Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, February 5, 2010

Ginvodya woog op het moment van schrijven 130.00 kg (bmi: 41.97).

Nou, leuke enquete hier op de site hoor (wat heb je van je ouders meegekregen).

Nu besef ik me des te meer dat ik zo moeilijk met eten ben omdat mijn ouders zelf heeeeel ongezond leven. Het is niet geheel 100% hun schuld omdat ikzelf gewoon dingen moet leren eten, maar mijn eetgewoontes zijn gewoon met de paplepel ingegoten... Dat besef ik nu.

Ik at toen ik klein was nooit brood, altijd maar snoep, chips, koek, kroketten en frikandellen als ontbijt en lunch. Fruit en groente at ik weinig. Meestal was het avondeten: pizza, afhaalchinees, snackbarpatat of gewoon rijst met gefrituurde kipfilet, gefrituurde rookworst, gefrituurde schnitzel, vrijwel alle vlees werd gefrituurd behalve corned beef dat weet ik nog wel haha....

Maar gelukkig heb ik op mijn 21ste op aandringen van een toenmalige collega bruin brood leren eten en nu kan ik niet meer zonder! Ook heb ik sinds ik op mezelf woon en mama ben vele soorten groenten leren eten... Ik ga normaal over mn nek van broccoli en bloemkool... Nu eet ik dat mooi wel :)

Ik wil hiermee gewoon even duidelijk maken dat je eetgewoontes van je ouders mee kan krijgen en dat ze er wel in je blijven zitten als je te makkelijk bent, maar je kan zelf ook iets aan je eetgewoontes doen...

Voor mij was deze enquete slechts een open deur, ik dacht altijd dat het aan mezelf lag dat ik zulke slechte eetgewoontes had en nu blijkt dat het mijn ouders waren die ervoor zorgden dat de slechte eetgewoontes in mijn leven kwamen. Das een hele opluchting. Ik wist het natuurlijk wel wat ik allemaal at vroeger, maar om het zo zwart op wit te zien is toch best slikken.

Voor de rest gaat het ok hier... Ik zit meestal op mn kont want ooooowww wat doet mn knie zooo'n zeer!! Ik kan me haast niet bewegen... Mijn kraakbeen is ontstoken en omdat ik er zo lang mee heb gelopen is het ook nog eens gebrokkeld! Ik heb fysio ervoor, maar ik kan zowat niks meer: niet lang lopen, niet fietsen... Bah... En dat net op het moment dat ik weer wat motivatie heb met bewegen en alles.

Hoe is het met mijn buddies? Hopelijk alles goed.

Nu sluit ik dagboekje af want Jazzley ligt weer in tranen :P Hij krijgt iets niet voor elkaar, mijn driftkopje.

:zonnekoekje:

Onbekend
February 5, 2010 om 08:01
Hey hey Gaby,

Idem als tash, ze weten het ook niet allemaal-altijd-alles.
Maar super dat je het voor jezelf wel leert, dat proeven van andere etenswaren!!!!

Jammer van de pijn in je knie, hopelijk geneest ie goed!!
Komt dan wel goed ook om terug te gaan bewegen!!

Voor de rest een beetje :S bij mij, ik had een super :pijldown: vorige week, 1 foute zaterdag, maar van zondag tot nu supergoed bezig geweest en toch een 900 gram :pijlup:...
Mijn :slak: is dus terug bij mij hehe.
We doen gewoon verder met letten op de kcal en elke dag gaan sporten.

Volg je nog altijd het plan van je diëtiste?

Vele groetjes en :eenfijnweekend: !!
Anyaa
February 6, 2010 om 11:37
Ja erg he, als je ziet wat ouders kunnen bijdragen of afdoen in de opvoeding. Gelukkig heb jij nu het licht gezien en pak je het zo goed mogelijk aan. Zo krijg jij een gezonder leven en geef je die kans ook aan Jazzley! Hartstikke goed!!

Dus ga vooral door op de goede weg, hopelijk wil je knie ook snel een beetje mee gaan werken, dan krijg jij een de toekomst die je verdiend.

Groetjes Logo
Onbekend
February 9, 2010 om 09:32
Hey Gaby,
Hoe gaat het met je? En de knie?
Groetjes,
Anyaa
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan