Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, January 28, 2010

Btfl woog op het moment van schrijven 73.20 kg (bmi: 29.70).

Hoi Buddy's

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb ruim een week 73.6 gezien op de weegschaal, niet meer en niet minder. Dat was kort door de bocht erg frustrerend. Ik ben ook ongesteld geweest, maar nu dat is onderhand wel over dus die toename moet er nu wel af zijn.
Daarop heb ik besloten om meer te gaan drinken, meer thee en meer water. Gisteren lekker losgegaan en tadaa... vanmorgen 4 ons er weer af. Zou ik het plateau eindelijk doorbroken hebben?

Vandaag mag ik weer werken. Dit is voor mij het moeilijkst. Op het werk liggen al mijn verleidingen op me te wachten. Ik kan me redelijk inhouden met eten, dus dat is goed. Maar wat niet zo goed is, op het werk neem ik niet de tijd om genoeg te drinken. Misschien hebben jullie tips hoe ik mezelf forceer om meer te drinken?
Ter info: Ik werk in een snackbar/fastservice bedrijf. Mijn werkzaamheden bestaan afwisselend uit staand kassawerk, klaarmaken bestellingen, serveren, en het voorbereidend werk in de keuken.
Ik zet af en toe wel thee klaar, maar dan komen er weer Gasten tussendoor en dan is het weer koud. Water uit de kraan vind ik hier niet lekker, er zit veel kalk in. Omdat toch elke keer mijn thee weer koud is, begin ik meestal om 1 uur al aan de cola, maar wel light! Ik doe dit natuurlijk liever niet!

Nou ik hoop dat ik nuttige tips krijg van mijn lieve buddies. Hetzelfde probleem heb ik trouwens ook met tussendoortjes. Die vergeet ik regelmatig gewoon.

Hoe gaat het bij jullie allemaal?

:btfl:

January 28, 2010 om 05:16
Flesje water naast je zetten ;)
Elke keer als een klant weggaat een slokje nemen haha!

De weegschaal was aardig voor me.
Maar een ons aangekomen
Das er dus zo weer af
Ik werk naar 64 toe voor london
Let's hope it works!

1 ding is zeker : i'm gonna shine ;)

:mumble:
January 28, 2010 om 08:06
Hey,

Als je een flesje water kunt neerzetten op een plek waar je vaak langsloopt en voorneemt om elke keer een slokje of half glaasje water te drinken is een goed begin. Om meer aan water te wennen of voor de afwisseling, kun je kiezen voor water met een smaakje(bv Crystal clear) ipv cola light in de middag. Qua zoetstoffen en kcal zal er hetzelfde inzitten, daar hoef je het niet voor te laten. Alleen met het watertje met smaak heb je meer het idee dat je water drinkt. Als je hierna probeert steeds vaker voor (kraan)water te kiezen ben je goed bezig want dat blijft wel het gezondst.
Ik werk zelf op een kantoor en heb een goede isoleerkan gekocht voor thee. Deze heb ik op mijn bureau staan en elke keer als ik erlangs kom neem ik een half kopje thee. Ik weet niet of het voor jou mogelijk is om zoiets neer te zetten maar het is een idee. Veel (gewone) thee soorten zijn niet lekker en een bittere nasmaak als deze koud zijn. Als je een goede kruidenthee neemt heeft dit vaak een zoete smaak en afgekoeld ook lekker. Ook heb je (ijs)thee die zowel warm als koud lekker zijn.

En met je tussendoortjes, leg ze ook ergens waar je vaak een blik op werpt. Als dit kan natuurlijk ivm alle regeltjes waar een keuken aan moet voldoen. Maar aan een lekker glimmend appeltje kan weinig mis mee zijn, lijkt mij.

Groetjes, Avelin
January 28, 2010 om 08:53
Hai BTFL,

Wat goed dat je niets bent aangekomen, het moet heerlijk zijn om weer vol goede moed te beginnen waar je gebleven was!

Succes met drinken, ik zou idd ook aanraden om pakken en flessen water met een smaakje (zoals Chrystal Clear) op vaste plekken te zetten met een bekertje erbij en steeds een paar slokjes nemen als je erlangs komt, dan komt je toch aardig aan je quotum. En bij je ontbijt, lunch en diner lekker veel drinken, dan heb je wel de gelegenheid en bovendien zorgt het ervoor dat je snel vol zit, zodat je minder eet.

Wat de tussendoortjes betreft, daar kan ik je alleen de tip geven om vaste tijdstippen te plannen waarop je even 5 minuten pauze neemt om wat te drinken en je tussendoortje te nemen. Maar ik weet natuurlijk niet of je die 5 minuutjes wel hebt op jouw werk. Een alternatief is dat je je tussendoortjes aan je ontbijt en lunch toevoegt, dan eet je dus 3 maaltijden per dag en misschien 's avonds een tussendoortje. Is niet ideaal, maar zo kom je in ieder geval aan je benodigde energie.

Succes met alles en laat je niet ontmoedigen door het alom gevreesde plateau: de aanhouder wint!

Groetjes,
ArSa
January 28, 2010 om 11:05
Ik sluit me helemaal aan bij de rest, fles water op mijn werkplek zetten werkt voor mij erg goed. Ik haal het wel gewoon uit de kraan, maar goed, je kunt het natuurlijk ook in de supermarkt kopen als het niet lekker is bij jou op het werk. Ik heb zo'n grote spa fles van o,75L en die moet van mezelf op zijn voor de lunchpauze. Wat anderen ook al zeiden: je went er ook aan. En die thee... tjsa, icetea is lekker, maar afgekoelde thee: bleh! Probeer wat drankjes uit met weinig kcal.

Succes!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan