Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Drincho woog op het moment van schrijven 93.50 kg (bmi: 27.92).

Vooroordeel

Ik probeer mijn leven met zo min mogelijk oordeel en/of vooroordeel te leven. Gisteren betrapte ik mijzelf op een zeer groot vooroordeel.

Ik ging toevallig even langs bij zeer goede vrienden. Het was al ergens tussen half 10 en 10 dus op de achtergrond stond de tv aan. Julia Roberts schitterde naast Richard Gere in Pretty Woman. Na dat deze film was afgelopen zette de vrouw des huize de tv op een van de vele RTL zenders om naar het programma Superdun Superdik (of vice versa) te kunnen kijken. Ik had het programma nog nooit gezien.

In het programma ruilen een superdun iemand en aan superdik iemand van etentspatroon. Onderleiding van een presentator die kennelijk deskundig is op voedingsgebied worden beide kandidaten geconfronteerd met wat zij zich zelf aan doen. Meestal is de superdunne kandidaat persoon die aan een vorm van anorexia leidt, verteld mijn gastvrouw mij. De superdikke persoon is vaak een emo-eter.


We kwamen ergens in het begin van het programma binnen, net op tijd om de foto's van de superdunne dame te zien. Schokkend! Dat was mijn mening. Waarom dit iemand dit zich zelf aan. De contouren van haar botten tekenden zich duidelijk af tegen haar vel. Ze leek een zak met botten. Een levende geraamte. Dat is toch niet gezond?!!?? Keek zei nooit in de spiegel of zo...?!?? Die had haar zo kunnen laten zien dat zei zich zelf aan het vermoorden was... In mijn hoofd schreeuwde ik naar haar... ik wilde haar vastpakken en door elkaar schudden..., haar wakker maken... STOP HIER MEE! ZIE JE NIET WAT JE JEZELF AANDOET...!!!

En toen... Toen kwam het bij mij binnen... Ik ben precies het zelfde als haar... ik zit alleen aan het andere end van het spectrum, aan de andere kant van de (weeg)schaal. Ik schreeuwde niet naar haar, maar naar mij zelf! Hoe vaak heb ik niet in de spiegel gekeken en niet gezien dat ik mezelf an het vermorrden was. Mijn conditie heet niet voor niets morbide obesitas!

Waar haalde ik de euvele moed vandaan om een bepaalde gedachte te heebn over mensen die zo dun zijn... Waar haalde ik de durf vandaan om zo stellig over haar te oordelen.Ik ben geen haar anders dan haar. Zoals zei zich liet beinvloeden door allerlei factoren van buiten om niet naar binnen te hoeven kijken deed ik precies hetzelfde... alleen omgekeerd!

Wat een bevrijdende ervaring... Als superdik persoon had ik nooit het gevoel dat ik dik was. Ik liet me zelf toe om niet terzake doende meningen te hebben over de fysieke toestand van anderen. Ik ben blij dat ik in de speigel heb kunnen kijken... Ik heb wel eens eerder dergelijke confrontaties gehad met mijn dikheid en de gedachten er om heen (Yoga, ik blijf het zegggen!) en deze krijgt toch een apart plekje bij me. Ik vond het zeer waardevol.

...


Ik vervolg mijn pad. Het gaat lekker. Ik kijk er al naar uit om de 150 kilo grens te overschreiden. De confrontatie van gisteren neem ik mee om mij zuiver te houden.Saludos,Drincho

June 18, 2009 om 14:50
Hey Drincho,

Thank you sooo much voor je lieve reactie, want dat vond ik zeker ondanks dat ie inderdaad best heftig was. En ik zie nu ook waar dat vandaan komt nu ik jouw profiel en dagboek heb gelezen. Wauw..wat heb ik een bewondering voor je. Ik wens je heel veel sterkte toe om je pad lekker te kunnen blijven volgen, want je hebt zo te zien nog best een eindje te gaan...maar de aanhouder wint en je gaat al ge-wel-dig goed, man!! Keep up the good work en jouw positieve instelling werkt heel inspirerend. Let's do it!

Ciao! Alexx xxx
June 19, 2009, gewijzigd door Tuppie op June 19, 2009 om 09:38
Kun je wel zeggen Drincho,

ren van hot naar her.

Tussen de bedrijven door ben ik wel regelmatig hier te vinden hoor.
Ik houd netjes mijn eetdagboek bij, want anders is het hek weer van de dam.
Moet nu toch al zo uitkijken, want met al dat heen en weer gerij en laat thuis komen (en alle sress) ben ik snel geneigd om maar even een pizza in de oven te gooien of even snel de fitespan aan te zetten.

Heb een heerlijke pan magere soep gemaakt, boordevol met verse groenen, dus als ik nu haast heb, of laat ben, eet ik dat. Heerlijk.

Geniet nog steeds van je positieve schrijfsels.
Je zou ze eigenlijk in een column moeten zetten hier op de site.
Ik denk dat een heleboel mensen er héél veel kracht uit zouden kunnen putten.

Nog 2 kg. en je hebt je eerste doel al gehaald.
Petje af hoor.

Lieve groetjes van :tuppie:
June 19, 2009 om 09:42
:bloemenmand:
:veelsucces:
Onbekend
June 19, 2009 om 11:26
Hey

Zag dat je even op mijn site had gegleurd ik wens je heel veel succes !


Grietje
June 29, 2009 om 17:32
Hoi Drincho,

Op Hyves hebben ze een "respect" button, die zou ik hier eigenlijk ook willen indrukken.... :)

Dus bij deze : RESPECT!

Groetjes, Jeanine
July 7, 2009 om 03:51
Hoi hoi, hoe gaat tie hier??

Toch nog steeds wel gemotiveerd hè?
Of ben je misschien aan het vakantie vieren??
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan