Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, March 6, 2010

Zauberhaft woog op het moment van schrijven 73.00 kg (bmi: 23.57).


Lekker Fikkie stoken!


Hoi Shane,

Jouw vraag!

Mijn vochtpercentage ligt al weken rond de 50% en mijn vetpercentage rond de 29 a 30%.

Immers, als je meer eet, gaat je vochtbalans naar beneden!
Mijn vochtbalans ligt lager dan 60%. Dus m.a.w. ik eet voldoende. Ik weet niet precies wat mijn vochtpercentage was voordat ik jouw methode deed, maar ik weet wel dat mijn vetpercentage toen altijd rond de 33% was.

antwoord:

Zo werkt het niet helemaal! Iedere weegschaal werkt met andere formules, de weegschaal waar ik het over had werkt met 60% als een goede vochtbalans, die van mij op 53.7% en een andere weer op een ander percentage. Dus daar kan je niet van uitgaan.

Ga uit van je eigen weegschaal, je eigen gebruiksaanwijzing, en je eigen lijsten waarop je iedere dag je gewicht en je vochtpercentage noteert!

En als je meer gaat eten is een relatief begrip! Dat betekend nog NIET dat je genoeg eet! Dus als je meer gaat eten, gaat je vochtpercentage omlaag omdat je meer vocht gaat vasthouden, maar dit betekent nog niet dat je genoeg eet. Genoeg eten doe je als je 100% van je dieetbelasting eet, en niet aankomt, maar ook niet afvalt. Dan pas is je stofwisseling 100%. En als je dan 80% gaat eten, ga je dus afvallen!

Tot die tijd is het dus een kwestie van rustig opbouwen, effe wachte, enz

Dus leren een goed fikkie te stoken, zodat je zelfs een natte krant, bij wijze van spreken, nog kunt verbranden! Daar moet je dus echt een goed vuur voor hebben!

En dat heb je niet zomaar, dat kost tijd, kennis en doorzettingsvermogen!!

:zauberhaft:
:weekend:
Back to the basics!
Met deze :valtaf3: site hebben we een prima instrument in handen om op een verantwoorde wijze ons gewicht naar een voor ons beter aanvaardbaar en bereikbaar gezond gewicht bij te stellen.

We hebben de grafieken, de eetdagboeken en de sportdagboeken om onze voortgang en vorderingen bij te houden, de chat, de forums, kortom ALLES wat we nodig hebben om ons doel te bereiken!

Indien je je dagboeken invult, heb je helemaal geen excelsheet of advies nodig, hoef je ook niet via een andere site je dagelijkse calorieen te berekenen, of een formule die misschien iets beter is. Het staat eenieder natuurlijk vrij om datgene te doen wat hij of zij het beste acht, en voor hem/haar het beste resultaat oplevert.

De sheets waren enkel bedoeld om de mensen te laten beseffen dat ze geen chrashdieeten dienden te volgen, en dat ze met 1000-1200kcal allemaal veel te weinig aten. De bedoeling voor mij was, dat ieder dus meer ging eten, om goed af te vallen en zijn eetgedrag gezonder zou maken.

Ik voor mijzelf ga dus mijn sheet aanpassen aan die formules welke valtaf in zijn berekeningen gebruikt, ongeacht of er voor sporters of andere groepen betere formules bestaan. Zodoende is er geen behoefte meer om extern je bmr te bepalen, nee, je hebt op valtaf alles ingevuld, je lengte je gewicht, je arbeidsfactor, of je man of vrouw bent, en de formules berekenen wat je verbruik dient te zijn.

:update:
Bovenstaande alinea vervalt, aangezien we deze formules al voor 100% gebruiken!

Er is dan geen verschil meer in mijn berekeningen en die van :valtaf3: zodat er geen onduidelijkheid meer bestaat. Een ieder kan dan via het sportdagboek hetzelfde berekenen en praten we hier allemaal over hetzelfde!

Er was dus al geen verschil, en we blijven gewoon lekker in de pas met valtaf!

De resultaten die je dan bereikt, hangen niet af van de gebruikte formules, maar van je stofwisseling, is die goed, of heb je die verpest met chrash-dieeten.
En natuurlijk van het goed invullen van je voedseldagboek! En het letten op je voedselpercentages van eiwitten, koolhydraten en vetten, ongeacht welk dieet je volgt!

Gebruik alle middelen, die de site :valtaf3: je biedt, en je valt af!
Als je het streefplan afstelt op 0.5 kg per week, en dit plan niet misbruikt om sneller af te vallen, blijft je stofwisseling goed en blijf je je streeflijn volgen!

Vergeet niet dat je sporten NIET mag gebruiken om sneller af te vallen, maar om je conditie te verbeteren, en gezonder te worden! Om meer spieren te krijgen, en zo je stofwisseling te verbeteren, i.p.v. naar de bliksem te helpen!
Dus vergeet niet extra te eten 60-80% van je versporte calorieen! Naar behoefte!

Stop dus met jezelf uithongeren, en/of overmatig sporten, je verpest je stofwisseling, en zult daar je prijs voor moeten betalen!
Niet meer afvallen, vet opslaan, steeds dikker worden etc!
Het bevordert het ontwikkelen (versterken) van allerlei eetstoornissen, en/of sportverslavingen. Ook dit laatste is een gevaar wat je niet moet onderschatten.
Immers, een blessure is zo opgelopen, en wat gaat er dan meestal gebeuren....
Juist, je komt weer snel aan!

Voorkom ook de verslaving aan afvallen, moedig elkaar niet aan als je meer als een kilo per week verliest, en zeg niet dat iemand er mooi uitziet als ze een BMI heeft van 16, en dat ze goed bezig is. Zij is dat niet, maar jij zeker niet als je dit aanmoedigd!

Besef dat het, als je meer (meer is dus niet te veel!) gaat eten, je VOCHT aankomt, en dat het even duurt voordat je stofwisseling herstelt, en je weer volgens plan af gaat vallen!

Genoeg water drinken bevordert het herstellen van je vochtbalans, en is noodzakelijk om je stofwisseling te verbeteren en vet te verbranden!Gebruik de schommelclub of een andere club die bij je past, om elkaar aan te moedigen verantwoord af te vallen, ervaringen uit te wisselen, en je doel te bereiken!

:update:
Gebruik de sheet van Avla om je voedselpercentages te berekenen volgens de Zauberhaftmethode! De gebruikte formules voor BMR en werkbelasting zijn hetzelfde als de valtafformules, en mogen dus geen verschil, opleveren, tenzij je werkbelasting 1 is, en je advies van 80% dieetbelasting onder je BMR komt, dan wordt je BMR aangehouden! De oplossing hier is dus proberen je aktiviteiten te verhogen!

Gebruik (misbruik) de schommelclub dus niet om als een SPEER af te vallen, want dan doe je ook iets fout. Tenzij je 0.5 kg per week beschouwd als afvallen als een speer!

Ik wens alle valtaffers veel succes toe!

en natuurlijk :prettigweekend:

:zauberhaft:

March 6, 2010 om 06:28
bedankt voor je staatje!!

Carolien
March 6, 2010 om 06:58
Geweldig Henk,
wat een goed idee(+)

Zet je dit svp ook even in de club, daar is inmiddels al weer verwarring ontstaan.

Ik zie vol verwachting naar het schema uit.
March 6, 2010 om 07:04
Hoi Henk

Hé gelukkig, ik was al bang dat ik weer iets helemaal fout deed. Ik lees allerlei lofzangen op het AVLA sheet en ik gebruik het niet.
Snapte er geen h.l van, dus laat dan maar. Ik probeer alle goede raad van jou, uit het verleden toe te passen. Probeer een redelijke verhouding EKV te nuttigen en als ik nog tussendoor trek heb neem ik fruit of kwark. Ook al zit ik aan mijn calorien voor die dag. Een knor maag moet gevoed worden, anders slaap ik helemaal niet.
Ik vul wel dagelijks eerlijk mijn eetdagboek in. Dus inclusief de bonbonnekes bij moeke. helaas kan ik daar nog steeds niet mee stoppen. Alhoewel, helaas. Er mag toch weel een klein snoep moment op een dag.
Alleen maar verantwoord wordt ook zo saai.

Alles goed met jou?
Je bent zo druk met je studie en de club dat je nog amper tijd voor jezelf hebt, of valt het nog wel mee?
Ik wens je een fijn weekend, Geniet van het mooie weer.
Als je gaat dammen succes en vast groetjes aan Ilse, Ik zal bij haar van de week ook weer even komen buurten.

Muziek voor de ziel dan maar?
Coleman Hawkins Body and Soul
Onbekend
March 6, 2010 om 07:28
hallo henk,
ik heb een moeilijke tijd achter de rug en het lijkt zeker maanden geleden dat ik de info van jou ter harte nam. ik ben niets aangekomen maar ben ook niks afgevallen. Dat is op zich al heel fijn. Ik heb wat tijd nodig gehad om weer op valt af te komen want ik had andere prioriteiten. Vandaag weer hardgelopen en de moed gevonden maar weer eens mijn percentages bij te houden. Maar wat schetst mijn verbazing. Lees ik in de schommelclub over het avla sheetje en na het in te hebben gevuld zijn mijn percentages helemaal veranderd. ik heb gepoogd het terug te vinden in de reakties maar dat zijn er zoveel dat ik het op heb gegeven. Van daar mijn vraag aan jou wat is er veranderd in de afgelopen dagen maanden dat ik nu hele andere waardes aan moet houden?
ik zie nl dat de eiwitten behoorlijk zijn gedaald en de vetten nog meer omhoog zijn gegaan.
ik hoor het graag van je.
groeten
lucy
March 6, 2010 om 07:40
Hoi Henk

Tja, 4 sneden brood kan ik nu niet echt meer eten, heb net gegeten als middagmaal. Kan toch geen 2x eten (heb trouwens geen brood in huis)???

Even een dipje, hoort er ook bij zeker? Hopelijk gaat het snel over. Ben ook erg moe de laatste tijd, misschien komt het daardoor.

Groetjes

Nele
March 6, 2010 om 08:20
Hallo Henk,

Ik begin nu geloof ik zelf ook de draad kwijt te raken. Ik blijf de sheet van Avla (na de wijziging niet lager dan je BMR) gebruiken, is goed toch?

Ik wens je een fijn weekend en geniet van de :zon:

:ingeping1960:
March 6, 2010 om 08:41
Hallo,

Ik heb een weegschaal met 'toeters en bellen' gekocht, een SOEHNLE Body control contour F3. Er zit alleen geen gebruiksaanwijzing bij, dus ik heb geen idee wat een normaal vocht en vet % is. Heb jij misschien een link van een handige site?

Fijn weekend!
March 6, 2010 om 09:52
Hoi Hoi

Even nog terug naar jou.

Je schrijft iets wat ik echt niet snap, maar wat me wel intrigeerd.

Probeer dus ook weer eens 100% te eten van wat je eetdagboek je adviseert, en val je dan nog af, dan eet je te weinig!

Kom je bij, wordt het tijd dat je je stofwisseling weer op orde brengt, en even stopt met afvallen. Misschien als je net in het groen staat!


Ik eet wat ik weg kan krijgen op een dag. Soms meer soms minder. Ik heb 1 of 2 keer geprobeert 1824 kcal. te eten volgens het AVLA sheet normaal.
Nou dank U maar nee, ik heb de hele nacht met mega maagpijn in en uit mijn bed rond gehuppelt. Het was echt niet te harden.
Ik probeer dus ca. 1500 rust/maximaal te eten. Dat gaat soms goed soms is ook dat een aanslag op mijn maag. Het beste voel ik me bij ca. 1300 kcal.
Ik ben nog steeds aan het ophogen, maar dat gaat met horten en storen.
Wat bedoel je met (misschien als je net in het groen staat)?? welk groen??
Weer het Avla sheet??
Ik denk dat ik mijn stofwisseling wel weer op gang heb, op orde is een andere verhaal.
Ik luister echt goed naar mijn lijf, heeft het lekkere trek krijgt het een appel of mandarijn. Heeft het echt een knor maag, dan gaat er iets stevigers naar binnen. En nee, dan kan het afvallen me even niet boeien.
Ik kom er ook (streefgewicht) zonder honger te lijden.

Als je tijd hebt hoor ik het wel.
Ik loop niet weg. ;)

Winter
March 6, 2010 om 10:38
Hoi Hoi

Even nog terug naar jou.

Je schrijft iets wat ik echt niet snap, maar wat me wel intrigeerd.

Probeer dus ook weer eens 100% te eten van wat je eetdagboek je adviseert, en val je dan nog af, dan eet je te weinig!

Kom je bij, wordt het tijd dat je je stofwisseling weer op orde brengt, en even stopt met afvallen. Misschien als je net in het groen staat!


Ik eet wat ik weg kan krijgen op een dag. Soms meer soms minder. Ik heb 1 of 2 keer geprobeert 1824 kcal. te eten volgens het AVLA sheet normaal.
Nou dank U maar nee, ik heb de hele nacht met mega maagpijn in en uit mijn bed rond gehuppelt. Het was echt niet te harden.

Klopt, dat was niet verstandig, je zou dit langzaam op hebben moeten hogen tot 1824kcal, dus daar kon je zeker een maand over doen.

Als je van een streng (onder de 1500kcal) dieet ineens naar 1824 gaat, krijg je gegarandeerd maag en/of buikpijn! Omdat je stofwisseling immers minder is. Gooi je er te veel eten in, wordt deze zelfs nog minder, en kan je dus niet meer, maar minder eten! Dus dit is de verkeerde manier!


Ik probeer dus ca. 1500 rust/maximaal te eten.

Is goed, maar langzaam ophogen tot je niet meer afvalt!

Dat gaat soms goed soms is ook dat een aanslag op mijn maag. Het beste voel ik me bij ca. 1300 kcal.

Ja, je voelt je dan het beste, omdat je dat gewend bent, maar je krijgt nog steeds te weinig voedingstoffen binnen, en je stofwisseling past zich aan, waardoor je in een spaarstand komt, en blijft als je niet meer gaat eten! Dus blijf proberen (langzaam) om dit op te hogen!


Ik ben nog steeds aan het ophogen, maar dat gaat met horten en storen.
Wat bedoel je met (misschien als je net in het groen staat)?? welk groen??
Weer het Avla sheet??

Nee, het groen groen knollenland, een gezond gewicht, een bmi van 25! :lachen: Daar ben je bijna. En daar kom je vanzelf als je meer gaat eten en je stofwisseling verbetert zich, je gaat dan immers weer beter verbranden, en valt dus, doordat je meer eet, nog steeds af!

Ik denk dat ik mijn stofwisseling wel weer op gang heb, op orde is een andere verhaal.

Ik denk het niet, verwissel stofwisseling en stoelgang niet met elkaar! Je stofwisseling is op orde als je 1800 kcal kan eten, tenzij je een medische indicatie hebt (schildklier, medicijnen etc)

Ik luister echt goed naar mijn lijf, heeft het lekkere trek krijgt het een appel of mandarijn. Heeft het echt een knor maag, dan gaat er iets stevigers naar binnen. En nee, dan kan het afvallen me even niet boeien.
Ik kom er ook (streefgewicht) zonder honger te lijden.

Ik begrijp je wel, maar je lijf laat alleen maar iets van zich horen, als het minder krijgt dan het gewend is. Aan honger kan het lichaam zich aanpassen, door je stofwisseling te verminderen. Het signaal dat je lichaam geeft, is dus niet altijd goed, (denk aan anorexia en bolimia patienten). Dus laat je niet voor de gek houden, en geef het even precies wat je voor je lengte en gewicht zou moeten eten om gelijk te blijven.

Als je tijd hebt hoor ik het wel.

Ik heb nou eens tijd gemaakt voor jou!

Ik loop niet weg. ;)

Winter

:zauberhaft:
March 6, 2010 om 11:50
Heey Henk.


Dankje dat je af en toe eens langs komt op mijn valt af^^
Hoe gaat het met je?

:eenfijnweekend:
xxx Sheila.

March 6, 2010 om 12:01
Een heel goed prima uitleg en advies groetjes
March 6, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op March 6, 2010 om 12:38
Hoi Else,
de benodigde informatie vind je:o.a.
De Zauberhaftmethode!
Excelsheet benodigde calorieen en gewenste percentages voedingstoffen berekenen! Avla!

De schommelclub!

Zaubertrommler 01 Het kacheltje moet blijven branden
website Zauberhaft! (3 maart 890 bezoekers 3 februari 429 bez. 3 januari 289 bez.) en in de schommelclub. De informatie heeft niets met het dr Frank dieet te maken, eigenlijk met geen enkel dieet! De dr frank op mijn site is de amerikaanse dr frank!

:zauberhaft:
March 6, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op March 6, 2010 om 12:58
Else,

Invullen in je voedseldagboek geeft:

12:00 ontbijt 150.00 gr banaan 123 1.80 28.20 0.30 0.00
12:00 ontbijt 100.00 ml yoghurt, vol 55 3.50 4.00 3.00 0.00
12:00 ontbijt 100.00 gr vlokken, chocoladevlokken melk 446 8.00 63.00 18.00 0.00
Kilocalorieën (omgerekend): 625 53 380 191 0
Verhouding: 100% 8% 60% 30% 0%

gemakkelijker kan niet!

is dus 8% eiwitten 60% koolhydraten en 30% vetten.
Is dus te weinig eiwitten, teveel koolhydraten en genoeg vetten!

:zauberhaft:
March 6, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op March 6, 2010 om 13:12
@ Lucy,

Hoi Lucy

Ja de eiwitten zijn gedaald, is afhankelijk van je sportaktiviteiten, je vetten zijn gestegen, wordt bepaald door je lichaamsvet, met een correctie voor vrouwen naar -5% en een minimaal vetpercentage van 20%, en een maximaal percentage van 35%. De koolhydraten zullen dan ongeveer tussen de 50 en de 55 zijn! Dus ik denk dat ze bij jou uitkomen op 15 50 35 of 15 55 30! De vetten zijn omhoog gegaan om te voorkomen dat je lichaam voor vetten een spaarstand ontwikkeld, en bovendien heb je genoeg vetten nodig om je mineralen en vitaminen, die in vet oplosbaar zijn, beschikbaar te maken. Bovendien moet je met vet vet verbranden.

Ik ben blij dat het weer beter met je gaat! Henk
March 6, 2010, gewijzigd door Suusje90 op March 6, 2010 om 13:31
Hallo zauberhaft,

Bedankt voor je berichtje!
Ik snap alleen niet als je onder een vocht percentage van 60% zit je wel vocht vasthoud. Je zou toch eerder anders verwachten? Ik zou namelijk eerder andersom denken.
Mijn vocht percentage was 63.8% dus ik houd geen vocht vast?

Groetjes!
March 6, 2010 om 13:43
Hoi

Inderdaad, dit betekent dat je geen vocht vasthoudt, maar dat je een te hoge vochtbalans hebt. Dit betekent dus dat je lichaam geen behoefte heeft om vocht vast te houden, maar dat het moeite heeft om het extra vocht kwijt te raken. Beide zorgen dus voor een gewichtsvermeerdering.

Dus proberen door meer te eten je vochtbalans op 60% te krijgen. Immers, als je meer eet, gaat je vochtbalans naar beneden!

Als je vochtbalans dus 60% is, of zo dicht mogelijk in de buurt, dan is je gewicht, en je vetpercentage het nauwkeurigst!

:zauberhaft:
March 6, 2010 om 13:52
Hoi,

Nogmaals bedankt.
Maar als ik dus meer eet gaat mijn vetpercentage omhoog(wat ik dus niet wil).
Ik snap er nu even helemaal niks meer van!

Groetjes!
March 6, 2010 om 15:17
Daar is ze weer.

Heel hartelijk bedankt voor de uitleg.
Ik snap het helemaal. Ik ben al aardig op weg dus, maar heb nog een stuk te gaan.
Ik hoop aan het eind van de maand de sportschool weer op te kunnen pakken. Dan heb ik allicht weer meer beweging dan het afgelopen jaar. Dat was een beetje een bewegings deceptie. Lopen is nog steeds wat pijnlijk, maar ik bijt daar wel door heen. As Usual.

Ter verduidelijking nog. De mega maagpijn heb ik door een breuk(je) in mijn middenrif. Als mijn maag en/of dikkedarm te vol zit, drukt die tegen die breuk aan. Dat is echt niet leuk. Zeg maar erg pijnlijk. Daarom probeer ik om geregeld kleine beetjes te eten. Echter, dat schiet er vaak bij in, omdat ik eigenlijk zelden buik honger heb.
Ik kom van 600/700 kcal. voor dat ik op deze site kwam. Echt eten dan.
Het was wel meer, maar dat was een pond chocolade. Dat is geen eten.
Ik zit nu tussen de 1150 en 1350 met uitschieters in het weekend.

Langzaam ophogen ga ik dus nu weer oppakken.
Echt een om de 2 uur eten schema maken voor mezelf. Waarschijnlijk lukt het dan beter dan nu.

Het in het groen zitten snap ik nu ook hoor. Maar volgens mij zit ik pas in het groen als ik 80 kilo weeg, dat is nog 5 kilo verder op.
Ach What the heck, ik kom er wel.

Nu de andere jaargetijde??
Spring and winter were there already.

Vivaldi Summer
Onbekend
March 7, 2010 om 08:25
Hoi Henk,

Ik lees alle vragen die mensen aan je stellen en daar jouw antwoord op:

Het berichtje van XS132
Mijn vocht percentage was 63.8% dus ik houd geen vocht vast?

Jouw antwoord:
Inderdaad, dit betekent dat je geen vocht vasthoudt, maar dat je een te hoge vochtbalans hebt. Dit betekent dus dat je lichaam geen behoefte heeft om vocht vast te houden, maar dat het moeite heeft om het extra vocht kwijt te raken. Beide zorgen dus voor een gewichtsvermeerdering.

Dus proberen door meer te eten je vochtbalans op 60% te krijgen. Immers, als je meer eet, gaat je vochtbalans naar beneden!
Als je vochtbalans dus 60% is, of zo dicht mogelijk in de buurt, dan is je gewicht, en je vetpercentage het nauwkeurigst!


Mijn vraag:

Mijn vochtpercentage ligt al weken rond de 50% en mijn vetpercentage rond de 29 a 30%.

Immers, als je meer eet, gaat je vochtbalans naar beneden!
Mijn vochtbalans ligt lager dan 60%. Dus m.a.w. ik eet voldoende. Ik weet niet precies wat mijn vochtpercentage was voordat ik jouw methode deed, maar ik weet wel dat mijn vetpercentage toen altijd rond de 33% was.
Nog een andere vraag:
Ik zit met mijn kc behoefte nog steeds niet elke dag met wat ik moet nemen, maar ik zit met de andere behoeftes toch redelijk bij de aanbevolen behoeftes. Ik had aan Tuppie gevraagd of je naar de procenten of naar de grammen moet kijken, zij gaf aan dat zij alleen naar de procenten kijkt.
Ik kijk altijd naar de grammen.

Groetjes Shane

Hier schijnt het :zon2: en ik ga zodadelijk lekker een eindje met onze hond in de bossen wandelen, even weg van de pc, even een frisse neus halen, zou jij ook moeten doen.
March 7, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op March 7, 2010 om 09:46
Else,

Je indeling is helemaal niet goed.

Vul eers bv. je eetdagboek in met wat je wil eten tot de calorieen die je nodig hebt voordatt je gaat eten!

Kijk naar je percentages, en:
Schrap alles wat je met een te hoog vetpercentage heeft,
Vul dan aan tot je calorieen met de voedingstoffen die je percentages beter krijgen. Dus als je vetpercentage te hoog is, meer koolhydraten, aardappels en/of brood. Je weet pas of je percentages goed zijn als je alles ingevuld hebt.

Daarna ga je pas eten. Dus eerst sturen, om de boom heen rijden, en weer verder. Niet eerst tegen de boom, en dan kijken waarom dat je tegen die boom bent gereden!

:zauberhaft:

Na een aantal dagen weet je hoe het moet!

March 7, 2010 om 14:01
Ja ik doe mjn best nogmaals bedankt om je goede raad groetjes Rosina
Onbekend
March 7, 2010 om 14:18
halklokes,

bedankt voor je berichtje ik start er maandag mee

veel liefs

:vieke77:
March 7, 2010 om 15:43
Jeminee, ben een digibeet, kwam per ongeluk op de chat.
:hoihoi: Mijn petje af voor jou, hoe jij met die meiden omgaat.
March 7, 2010 om 16:43
Hallo!

Bedankt voor de reactie op mijn dagboek.
De calorien die ik op een dag invul is van de tussendoortjes die ik op een dag binnen krijg. Ik doe namelijk met het avond eten gewoon mee en vul die daarom ook niet in.
Dit verklaart waarschijnlijk een hoop!
Ik eet dus wel genoeg en ik sport ook veel dus het gaat helemaal goed met mij!
Bedankt!

groetjes dedochter

p.s. Ik wil nog even zeggen dat ik het super knap vind wat u heeft bereikt!
March 7, 2010 om 16:54
Ja, het was gezellig zaterdag maar ik was ook blij met de lekkere rustige zondag! Behalve dan dat de voorganger van de kerkdienst me 's morgens flink lang op de piano heeft laten spelen zodat de andere organist het rustig had...Had ik beter -as usual- het orgel kunnen doen!
Maar goed, het zonnetje, de wandeling met :oma:, en de verdere dag was weer prima!

Groetjes Arnold :sesam:
March 7, 2010 om 18:14
Hoi Henk,

Leuk dat je me even kwam feliciteren.
Hoop dat je biertje gesmaakt hebt:grinnik:
Bij de volgende 2,5 kg. mag je er nog een pakken;)

Op jou:proost:
March 8, 2010 om 02:08
Hoi Henk,

Wat heb jij het eigenlijk druk, je bent nu pas bezig met HERFSTbier :haha:. Ik hoop dat je een fijn en rustig weekend heb gehad, maar jou kennende heb je weer met meisjes zitten chatten om ze te stimuleren om te eten. Of ben je dan echt bezig met de kleinkinderen?

Mijn darmen doen nog steeds niet wat ik wil en het gewicht vliegt weer omhoog, kan dus niet liggen aan :wachtenopwc: :-)

Fijne dag
:ingeping1960:
March 8, 2010 om 02:22
Hoi Henk

Ik kom nog heel kort terug op iets dat jij schreef. En dan houd ik er over op.

*Ik denk dat ik mijn stofwisseling wel weer op gang heb, op orde is een andere verhaal.
*Ik denk het niet, verwissel stofwisseling en stoelgang niet met elkaar! Je stofwisseling is op orde als je 1800 kcal kan eten, tenzij je een medische indicatie hebt (schildklier, medicijnen etc.)


Jij schrijft dat ik stofwisseling met stoelgang verwar.
Nou dat doe ik dus absoluut niet.
Welke stoelgang?? Is een stoelgang van 1 x in de 3/4 dagen normaal dan??
Dat is overigens voormij al mijn hele leven normaal hoor.
Elke dag is een cadeautje, die ik alleen met het eten van veel noten (mag dus niet) of medicijnen kan bewerkstelligen, (dat wil ik niet).
Dus nee, ik verwissel niets.
Zelfs mijn tip, aan een van de dames bij in een van de forums, werkt niet bij mij.

:boekenkind:
March 8, 2010 om 03:50
Dankjewel voor je beterschaps berichtje.
Voel me vandaag gelukkig alweer ietsje beter.
Lekker weekend gehad?

Groetjes Patricia
March 8, 2010 om 05:45
Hoi zauberhaft,

Ik ben me door jouw leestof aan het door lezen.
Lijkt me erg intersant.
Kom gauw weer eens langs.
Moet nu gaan werken.

Lieve groetjes :tantesousa27:

March 8, 2010, gewijzigd door Zauberhaft op March 8, 2010 om 05:57

liesbeth1958
maandag 8 maart 2010 om 09:34 Bericht bewerken

1 onsje eraf, 1 onsje erbij, weer eraf en weer erbij.
Schommel nu al bijna 2 weken zo, ik heb zelf het gevoel dat ik afval, maar de weegschaal zegt: ECHT NIET.
Ik hoop dat dit snel gaat omslaan anders is het moeilijk om vol te houden en kcal te blijven eten die ik anders niet zou hebben genomen:zucht:
Maar ik ga het voorlopig nog even volhouden als ik hier de berichtjes lees moet het eraan komen, en voorlopig kom ik niet echt aan en heb ik in ieder geval geen honger!
Maar ik wil zoooooo graag resultaat zien! En die nieuwe :jeans01: in een kleinere maat gaan aanschaffen, errruuggg
En we wandelen :wandelschoenen: gewoon verder.
gr. Liesbeth

Hoi Liesbeth,

Naar aanleiding van wat je schreef heb ik je gegevens ingevoerd!
van 7 dagen!

BMRR Sport Samen Advies Balans Gegeten Tekort
2031 0 2031 1625 406 1540 85
2031 0 2031 1625 406 1478 147
2031 0 2031 1625 406 1530 95
2031 864 2895 2316 579 1612 704
2031 314 2345 1876 469 1638 238
2031 0 2031 1625 406 1436 189
2031 541 2572 2058 514 1622 436
---------------------------------------------------
2031 246 2277 1821 455 1551 271

Hieruit blijkt dat je gemiddeld per dag 271 kcal te weinig hebt gegeten!

Waarom denk je dan dat je de zauberhaftmethode volgt en naar beneden zou schommelen. Je volgt nog steeds je oude dieetgewoonte, en dus NIET de zauberhaftmethode! Je geeft je lichaam niet die energie die het nodig heeft om vet te verbranden, en zult dus alleen (als je al afvalt) spieren verbranden en geen vet! Op deze manier zul je dus geen resultaat hebben, en mag je ook niet stellen dat je de zauberhaftmethode toepast en mag je ook niet verwachten dat je naar beneden schommeld!

:zauberhaft:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan