Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Lighthouse woog op het moment van schrijven 78.40 kg (bmi: 29.51).

UPDATE: de fysio was er vrij snel uit. Ik heb last van coordinatie- en stabilisatieproblemen in de knie. Dat is te verhelpen, maar vergt wel extra aandacht voor de knie en de enkel, die ook gezellig meedoet. Ik wiebel enorm als ik sta zoals ik moet staan, dus gooi ik de knieen op slot door te overstrekken. Bovendien zijn mijn knieschijven naar binnen gegroeid en nu raspt er dus bot over bot. AU! Tel daarbij op dat je met fibromyalgie om het minste of geringste last hebt van aanhechtingen en voila.
Ik heb veel kracht in de benen, maar zet die blijkbaar verkeerd in. Het zit tegen ontsteking aan, dus ik ben blij dat ik aan de bel heb getrokken. Ik mag fietsen, maar met een heel licht verzet (lees je dat, fietsgenoot? Dat wordt een bejaardenritje zaterdag) en liefst zonder wind tegen. Ik zal het KNMI eens vragen of ze wat kunnen regelen.

Voorlopig een keer of 10 fysio gepland om het wiebelen eruit te trainen. Mijn fysio is ook mijn trainer in de sportschool. Dat is ideaal!

Naar aanleiding van de gestelde diagnose heb ik in elk geval besloten mijn naam te veranderen in Wiebelebonsje ;)

:vuurtoren:

**********
Ik heb het geprobeerd, dat moeten jullie toegeven. Ik heb echt mijn best gedaan om me niet te ergeren, maar nu heb ik het weer even gehad. 78.4. De keren dat er een 77 in zicht is, zijn dus incidenten, lijkt het. Nu is zelfs mijn vet een beetje omhoog. Wat is dat voor gekkigheid? Volgens mij eet ik steeds beter en aan beweging heb ik ook nog geen gebrek.

Nu heb ik gisteren gefietst, dus dat is zo weer 4 ons erbij (ik begin een patroon te zien). Kennelijk ook als ik heel acrobatisch en vooral heel langzaam fiets, als een eenbenige bandiet. Zou het ooit lukken om die 77'ers langer vast te houden zonder echt op water en brood te moeten en daarna te gaan jojo'en? Of ben ik nog steeds te ongeduldig?

Over een half uur zit ik bij de fysio voor DE KNIE. Gek genoeg heb ik sinds weken het corpus delicti niet gevoeld vannacht. Wel gisteren vanaf de thuiskomst met een knieband om en met het been omhoog gelegen. Bel Dr. Lighthouse en je hebt geen medisch consult meer nodig!
Ik ga toch maar, want zodra ik een paar slagen op mijn trainfietsje daar heb gedaan, zit het er ongetwijfeld weer. Of de door mij zo geliefde leg press. En het zeurt wel, achter mijn vel, zeg maar.

Verder maak ik me zorgen over mijn moeder. Ze had een enorme blaasontsteking, maar nu blijkt deze onderdeel uit te maken van een heftige infectie met een ziekenhuisbacterie. MRSA denk ik dan, maar ik zal haar huisarts even bellen. Ze is doodziek en zo'n bacterie kan ook echt gevaarlijk zijn. Moet ze maandag pas bellen hoe het gaat! Morgen dus maar weer, al dan niet per tweewieler, richting het oosten om weer even wat leven in huis te brengen. Een half jaar geleden is mijn vader overleden en ze vindt het zo stil...

Het is niet een echt jolig dagboek vandaag. Komt wel weer hoor. Ik voel me niet eens depri of down, het is meer dat er even wat dingen aan de orde zijn die de pret een klein beetje drukken.

Fijne dag allemaal! Het weder lijkt toch weer leuker te worden dan gedacht. Heerlijk.

:vuurtoren:


June 18, 2009, gewijzigd door Avla op June 18, 2009 om 12:35
En, hoe is het gegaan bij de fysio?
:update: 18:40u. Zo, da's aardig heftig! Speling op de lagers!? Je bent gelukkig wel op tijd geweest!
Veel sterkte met de behandelingen! En idd niet te hard fietsen....

:avla:
June 18, 2009 om 09:24
Hi Wiebeleke,
Dus we passen ons fietstempo eindelijk aan aan mijn leeftijd :lente:
Fietsen zonder tegenwind spreekt mij ook wel zeer aan, ik ondersteun dus je petitie voor het KNMI (laten we meteen vragen of ze geen regen onze kant op sturen dan).
Ik ben al aan het denken over onze supermaaltijd zaterdag, een zomerse zuurkoolpot misschien :winkelen:
June 18, 2009 om 13:21
:lol: Dat was mijn zoon, die was hier even eten, (marcelvla op deze site) en die zag dat mijn laptop op tafel nog ingelogd stond op deze site.
En dat rotjoch moest daar NATUURLIJK weer even misbruik van maken! :ergboos:

Groetjes Arnold :sesam2:
Onbekend
June 18, 2009 om 14:43
lieverd je klinkt als een wrak als ikje zo hoor over je benen :P
maar daar kwam ik niet een berichtje voor achterlaten ....ff vertellen dat met bloed zweet en tranen ik de macroni heb laten staan tot het moment waar het vor bedoeld was :)
ennuh doe jij ook gewoon je best blijven doen he :)
Onbekend
June 18, 2009 om 15:47
Wiebelebonsje,

Toen jij jouw klachten beschreef, dacht ik direct al: hee, zou zij ook niet last hebben van hypermobiliteit? Vraag 'es aan je fysio of hij het wil testen.

Dank voor de correctie!

Nee, Witje niet bereden. Wel 40 minuten gewandeld: van huis naar station en
vice versa. Want ik vind 't zonde om Witje bij het station te stallen...
Onbekend
June 18, 2009 om 15:48
Ow ja, je moeder heeft geen MRSA. Dan zou ze in isolatie worden verpleegd.
Onbekend
June 18, 2009 om 16:44
June 18, 2009 om 17:48
Joh, sterkte met je benen en sterkte met je moeder. Maar zeker niet de moed opgeven omdat die 77 ff weer verdwenen is. Die heb je zo weer terug hoor! Heb al het vertrouwen in je.

Ja we moesten weer lijken redden vandaag, er was weer zo'n lotus slachtoffer. Ik heb onwijs bewondering voor die mensen, maar dit oude lijk trok even zijn shirt uit en ik zag alle ribben zitten zonder dat hij daar zijn buik voor hoefde in te houden. Stel je er bij voor dat hij de houdbaarheidsdatum al lang heeft overschreden en dan kan je je misschien ook voorstellen dat ik daar vannacht nachtmerries van ga krijgen... brrrrr dit zag er echt eng uit. Ik blijf toch maar bij mijn stelling dat een echte vent minimaal 100 kilo moet wegen hoor. Dan heb ik tenminste ook wat vast te pakken hahaha. Deze meneer kon ik in 1 hand de trap af dragen zonder moe te worden hahaha

Weltruste voor zometeen!
Onbekend
June 19, 2009 om 04:36
Misschien moet je dat vrijdagwegen juist wel eens proberen. Misschien kom je dan uit de gewichtsslaap. Wat valt er te verliezen, behalve gewicht? ;)

Zo'n test kun je zelf niet doen, hoor. Ik heb geen idee wat voor test je bedoelt overigens, maar sommige dingen heb ik ook niet, zoals dat je je duim helemaal op je pols kunt duwen en zo.

Hoe bedoel je dat ik geen last heb van die klachten? Ikke niet snappe. Dat berichtje waarvan ik de link had gestuurd was toch redelijk wanhopig, haha!
Onbekend
June 19, 2009 om 04:52
Nee, je hebt gelijk. Sinds een week of zes zijn mijn klachten grotendeels verdwenen. Daarvoor was het vreselijk. Ik denk dat het komt dat ik nu 2 x per week zwem plus de nieuwe steunzolen. Ik had al zooltjes, maar die waren gemaakt door een podoloog en deze zijn van een podotherapeut. Volgens de podotherapeut staat een podoloog tot een podotherapeut als een sportmasseur tot een fysiotherapeut - de podotherapeut kijkt veel grondiger en de steunzolen zijn ook professioneler. De oude en nieuwe steunzolen zijn ook niet te vergelijken, de nieuwe zijn van veel harder materiaal. Sinds de nieuwe zolen dus + het zwemmen zijn de knieklachten als sneeuw voor de zon verdwenen. De andere pijnklachten zijn er ook nauwelijks, maar dan moet ik wel echt m'n 'zielige-mensen-schoenen' aandoen want zodra ik op gewone schoenen of schoenen met een hak ga lopen gaat het mis.

Ik snap heel goed wat je bedoelt met die diagnose en het vechten voor erkenning (had ik ook met m'n adhd), ik vroeg het omdat ik las dat heel veel mensen het etiket fybromyalgie krijgen opgeplakt terwijl ze in werkelijkheid hypermobiel zijn. Vandaar!

Nu hard aan het werruk, want ik moet er vandaag een artikel van 3 pagina's over fraude in de thuiszorg uit rammen.

Laters!

June 19, 2009 om 16:24
En dan ben ik nog wel doorgeklikt zonder je

een

:eenfijnweekend:

te wensen!

Schande! Bij deze dus....Groetjes Arnold :bye:
Onbekend
June 20, 2009 om 04:03
Heb je berichtje ontvangen, leuk! Ben effe druk. Maar probeer zo snel mogelijk te reageren, kan wel dinsdag worden ben ik bang. De komende dagen zijn nogal hectisch.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan