Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 5, 2009

Mumble woog op het moment van schrijven 74.50 kg (bmi: 29.84).

Wat kan ik toch raar in elkaar steken.
Ik heb m'n nieuwe oorbelletjes geshowt aan mijn vriendje die gelijk zag wat er anders was.
Zijn ouders moesten twee keer kijken.
Dus ik: wat is er veranderd? :D
Mijn schoonmoeder: je haar!
Ik: jaa dat ook, maar wat nog meer?
Mijn schoonmoeder: ben je afgevallen?
Ik tussen neus en lippen door: hummm... nee wat heb ik nieuw? ... oorbellen!
Inderdaad, wat klopt hier niet? Mijn laatste reactie. En waarom niet? De meesten zijn altijd blij wanneer het opvalt. Ik ook wel hoor, maar was toch liever voor het nog grotere verassingseffect gegaan. Toen mijn zus mijn schoonouders zag laatst was ze 20 kilo kwijt in vergelijking met de keer ervoor en ze kreeg natuurlijk super complimenten. "Meid, wat zie je er mooi en gezond en slank uit"
En ik heb nog steeds geen gezond BMI of zie er slank uit.
Ik ben nog altijd best wel stevig.
Dus ... wat steek ik toch raar in elkaar. Dat is de eindconclusie.
Meestal ben ik zo'n optimistisch persoon.

Misschien wilde ik gewoon niet weggeven dat ik op m'n gewicht aan het letten ben.
Ik krijg dan altijd van die onbegrip reacties van mijn schoonvader. "het is nu al je zoveelste poging" of je voelt dat er ogen op je gebrand zijn op het moment dat je dan iets lekkers pakt.
Vandaar dat ik het niet kwijt wilde.

Zeker niet toen ik hen een keer hoorde kletsen over de vriendin van mijn vriendjes neef. "Ja, wel water drinken, maar toch toastjes met filet american eten!" Wat weten zij nu weer van haar? En wie zijn ze eigenlijk om te oordelen? Ze hebben toch geen ballen verstand van wat er in iemand omgaat. Wat voor eventuele afspraken zij met zichzelf heeft of hoe ze het de dagen ervoor heeft gedaan.
Sla ik nu een beetje teveel door?
Ik houd gewoon niet van wijzende vingertjes.
Het is al klote genoeg voor iemand om veel aan te komen en vervolgens onzeker te zijn. Natuurlijk, het ligt vaak bij jezelf. Maar we try, don't we?

:mumble:

P.s : ik besluit gewoon blij te zijn met het compliment.October 5, 2009 om 08:23
Hey meis,

Tja dat soort dingen blijven toch altijd moeilijk...
probeer er niet te lang bij stil te blijven staan... en meer op positieve dingen die er zijn meis....

GreetZZZ
:kaasmeisje35:
October 5, 2009 om 10:32
:goedemiddag1:

Hey hey

ten eerste wat een leuke reactie echt lief,

en Ja ik ken het de zoveelste-keer-dat-je-probeert-af-te-vallen reactie haha, de meeste denken mmm probeer ze het weer, maar het is me echt gelukt dit keer, en nu praat iedereen wel anders, dan is het zowww goed zeg en al dat soort reacties, dus als je over een tijdje heel goed ziet dat je afgevallen ben piepen ze wel anders, en indd het is nit leuk hoe ze over dat meisje praten, ik zeg altijd..
lijnen hoef geen straf te zijn hoor, je mag heus weleens wat vind ik dan val je ook af... ik pak ook weleens op feestjes blokjes kaas en dat zijn geen blokjes kaas van 20 of 30+ kaas,!

En de weegschaal die laat ik altijd maar staan waar die staat, want ik merk hoe meer je erop gaat hoe depri je wordt haha, want dan ben je bijvoorbeeld de ene dag afgevallen en de andere dag staat het stil, en dan dacht ik vroeger altijd laat maarrr, daarom was het mijn zoveelste-keer-actie om aftevallen hahha, ik weeg me meestal 1 keer in de 2-3-4 weken, dan is er een verschil te zien, en zo heb ik altijd zin om verder te gaan, want dan zie je het getalletje op de weegschaal als maar dalen :D

Misschien een tipje haha!

Wat volg jij voor dieet trouwens??

ik hoor het wel he :D:D

doeidoeiii

Onbekend
October 5, 2009 om 13:33
Hee, is echt niet raar hoor! Ik zou precies hetzelfde denken. Vind het ook vervelend als mensen dat soort dingen zeggen. En ook als ze zeggen dat het niet nodig is :S weten zij veel hoe je je voelt. En meestal zeggen ze het ook gewoon omdat dat zo 'hoort', dat vind ik ook belachelijk. En mijn vriendin van 50kg zegt altijd 'nee, IK moet pas afvallen!' ZUCHT :P Dat is echt irritant. Ik heb ook bijna niemand verteld dat ik wil afvallen, anders heb ik ook het gevoel dat iedereen op je let :P
October 5, 2009 om 16:07
heeeeey chickie,

:ineendeuk: SAS-dag.. zalig!
Je foto's zijn ook wel leuk, ik zie echt wel 'n verschil.. en je hebt zo'n leuk gezichtje hé.. :D die foto met James z'n "bite this" is gewoon zalig!

Mijn vriendje is inderdaad een extra motivatie,.. :) moet alleen zorgen dat ik bij hem ook wat op m'n eten let.. ;) nu let ik er op en hij koopt speciaal voor mij cola light.. Ik vind het leukleukleuk om terug verliefd te zijn...
:verliefd:

Ik begrijp het compleet hoor meis, dat je liever niet zegt dat je op je lijn let.. die dingen heb ik ook altijd voor.. Dan hoor ik m'n moeder denken, zou je dat nootje wel nemen, en zou je dit en zou je dat en ben je niet terug wat bijgekomen en blablabla.. :D Maar hier is het nu wel geweten, omdat ik het anders ook niet volhoud.. Maar de rest van de familie weet het niet.. :-)


Doe maar gewoon voort hoe je bezig bent meisje, we gaan er vollen bak voor hé!!! :)

:knuffel:
:lightje:
October 5, 2009 om 16:43
Hey meid,

Gelukkig voel je je weer helemaal fit! :D Naar de kapper is ook altijd zo lekker. Ik voel me dan altijd zoveel beter! Ik moet er eigenlijk ook weer heen maar zit een beetje krap bij kas op het moment :S

Van het weekend ben ik bij mijn ouders geweest en daar kan ik al die verleidingen niet weerstaan! Merkte het vanochtend dan ook wel weer op de weegschaal maar daarnet viel het ook wel weer mee dus hopelijk heeft het verder niet al te grote en blijvende invloed gehad. Pff mijn vader had chocolade pepernoten in huis gehaald echt TE lekker. En ook gewone chocola, koekjes, pinda's en heel veel druiven die bij elkaar ook veel calorieen bevatten. En zondagavond chinees gehaald. Allemaal erg lekker maar niet zo goed voor me haha!

Ik ben het trouwens helemaal eens met je dagboek van vandaag! Ik herken dat zo!

Liefs,

Eva
October 6, 2009 om 02:07
Morgen meis,

Ja hoor ballansen is goed gegaan hoor, dank je...
We waren met 6 uurtjes klaar.....
Vandaag weer nieuwe dag nieuwe kansen....

Knuf!!!
:kaasmeisje35:
October 6, 2009 om 06:02
Hey Mumble,

Ik kan me voorstellen dat je graag een 'verrassingseffect' wil. Maar aan de andere kant is het ook niet leuk als mensen het niet zien, dus eigenlijk een beetje tegenstrijdig.
Wel vervelend dat ze blijkbaar achter je rug om kletsen (aangezien ze dat ook doen bij de vriendin van hun neef) over waarom wel water drinken en toch toastjes eten. Misschien snappen ze het concept van keuzes maken nog niet ;)
Meis, je ziet er geweldig uit en je bent al zo ver gekomen. Ga zo door!

:bubbelies:
October 6, 2009 om 12:24
Hey,

natuurlijk is het logisch dat je niet zegt dat je aan het afvallen bent - dan zijn er gelijk allemaal van die verwachtingen, een soort 'sociale controle' en iedereen let op alles wat je eet. Zelfs als dat niet écht zo is, denk je dat wel, en daar moet je je eigenlijk niet mee bezig houden als je afvalt. Het enige belangrijke is hoe je je er zelf onder voelt, denk ik.

Anyway, ik vind Fiona Apple ook leuk :D Er zijn wel meer van die singer/songwriters die echt goed zijn, en vaak zijn hun nummers ook lekker diep. Als je haar nog niet kent, moet je 'Plumb' opzoeken, die is ook goed!

x
October 6, 2009 om 13:39
Hey meis!

Ik kom even kijken hoe het bij je gaat! (ja ik ben er weer ;) :))
Ik snap helemaal wat je bedoeld met die opmerkingen, heel vervelend en ik zou me er ook persoonlijk door aangetrokken voelen..
Maar wij doen ons best en we gaan er tegenaan! Je hebt al je tweede beloning en dat vind ik iets om trots op te zijn! Dus geniet er van en laat je niet te veel leiden door wat anderen zeggen, het zijn maar woorden.. Als je die los kunt laten dan sta je er boven :) En dat is ook heel goed voor je zelfvertrouwen!

Heel veel succes weer! En het gaat jou zeker lukken!

Liefs!
Onbekend
October 6, 2009 om 15:50
:hoihoi:

Leef je leven, en laat de andere het hunne doen... Het is gewoon knap wat je al bereikt hebt en al zouden anderen denken dat je al voor de zoveelste keer bezig bent, nou en, dat is toch jouw keuze! Juist knap, dat je de moed hebt om jezelf weer beet te pakken en er voor te gaan. Volhouden, het komt echt wel goed.

:hug:

:air71:

Onbekend
October 8, 2009 om 06:15
Hee meis,

Je moet ook zekers blij zijn met het compliment als reageer ik precies hetzelfde hoor... Weet niet waarom dat is, misschien omdat ik het idee heb dat er nog niks af is, terwijl er toch al 6 kilo af is :D

Ben vandaag begonnen in het boek 'gezond genieten met Sonja'. De komende 11 dagen er nog ff flink tegenaan en dan over een paar maandjes gaan we weer verder!

:saar7:
October 9, 2009 om 07:38
Hey meid,

Ik snap je reactie volkomen. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben. Ik heb ook al zoveel pogingen gedaan om af te vallen. Nu heeft bijna niemand er vertrouwen in dat ik het volhoud. Ik heb het dan ook bijna niemand verteld. Mijn vriend geloofde er ook niet zo meer in. Totdat ik het 2 weken volhield zonder te zondigen. Nu gelooft hij mij en steunt hij mij.

En het is jammer dat sommige niet zien dat je afgevallen ben. Mijn vriend ziet nu ook niet dat ik afgevallen ben en mijn schoonouders ook niet. Er is toch al zo'n 5 kilo af. En daar baal ik natuurlijk van. Ik wil het liefst van iedereen horen dat ik afgevallen ben.
Laatst toen we bezoek hadden, kreeg ik wel te horen dat ik afgevallen was. En dat deed me heel goed.

Maarja, je moet trots zijn op wat je bereikt hebt en dat je het vol kan houden. Het duurt misschien wel even maar op den duur zal je van heel eel te horen krijgen dat je afgevallen bent. Net zoals bij je zus;).

Fijn weekend

Kusjes:kus2:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan