Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, August 28, 2010

Marijke1970 woog op het moment van schrijven 86.00 kg (bmi: 28.73).

Goedenmorgen,

Het leek zo goed te gaan.
Zoals jullie kunnen zien gaat het helemaal niet zo goed.

Ik weet het onderdehand niet meer.
De dietiste waar ik om de zoveel weken heen ga heeft zo iets het gaat toch goed?
GOED ik ben na vorig jaar augustus alleen maar weer aangekomen. Waar heeft ze het over? Ik moet wel zeggen dat ik in een jaar tijd 3 zeer verschillende dietistes heb gehad. De eerste was onwijs goed, maar zij is gaan werken in de woonplaats waar ze woont, de tweede is door prive toestand gestopt en nu heb ik sinds kort een zeer jong iemand die niet eens weet wat ik heb. Ze kon het niet eens uitspreken. Ik heb het idee dat ze of nog niet klaar is of net afgestudeerd is.
IK heb liever iemand die al enkele jaren ervaring heeft. Dit schiet niet op.
Ik ben hierdoor verschrikkelijk gefrustreerd, een ander woord heb ik hier niet voor.

En zo tobben we maar weer voor met dat :jojo: :kapot:

Fijn weekend,

:minoesch:


EGI
August 28, 2010, gewijzigd door EGI op August 28, 2010 om 04:43
:goedemorgen:

He bah, wat vind ik dit nu vervelend om te lezen zeg!
Dus uiteindelijk ga je weer op zoek naar een andere diëtiste mag ik aannemen?
Ja frustrerend is het zeker zeg op deze manier.

Ik kan niet anders doen dan je toch een aanmoediging te gaan sturen nu!
:thinkpositivealways:
:yougogirl:

Groetjes
Edith
Onbekend
August 28, 2010 om 08:13
Hoi Marijke,

Niet opgeven hoor! Dat is geen optie. Zoek naar nieuwe manieren. Misschien kun je wat extra gaan bewegen of even een dag streng zijn voor jezelf. Zodra je gewicht weer zakt, ben je vast weer meer gemotiveerd.

En die diëtist? Open kaart spelen en anders op naar een andere zou ik zeggen.

Zet hem op hè!

Zie trouwens geen gewicht meer staan voor vandaag. Wat is de huidige stand?

Fijn weekend.

Groetjes,

Joris
August 28, 2010 om 10:59
Laat de moed niet zakken. Laat het afvallen niet alleen afhangen van je dietiste. Je zult het toch zelf moeten doen. En tuurlijk een goede dietiste kan je wel op weg helpen. Zoek een andere of kijk naar andere dieetmethodes. Weight Watchers helpt bij mij heel goed. Zou dat iets voor jou zijn? En als je denkt dat er iets anders aan de hand is, kun je je huisarts vragen om advies.

Hou vol en sterkte,
Jacqueline
Onbekend
August 28, 2010 om 11:22
Hoi Marijke,

Dus onze afspraak staat nog steeds? Oeps! :coverface: Dan heb ik een VET probleem vrees ik. Heb vorige week en de week ervoor de boel aardig verwaarloosd. Maar sinds gisteren staat de boel op de rit. Zou het nog lukken om 5 kg af te vallen in één week? Vrees het ergste. Maar we gaan wel door natuurlijk. Misschien een nieuwe dealine? Wanneer was jouw verjaardag ook alweer?

Wat grappig dat jij vorig jaar in Amersfoor bent geweest. Je had wel een 'bakkie' kunnen komen drinken als we dat wisten. Wel een mooie stad hè? :D

Groetjes,

Joris
August 29, 2010 om 12:48
Hoi Marijke,
Alle begrip voor jouw frustraties hoor. Wat een ellende. Als je zelfs je diëtiste al niet écht kunt vertrouwen, hoe moet ze jou dan adviezen kunnen geven? Ik ken de methode die je nu gaat proberen niet. Ik begrijp wel dat het ook een koolhydraatbeperkt iets is. Daar heb ik in elk geval goede ervaringen mee, want mijn dieet is dat ook. Ik ben er overigens mee klaar. Netjes afgerond met het stabilisatieprogramma en nu ben ik weer min of meer 'vrij'. Dat houdt uiteraard wel in dat ik me toch op koolhydraatgebied wat zal moeten blijven inhouden. Dat geeft niet, het gaat prima. Gisteren dus inderdaad een etentje met juist allemaal koolhydraatrijke dingen, maar ze waren heerlijk en dan maken die 6 onsjes me echt niks uit. Die zijn er van de week wel weer af.
Het blijft schommelen tussen die 64 en 66 kilo zo'n beetje. Vind ik ok, zolang m'n bmi maar onder die 25 blijft. Vandaag op koolhydraatgebied netjes gedragen. Veel eiwitten en weinig koolhydraten. Moet goedkomen. Ook nog les 9 van mijn looptraining gedaan, met maar liefst 2 x 4 minuten rennen en 1 x 5 minuten. In de regen nog wel. En tóch lekker! Nooit kunnen denken.
Groep 5 heb ik nooit gehad. Ik heb drie jaar groep 6 gehad en dit jaar heb ik groep 7. Ik ben dus met m'n kindertjes meegegaan. Heeft ook wel z'n voordelen. We hebben er al weer drie weken opzitten. Nog even en we hebben al weer herfstvakantie. Als je naar het weer kijkt zou je denken dat we al zo ver waren... Pffff, want een regen zeg.
Maar goed, ik hoop dat je nieuwe methode de juiste voor jou blijkt te zijn en dat er snel een dikke groene pijl bij je naam staat! Succes!!
:marjonijn:
Onbekend
August 30, 2010 om 03:07
Hoi Marijke,

Die staat! -5 kg voor jouw verjaardag. En deze keer zetten we alles op alles hè?

Wat is jouw gewicht op dit moment?

Groetjes,

Joris
August 30, 2010 om 03:32
Ben benieuwd naar je nieuwe afvalmethode. Wat is het?

Succes,
Jacqueline
Onbekend
August 31, 2010 om 00:58
Goedemorgen Marijke,

Als de klik er niet ligt, is het moeilijk.
Kun je wisselen van dietiste?
Is in groepsverband wegen en/of afvallen misschien een goede methode voor je?
Valtaf geeft je een steuntje in de rug, en buddie-talk helpt zeker.
Is er iemand (een vriendin) in je naaste eomgeving die hulp en steun kan bieden.
Niet bij de pakken neer gaan zitten. Het gaat lukken.
Langzaam en zeker.....
Knuffel :hug:

:suzzan:
August 31, 2010 om 03:08
:hoi: Marijke

Ik kan heel goed begrijpen dat jij je gefrustreerd voelt. Je doet zo je best, maar het resultaat blijft uit.
:afleiden: dat doe ik ook.
Heb je al eens een koolhydraatarm dieet geprobeerd. Ik volg het South Beach Dieet maar dan op mijn manier. Je kan het geen dieet noemen maar eerder een levenswijze.

Het dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet.
Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Eiwitten geven je een vol gevoel en zorgen dus voor minder verlies van je spiermassa tijdens het afvallen.

Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen. Mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen. Het eiwittendieet werkt ook goed bij een vetarm dieet.
Het South Beach dieet kiest echter voor een koolhydraatbeperking omdat dit het dieet eenvoudig maakt en omdat het bijna altijd goed is vol te houden. Je kunt namelijk zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden maken die prima in het South Beach dieet passen.

Een eiwitverrijkt dieet kent kortweg twee voordelen:

1. eiwitten werken beter verzadigend dan bijvoorbeeld koolhydraten, je zit dus sneller vol.

2. je verbrandt vet, en minder spiermassa dan bijvoorbeeld met eiwitarme diëten.

Het helpt je dus om af te vallen en je houdt het behaalde resultaat ook iets makkelijker vast doordat je minder spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen. Dit is bij vele crashdiëten vaak wel het geval.
Hiermee kun je het :jojo:-effect beperken. Wil je echt het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Je mag in elk geval niet gaan minderen met eten, want dan gaat het lichaam in de spaarstand.

Je moet de motor brandend houden.


Het is niet zo dat, als je op een dag minder of meer eiwitten eet je niet afvalt of aankomt.

Wanneer ik op een dag bv.200 gram zalm of kabeljauw eet is de volgende dag er wat bij. Maar dan heb ik ook meer calorieen gegeten. Maar op 't einde van de week vind je dat op de :weegschaalblauw: niet meer terug.

Je moet de eiwit inname zien als een advies !!! Ik val traag af, zeker geen kilo op een week, maar de gang blijft erin en dat is het voornaamste toch ?

Het Dr. Frank dieet is ongeveer hetzelfde. Ga eens Googlen op "eenkiloperweek.nl" schrijf je in en je ontvangt gratis elke dag een menu. Misschien is dit wel iets voor jou.
:ikhoopdat:
:volgendekeer: :knipoogjevan:
Marijke.:goodluck:
September 2, 2010 om 17:28
Hallo Marijke,

In Kabollekes dagboek zag ik je vraag staan wat betreft recepten voor het turboplan. Op dit moment ben ik het ook aan het volgen en ik plan zelfs extra gamma dagen in omdat het me gelukkig erg meevalt. :poeh:

Afgelopen zondag ben ik begonnen, de eerste 2 dagen vond ik zwaar: ik was erg moe. Dat zal denk ik toch te maken hebben met het ineens niet meer eten van koolhydraten, vetten en suikers. Dus mijn oplossing hiervoor was een 'powernap' 's middags om me daarna weer fitter (en vooral positiever qua humeur) te voelen. Van een half uurtje kan je al enorm opknappen! :genieten:

De eerste dagen had ik ook nog niet zo'n zin om 's ochtends meteen te beginnen met vlees, dus mijn ontbijt was yoghurt met wat canderel en kaneel. Alleen merkte ik dat ik dan zo lang honger bleef houden dus ben ik overgestapt op gekookt ei ingewikkeld in plakjes rookvlees; super lekker!! :noproblem:
Mijn verdere lekker recepten over de dag verdeeld, zijn; voor op de grill: Pangafilet met viskruiden en peterselie, mager rundergehakt met een beetje ei en gehaktkruiden, gemarineerde BBQ kipfilet. Die kipfilet krijg ik nooit in een keer op en leg ik meestal in de koelkast, koud vind ik het zelfs lekkerder. Op een later moment eet ik hem dan op gecombineerd met stukjes gerookte kipfilet (ook super lekker!). Een van mijn lievelingsvleessoorten is slavinken, dit mag natuurlijk niet omdat het wat te vet is. Mijn vriend kwam daarom met het idee om reepjes mager rundergehakt te grillen en er vervolgens wat paarderookvlees omheen te doen. Vandaag heb ik dit voor het eerst gegeten en dit beviel heel erg goed. Als kleine maaltijd eet ik af en toe wat plakjes kipfilet met daarin Feta blokjes van het merk appetina. Na wat onderzoek in de winkel kwam ik erachter dat deze kaas het beste zou zijn. Na het nog een keer doorkijken van mijn dagboek zag ik nòg iets lekkers staan: beenham uit de oven... Jammie.... :cool05:

Sinds zondag ben ik zo'n 2 kg kwijt en ben ik super trots op het feit dat het me gelukt is om snoep/koekjes enz te weerstaan wat ik voorheen 'nodig' dacht te hebben als troost voor de moeilijke momenten. Misschien denk je nu: een 24-jarige? Moeilijke momenten? Wat heeft die nou meegemaakt? Ik zou willen dat je hierin gelijk zou hebben, helaas heb ik namelijk afgelopen jaren heel wat te verwerken gekregen. En ben ik eten als 'troost/oplossing' gaan zien. Nu ben ik blij dat ik weer eigen verantwoordelijkheid durf te nemen en zo deze gedachte leer om te buigen met behulp van de tips uit het MDP en Turboplan. Ik weet niet waardoor het bij jou moeilijk gaat met afvallen, maar hoop i.i.g. dat je aan dit berichtje iets hebt.

Ik wens je heel veel sterkte en 'KRACHT' toe! :jezelfknuffelen:

Groetjes en liefs,
Marjan

September 3, 2010 om 07:47
Tja, diëtisten... maar ja... je moet het toch zelf doen!

Maar goed, zo te zien heb je je doel 1 behaald!
:volhouden: hoor!

:eenfijnweekend:
:zonmarieke:
Onbekend
September 3, 2010 om 11:18
Hoi Marijke,

Jij gaat goed zeg! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Ik mag wel snel aanhaken, voordat ik je kwijt ben.

Jammer genoeg deze week maar 1 x kunnen sporten omdat ik twee avonden fors moest overwerken. En dit weekend staat mijn verjaardag natuurlijk voor de deur. Voorlopig blijf jij aan de leiding vrees ik.

Maar pas op! Na het weekend kom ik terug. ha ha ha

Fijn weekend.

Groetjes,

Joris
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan