Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 6, 2010

Rippedgirl woog op het moment van schrijven 69.00 kg (bmi: 25.34).

Woensdag 11 augustus
Het gaat heel iets beter. Ik ben iets rustiger. Eet wel nog veel vind ik. Vandaag overwacht niet gesport, maar heb thuis opgeruimd, met meubels gesleept en zo. Ik ga gewoon nog een keer 's morgens wat hardlopen en 's middags fitnessen en dan kom ik wel aan mijn beweging.

Verder ben ik het boek 'Burn the fat, feed the muscle' aan het lezen. Ik ben nog niet zo ver maar hoop door het lezen over beweging en voeding meer kennis te krijgen en zo de juiste keuzes te maken. Het is wel een dik boek. Ik ben nu bij het stellen van doelen. Die doelen moeten niet te makkelijk zijn. Eigenlijk zou je je ogen dicht moeten doen en bedenken hoe jij er uit zou willen zien. Maar ja, dat heb ik nog niet bepaald hoor. Tot nu toe denk ik alleen maar dat als ik de goede richting op ga (afvallen), ik vanzelf wel ergens uitkom waarbij ik me prettig voel. Het is moeiljk om vooraf daar een gewicht, vetpercenage of kledingmaat aan te koppelen. Maar ik zal er over nadenken.


Dinsdag 10 augustus
Het is een beetje stil geweest vanaf deze kant. Het gaat eigenlijk niet zo goed. Het in één keer omgooien van mijn eetschema lukt kennelijk niet. Het gaat wel iets beter, maar ik heb het nog niet helemaal onder controle. Heb er niet genoeg grip op heb ik het idee. Ik sta erbij en kijk er naar. En ondertussen word ik almaar zwaarder. En daar word ik dan weer depri van. Dus dat is zo'n leuke vicieuze cirkel.

Ondertussen blijf ik gewoon sporten, want als ik dat niet doe, dan is het helemaal drama. Ik loop 2x per week hard en fitness 4x. En dat doe ik trouw. Ik kom nu ook net terug van de sportschool. Daar gaat het wel zo zijn gangetje, maar ook niet echt top. Ik breek geen nieuwe PR's meer of zo en dat is wel balen. Heb ook niet het gevoel helemaal afgepijgerd te zijn na een training en dat zou denk ik wel moeten voor een beter resultaat. Hardlopen gaat wel goed. Het is nu echt prima weer om te lopen, dus dat is wel leuk. Ik heb het idee dat ik door het fitnessen meer kracht heb om aan te zetten voor sprintjes en zo. Die gaan me gemakkelijk af. Duurlopen is nog steeds afzien, maar ja, zolang het in je koppie maar goed blijft gaan, dan kun je het enorm lang volhouden!

Afvallen gaat toch altijd met z'n ups en downs? Dan is dit absoluut een down! Een tijdje stabiel blijven is niet echt leuk, maar begrijpelijk. Maar enorm hard omhoog gaan in gewicht, terwijl je wel je best doet om gezond te eten, is echt enorm frustrerend! Wat moet ik eraan doen? Minder eten, meer eten, meer variatie, meer op vaste tijdstippen? Ik weet het niet meer hoor.
Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer naar de 68 kilo en nu dat al zo lang niet lukt, raak ik alleen maar gefrustreerd en in paniek! Maar ik weet ook dat ik er maar beter relaxed onder kan blijven en gewoon opnieuw beginnen en proberen de kilo's geleidelijk kwijt te raken. Maar ja, ik voel ondertussen ook de druk die ik mezelf heb opgelegd. Bijna wegen bij de fitness en ik móet gewoon afgevallen zijn dan! Anders heb ik echt enorm gefaald.

Het enige dat ik ondertussen kan doen is hopen dat mijn gewicht snel weer zakt en gezond en divers blijven eten en blijven bewegen...

Ik ga maar vast salade maken voor morgen op mijn werk...


Vrijdag 6 augustus

Bah, mijn lijf doet niet wat ik wil! Ik ben deze week een kilo aangekomen. Dat was niet de afspraak! Nu zit ik weer op het niveau van 2 weken geleden, echt irritant, want het ging zo goed! Nu moet ik er dus heel hard aan trekken om volgende week minstens die kilo weer kwijt te zijn. Ik moet even goed nadenken over hoe ik dat wil gaan bereiken.

Vaak werkt de 2 weken zonder suikerregel bij mij erg goed om alles weer op de rit te krijgen. Maar erg veel suiker heb ik de laatste tijd niet gehad, behalve fruit dan. Dus moet ik daar kennelijk strenger op zijn. En misschien van 4 naar 3 boterhammen per dag gaan.

Het koken en warm ging deze week wel iets beter, al zat ik af en toe echt om half elf 's avonds nog te eten en dat is gevoelsmatig ook niet fijn, maar het kon echt niet anders! En dat heb ik erbij gegeten, naast dat was ik normaal at. Ook al was het maar een stukje bloemkool, gekookte wortel o.i.d.

Ik heb geen voedsel afgewogen en heb ook wel een beetje gegeten waar ik zin in had deze week, wel gewoon gezond en onbewerkt voedsel, maar misschien te veel? Geen calorieën geteld. Dus het zou wel handig zijn om dat te gaan doen. Van tevoren bedenken wat ik ga eten en dan berekenen of het allemaal uitkomt qua calorieën en qua verhouding eiwit, vet en koolhydraten. Het is even een hele klus en moeilijk misschien om te handhaven, maar als het me kan helpen, dan moet het maar.

Ik voel me ook een stukje dikker en niet alleen omdat de weegschaal het aangeeft. Maar ik heb een riem die normaal eigenlijk veel te groot is (ik moet nog op zoek naar een gaatjesprikker om er een paar gaatjes bij te doen), maar ik had vandaag helemaal niet zo'n groot stuk 'over' als normaal. Dus dat is wel zorgelijk. En verder voelde ik me gewoon een beetje oncomfortabel met een korte broek in de sportschool. Die gigantische benen zijn gewooon huge en mijn kont hing er ook alleen maar een beetje bij (sorry dat ik even zo negatief doe, maar zo voel ik het). En eerder waren de spieren in mijn armen en bovenbenen beter zichtbaar volgens mij. Maar goed... de sleutel ligt bij mijn voeding dus, ... again! Bewegen gaat gewoon goed. Ben deze week, behalve donderdag, elke dag gaan hardlopen of fitnessen en dat gaat gewoon helemaal volgens plan. Nog anderhalve week of zo en dan moet ik weer een nieuw schema, dat zou fijn zijn. Maar dan moet ik dus ook weer wegen daar en daarom moet ik nu als de wiedeweer aan mijn eetschema werken!

Pff... heb ik ook nog zo'n überdunne kantoorgenoot die de hele dag door alleen maar koek en bananen aan het eten is, echt niet normaal gewoon. Het begint 's morgens voor tienen al en gaat de hele dag door! Maar gelukkig heb ik helemaal geen neiging om ook koek te gaan eten. Ik denk alleen maar: mens, waar ben je mee bezig??! Je propt jezelf helemaal vol met geharde vetten, suikers e.d. Zegt ze ook nog: dit zijn gezonde koekjes, want ze zijn volkoren. Ja, ja! Of ben ik nu te ver doorgedraafd?

Mijn zusje (van de grote porties) is trouwens ook aan het lijnen. Aan de ene kant wel prettig, omdat we elkaar dan kunnen steunen en zo. Maar ergens voel ik ook wel een soort competitie. Zij is een paar cm groter dan mij en iets zwaarder. Maar goed, zij begint pas net en ik heb er al 5 à 6kg opzitten. Ik wil dan ook het liefst niet dat zij mij inhaalt of zo, terwijl het natuurlijk nergens opslaat. Want het gaat mij om MIJN lichaam, om hoe IK me voel en om mijn gewicht en haar lichaam staat daar los van. :ikbenhetwaard:

Ok, veel werk te doen dus en even weer iets strenger en secuurder worden!

:thinkpositivealways:


EDIT zaterdag 7 aug:
Plan de campagne.

Per week:
21 volkoren boterhammen
400 gram kaas
Onbeperkt groente
20 stuks fruit, maar geen druiven of banaan
200 gram gemengde noten, ongezouten
2800 gram magere kwark
6 paprika's
10 tomaten
75 gram pompoenpitten of gebroken lijnzaad

Dan kom ik op zo'n 7700 kcal in 7 dagen. De verhouding zo is
Eiwit 28%
Koolhydraten 36%
Vet 37%
Ik vind dat qua vet te veel, dus daar moet ik nog even goed naar kijken. Vooral door de kaas en noten.

Ik ga gewoon 1x per week goed boodschappen doen volgens bovenstaand schema. Daarnaast koop ik uiteraard nog groenten en zo voor het avondeten. Ik kan dan alles vast in dagporties verdelen, zodat ik door de week geen kcal hoef te tellen en zo.

Per dag heb ik nog ruimte voor ongeveer 300-400 kcal aan groenten, olijfolie e.d. die moeilijk te meten zijn.

En dan moet ik gemiddeld per dag zo rond de 1500 kcal uitkomen. Is niet zo giga veel als ik er 6x per week bij sport, maar ik moet nu gewoon een beetje streng zijn. Meer controle hebben over wat ik binnenkrijg. Mocht er dan een keer iemand jarig zijn, of ik ga ergens anders eten, dan is het ook geen ramp zeg maar. Maar ik wil even af van het feit dat ik elke dag maar naar de supermarkt kan gaan als de kaas op is, of ik zin heb ik vers fruit. Er zit momenteel gewoon geen stop op.
En als ik me er echt slap of sloom door ga voelen, dan kan ik altijd wel iets meer gaan eten. Want ik moet geen honger gaan krijgen... daar word ik namelijk enorm chagrijnig van en dat zou ook niet goed voor je lichaam zijn denk ik.

En het is best een lekker gevoel. Alles op te mogen eten wat ik in huis heb, met maar één regel en dat is dat ik pas op zaterdag weer boodschappen mag doen.

Jullie horen wel hoe het me vergaat!

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan