Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 5, 2009

Gekelogtenberg woog op het moment van schrijven 101.10 kg (bmi: 33.01).

Dit weekend ging half goed en half niet. We zijn heerlijk uit eten geweest met vrienden en dat valt dus onder niet goed. Maar gisteren ben ik al een beetje begonnen om vandaag de knop helemaal om te kunnen zetten. Om 21.30 uur lag ik in bed gisteren en daardoor ben ik die kilo's van zaterdag weer kwijt gelukkig.

En nu beginnen. Gewoon op het kwarkdieet, al vindt mijn echtgenoot dat ik gewoon moet eten. Misschien dat ik bij het warme eten een beetje doe alsof ik gewoon eet en verder me aan de kwarkvoorschriften houd. Dan vliegen de kilo's er vast af :yes2:
Vanavond naar de bridge, dus dat gaat ook goedkomen. GEEN koekjes bij de koffie en verder aan de thee, ook zonder toevoegingen.
:noproblem:
Ik ga ervoor!!
:gekelogtenberg:

October 5, 2009 om 06:44
Hoi Geke
Ben weer terug met een paar kilo's meer.
Maar ik denk dat iedereen wel iets meer heeft als je terug komt van vacantie,en thuis ben ik ook niet te stoppen geweest:ergboos::no: maar we gaan er weer voor.
Wens je weer een goede afval week en ik hoop dat het mij ook weer lukt.
groetjes Dessim
October 5, 2009 om 07:42
Ha die Geke,
Wat blijft het toch altijd moeilijk hé .. al die gezellige etentjes en feestjes. Maar ik vind dat jij je er toch altijd redelijk goed door heenslaat. Complimenten.
Wat is in hemelsnaam een kwarkdieet ?

In ieder geval heel veel succes deze week.
Groetjes
:codor:
Onbekend
October 5, 2009 om 12:05
Hoi Geke,

Als we een paar dagen in het ritme zitten weten we niet beter!
We gaan er voor!

:goodluck: @ns
October 5, 2009 om 12:59
Hallo Geke,
Ik keek op je site en zag dat jij een dieet wilt volgen van maar 1000 cal.Ik wou je even laten weten dat ik ook heel lang al sukkel met mijn gewicht en ook heel lang maar rond de 1000 calorieen heb gegeten,de kiloos vlogen er in het begin vanaf maar zodra ik weer gewoon begon te eten vlogen de kiloos er ook weer snel aan tot grote frustratie, je zult dit vast herkennen en met ons velen anderen.na jaren zo aangemodderd te hebben woog ik uiteindelijk 116,5 kilo dus ik was steeds dikker geworden. Ik heb toen een boek gelezen over de stofwisseling en het schijnt dat als je jaren zo jojood je stofwisseling in spaarstand gaat en zodra je iets buiten je dieet eet word het in vet omgezet! Dit was precies wat er bij mij ook gebeurde steeds.Ik heb het roer toen omgegooid en ben geleidelijk steeds iets meer gaan eten ik zit nu op 1800 cal. per dag en val nu ongeveer 4 ons per week af zonder moeite,ik ben nu reeds 16,5 kilo afgevallen door meer te eten dus.Ook ben ik elke dag gaan wandelen en fietsen om de stofwisseling op gang te houden.Een heel verhaal maar ik hoop dat je besluit om meer te gaan eten anders gaat ook jouw lichaam in spaarstand en kun je straks bijna niets meer eten zonder aan te komen. Ik wens je veel sukses!groetjes van Zaubertrommler. Ilse.:itstime:
Onbekend
October 5, 2009 om 15:10
Hoi Geke,

Goed dat je zo doelbewust bezig bent nu denk ik.
Pas je alleen wel op dat je jezelf niet uithongert? Een crashdieet doet meestal meer kwaad dan goed als je na verloop van tijd besluit weer gewoon te gaan eten. Je wilt toch niet je hele leven alleen kwark blijven eten hoop ik? Ik probeer het nog maar eens met alleen minder snoepen en m'n glaasje wijn laten staan 's avonds en zo mogelijk, met wat meer beweging.
Een verpleegkundige die mij vrijdag te woord stond ivm mijn wens om m'n spataderen te laten behandelen, zei dat ik dagelijks flink moest lopen om de pompwerking van de spieren in m'n kuiten te stimuleren. Dat doe ik natuurlijk al zoveel mogelijk, maar een beetje extra scheelt misschien ook al iets.
Overigens schoot die afspraak niet erg op; de dokter bleek een snotjong in opleiding van hooguit 25 jaar oud die zich voorstelde als 'dokter'. Vervolgens stelde hij voor dat ik maar eens moest beginnen met het dagelijks laten inzwachtelen van mijn benen door de thuiszorg. Absurd gewoon! Vervolgens zou hij een brief sturen naar de huisarts met het advies eerst een onderzoek te (laten) doen naar mogelijk hartfalen om dit volledig uit te kunnen sluiten. Alles volgens het leerboek 'dokter' dus, zonder er ook maar een beetje rekening mee te houden wat voor soort patient hij voor zich had. Hij wilde niet accepteren dat ik geen tijd heb om mijn benen elke ochtend in te laten zwachtelen door de thuiszorg, dat de huisarts hartfalen al lang uitgesloten had en ik ook nog een mening heb. Gelijk mot dus met dat eigenwijze arrogante 'doktertje'. Hoe komt hij erbij - zwachtelen - alsof de thuiszorg elke ochtend om half 8 voor je klaar staat!
Ik zie hier nota bene soms bejaarden pas aan het eind van de ochtend in hun pyamaatje de deur open doen voor de thuiszorg die ze komt helpen met aankleden.
Gelukkig was er een verpleegster de de situatie nog enigszins heeft gered. Enfin, nu moet ik dan 10 dagen lang zo'n hele strakke tubigrip kous om mijn onderbenen en voeten dragen overdag en dan gaat hij kijken of het vocht voldoende is verdwenen. Ik ga hem dan nog maar eens vertellen dat de huisarts hartfalen al had uitgesloten en ik niet van plan ben zo'n onderzoek in te gaan. Dat drijft alleen de kosten voor de gezondheidszorg maar op met alle gevolgen voor de hoogte van de verzekeringspremies.
Ook ben ik niet van zins zijn suggestie over te nemen om de rest van mijn leven met steunkousen te moeten lopen, zeker 's zomers niet. Waar haalt hij het vandaan, die onzin. Wat ben ik boos geweest, ik wind me er nu nog over op! Zou ik daar ook van kunnen afvallen?

groet,
Yvonne
October 5, 2009 om 18:13
Hallo Géke,
De extra drukte op school komt door het feit dat we op het moment zonder teamleider zitten en dat we al weer bezig zijn met het eerste rondje schoolexamentoetsen waar van alles nog voor geregeld moest worden. Donderdag en vrijdag nemen we al weer de eerste gecombineerde praktijk/theorie/doetoetsen af. We hebben hele grote klassen dit jaar waardoor de hele planning op de kop moest. Bovendien zijn er in mijn mentorklas grote problemen die een hoop tijd en energie kosten. Dus dan weet je het wel.
Gelukkig heeft dit alles geen invloed op mijn eetpatroon. Dat gaat nog steeds goed. Zo lang het duurt.....
En jij hebt het ook weer opgepakt. :veelsucces:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan