Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 5, 2009

Blubfish woog op het moment van schrijven 110.10 kg (bmi: 34.36).

Hoi Allemaal,

Sorry buddies dat ik jullie verwaarloos:zucht: maar mijn leven groeit me met alle drukte een beetje boven de pet. Ik wordt er een beetje gek van, en nu... Ja nu heb ik het zo druk dat ik even het overzicht kwijt ben. Dan ga ik stressen :schrik: en twijfelen aan mezelf en mezelf naar beneden praten en denken dat ik niets kan en nergens controle over heb en dat ik daarom niets waard ben:dom: (lekker zwaar). En dan... ja dan wil ik eten. Heel veel eten:chips:. Dus dan ga ik dingen eten als stukjes kaas, avocado's, atkins repen, mozzarella, olijven, zucht... En ja ik biecht het op... ik ben gezwicht voor kipnuggets deze week. En dat was afgelopen zaterdag te merken. Niets afgevallen, zelfs 1 ons erbij.
Het is een oud patroon waar ik in terug lijk te vallen. Als het allemaal boven mijn pet gaat kruip ik het liefste weg in een hoekje met heeeeel veeeel chocola:candy: en lekkere dingen en dan eet ik dat allemaal op om me beter te voelen. Alleen balen is dat ik me dan niet beter voel:-|.
Ik moet weer terug naar de basis merk ik. Eerst rust creeren voor mezelf en dan pas kan ik weer helder nadenken en mijn foute gedachten onder de loep nemen. Gelukkig heb ik het nu door terwijl het niet te laat is:jippie:. maar het blijft een strijd:ergboos:. Iedere dag. Vechten tegen mezelf. Vechten tegen dat stemmetje, "eet toch dat op dan voel je je beter". Vechten tegen tegenstrijdigheid in mezelf. Aan de ene kant perfectie van mezelf verwachten, aan de andere kant lief voor mezelf willen zijn:meppen:.
Ik besef me dat die hap zo doorgeslikt is en het probleem, de inwendige strijd, daardoor niet verdwijnt. Strijden zal ik waarschijnlijk altijd, dik of dun. Maar ik hoop ooit zoveel balans in mijn leven te hebben dat het me makkelijker afgaat. Tot die tijd strijd ik liever zonder de kilo's met mezelf. Dus die momenten dat ik denk: "ik had een moeilijke dag vandaag, laat ik eens een kaasje pakken." Aaarg, mensen hoe zorg ik ervoor dat ik dan nee zeg tegen mezelf en het niet doe:ineedahug:.
Het is me heel vaak gelukt. Maar nu is het nieuwe er vanaf. ben meer dan een half jaar bezig en iedereen om me heen heeft nu wel door dat ik aan het afvallen ben. het is gewoon geworden. De hype en het euforische haast verliefde gevoel is weg. Hoe hou ik mezelf gemotiveerd deze strijd steeds weer met mezelf aan te gaan:sos:?

October 5, 2009 om 07:11
Hey Blubfish.

Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om na zo'n lange tijd de motivatie te blijven vinden. Ik heb het gevoel dat je zelf heel goed weet waar het probleem zit. Bij de stress, de drukte en de twijfel waardoor je moeite hebt je grenzen in het oog te houden en te kiezen voor het gezonde in plaats van de tijdelijke bevrediging door een stuk chocolade of een kaasje. En ik kan je geen tips geven hoe je ervoor kan gaan dat je nee kan zeggen en gezond kan kiezen, want ik heb er zelf ook vaak problemen mee.
Wat ik van mijn vriend 'moet' doen, is op het moment dat ik die reep wil opeten, hem bellen. Dan krijg ik tientalle redenen te horen waarom ik niet zo zwak moet zijn en gewoon door moet zetten met gezonde keuzes maken. Ik ga niet zeggen dat ik dit altijd doe, maar het helpt bij mij wel. Dus mocht je een vriend(in), familielid of buddie hebben die je hiermee wil helpen, kan het zijn dat het bij jou ook werkt. Motivatie hoeft niet altijd uit jezelf te komen, een beetje controle van buitenaf kan ook erg effectief zijn!
Succes!

:bubbelies:
October 5, 2009 om 14:31
hai blub,

Zwaar is het soms, hè ? Ondanks dat je heel erg goed begrijpt hoe
het allemaal in elkaar zit, stap je telkens weer in die valkuil.
Heb ik ook. Het blijft een valkuil. Ondanks dat ik zelfs een
therapie heb gevolgd,= schemagerichte valkuilen therapie.
Het boek vind ik eigenlijk al goed, zelfs als je geen therapeut hebt.
Alhoewel het wel soms te Amerikaans is. Misschien wat voor jou ?
= "Leven in je leven. Leer de valkuilen in je leven herkennen."
Van Jeffrey Young & Janet Klosko. isbn 90 265 1569 3 volgens mij.

Eigenlijk moet je zo sterk zijn
(bij een Buddy van mij gelezen maar weet zo snel niet wie)
dat als je een kaasje of kipnuggets wilt nemen,
je even rust op de plaats neemt en aan jezelf vraagt :
Wil je dit ECHT eten ? Heel ECHT ?

En dan neem je het niet. Maar ja, wees maar eens zo sterk.

Lieve blub, wens je het beste van het beste,
en je alle kracht en sterkte toe.
Volgens mij kan je het.
Lieve groetjes van Myriam.

:koelijn:
October 9, 2009 om 13:39
hoi Blub,

wat vervelend dat het nu even niet gaat.
zou wel lekker zijn als je dat stemmetje eens uit zou kunnen zetten.
maar helaas dit wil niet.
Wat mij vaak helpt als dat stemmetje komt om gewoon even buiten te gaan staan en keihard brullen, nee ik wil je niet! om vervolgens even wat te gaan doen. al is het een stukje lezen op internet of uit een boek.
even bewegen of gewoon een vriendin bellen.

Wel super knap dat je het al een half jaar volhoudt. Tuurlijk is het dan even laten verslappen heel dichtbij. Maar zoals je zelf al zegt de valkuilen blijven of je nu dik of dun bent. Stress/spanning of gewoon druk is nooit prettig.

Suc6
Onbekend
October 10, 2009 om 16:38
Hoihoi,

Het is zo ontzettend herkenbaar wat je schrijft. Ik ben nu zelf een jaar bezig en vanaf 1 maart zeer streng en vanaf juli is het eigenlijk al kwakkelen hier. Je wilt zo graag al die lekkere smaken van 'gewoon' eten in je mond na al die zakjes dat het zo moeilijk is om de draad daarna weer op te pakken.

Maar kijk eens wat je al bereikt hebt!!! Je bent gewoon 50 kilo lichter en dat is een prestatie waar je heel erg trots op mag zijn. Kijk maar eens naar de foto's die je op je pagina geplaatst hebt van een half jaar geleden en kijk dan eens in de spiegel hoe je er nu uit ziet. Het verschil is gewoonweg enorm.

Maar ik begrijp heel goed dat dat vervelende stemmetje in je hoofd heel moeilijk te negeren is. Probeer het toch, want het zou zo zonde zijn als je terug zou vallen.

:kyra73:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan