Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 13, 2010

Guusje08 woog op het moment van schrijven 94.90 kg (bmi: 31.71).

Aangezien het al moeilijk zat is om een dieet vol te houden, is het ook prettig als mensen je steunen in het afvallen. Gelukkig doen de meeste mensen dat wel, maar mijn collega op stage is niet echt vrijgevig.

Doordat ik een stimulans wil hebben, ga ik iedere ochtend op de weegschaal. Misschien is dit wel niet goed, maar het geeft mij motivatie om het vol te houden. In twee dagen ben ik nu 0,5 kg afgevallen en was ik vanochtend natuurlijk trots op mijn prestatie. :lieveweegschaal:

Mijn collega vindt het jammer genoeg geen probleem om me even de grond in te boren en van haar kreeg ik dan ook te horen dat het alleen maar vocht is en dat is morgen wel weer aangekomen zou zijn... :nietlieveweegschaal:

Ik snap niet dat sommige mensen niet weten dat lijnen al moeilijk zat is. Niet iedereen wordt geboren met maatje 36 en een eetvermogen waarvan je niet aankomt. Mijn collega roept na haar opmerking ook nog eens dat je met zwemmen helemaal niet veel calorieën verbrand. LEUK! Ik wilde vanavond net gaan zwemmen, bedankt!

Ik merk dat mijn verhaal op deze site zetten goed helpt om even de stress van me af te gooien. Het liefste zou ik helemaal niets van deze opmerkingen aannemen, maar het voelt gewoon niet lekker!

Toch ga ik vandaag weer goed verder, ik wil namelijk nog echt niet opgeven. Ik hou me vandaag vast aan het volgende motto: :geloof:
Heel veel succes voor iedereen!

January 13, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op January 13, 2010 om 10:16
Hoi,

:welkom:

Nou, dat komt dan goed uit, want ik ben tegen dieeten, en tegen veel sporten! Dus mijn manier van afvallen was:goed ontbijten (niet overslaan), tussendoortje,lunch, tussendoortje,fruit,diner, tussendoortje, kwark), zoetigheid en vet niet weglaten, maar afbouwen tot aanbevelen hoeveelheden!

uitrekenen basisbehoefte = BMR + werkbelasting + sport of beweging
en daar 75% van, dus 25 % minder om af te vallen. Je valt dan 1 pond per week af, het is gemakkelijk vol te houden, je krijgt al je voedingstoffen binnen, en geen eetbuien!

Opletten op de verhoudingen koolhydraten vetten en eiwitten, daarvoor is het nodig dat je iedere dag je dagboekjes invult.

Iedere dag wegen, waardoor je weet hoe de weegschaal reageert op het voedsel wat je eet.

Dus, als je net begint te lijnen, en je eet zo'n 500 kcal minder als normaal, dan is de 1e kilo ('s) inderdaad vocht. Dit komt omdat je minder eet, je krijgt minder zout en suikers (koolhydraten) binnen, waardoor je meer vocht vasthoud, en je dus afvalt. In principe kan je dus maar 60gram per dag afvallen, gelijkblijven als je normaal eet (balans) en aankomen als je dus 500 kcal te veel eet.

De weegschaal laat misschien wat anders zien, maar daar mag je je niet aan storen!

Ik zal een uitdraai voor je maken, waarop je alles kan zien, en als je dit voor ogen houdt, dan zal je zeker gezond, en blijvend afvallen, zonder jojo-effekt!

O ja, nog een tip. Vergeet de dieeten en lees veel over het verbeteren van je stofwisseling. Er staat genoeg informatie op mijn site!

:zauberhaft:
January 13, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op January 13, 2010 om 10:03
Hoi,

Hier het lijstje!

Guusje
leeftijd 20 jaar
lengte 173 cm
gewicht 95.4 kg
Body Mass Index 31.9 0
Vet% 33.5 %
Vetvrije massa 63.5 kg
werkbelastingklasse 2 1.17
Basale Metabolic Ratio 1789 kcal
Totale dagelijkse energiebehoefte 2247 kcal
Sport 0 kcal
Totaal 2247 kcal
Dieet gemiddeld per dag 1685 kcal
balans -562 kcal
dieet belasting 75 %
startgewicht 94.9 kg
streefgewicht 67.0 kg
ideale gewicht 68.8 kg
aanbevolen eiwitten 457 kcal
114 gram
21 %
aanbevolen koolhydraten 830 kcal
457 gram
52 %
aanbevolen vetten 322 kcal
36 gram
27 %
Totaal Voedingstoffen 100 %
afvallen per dag 0.071 kg
afvallen per week met 1685 kcal eten 0.500 kg
afgevallen -0.5 kg

:succes: :zauberhaft:
January 14, 2010 om 07:40
Hee,

Zulke reacties moeten ook wel om je op de been te houden toch!
Je lichaam gaat in ' spaar' stand als het te weinig voeding binnenkrijgt, het slaat dan acuut alles op wat het nog binnen krijgt! Waardoor je dus in eerste instantie niet zo hard afvalt, en als je dan weer normaal gaat eten je lichaam nog steeds alles opslaat en je dus aankomt!

Veel succes!
Mijn dieet is speciaal met een spray waardoor ik geen honger zou hebben maar dat merk ik nog niet, ik heb wel veel trek maar dat is meer lekkere trek.

Groetjes Suzanne
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan