Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, July 17, 2009

Sakara woog op het moment van schrijven 68.00 kg (bmi: 21.46).

Misschien ben ik er toch nog niet helemaal klaar voor...

Na het mislukte poedershakedieet van vorige week, waarbij ik ondanks het synische stukje in mijn introduktietekst echt ook een paar dagen goed heb afgezien, belandde ik vrij per ongeluk op deze site en vulde vol enthousiastme (en hoop) mijn profiel en maten in, want zoals al eerder gezegd, ben ik een fan van grafiekjes, tabellen maar ook vooral van nieuwe hulpmiddelen om af te vallen..

Maar, als je na een week redelijk afzien en je best doen maar liefst 2 kilo aankomt, dan is de nieuwe motivatie toch echt even ver te zoeken...En ik weet dat het mede te maken heeft met verkeerde weegmomenten, vocht-/hormoonhuishouding en het feit dat ik heel fanatiek ben begonnen te sporten en dat ik juist nu zou moeten doorzetten, maarja het oog wil ook gewoon resultaat zien...

De afgelopen 2 dagen, waarbij ik eigenlijk gister pas echt ben begonnen (lees: had willen beginnen), zijn een waardeloze start geweest. Gister heb ik uiteindelijk zoveel calorieën naar binnen gewerkt, dat ik het niet eens meer weet in te vullen in het dagboek. :vreten:

Toch ben ik van plan niet op te geven. Qua sport ben ik erg goed bezig en ik ben ervan overtuigd dat het invullen van het eetdagboek mij uiteindelijk ook gaat helpen.

Nadeel vind ik wel, ik wil het graag eerlijk doen, dat ik me ook wel een beetje schaam omdat iedereen kan zien dat ik meer dan 2000 cal. p. dag wegwerk, wat doe je hier dan???!!!

Daarom even dit stukje uitleg in het dagboek. Ondanks dat het nog nergens naar lijkt, verschaft het me wel veel inzicht en dat is volgens mij het enige juiste begin van elke (mogelijke) verandering!

Dames (en ook de heren natuurlijk), ook al verorber ik 3000 calorieën of meer, vergeef me, ik ben de kracht aan het hervinden voor een nieuwe gedisciplineerde poging. Het komt, zeker weten!

Bedankt voor alle bemoedigende en leuke reacties!
Het helpt enorm, maar uiteindelijk moeten we het toch allemaal zelf doen
:deoverwinning:

July 17, 2009 om 05:10
Hoi :hallo:

Haha, wat een giller dan die foto. Het is ongelooflijk druk op jouw profiel, 140 bezoekers in 3 dagen! Dat is echt veel!

Erg herkenbaar allemaal hoor wat je schrijft.
het invullen van het eetdagboekje werkt voor mij supergoed! Alsof ik daarmee alles onder controle heb. En omdat ik persé wil dat mijn grafiek er 'mooi' uit blijft zien, kan ik beter omgaan met de momenten dat ik het zwaar heb (vooral 's avonds).
Als ik een keer een uitschieter ertussen heb, vind ik dat geen ramp maar juist erg menselijk. als je nooit eens een uitschieter hebt, heb je meer weg van een robot.

Ikzelf ben een mens van alles of niets. Soms werkt dit vóór mij, en soms werkt dit tégen mij. Als ik lijn, houd ik mij strikt aan de regels, maar als ik mij laat gaan, denk ik ook weer te snel: laat allemaal maar, ik kan dit niet, ik kap ermee. Dan stop ik dus ook met het invullen van het eetdagboekje en gaat het meestal fout.

Mijn uitdaging is dus juist om de gulden middenweg te vinden (en te mógen vinden). Een uitschieter mag dus van mij (ik herhaal het nog even voor mezelf: een uitschieter mag dus gewoon!).

Nou, ik wens je veel succes met het opkrikken van je motivatie. Ik weet hoe ongelooflijk moeilijk dat kan zijn.

:lappie:
July 17, 2009, gewijzigd door Maymuna op July 17, 2009 om 05:43
Als je het jezelf maar vergeeft zo een uitglijder.
July 17, 2009 om 07:33
Succes!!!

:gazodoor:

Even door de zure appel heen. Het gaat je wel lukken.
Onbekend
July 17, 2009 om 14:46
dankje voor je reactie:)
1 tip dieten zijn onzin gezond eten is het enige wat helpt.
het is misschien ook wel moeilijk maar uiteindelijk de moeite waard.

veel succes met alles
July 18, 2009 om 02:27
als die buikfoto's van jou zelf zijn, heb jij niets te klagen ;-)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan