Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, April 24, 2010

Rippedgirl woog op het moment van schrijven 71.50 kg (bmi: 26.26).

Maandag 3 mei
Oeh, vandaag eerst 8 uur lang vergaderen op m'n werk. Ik was echt helemaal suf en op om half zes toen ik klaar was. Zat echt te twijfelen of ik naar huis zou gaan en op de bank zou gaan zitten. Eigenlijk vond ik dat niet zo'n goed plan. Dusheb ik al m'n moed verzameld en ben ik toch gegaan. Uiteindelijk was het nog best leuk op de sportschool! Eerst mijn normale programma afgewerkt en toen nog meegedaan met het rompsierkwarier. Dat was echt vet confronterend! Tot een paar jaar geleden was ik er heel goed in en deed ik echt honderden sit-ups of andere rug- en buikspieroefeningen op een dag. Ik had in mijn hoofd zitten dat ik dat nog wel kon. Maar dat viel even tegen!! Niet dat mijn buik echt in de fik stond of zo, maar ik had gewoon echt niet genoeg kracht om vaak omhoog te komen.. poeh.. en eigenlijk had ik nog meer last van mijn keel. Die spieren spanden helemaal aan. Ja, lekker vreemd, maar goed. Dat betekent dus erg vaak meedoen aan de romspierkwartiertjes, want dit moet ik gewoon kunnen!!! Later moesten we nog wat andere oefeningen doen en die gingen gelukkig wel goed. Daarna lekker uitgebreid gedoucht en nu voel ik me weer heerlijk, veel beter dan wanneer ik op de bank was gaan hangen.
Morgen las ik een rustdag in. Ik voel nu dat mijn lijf moe is. Overmorgen is toch de sportschool wel open, dus ga ik dan wel weer.

Zondag 2 mei
Oops, ik heb me niet helemaal aan mijn sportschema kunnen houden. Shame on me! Vrijdag en zaterdag heb ik bijna alleen geslapen en gerelaxed! Ik was behoorlijk gesloopt en dat kwam er ook uit. Nu ben ik weer helemaal fit! Vanmorgen weer naar de sportschool gegaan. Ik heb de gewichten iets verhoogd, en dat merkte ik wel, dus dat is wel goed. Dan heb ik tenminste het idee dat het ergens goed voor is!
Ik heb deze week weinig gegeten, maar ik heb eigelijk geen idee wat mijn gewicht is. Ik heb niet het idee dat ik ben afgevallen, waarschijnlijk ben ik redelijk stabiel gebleven. Als ik het niet vergeet, weeg ik me morgen.
Morgen weer werken, daarnastaat hardlopen op de planning. Alleen als het zulk weer is als nu, dan ga ik wel naar de sportschool. Misschien kan ik dan een lesje spinning doen of zo.

Maandag 26 april
Vandaag weer naar de sportschool geweest uit mijn werk. Sporten ging prima. Denk dat ik wel meer gewicht aankan dan dat mijn schema aangeeft. Maar goed, ik doe het maar even zo. Heb het bij geen enkele oefening echt moeilijk gehad. Ik heb voor de komende dagen even een sportschema gemaakt. Nooit twee keer fitness achter elkaar. Eens kijken of ik me daar aan kan houden:

:trampoline:Ma 26 april fitness
Di 27 april -
:trampoline:Wo 28 april fitness
Do 29 april hardlopen
Vr 30 april -
Za 1 mei hot yoga
:trampoline:Zo 2 mei fitness
:trampoline:Ma 3 mei hardlopen Fitness!!
Di 4 mei fitness
Wo 5 mei -
Do 6 mei hardlopen / hot yoga
Vr 7 mei fitness
Za 8 mei hardlopen
Zo 9 mei -

Volgens dit schema sport ik dan 5x per week. Dat is wel lekker. Ik denk in ieder geval dat ik me daardoor beter in mij vel ga voelen.

Qua eten kan het nog wel beter. Ik neem wel steeds salades mee naar mijn werk bijvoorbeeld, maar toch kan ik nog niet echt NEE zeggen tegen tractaties e.d. op het werk. Ook kan ik nog wel iets gevarieerder eten en iets meer groenten. Dus daar moet ik nog erg aan werken! Afvallen is de laatste tijd dan ook niet echt gelukt. BALEN!

Deze week en volgende week gelukkig maar vier dagen werken, door Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Eind mei ben ik zelfs een hele week vrij. Kan daar echt naar uitkijken!!

Zaterdag 24 april
Gister voor het eerst naar de sportschool geweest. Ik mag eerst een week gratis en dan moet ik lid worden.

Het is echt een luxe sportschool en dat bevalt me wel! De kleedkamer is mooi, met kluisjes, nette douches en een sauna.
In de fitness heb je een eigen sleutel, waarop jouw trainingsschema staat. Hij houdt ook bij hoe vaak je komt en welke resultaten je hebt. Op de cardio wordt tevens je hartslag bijgehouden met een hartslagmeter. En je kunt lekker TV kijken op de schermpjes, je kunt zelf het kanaal uitzoeken. Vet relaxed!

Maar ja, m'n eerste training begon met een soort intake. Ik moest daar op de weegschaal staan, vet confronterend! Mijn gewicht was daar ('s avonds en met kleding aan) 71,8 kilo. Dat is een BMI van 26,4. Te veel dus! En een vetpercentage van 30,6%. Ook te veel! Mijn BMR is volgens dit ding 1528kcal en mijn vetvrije massa is 49,8 kg. Dat is best veel toch? Betekent dat dat als ik een vetpercentage van 0% zou hebben, dan nog 49,8 kg zou wegen? Maar ja, ik heb dus 22 kg aan vet waarvan er wat mij betreft wel 20 af mogen.

Die instructeur was in ieder geval positief en zei dat het wel moet lukken om die paar kilo eraf te krijgen als ik 3x per week kom sporten en op m'n voeding let. Over vier weken word ik weer gewogen en kijken ze hoeveel vooruitgang er is.

Het trainingsschema vond ik trouwens niet echt zwaar. Allemaal setjes van 2x20 stuks met laag gewicht. Mijn beenspieren vond ik niet echt zwaar belast met maar één oefening. En aan het einde nog een half uur cardio. Dat voelt wel goed, maar ik loop ook buiten al hard, dus dat was wat mij betreft niet echt noodzakelijk. Ik heb vandaag ook eigenlijk geen spierpijn. Dus dat betekent dat ik het schema prima aankan lijkt me. Eerst maar eens zien en als ik het echt te licht vind, dan ga ik wel zeuren :)

Maar ja, positieve stap gezet dus! Ik vond het erg leuk, personeel is aardig en corrigeert ook wanneer je iets niet goed uitvoert. Dat vind ik wel belangrijk. En nu dus extra veel druk om echt kilo's te verliezen!!!! Ik ga er voor!

Mijn weegschaal thuis doet irritant. Geeft opeens alles aan in pound ipv kilo. Ik weet niet hoe ik dat weer normaal krijg.
Vandaag de hele ochtend en stuk van de middag in de sporthal, maar niet zelf sporten. Ik ga zo alleen eerst een stuk stevig wandelen voordat ik naar de sporthal ga. Morgen wordt het ook mooi weer, dus dan heb ik de hele dag voor mezelf in de tuin gepland! Eindelijk eens genieten van het goede weer! Morgen ga ik ook nog hardlopen met m'n moeder. Ze had een mooie route gezien, niet al te ver hier vandaan.

Maandag heb ik weer een afspraak bij de sportschool. Cool.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan