook ik was in het begin aan de start van het gezonde levenstijl heel erg streng met het eten. Dat laksheid sluipt er met de tijd in en af en toe moet je jezelf even streng toespreken!

Groetjes, Avelin
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan