Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Slightly2curvy woog op het moment van schrijven 111.60 kg (bmi: 33.32).

Wat kunnen mensen toch hard zijn! Ik kwam uit nieuwsgierigheid op een stukje van het forum hier dat onder een soort titel gaat als: laten we het leuk houden (of zo iets) waarin mensen hun ongezouten mening over een ander geven.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik me hier best wel aan kan storen en ik heb ook maar niet al te lang gelezen wat er op dit deel van het forum stond. Ik had zoiets van "laat maar, ik wil het niet weten" na een paar berichtjes. Mensen werden bespot en belachelijk gemaakt om hun gewicht. Ik snap niet dat dat soort mensen zich op dit soort websites begeeft, maar het zal aan mij liggen.

Er was een sterkte mentaliteit van "Eigen schuld dikke bult" en "Lekker voor je".

Natuurlijk ben ik het met deze mensen eens dat je er zelf bij bent geweest toen je dik werd. Ik ook, het is mijn eigen schuld. Ik kan depressies de schuld geven of allemaal excuses verzinnen. Dat maakt het niet minder mijn schuld dat ik zo dik ben geworden. Maar dat betekent ook niet dat een wild vreemde het recht heeft om mij uit te schelden of een oordeel over mij te vellen. Tja vrijheid van mening, prima, maar laat mij er maar lekker buiten.

Je kan pas oordelen over iemand als je een kilometer in zijn schoenen hebt gelopen, zeg ik altijd maar. Want je weet niet waarom mensen het zo ver laten komen. Ik zelf weet eigenlijk ook niet precies waar het destijds bij mij fout is gegaan. Hoe ik het zo ver heb kunnen laten komen. Wat helpt is je kop in het zand steken en gewoon niet meer op de weegschaal gaan staan. Dan schrik je je ineens een ongeluk hoe ver het allemaal ineens komt, eigenlijk zonder dat je het door hebt. Wel dat je merkt dat je dikker wordt, maar hoeveel, nee dat merk je niet.

En nee, dikke mensen zijn niet zielig. En nee niemand zit op medelijden te wachten. Maar zo ver ik weet zit ook niemand te wachten om uitgescholden te worden. Ik vind sowieso uitschelden niet alleen erg hatelijk en kinderachtig maar ook vind ik het een hoog 'Tokkie-gehalte' hebben.

"Bemoei je maar met jezelf, daar heb je het druk genoeg mee", wil ik dat soort mensen altijd vertellen. Het is namelijk niet productief op iemand zo naar beneden te halen. Tja mensen maken slechte keuzes en of je die goedkeurt of niet, zo lang ze geen andere mensen kwetsen met hun acties en hun keuzes, hebben anderen daar zich niet mee te bemoeien.

Ja ik ben ook dik en ja toen ik nog slanker was keek ik echt ook wel eens naar mensen die extreem dik waren. Je kan het niet helpen, want alles wat 'anders is' valt je op. Maar dat is het zelfde dat als iemand opvallende kleding draagt, dan kijk je ook. Ik heb mensen nooit dom, raar of iets anders gevonden omdat ze dik waren. Hooguit ongezond, maar ja dat vind ik van hele dunne mensen ook (en daar kijk je ook naar, mensen kijken nu eenmaal naar elkaar)

En als je jezelf in een penibele situatie hebt gewerkt, ondanks dat het je eigen schuld is, betekent het niet dat je het niet moeilijk mag hebben. Het is geen zonde dat het zwaar is voor mensen om veel gewicht kwijt te raken. En ook al is het 'eigen schuld dikke bult', mag er best wel een beetje begrip opgebracht worden. Denk maar zo, het is heel dapper dat iemand toch de strijd aangaat om die kilo's kwijt te raken.

Nu ben ik ook van de dikbil familie momenteel, maar ik heb niet de extreme omstandigheden mee moeten maken dan sommige mensen op dit forum hebben. En ik heb heel veel respect voor de mensen die met heel veel gewicht de moed hebben om er iets aan te doen en de strijd aan te gaan!

Zo, toch maar even mijn mening gegeven. En nog een laatste: Als je niets aardigs te zeggen hebt... zeg dan gewoon niets ;)

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan