Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, July 17, 2009

Emmalief woog op het moment van schrijven 99.30 kg (bmi: 38.79).

Vandaag niet naar de sportschool. En voor het eerst in bijna 6 weken. Maar ik ben te moe. En geloof me, moe is niet het juiste woord. Het moet eigenlijk zijn: uitgeput. Woensdag is dat al begonnen. Ik schreef gisteren al dat ik bewust meer Kcal had gegeten om het niet te laten escaleren. Qua eten is dat ook niet gebeurd, maar de vermoeidheid is gebleven. Na het zwemmen gisteren heb ik mijn ogen nog nauwelijks open kunnen houden. Zelfs nadat ik 's middags naar bed was geweest en geslapen had, bleef ik maar moe.
Vandaag dus thuisblijven. Ik had nog even het idee om straks naar aquagym te gaan, maar dat heb ik al laten varen. Ook mijn 2e idee, nl poetsen, heb ik ook al overboord gegooid.
Dat wordt dus een lange dag met niets doen. Gelukkig schijnt de zon weer en kan ik zo nu en dan eens langs mijn bramenstruiken struinen. Er komen er steeds sneller bij. Er hangen netten overheen, dus het vliegvolk heeft het nakijken. Alle bramen zijn voor Emma!!!

Wat ik vandaag ook van plan ben is wat meer op mijn koolhydraten te letten. Misschien dat het helpt om 1 of 2 dagen de koolhydraten drastisch te verminderen. Want maandag wil ik toch weer naar de sportschool.

Iedereen een succesvolle dag toegewenst.
groetjes,
:emmalief:

July 17, 2009 om 09:50
Hai Emmalief,

Bedankt voor je berichtje.

Ja, ik vind :zumba: heel leuk. En het valt me zo mee, ik ga hiermee rustig door en voel me niet zo vermoeid, maar het zweet loopt in straaltjes over mijn lijf.

Je kan die DVD's met Toning Sticks via internet bestellen.
Bij Tel Sell (die ermee begonnen zijn) kost het 79,95 en dan nog de verzendkosten.

Ik heb ze bij internetdrogisterij.nl gekocht voor 72,95 en omdat het boven de 60 euro is hoef je geen verzendkosten te betalen. Dus scheelt je toch gauw zo'n 13,50 euro.

Je hebt het erover dat je je zo moe voelt, maar komt dat niet door je dieet?

Ik ben lid geworden van Special Care en krijg iedere week recepten voor 1 week. Dat bevalt me goed.
Kijk, je kan kcal hebben van fruit, maar ook van drop.
En dan is het misschien wel evenveel, maar het ene is gezond en het andere is niet gezond, daar komen geen voedingsmiddelen uit los.

Hoor wie het zegt: de grootste dropfreak van de wereld! Maar ja, daarom weet ik het ook natuurlijk, heb het ondervonden.

Ik zorg ervoor dat ik rond de 1000-1500 kcal per dag eet, om de 2 uur iets, en meer dan het dubbele sport (+dagelijkse werkzaamheden natuurlijk, die kosten ook energie).

Ik wens je heel veel succes en rust maar lekker uit.
We hebben allemaal wel eens en dipje en dat is helemaal niet erg. Met slapen verbrand je ook caloriën:)

Groetjes en prettig weekend,

:camira:
July 17, 2009 om 09:52
Ha! Dank je voor je bericht. Ja, sommige mensen om me heen gaan een beetje miepen. Nou ja, laat maar gaan. Ik eet al vanaf het begin 1500-1800kcal elke dag en veel gezonds. Ik at daarvoor gewoon teveel en heb ook best een lichte bouw.

En ehm... neem het er lekker van vandaag he. Lekker een tutdagje van maken, toch?

Krijg jij meer energie van minder koolhydraten of lees ik je dagboek verkeerd?

:kawe:
July 17, 2009 om 10:59
Hoihoi,

Leuk dat je even kwam buurten. Ik vind die groepslessen inderdaad heerlijk. Al die lessen op de steps vind ik nog erg lastig, maar heb wel schik.

En inderdaad schijnt Zumba erg leuk te zijn. Binnenkort beginnen ze daar mee. En ik ga het zeker proberen.

Succes en een fijn weekeind!

:ladymurtceps:
July 17, 2009 om 12:14
Ik snap het. Ik herken het ook wel een beetje. Ik probeer nu ook wat minder tarwe te gaan eten. Heb speltmuesli gehaald. Eens kijken of dat aanslaat. Maar dan werkt volkoren spaghetti waarschijnlijk beter voor je. Dat heeft minder invloed op je bloedsuikerspiegel en geeft over langere tijd energie af. Ik geloof dat ze het ook wel langzame koolhydraten noemen.

Ik probeer de laatste tijd veel volkorenvariantjes te nemen. Net bij de natuurwinkel een volkoren tortilla wrap ontdekt. Fijn hoor, zometeen vullen met waterkers, avocado, paprika, feta, zure room en tomaat... Mmmmm. Eet smakelijk van je spa!
July 17, 2009 om 17:03
Hey Emma

Kijk je wel een beetje uit?
Je kan t ook teveel doen.
Laat je lichaam een beetje tot rust komen, anders ben je straks verslaafd aan de sport. En val je er weer bij neer.

prettig weekend.

groetjes Elly
July 18, 2009 om 08:29
Hallo,

Bedankt voor je berichtje! Even je lichaam rust gunnen is niet verkeerd! Luister naar je lichaam dat is erg belangrijk... Fijn weekend nog

Groetjes Jeffery
July 18, 2009 om 08:44
Hey Emma,

Voel al wel wat veranderingen in mijn lichaam, jammer genoeg nog niet zichtbaar, dus strak in t vel zit ik nog niet.

Blubberend buikje ook nog, maar ga gewoon lekker door met mijn bewegen...

Ik hoef niet meer zo heel veel, wil naar de 56 of 57, maar heb ik t idee dat ik lekker in mijn lichaam zit met 59 dan blijf ik daar gewoon bij, hoef niet mager te worden.

Voel me wel heerlijk door al; dat bewegen, maar probeer t niet zo'n obsessie te laten worden. Sluipt er namelijk snel in, ja zelfs aan bewegen kun je verslaafd worden en dat wil ik niet.

Hoe gaat t nu met jou? Al een beetje bij gekomen of nog steeds vermoeid.
Probeer anders 3x per week te gaan trainen? Kan je t altijd nog uitbreiden.

Fijn weekend,

groetjes Elly
July 18, 2009 om 12:02
Hey Emma,

Bedankt voor je berichtje en ja, je hebt gelijk wat betreft het afvallen.
Vervelend dat je je zo moe voelt, maar de kilo`s gaan er goed af zie ik. Sport je erg veel? Je moet ook niet teveel van je zelf vragen hè, maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel. :bigsmile:
Zou je mijn buddie willen worden? Ik zie dat we qua lengte en gewicht ongeveer voor dezelfde uitdaging staan.
Rust jij maar een beetje uit dit weekend en daarna er maar weer tegenaan!:staycool:
Veel succes! Groetjes,

Nellie.:bloem:
July 19, 2009 om 16:01
Hoi Emma,

Wat leuk om te lezen dat je ook zo vaak naar Tsjechië gaat. Ik ben er helemaal verliefd op.
We zijn nu vlak bij Znojmo geweest in zuid moravie, en vlak bij Jicin in Bohemen. Ik ben ook helemaal verliefd op Krumlov en omgevingen om eerlijk te zijn op heel Tsjechië. Elk gebied heeft wel iets.
Het land is alleen zeer slecht voor je lijn hahahaha.

We gaan zo'n 1 a 2x per jaar naar Tsjechië, al denk ik niet dat we dit jaar nog een keer gaan want de badkamer gaat verbouwd worden.

Groetjes Noëlle
July 19, 2009 om 16:04
Hai Emma,
Ik heb inderdaad "stiekum" even rondgekeken op jouw profiel, maar je hebt al zoveel buddies en reacties, dat ik uiteindelijk geen berichtje heb achtergelaten..Des te liever dat je dat wel bij mij hebt gedaan!

Erg herkenbaar zo'n aanval van extreme moeheid. Altijd moeilijk na te gaan waar het nou precies aan ligt, maar volgens mij sport je vrij veel en met toch een vrij laag caloriegebruik is het dan op zich niet zo gek volgens mij, dat je energiepeil af en toe te kort schiet!
Ik denk dan altijd, waarom wordt dat opgeslagen vet dan niet gebruikt, haha, maar zo schijnt het niet te werken:-)

Een vermindering in koolhydraten is het proberen waard, baat het niet.... Hoop dat het voor je werkt en je weer lekker naar de sportschool kunt. Komt echt wel weer, soms is rust het enige dat helpt...

Succes de komende week en nogmaals, leuk dat je een berichtje achter hebt gelaten

Geniet van de bramen. :kruiwagen2:

July 19, 2009 om 16:39
Hello,

Ja, gaat lekker als een treintje! Vandaag een etentje gehad van een oom en tante van mijn moeder (60 jarig huwelijk)... erg lekker met veel groente en kip!

Gr. Jeff
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan