Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, July 4, 2010

Rhiannon7 woog op het moment van schrijven 109.00 kg (bmi: 34.02).

Ben nu zo'n, zes weken van het roken af en het lijkt of het aankomen nu eindelijk gestopt is, ondanks de hitte deze week was ik al weer dagen aan het schommelen tussen 110 en 109 kg. Loop nog wel steeds met nicotinepleisters op m,n lijf, dus weet niet hoe het gaat als ik ook daar mee stop; krijg ik dan weer vreetbuien:volvreten:???
Deze week eet ik nog even van mijn oude dagbriefjes, volgende week stop ik met :pleister:, ga over op magnesiumtabletten en zal dan als extra stok achter de deur weer elke dag een nieuw eetschema op de site maken, ook omdat ik nu steeds groente krijg van buren met moestuintjes, dus echt weer moet gaan plannen per dag.
Al met al is de afvalwinst sinds ik begon met de schommelclub plus nog wat kilo's als sneeuw voor de zon verdwenen door het niet-rook verhaal, tot nu toe dik 8 :kg::kg::kg::kg::kg::kg::kg::kg: erbij, ondanks vrij strikt dieet. Dat is erg teleurstellend natuurlijk.
In plaats van de warme dagen met een sterk verminderd gewicht ingaan, ben ik nu weer zo zwaar dat ik er echt lichamelijke ongemakken door heb; geen fikse wandelingen door veel te snel rugpijn vanwege al het gewicht wat er aan hangt, smetplekken door de warmte. Ik had me deze zomer toch iets anders voorgesteld.
Bovendien een aantal zeer vervelende gezondheidsklachten die nu extra belastend zijn en de bijholte problemen die nu, 10 weken na de operatie niet weg maar zelfs erger zijn dan voor de operatie. Word er wel een beetje moedeloos:zucht: van.
Nou ja, we schommelen maar weer fanatiek verder in de hoop dat mijn lichaam zich weer aangepast heeft aan de niet-rookstatus.

Onbekend
July 5, 2010 om 17:52
Hoi Anne,
Je bent een beetje aan het sukkelen lijkt het wel. Door de hitte van de afgelopen dagen hou je natuurlijk ook extra veel vocht vast, net als ik. Dat geeft een vertekend beeld op de weegschaal vrees ik.
We zijn terug van vakantie, waar ik echt niet meer of slechter heb gegeten en gedronken dan daarvoor. De eerste dagen had ik echt het gevoel dat ik aan het afvallen was, zo karig hebben we geleefd. Vanwege de voortdurende regen en kou in de eerste week, gingen we ook niet voor ons lol boodschappen doen. Bovendien hebben we een paar flinke wandelingen gemaakt. Evengoed wees de weegschaal bij terugkomst 2 kilo extra aan en zag ik dat, alleen door het vocht vasthouden in die warmste dagen (do, vr en za), nog eens een kilo oplopen. Ik wacht wel even met noteren van mijn gewicht tot dit voor m'n gevoel niet meer zo beinvloed wordt door dat vervelende vocht in mijn enkels die nagenoeg 2 x zo breed zijn dan normaal. Vanaf plm 2 weken voor onze vakantie hebben we ook weer gerookt en dat moet nu ook weer afgebouwd worden...
Ik zal je maar weer eens wat Reiki sturen, want je hebt hulp nodig met die holten. Weet je zeker dat je geen allergie hebt die op je slijmvliezen slaat? B slikt daar nu medicijnen voor sinds haar ooroperatie, want met dit weer komt dit ook weer in alle hevigheid opzetten.

liefs, Y
July 16, 2010, gewijzigd door Vijfster op July 16, 2010 om 04:14
vervelend dat je weer zwaarder bent geworden, dat kan je er nu net niet bijhebben, met die hitte en die holtes. en dan ook nog eens niet roken.
op de schomelclub is er een topic, afvallen en stoppen met roken, geloof ik. misschien staan daar tips. ik weet het niet, want ik rook niet en hoef ook niet te stoppen. maar ellendig lijkt me het wel als je er zelf niet helemaal achter staat.

wat is het verschil tussen brood en groenten? het mondgevoel? het kauwen? het maagevoel? het zijn allebei koolhydraten, maar brood heeft nog wat extra eiwit en vet erin. behalve allinsonvolkoren, dat is weat slanker brood. misschien is dat wat voor je. heeft ook wat meer bite dan de rest van het brood.
of zuurdesem, das ook weer een stuk beter want er zit geen gist in waar je van opzwelt.
ik eet tegenwoordig veel brood met aardbeien. lekker en vullend en gezond.

en ja, je rug. tis allemaal een vicieuze cirekl, natuurlijk. meer gewicht, meer pijn, minder lopen, etc.
ga maar eens lekker een weekje uitrusten. pootjes op de stoel flesje water ernaast. eten op afstand zodat je moet lopen voor het te nuttigen.
en kijk maar weer eens in de schommelclub.
dat vocht bij iedereen is hopeloos. veel drinken, schijnt te helpen maar dat weet jij.
nu nog doen.

bij mij gaat alles zijn gangetje. druk met het minimonster. speelkwartiertjes, slaaphalfuurtjes, uitlaten, eten, slapen, spelen, etc. de hele dag door. we hebben geluk dat zer snachts gewoon doorslaapt tot wij wakker worden. meestal.
luisteren doet ze goed. voor een kattebrokjes doet ze alles. is heel lief. maar ze bijt! vooral het beest. die zit onder de wonden en de korsten. zo zielig. gelukkig gaat ze over een paar weken wisselen en worden de tandjes watminder scherp. nu zijn het net mesjes. ben dan ook bont en blauw, alhoewel het steeds beter gaat. ze krijgt in de gaten wat los en zachtjes is.
maar ja, in het vuur van het spel..................
en dan doet het zeer.

ben blij dat het weer wat koeler is. gelukkig zijn de leiboompjes nog heel maar de palen waar ze tussenstaan zijn afgebroken.
dus daar moet iets op gevonden worden. voorlopig staat het nog aan touwen vastgebonden.
komt vast wel weer goed.

en nu...............
poetsen! jippie!!!!!
nou ja, het moet ook gebeuren.

fijn weekend!
groet van vier.
:geluksklaver:

sorry voor de fouten, maar ik verander niks. :D
July 17, 2010 om 09:28
aardbeien?
nee hoor, gewoon mijn zaterdagse stukje taart! :D
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan