Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Spamvanzanten woog op het moment van schrijven 156.80 kg (bmi: 42.98).

Het is donderdag. De week schiet aardig op. Veel stress op het werk, veel gedoe in het hoofd, onrust in de kont en gat in de mond.

Oftewel een standaard week.

Ik heb moeite om goed voor mezelf te zorgen. Nee, ik doe het dus gewoon niet. Waarom doe ik dat niet, ik weet het even niet, maar ik doe het niet.

Het is net of met de inspanning die ik gepleegd heb en het resultaat wat ik gehaald heb, het spannende er nu wel af is, en ik weer gewoon wil leven.

Maar ja, zoals ik al aan Fynn schreef, ik ben nog niet onderdeel van het gemiddelde, van dat wat normaal is. Daarvoor moet er nog 50 kilo af of zo. 50 kilo. 50 kilo. Pfff. 50 kilo.

Wanneer ga ik mezelf goed verzorgen en zorgen dat ik weer minder eet om verder af te vallen?

June 28, 2009 om 17:07
"Wanneer ga ik mezelf goed verzorgen en zorgen dat ik weer minder eet om verder af te vallen?"

Hey Peter,

Alleen jij kan die vraag beantwoorden. Je vrouw kan je vragen het te doen. Je dokter kan het je vertellen. De professionals at 'bootcamp' konden het je vertellen, maar alleen jij kunt het doen. Wel met hulp en begeleiding. Maar ook dat zul je zelf moeten initieren.

Ik herken het gevoel wel hoor. Ik ben in zes weken een kleine 18 kilo afgevallen en daarna had ik er zo genoeg van! En natuurlijk verviel ik terug in mijn oude eetgewoonten. Men zegt wel dat je nieuwe gewoontes in 31 dagen aanleert, maar ja.. of dat ook altijd klopt?

Ik heb mijzelf voorgenomen om in ieder geval niet meer boven de 150 kilo uit te komen. En dat is nog steeds werkelijkheid. Wel wil ik weer dat stapje verder. Ik wil niet op dit gewicht blijven hangen. Ik wil meer bewegen, gezonder eten. Want hoewel ik nu redelijk gezond eet, eet ik toch te veel. En ik beweeg te weinig.

Lijnen is een keuze. Gezond eten is een keuze. En zowel jij als ik kunnen en moeten die keuze maken. Blijven we al dat lekkere, ongezonde eten in dezelfde mate eten? Dan blijven we dik en ongezond. Of nemen we met minder en gezonder eten genoegen? Gaan we ons lijf in beweging zetten? En dan kan dat lekkere maar ongezonde eten nog steeds, alleen echt in mindere mate! Als we door blijven gaan met ons oude eetgedrag, dan zal er niets veranderen, lieve Peter.

Het is dus aan jou en aan mij om door te gaan met onze verandering. We moeten kiezen. Wat kies jij?

En als je kiest voor gezond en minder, dan hoeft het niet perfect te zijn he. Kleine stapjes. En terugvalletjes horen erbij. Zolang we maar doorgaan met de juiste richting te zoeken. Tomtommetjes (of een Miootje in mijn geval) weten helaas de weg niet in afvalland. Tenzij je hem op de wandelstand zet ;)

Over wandelen gesproken: ik wil volgend jaar weer een vierdaagse gaan lopen. Het liefst die van Nijmegen en dan de gewone 40 km voor dames. Maar als dat niet lukt, dan de 30 km of eventueel die van Apeldoorn.

Wat lijkt jou leuk? Kun je jezelf een interessant doel in het vooruitzicht stellen? Er naar toe plannen? Het resultaat zien en er volop van genieten? Daardoor weer in die positieve flow komen waardoor alles zoveel gemakkelijker lijkt te gaan?

Groetjes,
Fynn

PS Denk niet in die grote getallen. Elke kilo eraf is gezondheidswinst. En gemiddelde is een statistische waarde. Ik waardeer je liever op je persoonlijkheid en kracht dan op of je wel of niet tot het gemiddelde behoort.

PS II Ik weet niet wat voor werk je doet, maar ik weet wat voor invloed stress op je werk op je privéleven kan hebben. Is er een mogelijkheid om de stress te verlagen? Eventueel mbv een personal coach? (Ik heb mijn rust en zelfvertrouwen terug kunnen vinden via zo'n coach).
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan