Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 18, 2009

Cloudje woog op het moment van schrijven 91.90 kg (bmi: 32.56).

Het is ongelooflijk maar waar. Volgens docent was de toets erg slecht gemaakt, "een waar slagveld" en erg pittig. Er zijn veel onvoldoendes gevallen.

Toen alles mondeling doorbesproken werd, besefte ik dat ik slechts 2 fout heb, dus een 8 als cijfer. Moet natuurlijk nog wel bevestigd worden door Avans. Wetteksten kon ik goed ontcijferen, iets wat ik ook niet kon geloven. Wel moet ik zeggen dat ik geluk heb gehad dat het onderdeel DGA niet zoveel werd aangeraakt. Waren ze hier dieper op ingegaan, dan had ik waarschijnlijk ook een vette onvoldoende. DUS DAS MAZZEL!!! Ik sta nu gemiddeld een 8, als ik dit zo kan houden, betekent dat dat ik aan het eind van het jaar voor het hogeschoolexamen een 4 mag halen! Probeer het zo te houden! Daarna het landelijk examen voor Financial Planner. Volhouden Cloudje!

Dan nog even wat minder nieuws! Gisteren stopte mijn auto ermee. Vandaag naar de garage gebracht en ..... SCHADE 2200 euro! Allerlei technische computermankementen. Turbo is kapot, sensoren moeten vervangen worden enz enz. Had net een belastingvoordeeltje, lees spaargeld, van 1800 euro gehad en verjaardagsgeld! DOEI DOEI, spaargeld!

Gelukkig nog een staatslot waar 14,50 op staat en die ik in ga wisselen voor een nieuw lot, hahaha! WIE WEET 10 juli Miljonair. HOEF ik ook niet meer naar school!

June 19, 2009 om 01:00
Een 8, dat wordt een feestje, :haha:.
Geweldig gedaan en het meest fijne van studeren. Zorgt er voor dat je je zo waanzinnig goed voelt over jezelf. Hoop dat je snel de uitslag krijgt zodat dit ook wordt bevestigd want dan kun je weer vol goede moed op naar de volgende ronde.

Minder natuurlijk dat je auto even dwars is gaan liggen. Alles wat die krengen mankeren is altijd zo waanzinnig duur. Laat deze week zelf uitgebreid gepland onderhoud doen aan mijn auto als voorbereiding op de vakantie dus weet er weer alles van. Accepteer het dan altijd maar als het nadeel van het hebben van spullen, betaal en vergeet het dan maar weer zo vlug mogelijk. 2200 Euro zo ik ook heel erg van moeten slikken.

Dan maar alle hoop op het staatslot, heb al 400.000 dromen gedroomd over een grote prijs en die allemaal op verschillende manieren uitgegeven. Nog nooit echt wat gewonnen natuurlijk. Ik duim voor je, wie weet wat er allemaal uit kan komen.
June 19, 2009 om 01:36
Klopt Sjeel, die 2200 euro denk ik maar niet meer aan. Hoop dat hij snel gemaakt is, ben deze week en volgende week mijn auto kwijt. Moet manlief zijn auto lenen. Hij heeft een scootmobiel, dus kan kleine dingetjes buiten huis doen. Alleen hij is pas 34 en heeft de ziekte die hij mankeert, reuma, nog niet volledig geaccepteerd, is sinds oktober 2006 ziek geworden en meteen maximaal. Kan niet meer werken en moet veel rusten en heeft veel pijn.

Hij wil niet dat mensen hem zien op dat ding. Je kunt namelijk aan de buitenkant niet zien dat hij ernstig ziek is. Wanneer hij op dat ding zit, weet de buitenwereld dat hij iets mankeert. En dat terwijl hij zelf nog niet in het reine is met zichzelf. Snap je? Kortom dat auto op apegapen staat is een groter probleem voor hem als voor mij. Complex verhaal heb ik he? Hahahah!

Maar dat terzijde. Ik heb een 8, helaas ook een 8, achter de 2. Gisteren heb ik me tegoed gedaan aan allerlei lekkere dingen en niet lekkere dingen omdat ik zo'n stresskip kan zijn (2400 kc gegeten). Er prijkt 2,8 kg op de weegschaal, snif snif!

Zometeen kids naar school brengen, hulp komt ook vandaag en ik ga naar fysio/fitness. Even wat kc verbranden.

Gr
Cloud
June 20, 2009, gewijzigd door Mamasjeel op June 20, 2009 om 05:16
Kan het me voorstellen dat het erg moeilijk is om je in een scootmobiel voort te bewegen als je aan de buitenkant niets mankeert en als je er zelf nog niet volledig aan kan toegeven dat je ziek bent.. al die blikken die je moet trotseren.

Moet eerlijk zeggen dat ik mezelf hieraan ook schuldig maak, alhoewel misschien niet zo openlijk. Maar toch als je een jonger persoon in zo'n ding ziet zitten dan denk je goh, wat zou daar mee aan de hand zijn. Of een dik persoon (denk dan stiekum eerst vlug ja dat krijg je ervan om gelijk weer aan mijn eigen gewicht te denken) en ga zo maar door. Misschien heeft dat ermee te maken dat het toch wel confronterend is, ik ben gezond een ander niet maar het had net zo goed andersom kunnen zijn !

Hopen dat alles weer snel hersteld is, is wel zo fijn. Weet dat ik al kriebelig wordt als mijn auto voor onderhoud 1 dagje weg is, terwijl ik toch een leenauto meekrijg die ik niet eens echt nodig heb. Het haalt me gewoon uit mijn ritme, niet mijn vertrouwde karretje voor de deur te hebben staan. Vind het dus altijd weer een hele bizarre ervaring als hij weg is, zoals gisteren en ga me dan toch afvragen wat er mis is in de krochten van mijn hersenen dat ik me aan zo iets relatiefs onbelangrijks schijnbaar zo hecht.

2400 calarien kan volgens mij niet leiden tot een toename van 2.8 kilo, je hebt er als vrouw eigenlijk al 2000 nodig. Natuurlijk is het niet echt bevorderlijk om af te vallen maar dat hoef ik jou echt niet te vertellen. Denk eerder dat er een verband is tussen gewicht en stress. Zag van de week ook mijn weegschaal even iets doen waar ik niets mee te maken wil hebben, dat terwijl ik mij toch de hele week heel netjes gedragen heb. Ging toen even terugdenken en bedacht mij dat ik de dag ervoor toch wel redelijk wat stress had meegemaakt op mijn werk omdat ik nogal met een emotioneel geval bezig was geweest wat mijzelf ook wel raakte. De volgende dag deed de weegschaal weer zo ongeveer wat er van hem werd verwacht en zette de dalende lijn zich gewoon door. Als je dat weegmoment er dus niet bijneemt (de Wwi fit registreert hem uiteraard genadeloos) houdt je een normale lijn over. Maak je er dus niet al te druk om.. levert alleen maar weer stress op.
June 20, 2009 om 16:50
Moet volgende week inderdaad PE-en. Op het programma staat Volmacht overig (het oude Gevolmachtigd Agent diploma) en WFT Basis en WFT Schade (beide ook op volmacht niveau want ook daar zit verschil tussen maar geen enkele opleider zet het erbij zodat je eerst een complete studie moet maken van wat je moet PE-en, ben tevens studiebegeleider binnen ons bedrijf dus ben zo ondertussen deskundige :grinnik:)

De week daarna staat PE leven en beleggen op het programma, eerder dit jaar deed ik al Volmacht Algemeen (onderdeel van het oude A diploma) dus als het goed is ben ik dan voor mijn assurantiediploma's weer volledig bijgePE-ed.

Dan zou ik eigenlijk nog moeten voor hypothecair krediet en consumptief krediet maar ik denk dat ik dat laat schieten. Ik heb hiervoor vrijstellingen gekregen door mijn HEAO diploma maar heb inmiddels toch voor een specifieke richting gekozen, ondermeer door GA en mijn branche diploma's. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat ik hier ooit nog eens iets mee ga doen, wil er ook nooit meer iets mee doen en als ik eenmaal begin moet ik er ook elk jaar aan geloven. Dus dat gaat vrijwel zeker niet gebeuren.

Ik zit er bovendien nog stiekum een beetje over na te denken om nog voor een nieuw branche diploma te gaan en als ik dan volgend jaar ook nog weer eens alles opnieuw moet PE-en, jawel hoor, nieuwe ronde, dan denk ik dat het allemaal een beetje erg teveel wordt.

Veel plezier dit weekend, jij hoeft nu even niet maar ik ga nog even aan de stoei met mijn studieboek. Zag dat je volgende week eigenlijk bij mij om de hoek zit, zat vanavond nog in Amsterdam en misschien volgende week ook nog wel even maar dat is dan weer afhankelijk van het weer. Woon 10 minuten van het Centrum van Amsterdam vandaan, dus vaak nog dichterbij dan degene die in een buitenwijk wonen en geniet er veelvuldig van.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan