Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, August 28, 2010

Robijne woog op het moment van schrijven 84.00 kg (bmi: 31.23).

:donut:Zaterdag 28 augustus:goedemiddag1:
Hier kan beter boven staan: Robijne valt niet af.
Na een week weer ongeveer hetzelfde gebleven en dat al sinds begin juli. Grrr
En ik weet wel hoe dat komt. Gewoon eten zoals vroeger en niet te vergeten de :koekskes: bij de koffie en de thee + de suiker + vanillevla met heerlijke zelfgemaakte pruimengelei.Ik ben dus een echte zoetekauw. En weinig bewegen doet er natuurlijk ook geen goed aan. Door het slechte:erwinkrol: veel binnen gezeten deze week.
Maar misschien ben ik volgende week beter gemotiveerd. Het gewone leven begint weer: oppassen op de kindertjes, rondleiden in het OMU. Dus minder tijd om stil te zitten en te :grotebout:
Zo leuk, pas weer bij de oppasfamilie geweest, had ze een poos niet gezien, en dan vliegen ze je spontaan om de nek, ook de oudste van bijna 11. Het voelt als mijn eigen kleinkinderen. Ze zeggen dan ook vaak per ongeluk mama of oma.
Vanavond naar de gondelvaart, het is te hopen dat het droog blijft.
Groetjes, Anneke

dinsdag 31 augustus
En inderdaad, het was zaterdagavond eerst droog, maar om een uur of 10 begon het te druppen. Om half elf stortregende het + een slag onweer. Sneu voor alle deelnemers aan de gondelvaart,er zaten ook veel kinderen op de boten. Die waren nat tot op hun vel, best zielig. Wij zijn naar huis gegaan voordat het afgelopen was, maar waren toch ook nog behoorlijk nat.
Vandaag dinsdag weer 84 kg, gisteren zelfs 83.8. Gaat toch weer de goede kant op denk ik. Gisteren weer begonnen met oppassen. Gezellig, je kunt nu leuke gesprekken met ze hebben. Ze zijn alledrie zo dun als een rietje, dus geen aanleg om dik te worden, zoals ik en mijn dochter. Of zou het toch in de genen zitten?
Anneke

Vrijdag 3 sept
De :weegschaalblauw: gaf vanmorgen 83.9 aan, ik blijf toch een beetje hangen geloof ik.
Maar ik ben wel :lacheuh: dat er niks bij komt.
Gisteravond dapper mijn gymspullen gepakt en op naar de:beweging:. Bleek dat de tijd was veranderd en dat het een half uur later begon. Naar huis gegaan koffie gedronken en daarna had ik natuurlijk geen zin meer. Wel slap van mezelf vind ik.
Morgen hebben we nog een uitstapje met ons koor in de buurt van de hunebedden bij Havelte. Daarna een koud en warm buffet, dus weer niet zo goed voor de lijn. Maar ik probeer me toch wat in te houden wat vet en zoetigheden betreft.
Zometeen :wandelen: naar onze dochter, die aan de andere kant van het dorp woont. Is toch zo'n 6 km heen en terug. Misschien helpt dat?
Allemaal veel succes gewenst met afvallen, Anneke


August 28, 2010 om 13:56
:hallo3: Anneke,

Jammer dat je gewicht nu even stilstaat maar je bent ook niet :aangekomen2:.
Je zegt zelf dat je alles veel te lekker vindt. Het is ook lastig hoorvooral wanneer je :koekskes: bij je kopje op het schoteltje gepresenteerd krijgt. Dan is het bij mij huphap slik weg weg:moron:
Schreef van het voorjaar al dat ik afvallen in de:zomer11: haast moeilijker vind dan in de winter. Al dat heerlijke :ijsje1: enzo. Vakantie vaker uit eten. Soms wat makkelijker met eten. Noem maar op.
Jij bent ook blij dat er weer een normaal weekritme komt. Leuk dat je oppas kinderen zo spontaan reageren. Geeft je extra plezier om op te passen.
Hoop echt voor je dat je de :dalendelijn: weer snel te pakken krijgt.

:geloofinjezelf::succespoeh:


:bighug::matasch:
Onbekend
August 30, 2010 om 06:42
Succes hoor met het oppakken van je dagelijkse bezigheden, en dat zal zeker wel weer de positieve uitwerking hebben op de weegschaal.
Hier ook weer druk aan het solliciteren, nou beweeg je daar niet echt bij, dus zometeen maar even als een witte tornado door het huis.
Groetjes Liesbeth
August 31, 2010 om 13:58
Hallo Anneke,

Leuk dat je even een berichtje in mijn dagboekje hebt geschreven! Ik voeg je ook als buddy toe hoor!

Zeg, ik lees dat je last hebt van zoetigheden en koekjes e.d.

Als ik daar trek in heb neem ik geen gewone koekjes, want dat zijn caloriebommen, maar een grote snack a jack caramel (51 kcal) of chocolate (61 kcal). En die zijn heel groot, je hebt het gevoel dat je heel wat gegeten hebt, maar heel weinig kcal. Misschien heb je wat aan deze tip?

Ook gebruik ik stevija zoetjes in de koffie en thee. Water drinken heb ik een hekel aan, dus doe ik er stevijaaardbeiensmaak in en heb ik een aardbeiendrank. Hetzelfde kan je doen met de jam die je maakt, daar kan je i.p.v. suiker ook stevijapoeder in doen.

Stevia is een zoetplant ong. 300x zo zoet als suiker, dus heel natuurlijk, geen aspartaam en andere chemische stoffen. Het wordt in Japan al zo'n 30 jaar gebruikt in de light dranken om te zoeten i.p.v. die chemische troep.

Ook de indianen gebruiken het al van oudsher.

Als het je interesseert kijk dan maar eens op deze site: www.desteviadrogist.nl

Ik wens je verder heel veel succes met het afvallen en een fijne, hopenlijk nu eens zonder regen, zonnige week toe.

Groetjes,

:camira:
August 31, 2010 om 14:23
Hallo Anneke,

:goedzo:
Het lijkt de goede kant :pijldown: weer op te gaan met je lijn.

Jammer van de gondelvaart dat die letterlijk in het water viel. Voor de kinderen is het idd helemaal sneu.
Zegt niks hoor kinderen die sprietjes als kind zijn. Weet dat de schoonmoeder van oudste dochter vroeger ook een lange spriet was.Ruim 180 en maat 38 en nu denk maat 54. Maar het heeft ook wel degelijk met de genen te maken. Jammer, maar dat is niet anders.

In ieder geval
:volhouden:
:geloof:
:geloofinjou:

Succes :bighug::matasch:
September 3, 2010 om 14:47
Hallo Anneke,

Je bent NIET:pijlup: en dat is op zich alleen al winst. Geloof graag dat je gewicht kwijt wilt, daar doen we het allemaal voor. Gebruik je ook de :meetlint: wel eens? Het kan best zijn dat je wel wat cm kwijtraakt zonder veel gewichtsverlies.
Jammer dat je niet meer hebt :beweging: gisteravond. Volgende week gewoon weer lekker aan de slag.

Veel plezier morgen met het:koor1: en van het eten lekker :genieten: maar met mate ;) komt het allemaal goed.

:eenfijnweekend: :bighug::matasch:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan