Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, February 5, 2010

Lighthouse woog op het moment van schrijven 77.60 kg (bmi: 29.21).

:hallo5:

UPDATE

Eigenlijk heb ik niet zveel concreets te updaten maar ik wil gewoon even kwijt dat er wat leuke projecten op mijn pad zijn gekomen waar ik helemaal lekker enthousiast van word en die lekker afleiden van mijn kilo's. Ik heb besloten dat de 5 kilo die ik er nu weer bij heb voornamelijk nieuwe inzichten en kennis zijn ;)

Ik ga met mijn hagelnieuwe collega meebrainstormen over een nieuw te lanceren tijdschrift. Is allemaal nog zeer embryonaal en een plan van haar en haar partner dat misschien helemaal niet levensvatbaar is, maar lekker sparren over wat erin zou moeten en hoe en hoe je het materiaal krijgt etc, daar word ik op zich al blij van!

Verder heb ik ooit een workshop gedaan bij Lisa Portengen en dat was erg inspirerend. Het is niet wat het lijkt (google er maar eens op), het gaat veel dieper.
VIa Twitter volg ik Lisa al even en ze had wat vragen en wensen de wereld in gestuurd (ze geeft ook workshops Durf te Vragen). Ik blijk haar goed te kunnen helpen door haar ruimte te bieden op mijn site www.schatkamertje.nl. En de andere kant op komt ik op haar site, die veel bezocht wordt. Kijk! Dat zijn nog eens kosteloze initiatieven die een boel kunnen opleveren. Al is het maar blijdschap want we zaten net allebei helemaal happy aan de telefoon.

Kreeg gisteren ook nog enorm compliment over mijn eerste tekst voor mijn nieuwe baas en daar krijg ik ook een kick van. Lighthouse gaat goed, nu haar gewicht nog.

Zo. En nu moed verzamelen voor de sportschool. Nog meer adrenaline en endorfine aanmaken.

:eenprettigedag:


:hallobuddys:

Nou eindelijk hoor, een nieuw dagboekje. Intussen loop ik zo achter dan ik enorm moet gaan schiften. Ik pak de draad maar weer op bij mijn verjaardag, dat lijkt me een mooi uitgangspunt.

:partybow02:

Op de dag zelf ben ik lekker uit eten en drinken geweest met Lily of the Lake. Dat was gezellig en intussen een traditie aan het worden.
De dag erna ben ik met een vriendin naar de Efteling geweest. Zij is graatmager en aangezien het de koudste dag van het jaar was, was glühwein een eerste levensbehoefte ;-). Poffertjes ook trouwens. Lekker warm, zo van de plaat.

:elf:

Woensdag was de kick-off van eenuiteindelijk 25 uur durende masterclass, in 4 korte en lange delen. Ik heb enkele van mijn buddies hier al over verteld, en een deel van mijn vrienden ook, maar ik merk dat het heel moeilijk om uit te leggen waar dat nou over ging. In elk geval voel ik me met name na het weekend (za en zo van 9 tot 19) een ander mens. WOW, wat is er hard gewerkt, aan onszelf, aan ons netwerk, aan onze dromen, aan onze donkerste kanten, etc. We waren met ca. 200 en met elk uur voelde het meer als een familie. Nog nooit zoiets meegemaakt. Maar ja, aangezien het voor jullie heel vaag blijft zal ik proberen erover op te houden ;)

In het emotionele weekend was het al bezig: gesnotter en gesnotter. Door de tranen, maar vooral ook door een enorme verkoudheid compleet met volle snotkop, keelpijn en knetterende oren.

:hatsjoe:

Dat was voor mij heel lang geleden. Ik heb het weekend en tot en met dinsdag geleefd op veel Aleve, dampo en sloten water, en woendag voelde het eindelijk wat beter. Ik ben dan ook gelijk lucht gaan happen en heb een broodnodige aanschaf gedaan: een nieuwe

:laptop: !

Wow, wat ben ik blij. Ik besef nu pas echt hoe slecht mijn oude werd (al ca.7 jaar oud, dus tja). Deze heeft een extra zware processor voor mijn grafische programma's en dat merk je! En een kristalhelder breed beeld. Ik ben apetrots.

DOnderdag gelijk met nieuwe lappie naar een vriendin die een vriend heeft in de ict (die had ook dit lappie geadviseerd) en zijzelf zit in de grafische hoek, dus ideaal. Alle programma's dus weer overgepompt en nog wat nuttige dingen geleerd. Gelijk thuis begonnen aan de eerste freelance-opdracht sinds ik nu echt UWV-loos eigen baas ben. Het is maar een uur of 8, maar het is een nieuw begin en ik ben reuze blij. En de opdrachtgever ook. Hij belde vanmiddag dat ie helemaal blij was met zijn opgefriste brochure. Dat geeft me altijd een enorme kick.
En de creativiteit ging door want even later zat ik aan een trouwkaart voor vrienden van me. Ze kwamen gisteren even kijken en gelijk mee-eten en ook zij zijn erg blij. OP een kleinigheid na kan de handel naar de drukker en heb ik weer wat leuks voor in mijn portfolio.

Eergisteren werd bij mijn schuine benedenburen, die weleens de dikke kater van insuline voorzien, een zoontje geboren. Half Colombiaans, van mama's kant. Ik ben dus gelijk weer in de ontwerpmodus geschoten en heb een geboortekaartje gemaakt. Althans, een felicitatie. Wat vonden ze die leuk, helemaal op hu afgestemd. Ik vind het heerlijk, dat soort dingen.

:newborn01:

Er is ook een kleine opleving in mijn sieradenwebwinkel.

:ring:

Ineens komen er allerlei bestellingen binnen. Dat motiveert enorm en dus zit ik weer wat vaker met mijn handen in de kralen en aan de tangen. Er ontstaan mooie dingen, en dat maakt ook alweer blij. Ik begin dan ook een beetje uit mijn winterdip te komen.

:gaap:

Maandag begin ik met de nieuwe baan. Normaal zijn mijn werkdagen dinsdag, donderdag en vrijdag, maar komende dinsdag is er niemand en dat is wat moeilijk opstarten. Ik weet achteraf niet of ik de goeie dagen heb gekozen, maar als het spaak loopt kan ik vast wel wat onderhandelen. Ik heb er vooral inhoudelijk erg veel zin in. Dat reizen wordt even wennen, maar dat loopt vast wel los.
Ik ga werken bij een revalidatieziekenhuis. Ik moet de content van de website helemaal omgooien qua structuur en inhoud. Het personeelsblad moet een verse schrijver/redacteur hebben en dat ga ik dus ook doen. Op termijn gaat misschien ook de bladformule op de schop en dat lijkt me erg interessant, juist omdat ik daar geen ervaring mee heb. Verder zou het kunnen dat ik ook nog een beetje mag dtp'en aan brochures en informatiemiddelen. Nou, heeeeerlijk!

:noproblem:

Vanmiddag eindelijk weer eens de sportschool opgezocht. Op mijn favoriete TechnoGym fiets zat een nieuw zadel en dat is voor mij ideaal! Ik ging als een speer. Nu zien dat ik terugkom op 2 en liefst 3 x in de week. Vroeger kwam ik uit mijn werk langs de sportschool. Nu kom ik er totaal niet meer langs en ben ik ook pas een uur of 2 later thuis. Dat wordt even flink herorganiseren!
ELke dag Wii'en zal er ook wel niet meer van komen. Maar goed, wie weet als ik een nieuw ritme heb gevonden...

:fietsdefietsdefiets:

Ik kom nu in elk geval schrikbarend aan. Ik baal enorm.

Morgen een groot feest, waar ik trouwens ook weer de uitnodiging en de toegangskaarten voor heb ontworpen. Ik ben tevens de fotograaf van de avond, met Lily of the Lake als mijn lieftallige assistente. Het wordt meestal wel een latertje, dus zondag wordt het uitrusten geblazen om maandag fris en fruitig een nieuw begin te kunnen maken in Leiden.

:letsparty: :foto2:

Ik wil eigenlijk nog een heleboel vertellen, vooral over de 'outof your comfort zone'-dingen die we tijdens de masterclass hebben gedaan, maar ik wil niet weer een rol behang produceren ;) Misschien kom ik er nog eens op terug.

Nu ga ik even een klein stukje lezen en dan toch maar weer X-factor kijken. Ik mocht van mezelf niet meer zoveel tv kijken, maar ik vind het zo moeilijk om hem uit te zetten!

:voordebuis:

Ik wens jullie alvst een heel tof weekend en ik hoop dat het volgende dagboekje wat minder lang op zich laat wachten.

Toedels!

:bye:

:lighthouse:

Onbekend
February 12, 2010 om 03:21
Hi, las je berichtje in de club en heb daar ook gereageerd, maar omdat je zegt dat je ze ondanks je vinkje niet in je mailbox ontvangt, plak ik em hier ook nog maar even:

Jammer Lighthouse, dat je aankomt. Ik kan me voorstellen dat dat niet goed is voor de motivatie. Maar.... je denkt erover om ermee te stoppen? Zou wel héél jammer zijn, want je bent er mee begonnen toch om af te vallen? Misschien kun je je doel wat lager leggen. En ga eens met Babs praten. Die was een paar weken geleden ook op het punt om op te geven, maar heeft toen de keuze gemaakt om ervoor te gáán en valt nu af als een speer!
Niet opgeven he!!! Dat extra gewicht ben je zo weer kwijt!
February 12, 2010 om 06:17
Hi

NIET opgeven!!!! Ik herken het! Maar blijkbaar werkt het lichaam zo; wil eerst blijven hangen of zelfs stijgen qua gewicht.. en nu heb ik er toch 3,1 kg af al... nooit verwacht!

Je moet even over dit dooie punt heen, echt hoor, je zal het zien!!!

groetjes en veeeeeel succes, babs
February 13, 2010 om 13:04
Heeey lighthouse, niet opgeven he. Je leven staat nu even wat op zijn kop, maar aan deze indeling zal je ook zo weer gewend zijn. Wat is trouwens de site van je sieraden???? Ik ben heel benieuwd.

:Benderklaarvoor:
February 18, 2010 om 05:16
:bloem3: Hai Lighthouse,:bloem3: hoe is het?
Waarschijnlijk druk,druk,druk?
Nog gefeliciteerd met je nieuwe baan en alle leuke ontwikkelingen in je leven. Echt geweldig hoe je gaat!
En ja, dat 'out-of-the-comfort-zone' maakt nieuwsgierig....

Waarom kom jij aan ? Weet je dat al? ('k probeer ook m'n eigen patroon/zelfbeeld te ontdekken, naast gezond gewicht); het lijkt alsof je wel veel energie verbrandt met een aktief leven.:ster:

Fijne dagen verder enne,kom je nog eventjes kijken bij de 10 kilo-club, of heeft dat geen zin meer?
:romini:
February 20, 2010 om 12:49
Hoi hoi,

Lekker lang dagboek............ ik heb je inderdaad een tijdje niet gezien.
Zag ook dat het alweer wat ouder was.
Maar ik heb er van genoten.
Je maakt zoveel mee........ dan heb ik maar een saai leven hoor.

Maar... ik heb eindelijk afval nieuws er is weer een paar kilo af werd ook wel tijd he?

Fijn weekend.

biebs
Onbekend
February 23, 2010 om 02:44
Niet te lang blijven dubben he, over de club, gewoon doorgaan! Dan stel je je doelen toch wat bij? Je moet natuurlijk wel bij de borrel zijn in mei!
March 1, 2010 om 14:09
He Lighthouse,

Wat heb je weer een leuk stuk geschreven en wat een leuke dingen maak je toch mee. Hoe is het met het blad, Gaat het gebeuren? Ik ben benieuwd. Als je in de boekhandel komt moet je eens kijken naar "overal en ergens"een kindervoorleesboek van Arend van Dam. En dan even het hoofdstuk duinkonijn lezen. Dat gaat over mij. Stukje waarheid aangevuld met fantasie. Het is een leuk verhaal geworden. Het is de 4e schrijver die iets over me schrijft. Als je googeld op duinkonijn kom je wel op mijn communitie,bij zeelandnet daar staat ook een verhaal wat ooit in de Margriet stond.

Wat een leuke foto heb je op je profiel staan. Nu die 5 kg nog. Dat is toch zo gepiept, nu alles zo lekker loopt. Ga er even voor en je hebt het voorelkaar. De zon komt eraan. Dan kun je niets mee verstoppen onder een dikke trui.

groetjes vrouwtje:wblauw:
March 2, 2010 om 03:23
Hey Lighthouse,

Zie ik toch ineens een nieuwe foto voorbij schieten van je!!
Wat een super leuke foto zeg!!!
Toch weer een heel ander gezicht zo!

Wat leuk dat jij en Lisa elkaar zo kunnen helpen! Altijd handig.
Hier gaat alles zijn gangetje....

Groetjes,

:kaasmeisje35:
March 7, 2010 om 17:01
Heb je vandaag nog lekker kunnen genieten van de :zon:?

Groetjes Arnold
March 31, 2010 om 17:16
Hé niet over de 80 gaan hè? :nietlieveweegschaal:

April 12, 2010, gewijzigd door Lian op April 12, 2010 om 07:34
Hoi, omdat je het daar niet meer kunt lezen, kom ik gewoon hier even zwaaien! :bye:
April 14, 2010 om 10:14
Hoihoi

:fflangs:

Je zit niet stiekum TOCH in de buurt van de 80 te komen hè?
April 26, 2010 om 06:05
Hé Lighthouse,
hoe gaat het met je (Geen bericht, goed bericht..?)
:margriet::margriet::margriet::margriet::margriet::margriet::margriet:
Nog lekker genoten van het mooie weer in ons lieve Utreg?
Traditiegetrouw ben ik op Koninginnenag ook weer in mijn stadje... ik heb haar gemist !
:koningterijk:

Hou je goed en een knuffel voor je insuline-poes,
groeten van Anja ( met insuline-kind)


.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan