Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, October 30, 2009

Ginvodya woog op het moment van schrijven 130.00 kg (bmi: 41.97).

Ik weeg niet meer... Ik meet nu alleen maar.

Ik voel mezelf ondanks de financiele situatie toch wel goed in dit tijdelijk dikke lijf...

Ik wens iedereen die nu wel de kracht heeft om door te zetten veel succes!

:zonnekoekje:

October 30, 2009 om 06:29
en ben je in cm nog wat slanker geworden de laatste dagen??

Het is ook moeilijk hoor om door te zetten. Ik heb de laatste maand ook heel veel moeite om vol te houden, zeker nu de klok om is en het s avonds vroeg donker is en de wetenschap hebbende dat het nog erger gaat worden, maakt de motivatie niet hoog.
Vorig jaar heb ik echter gemerkt dat wanneer ik het helemaal opgeef deze maanden de kilo's er zo weer aan zitten en dat wil ik ook niet.
Ik hoop daarom voor jou dat je de moed niet helemaal gaat opgeven, maar toch probeert om in ieder geval een beetje je best te doen. De klap is anders is januari misschien zo groot?!

Veel succes in ieder geval met alles wat je doet en besluit.

Groetjes Logo
October 30, 2009, gewijzigd door Lelietje op October 30, 2009 om 07:17
Lieve Gaby

Via mijn buddy logo kwam ik toevallig op je dagboekjes terecht, en ik las per toeval jouw hele negatieve post van even geleden.

Ik voel met je mee. Waarom? Omdat ik weet hoe het is om overgevoelig te zijn, te doen wat er van je verwacht wordt en je daar eigenlijk slecht bij voelen.
Financiële problemen echter heb ik niet, maar wij moeten ook vrij spaarzaam leven, omdat we anders het huis dat we willen kopen niet kunnen betalen. Wij zijn nu met z'n tweeën, maar met een kind erbij is het al helemaal moeilijk.

Maar ik denk dat je moet beseffen dat enkel jij je uit je negatieve spiraal kan halen, en dat je hier niet alleen voor staat. Je hebt ook nog je partner.
Misschien wordt het tijd dat jullie je eens bezinnen over wat je wil bereiken in het leven.

Zelf heb ik ook zo een periode gehad waar ik mijn huishouden liet gaan (ik woonde toen alleen). Mijn studio was een ware mesthoop. Als ik na een zware dag terug thuis kwam, voelde ik me belabberd. Belabberd, omdat ik niet tot rust kon komen, omdat ik me schaamde omdat ik het niet netjes hield, omdat ik dan maar uit pure frustratie me in mijn zetel neerplofte met een broodje, omdat ik smiddags in de kantine al warm had gegeten (tuurlijk ongezond) omdat mijn keuken onbegaanbaar was enz.
En als ik dan ging sporten, dan voelde ik me schuldig omdat ik eigenlijk in huis had kunnen werken, omdat ik een rothekel had aan fitness.
Er mocht niemand op bezoek komen, omdat ik me schaamde.

Toen ik verhuisd ben, heb ik mezelf een belofte gemaakt: dit ging ik niet opnieuw laten gebeuren. Als ik het niet voor mezelf kan, dan wel voor mijn man en voor eventuele kinderen. En ik heb mijn man doen beloven dat hij mee ging helpen, en hoewel hij af en toe een schop onder de kont nodig heeft, gaat dat prima.
Betrek je partner dus bij hoe jij je voelt!

Ik heb enorm veel rommel weggegooid, en in ons huisje tracht ik het netjes te houden. Hierdoor voel ik me ook veel rustiger in het hoofd, want er is geen zaliger gevoel dan thuis te komen in een propere en gezellige ruimte.
Af en toe loopt het natuurlijk mis, en dan voel ik me rot, maar dan maak ik me kwaad op mezelf en op mijn man, en doen we er samen wat aan.

Op onze muren zit ook goedkope verf, ons vaste tapijt in de kamers is ook spotgoedkoop, onze meubels zijn afdankers van familie en vrienden, maar het geheel is erg gezellig.
Zo heb ik bvb goedkope kussens gekocht en die zelf overtrokken met een leuk vrolijk stofje (een restje in de stoffenzaak), maar door die oude sofa er weer wat leuker uitziet.
Ik schuim ook de koopjes af, planten, meubeltjes enz. Onze salontafel kostte bvb nieuw 100 euro, maar ik heb hem op het einde van de soldenperiode voor 9,95 gekocht, een laatste stuk. Mijn kleren komen niet uit een boetiek, maar koop ik in een outletzaak enz enz.

En ja, soms baal ik als ik bij vrienden over de vloer kom met hun nieuwe sofa en leuke spullen, hun nieuwe wagen en hun verre reizen, terwijl wij het met de tent doen. Maar als ik dan eerlijk kijk naar mijn eigen leven, voel ik me gelukkig.

Ik wens je heel erg veel succes met het doorbreken van de negatieve spiraal! Maak tijd voor jezelf. En pak de dingen aan die je ongelukkig maken!

Liefs
:lelietje:
October 31, 2009 om 05:39
Hoi Gaby,

Natuurlijk is het superknap als het je lukt om gelijk dat blijven. Dat lijkt me een kunst op zich hoor. Zeker als je het zoals jij niet gemakkelijk hebt.
Ik hoop echt voor je dat het gaat lukken, maar dat je straks ergens een keer ook weer de kracht gaat vinden om verder af te vallen, want dat verdien je!
Strekte meid!

Groetjes Logo
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan