Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, January 28, 2010

Fysio woog op het moment van schrijven 75.50 kg (bmi: 27.07).

Bedankt voor jullie reacties! Vanochtend weer -0,2kg (kon het niet laten toch op de weegschaal te stappen...)

Misschien moet ik blij zijn dat het niet zo hard gaat. Of dit een ongezond dieet is? Weet ik niet, wat ik wel weet is dat bij het tv programma Kassa, deze als beste uit de test kwam. Wat betreft het jojo effect staat er in de bijgeleverde info:

diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat proteïnediëten het jojo effext beperken. Dit komt mede doordat tijdens een proteïnedieet de bloedsuikerspiegel constant gehouden wordt.
Een ander belangrijk aspect dat het gevaar op het jojo effect beperkt, is dat we met het proteïne dieet geen calorieën tellen. Door de zogenaamde ketose heeft ook het lichaam geen idee hoeveel calorieën er binnen komen en het zal zich hier ook niet op aanpassen.

Wanneer u een calorieverlagend dieet volgt valt u af. Het nadeel is alleen dat uw lichaam merkt dat het met minder caloriën ook prima kan functioneren en het zal zich daarop aan gaan passen. U zult steeds opnieuw minder moeten gaan eten om nog af te kunnen vallen.

Wanneer u weer normaal gat eten en het lichaam dus weer meer calorieën binnenkrijgt, zal het dit op gaan slaan als vet, omdat het lichaam deze extra calorieën niet meer nodig heeft.

Het dieet wat ik volg, zorgt dat de spieren voldoende eiwitten krijgen waardoor je juist het vet gaat verbranden. Dat klinkt voor mij als fysio logisch. En ik zie het ook, op de weegschaal: mijn vetpercentage gaat omlaag en mijn spierpercentage omhoog.
Dus ongezond?? Ik weet het niet....

Wat voor diëten volgen jullie?

Onbekend
January 28, 2010 om 14:41
Hoii :hallo:
Ik heb je toegevoegd (of geaccepteerd, hoe je t maar wilt noemen) ;)
Leuk dat we ongeveer op 1 lijn zitten, dan moeten we elkaar zeker weten te motiveren!

Volg jij een apart dieet? Zwaktes voor bepaald eten? Ben benieuwd :D

Liefs, Kim
January 28, 2010 om 14:46
Hey hey

Ik volg geen speciaal dieet. Ik heb heel vroeger wel eens via de Weght Watchers methode gelijnd, maar dat was ik op een gegeven moment wel zat. Ik ging niet naar de cursussen ofzo, maar telde gewoon de punten op.

Nu probeer ik alleen op te letten wat ik eet. Gezonder eten, op vaste tijdstippen. Veel thee, en veel water. En meer sporten. De kilo's vliegen er niet af zo, maar alles gaat heel geleidelijk. Ongeveer een halve kilo per week.

Doordat ik mijn eetgewoonte aanpas is mijn verloren gewicht ook redelijk weg gebleven. Ik ben bijvoorbeeld in de periode van mei-09 tot en met juni-09 6 kilo afgevallen. En in de maanden dat ik daarna niks gedaan heb, maar één kilo aangekomen. Nu ben ik alweer verder vermagerd, en zelfs als ik een dip heb, en niet afval, kom ik ook niet aan.

Ik hoop voor je dat je snel je balans vind, en dat het dieet goed bij je past. Want dat ik uiteindelijk het belangrijkst, dat jij je er goed bij voelt, en dat het voor jou goed vol te houden is.

Succes!

:btfl:
January 28, 2010 om 16:55
Hey,
ik vroeg me af wat voor dieet je volgt. Ik heb zelf ervaring met eiwitdieeten oa tijdje atkins en een ander eiwit dieet (dat mijn moeder ooit uit uit het NRC had gescheurd waarbij je oornamelijk sla eiieren ham en biefstuk at !) ik heb gemerkt dat minder koolhydraten meer eiwitten voor mij wel werkt. Ik heb mijn eetpatroon nu aangepast en val langzaam af (maar ja niet snel genoeg he) Nu volg ik daarom een Sanaslank sinds een paar dagen wat meer houvast biedt (en als goed is sneller resultaat), was dus benieuwd wat jij volgt??
succes! Groeten Roos:yougogirl:
January 29, 2010 om 03:50
:)Hey, tuurlijk mag je mag toevoegen als buddy!! Hoe meer zielen, hoe meer kilo's er afgaan (ofzo...):grinnik:
Maarre, we zitten echt niet lang op hetzelfde gewicht als jij zo doorgaat, echt supergoed zeg!! Je gaat als een razende.*O* En ik ga in m'n slakkentempo.... Ben lichtelijk jaloers op jouw dalende lijntje...:pruil:
Ik volg trouwens geen dieet, heb zitten prutsen met allerlei diëten, heb boulimia en anorexia gehad, en heb toen de afspraak met mezelf gemaakt dat ik NOOIT meer ga diëten. En daar hou ik me voor het eerst van m'n leven al bijna een jaar aan.
Zit je met een proteïne dieet aan shakes of repen ofzo? Ik ken het niet.
Veel succes vandaag!!:banaan1::banaan1:
Onbekend
January 29, 2010 om 07:52
Hoi,

Ik heb je ook toegevoegd als buddy en zal je pagina wel in de gaten houden om de vooruitgangen eens te bekijken...
Ik heb nooit in echt dieten geloofd. Ik ben een tijdje terug begonnen met Weight Care maar kreeg je zo'n 800 tot 1000 calorieen binnen, veel te weinig dus. Ik doe nu Fit en Slank en daarmee moet je gewoon heel je eetgewoontes aanpassen. Vlees in minder vet bakken, groente met minder olijfolie wokken, en vooral, niet meer snoepen, tenminste.. deze eerste 8 weken niet snoepen, en vooral ook geen pasta en rijst de eerste 8 weken en daarna langzaam opbouwen weer de pasta gerechten enzo.. en meer bewegen a 1,5 uur per keer.. En voor mij werkt het.. Het is alweer lang geleden dat ik 77 op de weegschaal heb zien staan dus...

Scu6 ermee

Groetjes, Veronique
January 30, 2010 om 08:53
Hoi Fysio,

Je gaat best snel hoor!! Weet je, ik denk dat het gewoon beter is, als je een dieet doet die jij bij jezelf vindt passen en ook goed vol te houden vind! Toch? Ik heb ongeveer 5jaar terug het 'South Beach Dieet' gedaan. Ken je dat? Ik was toen binnen 1,5 maand iets van 13kg afgevallen!!! En gedurende 2 á 3 jaar, kwam dat er ook niet meer aan!! De laatste jaren ben ik gewoon weer gaan 'vreten' en is die 70kg weer veranderd in 80kg! Helaas is het SB op dit moment niets voor mij, maar ik zou 'm iedereen aanraden!!! Ik ben nu meer van de 'ouwe-vrouwen-club' oftewel... WW! HAHAHAHAAA!!

Succes hè! Zet em op! Enneuh... Dat water drinken, dat helpt echt enorm!

Groetjes,
Angela
January 30, 2010 om 13:04
Hoi!
Je lijntje gaat goed zeg, lekker snel omlaag.
Hoe heet het dieet dat jij doet? Ik doe momenteel een soort van Atkins. Volg niet helemaal de regels, maar kort gezegd geen koolhydraten (max 20 gram per dag) en wel vet en eiwit. Dus vee eieren, vlees, kaas en vis. Gee n brood enz. Is dat wat jij doet net zoiets? Bij mij werkt het wel, stond heel lang stil maar sinds ik dit doe in 2 weken toch wel 3 kilo kwijt :D

Succes verder met het kwijtraken van de kilo's!

X Eva
January 31, 2010 om 10:46
Heey...

Bij jou gaat het ook goed zo te zien!
:gazodoor2:

xxx Sindy
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan