Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 21, 2009

Zauberhaft woog op het moment van schrijven 116.50 kg (bmi: 37.61).

Zauberhaft woog op vrijdag 21 augustus 2009 75.60 kg.
Afvallen of afzien,
of
Afvallen en daarna afzien,
of
op tijd beginnen met stabiliseren!!

Wat erg gevaarlijk is bij het afvallen is het niet op tijd beginnen met stabiliseren. Immers je wil zo snel mogelijk je streefgewicht behalen en je werkt er hard voor. Als het dan lekker gaat is het erg moeilijk om op tijd jezelf te bezinnen en te beginnen met stabiliseren. Je doet jezelf daardoor erg te kort, en je hebt nog lang de napijn ervan.

Immers, je moet teveel ineens veranderen. En dat is erg, erg zwaar.

Een voorbeeld;

(Indien niet korrekt, laat het me dan snel weten s.v.p.)

Hoi beste valtaf-er,

Met een cracker en een stuk fruit meer red je het echt niet.
Je calorie inname is nu minder dan 2102 - sport (gemiddelde belasting)
Je calorie inname om te stabiliseren op 56 is 2130 - sport (gemiddelde belasting)
Om daar te geraken moet je 56-54,5 =1,5*7500 = 10500 kcall afvallen.

Aangezien je in de laatste 4 weken 3kg afgevallen bent heb je 3x 7500 =22500 kcal
verbruikt (door minder te eten en/of sporten) Dat is 22500/28 = ongeveer 800kcal.

Beter was het dus geweest om al op b.v. 21 juli weer meer te gaan eten en of minder te sporten. Bovendien is 800kcal besparen aan calorieen veel te veel. Ga nooit boven de 500kcal, en begin op tijd met stabiliseren.

Nu zou je dat verschil 800kcal + 500 kcal ineens op moeten vangen, is 1300 kcal
Niet verstandig dus. Mijn advies is eerst die 800 kcal erbij en te stabiliseren op 54,5kg. Is al erg moeilijk. Neem hier ook 4 weken voor.

Daarna:
Indien je iedere dag 2130+500kcal = 2630 kcal meer eet of drinkt duurt het 21 dagen om weer op 56 kg te wegen. En dan mag je NIET sporten! (anders duurt het nog langer) 500kcal extra eten is best veel! Dus dat wordt al moeilijk. Niet sporten maakt het nog moeilijker! Dus geen crackers meer, maar eerder wat calorierijkers. Dus vergeet het eetpatroon van de laatste tijd en ga weer wat beter voor jezelf zorgen door met verstand MEER te eten. Bij de 55kg moet je al weer gaan minderen, dus dan duurt het zeker langer als 21 dagen, ik verwacht dat je er toch zeker 42 dagen mee zoet zult zijn. Indien je sneller gaat, bestaat de kans dat je weer doorschiet boven de 56kg, bovendien heb je dan het moeilijkste gedeelte, het stabiliseren niet onder de knie, en dat is echt belangrijk.
Kortom:
Veel moeite gedaan en veel te lang! Neem nu voor deze hele procedure minimaal 3 mnd, en je bent met Kerstmis misschien weer 56kg, niet meer en niet minder!
Oef, afvallen is niet moeilijk, stabiliseren wel.

Ik wens je veel sukses.

Groeten van Zauberhaft


groeten van Zauberhaft

link naar The Impossible Dream van Andy Williams
The Impossible Dream Andy Williams

August 22, 2009 om 16:40
Goeieavond

Ik las gisteren je reactie in het dagboek van Ineke en heb nu een vraagje naar jou toe.

Als ik het goed begrijp zeg je dat het te laat is om te beginnen stabiliseren als je al op je streefgewicht bent.
Wanneer moet je er eigenlijk aan beginnen dan? Want ik ben er nu ongeveer nog 1,5kg (of iets meer/minder, weet niet precies) van verwijderd. Is dat nog te vroeg om te stabiliseren of is het al te laat?

Weet eigenlijk niets af van dat stabiliseren en op internet is er ook niet erg veel informatie over te vinden. Vond het daarom interessant om te lezen hoeveel jij er wel van weet. Mag ik ook vragen hoe het komt dat je er zoveel over weet, of ben ik dan onbeleefd?:bloos:

En hoeveel calorieën zou ik dan ongeveer moeten innemen als ik aan het stabiliseren ben? Wanneer ik op dieet ben probeerde ik altijd rond de 1250-1300cal te eten, en dat is me meestal ook gelukt. En ik vermoed dat een vrouw normaal gezien rond de 1900cal nodig heeft op een dag. Maar hoeveel mag je dan in godsnaam eten om te stabiliseren hé... Het is me een groot vraagteken!!

En dan heb ik nog een vraag. Wat komt er dan eigenlijk na de periode van het stabiliseren? Blijf je dan 'je hele leven' eigenlijk stabiliseren, of gaat dat na een tijde 'normaal eten' gaan heten?

Nog een fijn weekend verder!!
Groetjes, Krulle
August 23, 2009 om 05:01
Dank voor je succeswens!

Ik ga weer aan het werk...

:kawe:
August 23, 2009 om 10:29
Een erg late reactie, sorry (ben op vakantie geweest en weinig tijd)
De koekjestrek heb ik nog steeds. Moet gewoon niks nemen, kan het niet laten als ik er 2 heb genomen en blijf heen en weer lopen naar keuken/kast/koektrommel:beschaamd:
August 23, 2009 om 11:28
Hey Zauberhaft

Heel erg bedankt voor je reactie hoor, vind het erg interessant allemaal!

Whii, ben alvast ook erg blij dat mijn stofwisseling oké is:jippie: Dat vind ik toch een heel belangrijk punt. Probeer zoveel mogelijk op vaste tijdstippen te eten, me te beperken tot 3 maaltijden en 2à3 tussendoortjes per dag. En blijkbaar werkt het hé...
Wel begrijp ik in je berekening niet waarvoor die 15000 precies staat:bloos:

Heb me alvast voorgenomen om vandaag al te beginnen met die 1500cal te eten. Enneuh... dan ook wat minder gaan sporten zeker als ik het goed begrijp??
De laatste tijd ging ik eigenlijk elke dag sporten. De ene dag lopen, de andere dag zwemmen. En plus daarbij ook nog eens met de fiets naar het werk (heen en terug 16km).
Heb me ook voorgenomen om:
* nu maar 2x meer te gaan lopen ipv 3x (op maandag en vrijdag)
* 1x in de week naar de 'turnles', is een uurtje spieroefeningen op muziek (de woensdagavond)
* als ik de woensdagavond niet naar de turnles kan, 's morgens gaan zwemmen in de plaats (ipv 2x in de week te gaan zwemmen
* in de zomer nog steeds met de fiets naar het werk te gaan

'k Denk dat het ook wel nodig zal zijn om wat af te bouwen in sport, omdat ik ook niet zoveel tijd meer zal hebben, nu ik in september weer naar school moet, en ga daarnaast ook nog fulltime werken. En als het 'teveel' wordt, dan wordt het ook gevaarlijker om op te geven hé...

En hopelijk heb ik inderdaad geen schuldgevoel vanavond nadat ik 1500cal gegeten heb. Het is wel niet zoals je zegt, dat ik minder ga eten, omdat ik een schuldgevoel heb hoor (was toch niet het geval toen ik 1300cal at). Heb me altijd aan die 1300cal proberen te houden, schuldgevoel of niet. Vond dat wel belangrijk voor m'n stofwisseling. En dat zal ik nu zeker ook proberen met die 1500cal.
Ook is het zo dat ik als ik een schuldgevoel heb, nu niet meer zal mogen sporten daarna om de 'eventuele grammen dat ik de dag erna zou bijkomen' er terug af te krijgen. Daar heb je wel gelijk in. Ik zal echt proberen om me te houden aan de vaste dagen die ik ga lopen!

Er stond nog iets in je mail wat ik niet zo goed begreep:
Je hebt nu al een prima gewicht, heb je je streefgewicht al eerder naar lager gezet? Als je dit gewicht zou kunnen behouden voor 14 dagen (en ik geloof echt niet dat je dat kunt) zou je al veel geluk hebben. Je lichaam zal echt niet van de 1e op de andere dag anders gaan reageren, daar heeft het zijn tijd voor nodig.

Wat bedoel je daar precies mee?
Zal ik dat gewicht niet kunnen behouden als ik begin met stabiliseren? Of zal ik dit gewicht sowieso niet kunnen behouden, nadat ik gestabiliseerd heb ofzo?
Nee, heb m'n streefgewicht nog niet echt lager gezet hoor. Oké, 1 keer met 200gr, maar dat was gewoon omdat ik dan in totaal 9kg zou afgevallen zijn ipv 8,8kg, puur psychologisch!;) Maar voor de rest is het gebleven zoals het was.
Wil dat dus zeggen dat ik automatisch eerst zwaarder zal worden wanneer ik begin met stabiliseren, voor ik terug kan afvallen?? Niet dat het me echt afschrikt, maar ik zou het gewoon graag vooraf weten, zodat ik me daarop kan voorbereiden en niet ontgoocheld ben.
In hoeveel tijd denk je dan dat ik mijn streefgewicht zou kunnen bereiken?
En hoelang zal ik dan 1500cal moeten blijven eten? Want op een gegeven moment zal dat toch ook weer wat verhoogd moeten worden?? Of is dat dan 1500cal tot ik mijn streefgewicht bereikt heb, en dan verhogen?

Amai, rond 3 uur gereageerd. Zó snel hoefde het natuurlijk ook weer niet. MAAR ik stel het heel erg op prijs dat je het toch gedaan hebt!!

Je bent heel erg bedankt!!

En trouwens, hoe gaat het met jou tijdens het stabiliseren?

Nog eens erg bedankt voor de informatie:) Want zonder jou was ik vast en zeker al weer gedoemd om te jojo-en. Nu misschien ook, wie weet, maar nu heb ik toch tenminste al informatie HOE ik het moet aanpakken, wat ik ervoor niet had. Dus dankzij jou is de slaagkans al hoger:)

En 'k hoop da'k niet teveel tijd in beslag neem met al mijn vragen hoor!!

Nog heel veel succes!! En oja, heb je toegevoegd als buddy;-)
Krulle
August 24, 2009 om 18:00
Goeieavond

Nee, jammergenoeg geen mailtje gehad...

Slaapwel!
Nele
August 25, 2009 om 08:05
Heey.

Hoe gaat het daar?

Met mij goed (beter). Heb af en toe een dipje inderdaad. Niet
dat het altijd met het eten te maken heeft. Nee, op etensvlak
kan ik best sterk staan. Vandaag komt ook begeleiding langs en morgen
psych. Gelukkig heb ik nog een opvangnet.
Met het eten. Er staat zo weinig te lezen over stabiliseren. Ik vind
het knap lastig zoeken naar hoeveel kcal ik zou mogen innemen. Ik weet
wel dat ik meer mag eten dan ik meestal durf/denk dat ik mag innemen.
Ik ga denk ik zo rond de 1600 blijven. Denk dat ik anders zeker zou afvallen. En het is ook al redelijk te doen. Ik bedoel dan eet ik al
redelijk goed op een dag. Best naar een goede hoeveelheid toe dus als ik dat kan blijven volhouden ben ik goed bezig denk ik. & ja verder stabiliseren is voor mij liefst op een kilootje hoger maar dat blijft nog even vechten daar te komen :D Miss moet ik daar echt van profiteren nu qua lekker eten enzo.

Als je tips hebt, of zou kunnen gokken hoeveel kcal ik zou mogen binnenkrijgen dan zou ik het graag horen :) Dankje voor het aanbieden
van hulp. Het is altijd welkom..

Fijne dag!
Sheila.
August 25, 2009 om 15:12
Goeieavond!

Oeioei, ik schaam me echt dood op dit moment!!:bloos: Want... heb net een GIGANTISCHE eetbui achter de rug :bloos:.
En dat na al die goede raad die je me gegeven hebt:verstoppen:

Had alles uitgerekend wat ik vanavond mocht eten, tot aan mijn 1500cal. En was na het eten eigenlijk ook best wel voldaan hoor. Maar zag tijdens de afwas een reep chocolade aan de kant liggen, en kon er niet afblijven. En dan volgde nog één, en nog één, en NOG één, en dan koeken, snoep, boterham met choco, roomrijst, m&m's, en nog veel meer koeken...

En op die manier heb ik het helemaal om zeep geholpen hé!! Was echt zo nieuwschierig naar wat de weegschaal de volgende keer zou zeggen. Maar door àl die calorieën die ik nu binnengespeeld heb, zal er natuurlijk een totaal vertekend beeld zijn. 'k Denk dat ik gegeten heb voor een hele week:bloos:

'k Denk dat ik me eerst een hele week niet zal wegen, 't zal toch niet echt meer kloppen hé. Wil voor 't moment niet echt weten hoeveel ik aangekomen zal zijn. Maar zal wel blijven die 1500cal eten.

Heb jij daar soms last van, van eetbuien? Of is dat iets typisch vrouwelijk?? Vraag me dat eigenlijk wel af hoor.
Oja, en een eetbui, is dat typisch voor een jojo'er?? Of gebeurt dat ook met mensen die hun 'gezonde eetpatroon' volledig onder de knie hebben?

Amai zeg, zoveel werk dat je erin gestoken hebt in dat document. Heb het nog niet helemaal kunnen doornemen, donderdag ben ik een dagje vrij en dan zal ik het op mijn gemak eens uitpluizen. Alvast heel erg bedankt!!

Vele groetjes!!
Krulle
August 25, 2009 om 15:22
Oja, en heel erg bedankt voor de vele steun hoor!!
August 26, 2009 om 12:06
Heey.

Merci voor het berichtje.

Ik ga mijn best doen.. Ik ga elke dag een eetplanning maken (voorlopig)
die tot de 1800kcal geraakt. Dat ga ik blijven aanhouden, dat cijfer of dat aantal kcal daar moet ik gewoon naartoe werken. Ik merk wel dat ik vooruitgang boek met het eten. De wil is er. Ik voel me sterker op het gebied van het eten. Ik hoop dat ik het volhoud. En ja blijven zoeken naar wat goed is voor mij zeker..

Fijne avond nog!

Sheila.
August 26, 2009 om 16:18
Hey Henk

Waauw, zie dat het echt goed gaat bij jou. Nog maar 300gr te gaan en dan ben je er. Knap zeg!!!

Heb je raad opgevolgd en mijn eetdagboek ingevuld...
Resultaat:
* gisteren 2555cal gegeten & 1909 verbruikt
* vandaag 3454cal gegeten & 2553 verbruikt

Niet zo super dus hé.

Maar! 't Is zoals je zegt. Morgen zal ik zeker niet proberen om er terug voor te gaan, IK GA ER GEWOON VOOR!!

Maar heb juist nog een vraagje. Je zei (voor m'n eetbuien) dat ik best een weekje elke dag op de weegschaal sta. Is dit nu (na m'n eetbuien) nog steeds het geval, of wacht ik nu best een beetje?

Enneuh, nogmaals bedankt voor je uitgebreide berichtjes. Moet wel zeggen dat ik er heel veel aan heb!! Thx!!

En doe zo verder met je gewicht hé!!
Krulle

August 27, 2009 om 04:44
Hey Henk!!

Bedankt voor alle steun en info die je me gegeven hebt hé!!
Voel me wat schuldig dat ik niet echt iets terug kan doen voor jou, maarja... jij weet gewoonweg alles;)

En deze morgen, suprise, 700gr eraf!! Het lichaam zit toch raar in elkaar hé. Nuja, was best wel tevreden hoor:D Maar kan het zijn dat het gewicht van die eetbui er morgen nog moet bijkomen??? Wanteuh, je zei dat ik 200gr ging bijkomen, en aangezien er 700gr af is.
Of is dat omdat er vorige keer 900gr bij was (door dat vocht), en omdat vocht er ondertussen weer af is. En dan was er dus 900gr af, maar door de vreetbuien weer 200gr erbij, is 700gr eraf. Kan het ook zoiets zijn??? Nu wel een veel simpeldere berekening dan de jouwe, maar kom;))

Ja, heb mijn werkblad nog eens doorgenomen. Enja, ik zie in dat het ook door het zou kan komen die meer vocht vasthoudt. Inderdaad, had de laatste tijd misschien niet tot 1300cal gegeten, waardoor ik in één keer veel meer zou binnenkreeg en dat het vocht zich begon op te hopen...
IK HAAT VOCHT!!:-D Nuja, het gekke is dat de remedie is tegen vocht: drinken:knipoog: En dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk te doen hé!!
Hoeveel liter drink jij zo ongeveer op een dag?

Amai ja, dat waren aardig wat calorieën die niet voorzien waren op dat feestje. Best wel sterk dat je daar zo nuchter onder kunt blijven hé!! Wist eigenlijk ook niet dat je daarvan maar zo weinig aankwam hoor. (als het natuurlijk met mate is hé?? 'k Bedoel, 't moet zo geen 3x in de week gebeuren waarschijnlijk...)

Haha, vind het best wel grappig dat je je zoveel weegt. Doe je dat altijd?? Of is het enkel omdat je naar dat feestje geweest was, en dat je wou uitrekenen hoeveel je precies zou bijgekomen zijn??

Ben uiteindelijk heel blij dat ik (dankzij jou) mijn eetbuien toch opgenomen heb in mijn eetdagboek. Op die manier heb ik er toch een zich op hoeveel ik ongeveer genomen had hé. Ook al was het veel te veel, toch was ik in zekere zin nog aangenaam verrast.
En nu weet ik ook dat ik nooit meer mag grijpen naar broodpudding tijdens een eetbui, amai, zo'n caloriebom!!! Die broodpudding alleen al was al bijna voedsel voor een hele dag. En ook al was het 500gr, zodanig veel is dat niet, wat dat weegt heel veel. Dus daarmee moet ik zeker opletten in het vervolg!!

Owké owké, kweet dat ik niet meteen mag gaan panikeren als er een kilo bij is:grinnik:. Da's het 'domme' eraan, ik wéét het gewoon. Maar in plaats van te dóen... nee, daar kwam ik niet aan.
't Is zoals je zegt, ik moet proberen te leren uit mijn fouten. 't Is makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zal ik dat doen!! Beetje bij beetje, met vallen en opstaan!!

Jij bent eigenlijk ook wel (sorry voor de uitdrukking, niet 'kwaad' of 'slecht' bedoeld) obsessief bezig met je gewicht hé. Hoe komt het dat die knop opeens is omgedraaid?? Vanwaar opeens die interesse in bv. dat boek van 'super metabolisme'??
Ik begrijp dat je het heel interessant vind allemaal, want dat is het zeker ook wel. Maar ik zie niet meteen een man uit zichzelf naar zo'n boek grijpen...:-)

Heb wel nog niet de tijd gehad om je tabellen uitgebreid te bestuderen, maar dat komt zeker wel!!!

Maar moet nu dringend aan mijn werk beginnen hier, deze site werkt echt verslavend en slorpt gewoon al m'n tijd op.
Nog eerst ff uitrekenen wat ik vanmiddag allemaal mag eten en dan begin ik eraan!!

Nog veel succes verder!!
Je bent een grote steun, dankjewel!!

Krulle
August 27, 2009 om 04:45
Oja btw, weer 100grammen er af bij jou, het loopt lekker!!
Je mag vast en zeker:trotszijn:!!!!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan