Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, July 4, 2010

Reene woog op het moment van schrijven 69.40 kg (bmi: 25.80).

Hoi buddy's,
Hebben jullie ook zo'n moeite om met deze warmte goed te eten? Gisteren een flinke migraine aanval gehad, toen helemaal slecht gegeten. Marjonijn wat heerlijk dat je eindelijk je stabilisatie krijgt! En Jawire, het blijft inderdaad moeilijk om je gewicht te behouden, zodra je gestabiliseerd bent is het echt handig een paar dagen koolhydraat arm te eten per week.

Mijn man en ik gaan zo naar de TOUR DE FRANCE kijken, hij komt vlak langs, eerst de reclame caravaan, even plas pauze bij mijn ouders en dan om 12.30 uur de RENNERS!!!!!!!!!! Ik doe zo mijn gele Leontien van Morsel "trui" aan op mijn zwarte mini rokje. Ik kijk hier al maanden naar uit, dus hoop dat het niet tegen valt.
Prettige dag, mocht je tv kijken, ik sta bij het laatste stukje Rotterdam (Hoogvliet) Waarschijnlijk op of voor de Spijkenisserbrug Irene

Onbekend
July 4, 2010 om 06:51
Hey Reene,

Een goede tip van je. Een paar dagen koolhydraat arm eten per week. Dan weet je in iedergeval waar je aan toe bent. Dit is een warrige periode.

Wat naar, een migraine aanval. Ik ken dat helemaal niet, maar van horen zeggen is dat geen pretje. Beterschap!!

Tour de france.....een prettige tijd daar bij de Spijkenisserbrug...
Ook al doe ik aan spinning, naar de tour kijken trekt mij helemaal niet :)

Succes met de strijd van het afvallen. We kunnen 't :)
July 13, 2010 om 05:42
Hoi Reene,

Morgen is 't zover: dan ga ik met dag 1 beginnen van 't SP.... Nog geen spectaculaire wijzigingen in 't eetpatroon, alleen wat extra eiwitten. Ik moet maar liefst 22 dagen doen van het stabilisatieplan. Als het allemaal goed blijft gaan ben ik nét op tijd klaar voor de bruiloft van een collegaatje.... Ik heb m'n keuzemenu al doorgegeven, heel verantwoord, carpaccio vooraf en gegrilde zalm als hoofdgerecht. Hopelijk wordt het sorbetijs van het toetje me dan vergeven.... Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan. Ik hou je op de hoogte!

:marjonijn:
July 26, 2010 om 06:31
Hoi Reene,

Ja, ik denk dat die bulgur ook wat té veel ineens was. Ik dacht: Ik kan beter maar een stevige soort nemen, want dat helpt misschien ook de stoelgang weer wat beter op gang. Maar, 't was eerder een nóg grotere stagnatie geloof ik. En dat terwijl het maar 50 gram gekookt was! Ik vond het eigenlijk nogal weinig. Maar later dus duidelijk niet meer.... Ik voel het gewoon nóg zitten. Dat doen we dus maar niet meer voorlopig. Die bonen met kaas klinken ook prima. Ik zal eens kijken morgen wat 't wordt. Hopelijk geeft de weegschaal dan in elk geval weer wat minder aan.
Met jou alles goed? Leuk dat je me in de gaten blijft houden. Zo houden we elkaar scherp nietwaar? :eenprettigedag:
:marjonijn:
July 27, 2010 om 03:46
Ha Reene,

Het blijft lekker gaan bij jou zeg! Geweldig!!!
Ik ben net terug van een vakantie. Even twee weken serieus aan het dieet en dan eens heel goed stabiliseren. Want iedere keer doe ik dat maar half.

Groetjes!
July 29, 2010 om 03:52
Hoi Reene,

Ja, grappig, ik leer hier ook allemaal mensen kennen. Een aantal buddies lijk je inderdaad echt te gaan kennen. Een enkeling kende ik al in het echt en een paar andere heb ik inmiddels ook in het echt ontmoet.
Dat van die acht maanden niks zondigen en dan ineens wel is ook zo herkenbaar!!! Ik heb gedurende 10 maanden geen grammetje te veel of te weinig gegeten. Ik on bonbons maken of koken voor een ander zonder ook maar één likje zelf te nemen. Tot april, toen heb ik een paar keer een stevige vreetbui gehad (magnums, lions, koekjes, chips, weet ik wat allemaal...) Toen het daarna zo lang duurde voordat m'n stabilisatieplan klaar was ging het ook regelmatig weleens mis. Niet zo extreem, maar toch wel écht fout (reep chocolade of zo). Uiteindelijk was m'n stabilisatieplan dan klaar en toen moest ik eerst nog 14 dagen strikt TLC doen volgens de precieze regels. En dat viel niet mee. Het stabilisatieplan voelt toch wel weer als een beetje 'iets nieuws' en wellicht houd ik me er daardoor ook redelijk makkelijk aan. Vandaag was er een kilo af! Super! Ik geniet enorm van de dingen die ik weer mag, maar vooral de hoeveelheden. Gewoon weer eens een behoorlijk bord met eten. Het brood had ik niet gemist, maar ik merk dat ik het toch wel weer heel erg lekker vind. De aardappelen en de macaroni bevielen beter dan de bulgur. Die laat ik nog maar even achterwege. Nog maar een paar dagen te gaan, een weekje ongeveer, en dan is 't klaar. Dan moet ik het weer zonder weegschaaltje doen en bewust wel of niet iets gaan eten. Dat wordt weer een nieuwe uitdaging vrees ik, want als je eenmaal iets neemt (bijvoorbeeld een stukje chocolade), dan smaakt dat áltijd naar meer en ik heb die rem nog altijd niet ontdekt. Maar ik hoop écht dat ik nooit en dan ook nooit meer zo dik zal worden. Want hoewel ik me nooit echt naar gevoeld heb door m'n enorme overgewicht, voelt het als 'dunne' toch vele malen beter en leuker.
Ik wens jou ook weer succes en nog maar eens heel erg bedankt voor alle steun en het meedenken!
:marjonijn:
August 11, 2010 om 03:52
Ha Reene,
Wist helemaal niet dat je uit Rotterdam kwam. Had je maandag ook wel mee kunnen groene-theeën met de buddies.
Maar als we weer een keer naar Rotjeknor komen laten we het weten hoor. Kunnen we misschien wat afspreken. (Ik ben trouwens geboren in R'dam).

Goed he, dat lopen. Tja, ik ga nog niet zo hard, maar het schijnt heel snel te wennen. En Marjonijn gaat vandaag voor het eerst beginnen.
:mariver:
August 11, 2010 om 04:37
Hoi Reene,

Eigenlijk kan ik me gewoon bij de vorige 'spreekster' aansluiten. Behalve dan dat ik niet in Rotterdam geboren ben, maar in Dordrecht.
En dat lopen? Ja, ik vraag me ook af of ik wel helemaal goed bij m'n hoord ben, maar ik heb m'n eerste les achter de rug en 't viel me alles mee. Straks ga 'k het nog echt leuk vinden. Zou zomaar kunnen.
En afgelopen maandag bij de groene-thee-sessie met een aantal buddies bleek weer hoe gezellig 't kan zijn om ze eens 'live' te ontmoeten. Dus wie weet, kunnen we een volgende keer ergens in R'dam afspreken!
Succes met alles hè! :marjonijn:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan