Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, February 5, 2010

Ellebel2 woog op het moment van schrijven 82.80 kg (bmi: 25.27).

Update zondag 7 februari:
Gisteren 6,33 km hardgelopen (met mijn nieuwe horloge, nou ja, ik loop met mijn benen natuurlijk, maar had het nieuwe sporthorloge om). Ik liep tegen een virtuele partner (die had ik ingesteld op 7,50 km/uur), en die heb ik er glansrijk uitgelopen. Ik was namelijk ruim 9 minuten eerder klaar dan hij/zij en finishte 1,17 km eerder. 41 minuutjes, was trots op mezelf. Volgende week zondag de 10 km van Schoorl, van de week misschien nog een klein traininkje, maar officieel moet je het een weekje rustig aan doen voor een wedstrijd, ik zie wel, misschien wat lopen op de loopband in de sportschool.
Vanmorgen gaf mijn weegschaal 81,6 kg aan, dus dat sporten 2 dagen achter elkaar heeft me goed gedaan. Vandaag ben ik jarig... 55!!! Oud he?
Ben een cake aan het bakken en heb vlaaien gehaald. Ik mag van mezelf 1 stukje taart en 1 glas wijn, verder moet ik me netjes gedragen. Ben benieuwd of ik morgen nog steeds onder de 82 zit, hoop van wel, want ik loop 2 kg achter op mijn schema en ik weiger mijn schema (vooralsnog) aan te passen.
Fijne zondag allemaal en veel plezier vandaag, drink er eentje op me!
Ellen


Na wat heen en weer gejojo nu 82,1 kg. Is inmiddels wel al 2 kg achter op het schema. Ik probeer vol te houden, maar het is wel moeilijk, af en toe heb ik een heeeeeeeeeeeel klein snaaimomentje (3 chocoladeflikken op het werk). Maar goed, chocola is minder erg dan chips en andere troep.
Ik wens iedereen veel succes vandaag en het komende weekend (en daarna natuurlijk ook!).
Groetjes,
Ellen

February 5, 2010 om 07:32
Misschien zit jij momenteel even op zo'n berucht 'plateau'??? Dat je nu even heen&weer jojo't :jojo: en straks weer als een speer omlaag gaat? En een zonde van 3 flikken lijkt mij toch overkomelijk hoor! Volgens Yvonne had je ze mee naar huis moeten nemen en in je koolhydratenuur opeten... misschien een idee voor de volgende keer -> ik doe hier nog niet aan hoor! ik eet gewoon bij elke maaltijd zo min mogelijk koolhydraten. Ben dus overgestapt op koolhydraatarm brood en crackers en dat scheelt al snel 15 à 20 gram bij het ontbijt en ca. 40 gram bij de lunch. Ook bij het avondeten probeer ik zo min mogelijk aardappels of rijst oid te eten. En dat gaat best goed, vind ik zelf. Op deze manier is het voor mij in ieder geval goed vol te houden! Ik weet van mezelf dat als ik de koolhydraten te rigoureus ga schrappen, dat ik het dan niet volhoud. Ik kies dit keer voor langzaam en vol te houden *9* ipv voor snel en na 2 weken afhaken.

Ben echt heel blij met mijn baan! :banaan1: Ik had het niet meer verwacht, dus het was een extra grote verrassing toen bleek dat ik het toch geworden was. Voor mij een droombaan. Heb het idee dat deze baan op alle fronten perfect bij me past! Ben ook heel blij dat ik weer wat kan gaan doen; dan ga ik me hopelijk ook weer wat nuttiger voelen! :aaioverbol:

Die noten die ik eet, zijn inderdaad gezouten. Ik zal de volgende keer het zout er zoveel mogelijk afhalen. Deze mix is de lekkerste en deze variant hebben ze helaas niet ongezouten. In deze mix zitten cashewnoten, amandelen, macadamia, pecannoten, hazelnoten & paranoten. Echt superlekker! Heb nog 3 zakjes liggen (was een aanbieding :grinnik:).

Leuk dat kookclubje met oa je buurman. Was dat nou gisteren al? Was het gezellig? Welke gerechtjes hadden jullie allemaal? Zoiets zou ik ook helemaal super vinden! :kokkerellen:

Heb je gisteren de mol gezien? Ik vond het een erg leuke aflevering met hele leuke opdrachten! :jippie: Vooral die laatste (ik wil nog niks verklappen voor het geval je het nog niet gezien hebt). Degene die eruit ging was niet echt een verdachte van me, maar ik vond het wel verrassend dat deze persoon eruit ging! Wie is jouw hoofdverdachte op dit moment??

Prettig weekend! Groetjes,

:floortje36:
February 5, 2010 om 10:52
Haha.. ja die rode lippen (vooral de randjes rondom) zijn erg herkenbaar! :otje: Maar ik zal na mijn voorraad eens bij AH rondsnuffelen in hun nootjesvoorraad. Volgens mij heb ik die ook wel al eens gehad, maar zijn die ook véél duurder dan die ik nu heb (markant merk). Maar in ieder geval bedankt voor de tip!

Groetjes,

:floortje36:
February 6, 2010 om 07:16
Hallo! :hallo:

Wat een lekkere maaltijd! Het water loopt me in de mond! :kwijl: Ik had gewoon panga uit de oven met courgette en rode paprika erover heen en daaroverheen weer een sausje van crème fraîche gemengd met pesto. :kokkerellen: (ook erg lekker trouwens!) Heb er maar 1 klein schepje zilvervliesrijst bij gegeten. En verder 's avonds alleen koffie :espresso: (zonder koekje!) en water (& weer die eetlepel psyllium&inuline -> ben jij daar ondertussen ook al mee begonnen? volgens mij helpt het toch wel, als ik mijn resultaten van de afgelopen week zo eens bekijk..:wachtenopwc:)

Wel een wonder dat jij na zo'n maaltijd en al die drank (lalala:tipsy:) slechts 2 ons was aangekomen! Ik heb me vanmorgen 'voor de wc' gewogen en daar zit 'm 't verschil in met gisteren, denk ik. Wij moeten zo nog naar de Emté, :boodschappen: maar op zaterdag komen we altijd een beetje moeizaam op gang. Eerst ontbijten met de zaterdagpuzzels, dus dat duurt ook al langer dan normaal en nu zijn we weer achter de pc gekropen :koffieachterpc: (dom, dom, dom natuurlijk!:|) en ondertussen is het alweer 13.00 uur geweest! Wat vliegt zo'n dag toch!

Wim Helsen is inderdaad Cabaret. Het is een Belg en misschien ken je hem wel van 'Tussen de Oren' & 'Onder de Tram' op tv, want daar werkte hij ook aan mee. En anders moet je maar eens op youtube kijken, daar is vast ook wel iets van hem te vinden! Vooral het stukje 'mevrouwen' uit Heden Soep, vind ik geweldig. :muwhahahaha: Zijn vorige voorstelling (bij mij zijt ge veilig) vond ik minder :nietok: maar deze laatste (het uur van de prutser) was weer net zo bizar en melig als zijn eerste :super!: (heden soep). Hij is ontwapenend en bizar grappig, maar je moet er dus wel van houden. Ga maar eens kijken op youtube!

Prettig weekend! Groetjes,

:floortje36:
February 7, 2010 om 08:35
Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben JIJ!!!!!!

:happybirthdaygroot:

Jarig zijn en tegelijkertijd op dieet, is best een lastige combinatie hè? :nietok: Maar je hebt wel gelijk dat je vandaag een klein beetje zondigt, vind ik. :cake: En als je je de rest van de dag keurig gedraagt, valt de schade misschien nog mee ook! En wat fijn dat je lopen van gisteren zo mooi beloond is op de weegschaal! :lieveweegschaal: En ik weeg me inderdaad 's avonds ook om een indicatie te hebben voor de volgende ochtend. :-D Maar zoals egeetje al zegt: 'daar valt eigenlijk geen peil op te trekken'. Vanmorgen bijvoorbeeld weer ANDERHALVE kilo zwaarder dan gisteren, terwijl ik echt geen gekke dingen gedaan heb. :nietlieveweegschaal: Ik steek het op de soep uit een pakje (teveel zout, denk ik) in combinatie met ongesteldheid. :ongi2: Ik baal wel, maar ga niet bij de pakken neerzitten, want zo gaat het gewoon al de hele tijd. :zucht2:

Ik wens jou heel veel plezier vandaag, dat je maar een supergezellige dag mag hebben! :feestjebijotje: En ik hoor later wel wat je allemaal hebt gekregen. Enne... je kaart ligt al een week klaar en nu ik hier ontdek dat je vandaag jarig bent, denk ik: 'shit!!!! hij ligt daar nòg steeds!!!' :beschaamd: Ga er dus maar vanuit dat die een paar daagjes te laat op je mat zal liggen... Oops!!!! :oops01: (wel een grappige, toepasselijke kaart, vind ik zelf!)

Groetjes,

:floortje36:
February 15, 2010 om 11:50
Hallo!

Ben ik ook weer eens. Hele week geen tijd gehad om hier te schrijven. Hoe gaat het met jou? Lees ik het goed, ben je ziek? :ziek: Wat vervelend, want dan heb je meestal ook niet echt veel fut om lekker te gaan bewegen, toch?

En wanneer ga je naar Egypte? :lindy: Komende zomer? Wij hebben nog niet echt plannen, wil eerst even afwachten of we voor die tijd misschien de flat in Breda nog kunnen verkopen. Dan zien we wel weer verder. Of we blijven gewoon thuis. En mijn nieuwe baan is natuurlijk in het toerisme, dus dan is het ook extra druk in het hoogseizoen. Maar qua temperatuur en drukte ga ik sowieso liever in het voor- of naseizoen.

Na weer een heel week schommelen, :schommel2: woog ik vanmorgen 93,5. Dat is precies mijn streefgewicht voor vandaag, dus eigenlijk mag ik helemaal niet klagen, maar ik vind het toch frustrerend omdat het zo ontzettend langzaam :slak: gaat en omdat ik anderhalve week geleden zomaar één dag 92,6 woog! Ik snap het gewoon niet!!

Groetjes & beterschap,

:floortje36:
February 17, 2010 om 14:02
Hallo! :hallo:

Wat zijn sneker zoethoudertjes? Nooit van gehoord! Maar dat is mèt suiker zeker? Ik neem meestal Fisherman's Friends. Ik eet er elke dag wel een paar en als ik ziek ben, eet ik er gewoon wat meer. Hou wel altijd in de gaten dat ik er niet teveel van eet, want dan krijg ik darmkrampen en diaree :wachtenopwc: en da's niet fijn!!!

Ben ook wel benieuwd naar jouw alternatieve boerenkool uit de oven met worst en spekjes. Wat gooi je er dan doorheen ipv aardappelen? Heb net nog es de recepten van Yvonne Lemmers bekeken en die quiches etc. die zij beschrijft, klinken ook best goed. Daar ga ik volgende week eens mee aan de slag, denk ik. :kokkerellen: Heb nu niet alle ingrediënten in huis, vandaar.

Ik heb eigenlijk altijd al best veel gewonnen en Ron ook. Heel toevallig, want dat wisten we natuurlijk niet van elkaar toen we elkaar leerden kennen! Misschien omdat we het allebei hebben, dan het elkaar opheft en dat we daarom toch óók gelukkig in de liefde zijn???? :insideheart:

Vervelend dat je nog steeds zo ziek bent. :bloemetje: Dat hoesten is erg vervelend ja. Ron heeft er ook alweer anderhalve week last van. Vooral 's ochtends moet hij erg hoesten; ik schrik er elke keer weer van! En dat schaatsen kijken van jou, snap ik echt niet hoor! Dat vind ik zóóó saai! :grinnik: En ik kan je moeilijk een schop onder je kont geven om te gaan studeren, want dan is het 'de pot verwijt te ketel', want ik begin ook altijd véél te laat met zulke dingen! Hoop dat jij het dus beter/eerder kunt opbrengen dan ik, om het aan te pakken. Ik begin eigenlijk overal altijd nèt te laat aan...

Hoe was je gewicht vanmorgen? Ik had er weer een ons af (ben ik heel tevreden mee), maar heb weer gezondigd, dus vrees weer voor morgen! Wat zijn jouw valkuilen/zondes? Bij mij dus extra pure chocolade :chocolade: en nootjes. Had me voorgenomen het niet meer te kopen, maar heb toch weer chocolade gekocht. Als dit op is, koop ik het ECHT niet meer. :holy: Kun jij je verleidingen ook niet in de winkel laten liggen???

Succes met het weerstaan van al dat lekkers & beterschap! En sterkte met studeren! Groetjes,

:floortje36:
February 17, 2010 om 15:45
Hallo! :hallo:

Ja, bij sommige prijsvragen krijg je ongevraagd een berg spam in je mailbox. Ik ben daar ook wel selectiever in geworden. Sommige nieuwsbrieven vind ik niet erg (soms zelfs wel leuk), maar als ik spam krijg, probeer ik me altijd af te melden. Waar ik ook niet aan meedoe zijn van die enquêtes. Duren een eeuwigheid om in te vullen, je wint toch niks en je wordt overspoeld door spam en of vervelende telefoontjes. :telefoon:

Heb me aangemeld om culios.nl Benieuwd of ik daar lekkere recepten ga vinden. Ben altijd te vinden voor lekkere cq nieuwe recepten. :kokkerellen:

Enne... je bent echt knettergek :moron: om midden in de nacht je bed uit te komen om schaatsen te gaan kijken!! :grinnik:

Groetjes,

:floortje36:
February 23, 2010 om 10:50
Hallo! :hallo:

Wacht met smart op een nieuw dagboekberichtje van jou hier! Je laatste is nog van toen je een jaar jonger was! :lachuh:

Voel je je alweer wat beter? :hoestdrank: Heb je alle medailles live meegekregen? Ik kan er niks aan doen, maar ik word er niet warm of koud van. Ach, ieder z'n meug toch.

Las ergens iets over allerlei verjaardagen, vlaaien :cake3:, vriendin op bezoek, bonbons :bonbons: etc. Wat is het toch lastig allemaal hè? Ik eet weer/nog steeds teveel van die extra pure (85%) chocolade. :chocolade: Die kan ik gewoon niet weerstaan. Waarschijnlijk omdat ik mezelf zo zielig vind omdat ik niks mag en dit het enige is wat ik van mezelf wel mag. Maar waarom eet ik er dan toch elke keer zoveel van? :tl|: Ik heb echt niet dat ik na één stukje verzadigd ben hoor! Het is me wel gelukt om sinds 4 januari van het 'echte' zoet af te blijven, maar van deze chocolade zou ik toch ook veel en veel minder moeten eten hoor! Val nog wel langzaam af, maar misschien schommel ik zo door mijn zondes? :schommel2: Of val ik daardoor niet sneller af? Ach, ik moet niet zo snel willen, want dan hou ik het toch niet vol en nu (inclusief geregelde chocoladezondes) hou ik het wel nog steeds vol en val ik ook nog steeds af. Lig nog steeds op schema (halve kilo per week) dus mag eigenlijk niet klagen. Maar heb wel alweer een paar dagen erge honger. :kwijl: Baal ik van, want dat maakt het er ook weer niet makkelijker op. En pas als je de honger weer voelt, besef je dat je een tijdje geen last hebt gehad van dat honger gevoel! Bizar! :moron:

Hoop dat het lijntje bij jou ondertussen ook weer een beetje aan het dalen is :dalendelijn: en dat je je weer goed genoeg voelt om te sporten!

Hoorde net een harde klap, zijn er (weer) 2 (krams)vogels tegen de schuifpui gevlogen. Hartstikke dood natuurlijk. Nou ja, die ene niet meteen, die heb ik nog even stervensbegeleiding gegeven. Vind het altijd zo erg als dit gebeurt! := Denk dat we ook van die witte vogelstickers hier op het raam moeten plakken, want dit zijn al vogel nummer 3 & 4 in de anderhalf jaar dat wij hier wonen. Bij pa & ma gebeurde dit zelden. Vind ik ook raar!

Nou, mijn humeur is meteen ook weer omgeslagen. Shit. Dan hou ik expres de katten al een paar maanden binnen, om de vogeltjes te beschermen, gebeurt er dit! :zakdoek: Ga maar koken denk ik, hoop dat ik daarmee mijn gedachten een beetje kan verzetten. :kokkerellen: Heb nu even een knoop in mijn maag (wel handig qua lijnen, maar had hem toch liever niet gehad, vind het zó erg!)

Groetjes,

:floortje36:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan