Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, October 4, 2009

Superchubby woog op het moment van schrijven 182.00 kg (bmi: 54.35).

Hóóg tijd voor een update weer. Ik zie dat de laatste keer dat ik schreef in augustus was. En nu is het alweer oktober. Een nieuwe maand, nieuw seizoen, nieuwe blog. Ik kreeg online en offline allerlei vragen over mij en of het wel goed gaat? Want ze lezen niets meer. Zelfs op straat word ik er over aangesproken. Oké oke, ik kan een hint oppakken :D Het is trouwens wel leuk om zo gemist te worden. Dan geven ze om je, denk ik dan.

Druk, druk, druk
Enfin, hoe is het met me? Druk, druk, druk. En dat is niet zomaar een gezegde, het is werkelijk zo. Ik ben zoals ik al eerder zei bezig met het schrijven en publiceren van 3 boeken en een online cursus. Ja, ik weet dat het wel veel is tegelijkertijd maar het heeft allemaal raakvlakken met elkaar. Mijn eerste boek "Zin en onzin van afvallen" is gepubliceerd! Je krijgt het gratis als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief op http://www.afvallenmetoperaties.nl. Op die site heb ik ook een nieuwe video gezet zodat je meteen kunt zien hoe ik er uit zie tegenwoordig ;)

Mijn tweede boek "Afvallen met operaties" is bijna klaar. Ik ben met mijn virtual assistent bezig om de puntjes op de i te zetten. Best spannend om het allemaal goed voor mekaar te krijgen. Zodra het beschikbaar is zal ik het uiteraard melden hier. Ben er nu al best trots op.

Het derde boek "Leven met overgewicht" begint ook al aardige proporties aan te nemen maar die staat gepland voor lente volgend jaar ongeveer. Dat wordt een echt dik boek over alles dat ik meegemaakt heb de afgelopen 5 jaren op de bariatrische weg die ik bewandeld heb.

Voor de online cursus "Overwin Uw Depressie" ben ik vandaag druk bezig geweest. Samen met mijn beste vriend heb ik een aantal video's opgenomen voor deze cursus. In totaal hebben we vandaag 42 takes opgenomen voor zo'n 8 video's. Best een aardige prestatie al zeg ik het zelf. Het wordt een multimediaal gebeuren met video's, audio, eboeken, forum, etcetera. Dat werkt het beste voor de cursisten maar het maakt het wel veel werk. Maar het is enorm leuk en inspirerend om er mee bezig te zijn. Als het goed is wordt deze cursus eind deze maand/begin volgende maand online gelanceerd.

Persoonlijk
Oke ik heb het druk dus. Maar hoe is het met me persoonlijk. Goed. Ik voel me steeds beter in mijn vel zitten. Ook al zit dat wel steeds meer losser tegenwoordig. Vroeger zat ik weken, soms zelfs vele maanden alsmaar binnen. Tegenwoordig ben ik zowat elke dag buiten. Uiteraard als het zonnetje schijnt, maar ook als het wat miezert dan ga ik ook lekker op pad. Waar ga ik dan heen? Oh gewoon net zoals iedereen. Boodschapjes doen in de supermarkt of op de markt. Vooral de markten hier in Amsterdam vind ik heerlijk om te bezoeken. Mijn favoriet is de Dappermarkt. Wanneer ik daar ook maar ben ik kom altijd bekenden tegen. Ik heb daar mijn favoriete standjes en ze hebben de beste deals en goede kwaliteit. Wat wil je nog meer. Zaterdags doe ik een rondje langs diverse markten. Van de Dappermarkt naar de biologische markt op de Nieuwmarkt, naar de gezellige Noordermarkt, langs de Ten Katemarkt bij de Kinkerstraat naar de Albert Cuypmarkt. Overal heerlijk snuffelen en zoeken naar koopjes.Ik geniet van al dat heerlijke fruit en de nog lekkerder ruikende kaasjes die goed zijn voor mijn eiwitten.

De laatste keer dat ik mijn bloedwaarden heb laten onderzoeken bleek dat alles goed was. Wat heet, het was perfect. Alleen de eiwitten waren aan de lage kant. Van mijn internist moet ik nu dagelijks 250 gram eiwitten binnen krijgen. Per dag! Dat is heel wat als je bedenkt dat 1 ei ongeveer 7-8 gram eiwitten bevat. Dan zou ik dus 35 eieren per dag moeten eten. Nou dat is wel héél veel hoor. Ik red het goed met mijn lunch van 4 eieren maar that's it. De rest van mijn eiwitten haal ik binnen door de keuzes in eiwitrijk voedsel en eiwitpoeder opgelost in water. Je weet wel dat wat bodybuilders ook gebruiken om hun spieren te kweken. In feite moet ik dat ook doen want anders verlies ik geen vet maar spiermassa. Dan ben ik dadelijk 100 kilo maar kan nauwelijks iets doen omdat ik geen spiermassa meer over heb. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Dus opletten op de eiwitten is het grote devies waar ik mee leef tegenwoordig.

Gewicht
Ik ben op het moment van schrijven 182 kilo. Dat wil zeggen dat ik in iets meer dan een jaar na de operatie 118 kilo ben kwijt geraakt. Op de dag precies 1 jaar na de operatie ben ik op de weegschaal gaan staan en was toen 120 kilo kwijt. Dat is dus 10 kilo per maand! Een tweeeneenhalve kilo per week. Dat is iets meer dan 3 ons per dag! WOW! Enorm veel resultaat dus. Daarbij moet je natuurlijk meetellen de plateau's die ik ook heb gehad waarbij ik wekenlang op hetzelfde gewicht bleef hangen. Het beroemde setpoint mechanisme hield me dan tegen. Door door te zetten en aan het schema blijven te houden ben ik keer op keer door dat plateau heen gebroken. Op 270 kg, 250 kg, 220 kg, 190 kg en nu dan weer op de 180 kg grens. Al een paar weken zit ik er net op of boven. Gewoon doorgaan, Eric. Je eetpatroon aanhouden, nog wat meer loopoefeningen doen, de buikoefeningen een tandje hoger zetten. Ondertussen zit ik al aan de 30 keer recht vooruit en 30 keer schuin naar voren met de buikoefeningen. Mijn fysiotherapeut zei afgelopen dinsdag dat hij trots was op mij. Menig man op de straat doet je dat niet na, zei hij nog. Met de loopoefeningen binnenshuis en buitenshuis gaat het ook goed. Ik kan nu 125 meter achter elkaar lopen. Tegen 10 meter net aan krap vorig jaar is dat een enorme vooruitgang.

Cyste
De afgelopen maanden ben ik op zoek gegaan naar een chirurg die mijn cyste aan de binnenkant van mijn rechterbovenbeen wil verwijderen. Vele emailtjes en brieven heb ik verstuurd met het verzoek of ze me konden helpen. Keer op keer liep het op niets uit. Of ik kreeg helemaal geen reactie terug of er werd gezegd dat ik doorverwezen was naar een andere chirurg. Met daar weer hetzelfde resultaat. Kastje muur gevoel dus. Toen ik advies vroeg hierover aan mijn internist gaf hij me een naam en emailadres van een goede chirurg volgens hem. Die schreef ik dus ook weer aan. Binnen anderhalf uur kreeg ik al een reactie terug! Dat was snel. Of ik wilde bellen in verband met wat extra vragen. Ik het nummer gebeld en ik kreeg zowaar direct de chirurg aan de telefoon. Niet eerst een leger aan telefonisten en assistenten maar direct de persoon in kwestie. Dat was ik niet gewend. Ze wist meteen waar het over ging en nodigde me, na een kort gesprekje, uit om langs te komen voor een intake gesprek. Ik kon mijn geluk zowat niet op! Wow, dat zou al geweldig zijn. Bovendien regelde ze het zo dat alle onderzoeken op diezelfde dag konden plaats vinden en dat de resultaten direct bekeken konden worden. Echt goede en snelle service dus. Ze waarschuwde me wel dat ze haar bevindingen eerlijk zou zeggen. Als het niet zou kunnen zou ze dat ook direct zeggen. Dat is alleen maar goed nieuws. Liever dat ik het direct hoor dan dat ik er pas na anderhalf jaar achter moet komen zoals hier in het OLVG met dokter de Wit.

Of ik maandag (dat was nog geen week later) al langs wilde komen. Wow, dat is wel heel snel. Dat krijg ik niet zo snel geregeld met de thuiszorg en de ambulance. De week daarna kon ze ook op maandag. Ik vol enthousiasme direct naar de UMCG Ambulancedienst gebeld. Die hebben me altijd uitstekend vervoerd en aangezien ik nog boven de 150 zit moet dat ook via hun. Ook omdat ik alleen liggend vervoerd moet worden over lange afstanden juist vanwege de cyste. Dat het ver was kreeg ik pas in het gesprek met de chirurg te horen. Het is namelijk in Antwerpen. Dat ligt in België natuurlijk. Dus buitenland. Maar helaas wordt dat niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Dat zei de ambulancedienst dus. Ik moet eerst een goedkeuring krijgen voor betaling voor de rit gepland kan worden. Ik ben twee en een halve week bezig geweest om het vergoed te krijgen. Helaas, het is niet gelukt. Omdat het buitenland is wordt het niet vergoed. Ook al ligt Antwerpen een klein stukje over de grens dat maakt niet uit. Het onderzoek, de consult en de eventuele operatie worden wel vergoed tot het maximum van Nederland. Maar het vervoer niet. Het is raar maar daar zijn nog geen beleidsbeslissingen over genomen blijkt het nu. Dus de aanvraag voor liggend vervoer is afgewezen. Net nu ik een oplossing dacht gevonden te hebben na maanden zoeken (sinds maart) gaat het niet door. Afgelopen maandag zou de afspraak zijn. Die heb ik af moeten zeggen. Gelukkig begreep de chirurg de situatie wel. Ze had het wel vaker meegemaakt.

Nu dus weer verder zoeken in Nederland. Ik heb van de huisarts een verwijzing gekregen voor het Lucas Andreas Ziekenhuis hier in Amsterdam. Ik ga proberen of ik daar een afspraak kan maken met een van de twee specialisten die de huisarts noemde. We zullen doorgaan!

Als de cyste er af is dan scheelt dat enorm. De meeste mensen focussen op het gewicht dat ik daarmee kwijt ben. Oké, dat is meegenomen. Zeker omdat het enkele tientallen kilo's weegt. Maar waar het mij om gaat is de mogelijkheid om eindelijk normaal rechtop te kunnen staan, met de benen naast elkaar in plaats van in een spreidstand. Normaal rechtop te kunnen lopen. Meer dan 2 uur uiterlijk kunnen zitten op een stoel of scootmobiel. Daarna krijg ik nu pijnen doordat de cyste aan de huid trekt. Zonder cyste ben ik niet veroordeeld tot 22 uur per dag in bed te moeten zitten. Dát zou een enorm verschil uit maken. Vooral qua bewegen moet het dan een heel stuk beter gaan. Nu ben ik al zover gekomen met het lopen. Als de grote rugbybal tussen mijn benen weg is dan moet dat wederom een boost voorwaarts geven. Ik kan haast niet wachten. Wordt het dan weer ruim 10 keer zo ver kunnen lopen over 1 jaar? Dan is dat dus al een kilometer! Ik ga er voor!

Oops, het is weer een lang verhaal geworden. Maar er was ook veel te vertellen. Ik ga proberen om vaker wat te schrijven. Ik hou in ieder geval dagelijks op Twitter bij wat er allemaal gebeurt in korte berichtjes. Dus daar kan je me ook volgen op http://www.twitter.com/ericverberne.

Aanstaande zaterdag, 10 oktober, ga ik trouwens naar de WLS Totaaldag. Een informatieve dag vol met workshops met specialisten en ervaringsdeskundigen over afvallen met operaties. Ook leuk om met lotgenoten te spreken en vrienden te ontmoeten. Ik kan het van harte aanbevelen voor iedereen die denkt aan afvallen op een andere manier. Voor meer informatie zie de website van Stichting WLS Info.

Groetjes,
:superchubby:

October 6, 2009 om 04:06
Als ik een hoed op had, nam ik deze voor je af. Ik hoop dat je je doel gaat bereiken.
:mena:
October 6, 2009 om 08:04
Hallo Eric,

Wow zeg, ik moet zeggen dat je er geweldig uitziet! Leuk filmpje en ik ben ook lid geworden van je nieuwsbrief.
Tja.......regeltjes, waardeloos dat je je vervoer niet vergoed krijgt door de zorgverzekeraar.
Maar goed, ik hoop dat je hier in Nederland ook snel geholpen kunt worden.
Alle beetjes helpen, toch?
Met mij gaat het nog niet zo geweldig goed, ik kan nog steeds na mijn botbreuk niet lopen, waarschijnlijk ben ik ook aangekomen, ik kan me nog niet wegen.
Wel ga ik deze week wat gerichtere fysiotherapie volgen in het ziekenhuis en dan in het zwembad, het zal mij benieuwen.
Ik wens je veel sterkte deze week en ook heel veel succes met je boeken.
Ik zie er naar uit om er een te lezen.

Dikke knuffel van Wilma.
Onbekend
October 7, 2009 om 06:05
Beste Eric,
Bedankt voor je uitgebreide verhaal. JA, FANS HEBBEN VOER NODIG, zogezeid.
Geen bericht is goed bericht, was in dit geval waar! Ik ben het helemaal eens met je,dat een dieet,je stofwisseling negatief be-einvloed en het aankomen daarna extra hard gaat.Je moet van zeer goede huize komen, wil je op je streef gewicht blijven. Ik ben nu voor het eerst in 19 jaar ( je bent nooit te oud om te leren ) zonder dieet bezig om af te vallen. Het gaat prima over het algemeen en het is nog goedkoop ook. Trouwens je ziet er goed uit in je filmpje veel meer uitstraling als de vorige en je kleur is ook prima. Ga nu niet naast je schoenen lopen!
Er zal veel belangstelling zijn over de cursus om een depressie te overwinnen.
Cyste: Zijn die artsen bang dat je in de narcose blijft of zo. Wat een gedoe. Dat ding is met recht een blok aan je been, daardoor zal je ook anders voortbewegen, als normaal.
Vreemd hoor, die regels van hier, wel O.K...... geen vervoer.
Er zijn wel meer halfzachte beslissingen in dit landje genomen.
Kijk maar naar het Afganistan-beleid, niemand weet waar hij aan toe is.
Kan je niet gesponsord worden door een uitgeverij, zodat je ziektevervoer geregeld kan worden? Je boeken zullen in de toekomst hun ook geld opleveren.
Valt af, bevalt me weer goed, ik geef beter mijn grenzen voor mezelf aan.
...
Maatje heel veel succes met die kilo-strijd en met alles wat daar omheen gebeurt.
lieve groetjes ijslandse
October 7, 2009 om 07:04
Hallo Eric,

Wat fijn om weer wat van je te horen hier op de site. Ik heb je dagboek weer met veel plezier gelezen. Je optimisme straalt me echt tegemoet en dat is geweldig. Ondanks weer een aantal tegenslagen ga je er gewoon voor! Ik hoop echt voor je dat je toch snel een chirurg zult vinden die je wil en kan helpen. Het scheelt inderdaad veel gewicht maar ik kan me voorstellen dat je er gewoon enorm veel meer bewegingsvrijheid door zult krijgen. Blijf vooral zo doorgaan met alle dingen die je doet (al is het inderdaad veel). Zo telezen geeft het je enorm veel energie en voldoening. Ik ga nu nog even op je site kijken (even zien hoe je er nu uitziet ;)).

Groetjes,
:maagband2902:
October 10, 2009 om 12:51
:gazodoor2:

:bobotoetje:
October 12, 2009 om 19:09
Hoi Eric,

:petjeaf: en hopelijk wordt er toch een oplossing gevonden voor het vervoer naar antwerpen. Als je toch een chirurg vindt in belgie, dan moet dat vervoer toch niet zo'n groot probleem zijn!

Sukses in ieder geval, en vertrouw erop dat je ook dit probleem overwint!

:zauberhaft:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan