Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, December 30, 2009

Lighthouse woog op het moment van schrijven 78.00 kg (bmi: 29.36).

UPDATE

Hier dan de beloofde update ;)

Vreselijk, hoeveel ik zit aan te komen. Ik geloof dat het deze december het ergste is in jaren. Daar moet aan gewerkt worden. Vanmiddag moet ik proberen een stuk verjaarstaart af te slaan en dan mag ik vanavond nog even los. Vanaf morgen moet ik langzaam gaan afbouwen. Ik kan niet ineens naar een streng regime want dan gaat het zeker mis, maar een middenweg moet er zijn.

De sportschool moet ik weer net zo goed inbouwen als voor december. Dat zou toch zeker zonder baan makkelijk moeten kunnen ;) Gisteren is mijn balance board voor de Wii binnengekomen en ik ben gelijk gaan proberen. Obese, is het eerste wat ie zei. Ja das logisch. Krijg ik ook nog echt een dikke Mii waar ik mee moet spelen! Nouja, het motiveert wel, want als je goed je best doet, zie je je Mii ook slanker worden. MijnWii- leeftijd is 59, dus tja… Ik mag van het systeem 57.7 kilo wegen dus ik mag nog even doorwerken. Zelfde ervaring als Avla dus, hihi.

Idioot genoeg kun je ook je huisdieren aanmelden. Gelukkig hebben ze daar geen trainingsprogramma voor, maar je kan ze wel leuk wegen. Best leuk, want de insulinekater moet afvallen en de kleine streep moet aankomen. En als ik mijn programma opstart zie ik mijn Mii met aan weerszijde mijn poezen. Dat is toch leuk.

Verder heb ik afscheid genomen van het werk, en dat is wel een tikkie lastig. Ik had het erg naar mijn zin en heb veel geleerd. Alleen nog wat freelance kruimelklusjes komen eraan, die ik dan officieel weer niet mag doen van het UWV. Stel je voor dat je werkt!

De kerstdagen ben ik goed doorgekomen. De eerste dag naar moeders. Broer was er ook, en afgezien van onze normale ruzies en irritaties was het nog best gezellig.
Tweede kerstdag naar een vriendin en haar vriendje. Ik had de primeur: ze gaan trouwen! Leuk hoor. Ik had een kerstpakketje voor katten gevonden (echt waar!) en poes aldaar was reteblij. Op 1 na vielen alle 5 de items enorm in de smaak. Een groene kerstmuis is zelfs binnen 3 minuten de kerststal in gekegeld. Zelfs ’s nachts hoorden ze nog een poezenstem STRIKE! gillen als ze weer wat schapen had omgegooid met een catnip zakje.

Dinsdag kwamen een ex-collega en haar vriend kaasfonduen naar boeren recept. Niet goed voor de lijn, maar ik had beloofd omdat hij mijn laptopdokter is en zij mij vaak helpt met grafisch werk. Was erg gezellig en we hebben nog met zijn drieen op de Wii gespeeld. En dus willen zij er ook een ;)

Gisteren ben ik naar Winter Station geweest in het Spoorwegmuseum. Heel knus. En ook nog lekker nog knusser kaarsen gemaakt en een al zeg ik het zelf prachtige waxinelichthouder van drie tinten glasmozaïek. Ik ben eigenlijk heel kneuterig, merk ik steeds vaker ;) Ik mag m vanavond of morgen voegen en dan moet ie nog een dag drogen en dan pas aan. Ik ben benieuwd. Kan ze altijd nog gaan maken en in mijn winkel verkopen, want ze vallen in de smaak heb ik al weleens gemerkt.

Vanochtend een uur gestept en geboxt en toen voor de gluhwein en wat kadootjes de deur uit. Een rij voor de oliebollen die de hoek van de straat om ging, dus ik ga zonder oliebollen het nieuwe jaar in.

Straks als het goed is met Lily of the Lake de uitnodigingen voor de Fietsersbondborrel rondbrengen. Vervolgens komt de man van een vriendin een kertspakketje brengen omdat ik weer een weekje makelaarshelpdesk heb gespeeld. Dan gelijk door naar de schuine overbuurvrouw, die bij de faculteit ook mijn bureaugenoot was, want die is jarig. Vanavond dan misschien even heen en weer naar vriendin die vlakbij woont. Ik moet even kijken of ik me goed genoeg voel. En ik wil ook voor de poezen niet te lang wegblijven met dat geknal. En morgen mag ik er om 7 uur voor insulinepoes en dit keer ook andere poes, die een pil mag.

Toch lekker druk dus. Maar vanaf morgen is er voorlopig even rust, geloof ik. Wel nog kaarten gewonnen voor de Winter Efteling en die is maar tot 31 jan dus dat gaan we regelen.

Voor een depressief iemand doe ik gelukkig nog genoeg leuke dingen.

Ik wens jullie nogmaals alle goeds voor 2010. En ik hoop hier dan weer vaker te zijn en ook met kilo’s minder!

:lighthouse:
Lieve buddies (en meelezers),

ik beloof binnen een paar dagen een update te doen, maar ik voel me niet vreselijk jofel dus ik moet even het brein en het zieltje resetten (en vooral ook heel veel aankomschade teniet gaan doen).

Ik kom nu alleen wel even langs om jullie een fijne jaarwisseling te wensen, en dat alles waar je van droomt in 2010 mag uitkomen.

:eenfijnejaarwisseling:

Liefs,

:lighthouse:

December 30, 2009 om 19:53
Hai Lighthouse,

jij ook alvast een goede decenniumovergang toegewenst en het is fijn om even op jezelf te zijn en te 'resetten', dus neem je tijd en kom gauw terug om lekker die pondjes eraf te jagen; dat lucht op !
:fireworks02::hearts::fireworks02:


tot volgend jaar,
groeten van Anja


.
December 31, 2009 om 04:34
Alvast de beste wensen

:jackd56:
Onbekend
January 1, 2010 om 06:33
Tafeltennis met de wii? Die heb ik niet, op welk programma staat die? Op de wii sports? Die heb ik trouwens nog nauwelijks gebruikt, dus misschien gewoon niet goed gekeken.
Maar 't blijft leuk, al is mijn leeftijd af en toe wel hoog. Ben al een keer 75 geweest. Maar ook ergens in de 20...
Hoop voor je dat je snel weer werk vindt! Hoe komt het dan dat je als zelfstandige bij het uwv terechtkomt? Of was dit een baan in loondienst?
Succes met je dipje en het afvallen en ik wens je voor het komend jaar alle goeds!!
:happynewyear01:
January 1, 2010 om 07:01
:happynewyear07:
January 2, 2010 om 10:24
:allerbestewensen:

Dikke kus en heel veel gezondheid en liefde voor het komende jaar!!!
Ik heb je compliment doorgegeven aan Joey hoor, hij ging meteen naast zijn hoeven lopen.
Ik zie je vast een keertje op een heerlijke zomeravond met camera gewapend langs komen.
Lijkt me gezellig en heel leuk

Groetjes
Biebs
January 5, 2010 om 11:10
De Wii is wat dat betreft helemaal niet leuk! Ik kreeg laats bij de body check een testje en toen bleek mijn oog-hand coordinatie niet goed te zijn...
Ik speel verdorie 40 jaar :piano: ! :dathebikweer:
Of het spelletje met steppen, dan weer erachter, dan weer ernaast, dan weer dwars. Trap ik de salontafel door de pui zowat de tuin in. Ja: hardlopen gaat prima, maar daar heb je het board niet voor nodig!

En kaartjes Winterefteling? Is hartstikke leuk! Wij zijn ook eens geweest.

Groetjes Arnold :sesam2:
January 5, 2010 om 16:21
Hoi hoi,

Ja, we gaan ervoor. Inderdaad ik heb de WII fit ook, je begint met een dik poppetje maar als het goed is wordt zij steeds dunner en dat motiveert wel natuurlijk. Wel even opletten want ik heb een hielspoor opgelopen door 3 keer per week een half uur te steppen op de WII. Jij hebt toch ook fibro? Ik kreeg daar dus een behoorlijk overbelasting van mijn aanhechtingen in die voet en heb daar nu ruim 1 jaar last van gehad, het is maar even dat je het weet.

Doe de wii fit, prima maar met mate als je statische houdingen doet, probeer af te wisselen dan is er niks aan de hand.

Verder heb je gelijk, de kilo's die er nu met kerst zijn aangekomen zitten nog niet zo vast en krijg je er gemakkelijker af. Maar ja, dat weer terugkomen in je oude ritme is wel wat lastig.

Verder zitten we middenin een verbouwing van ons nieuwe huis, wat toch erg spannend is en veel drukte met zich meebrengt. Daarbij mijn studie's, binnenkort tentamens en dan nog mijn praktijk. pffff

Is best veel op dit moment en dan val ik toch even terug in mijn oude gewoonte, STRESSETEN!!!!!! en daar baal ik dan wel even van.

TREK ME HIERUIT!!!!! Ik heb even een schop onder mijn kont nodig, de goede kant op.....

:mientjepuk:
January 6, 2010 om 11:14
Hey Hallo!!!

Ook nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Dat het maar een prachtig jaar mag worden!

Nou zo te lezen heb je heerlijk genoten met de feestdagen.
Maar kan me voorstellen dat de riem er weer even op moet,
daar zullen toch de meeste mensen last van hebben, ook ik.

en nog grootse plannen dit jaar?
ik heb twee wensen voor dit jaar. 1ste is een hond.
En tweede is een tattoo op mijn arm...hihi... met daarop een
Gloriosa Lilly...
Dit jaar zijn mijn mannetje en ik 10 jaar samen en deze bloem
zat in mijn bruidsboeket en is echt prachtig, dus daar wil ik wat mee
gaan doen. hoe en wat weet ik nog niet maar dat komt nog wel.

O ja en graag een goed jaar in de winkel draaien dat zou ook heel fijn zijn natuurlijk!

Nou spreek je snel!!

Knuf!
:kaasmeisje35:
Onbekend
January 8, 2010 om 16:39
Ha, nu begrijp ik het... jij hebt de sports resort. En ik maar zoeken naar dat zwaardvechten en tafeltennis :)
Misschien dat ik die ook nog eens ga bestellen.

Fijn weekend!
Onbekend
January 13, 2010 om 14:22
Ik hád het kunnen weten, dat jij er ook last van hebt... :lachuh:
Maar wat goed dat die lamp bij jou zo goed hielp! Het lijkt me heerlijk om weer wat aktiever en energieker te zijn, het is dit jaar echt niet leuk meer.
Jammer dat 't bij jou deze keer niet zo goed werkt, heeft dat met de combinatie met medicijnen te maken? Ik las dat 't geen kwaad kon, de werking hooguit wat kon versterken?... Maar dat zal bij iedereen weer anders zijn lijkt me.
Ja, veel zin om te slapen, 's ochtends soms wel héél veel tijd nodig om op gang te komen, en als ik niet op dieet zou zijn gegaan, zou ik me helemaal vol eten aan koolhydraten.....
Naar buiten doe ik graag, maar als 't zo verschrikkelijk koud is, is het alleen maar afzien, word ik ook niet blij van... Ik ben niet gemaakt voor dit weer...
Hoe ist met jou nu? Lukt het allemaal een beetje?

January 14, 2010 om 16:47
hoi,

Enn lukt het je al om weer in de afvalmodes te komen? Bij mij wel, heb nu mijn knop weer omgezet.

Kom op he?

liefs karin
January 14, 2010 om 16:56
Hoihoi,

bij kranen en waterleidingen wordt het toch iets te bar voor mij....Dan wordt het toch een huisbaas voor huurders, of een loodgieter voor huizenkopers, ben ik bang!
Kom je alweer wat van je kilootjes af?

Groetjes Arnold :sesam:
January 16, 2010, gewijzigd door Avla op January 16, 2010 om 16:20
Heb je al dat :fiets: -en geprobeerd op de Wii? Daar wordt je helemaal knettergek van. Van dat getrappel op dat board en dan proberen te sturen met die afstandsbediening? En dan door die dingen heenrijden, 13 stuks? :lol:
EN dan doen je kuiten zeer hoor, na 20 minuten! En erger nog: Els wint het nog van mij, ook!

Een fijne avond en zondag nog! :sesam2:
January 17, 2010 om 13:20
(+)Veel succes morgen met solliciteren!:yougogirl:
Onbekend
January 17, 2010 om 17:25
Hi, zie net in t dagboek van Avla dat je morgen sollicitatie hebt. Héél veel succes!!!!
January 18, 2010 om 06:45
Hoi hoi,

Ohhh spannende dag vandaag begrijp ik.
Heeeeeeeeeeeeel veel succes.

Hoor ik hoe het gegaan is?

biebs
January 18, 2010 om 06:46
By the way............. je bent van harte welkom als het mooie weer eraan komt om mijn Joey te vereeuwigen hoor.
Hij zal zich behoorlijk vereerd voelen denk ik.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan