Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, August 28, 2010

Ellebel2 woog op het moment van schrijven 82.30 kg (bmi: 25.12).

Zo, maar weer eens even een nieuw dagboek. Want bij die oude moest ik iedere keer zover naar beneden scrollen om jullie berichtjes te kunnen lezen.
Hier alles goed, gewicht vanmorgen 82,1 kg, dus toch weer 10,3 kg minder dan ooit mijn zwaarste gewicht. Nu beneden die 82 kg komen natuurlijk!
Mijn dochter thuis is inderdaad wel weer gezellig, maar de eisen zijn wel wat strakker geworden, maar vooralsnog heb ik geen wanklank gehoord (en dat is wel eens anders geweest).
Gisteren gesport en boodschappen gedaan, en verder een gruwelijke tijd achter de computer zitten facebooken (farmvillen). Moet mezelf echt bedwingen om het geen verslaving te laten worden.
's Avonds naar mijn zoon wezen kijken, die ongetraind! 10 km ging hardlopen. Zijn streeftijd was 1 uur en 20 minuten, dus 40 minuten over de 5 km, aangezien ik zelf de 5 km getraind in 35 minuten loop was dat een redelijke inschatting, hij is wat langer dan ik, neemt dus ook grotere passen.
Kwam hij na 5 km door in precies 30 minuten!!! De tweede helft ging natuurlijk wel iets langzamer (dus kennelijk toch te hard van stapel gelopen), maar hij kwam binnen in 1 uur 6 minuten en 45 seconden. Ik vond het heel knap, zeker gezien het feit dat hij alleen 2x van zijn huis naar mijn huis hardgelopen heeft (1,5 km). Daar ben ik nou al 1,5 uur voor aan het trainen, maar nog nooit 10 km aan een stuk gelopen (8 is de max!).
Verder besloten om samen met Jen in januari te gaan skiën. Heb ik al jaren niet meer gedaan, maar ben momenteel getrainder dan ooit, dus moet lukken. Heb al een keer of 20 geskied in mijn leven, en volgens mij is het net als fietsen, verleren doe je het niet.
Nou verder niks te vertellen, vandaag dagje naar vriendin in Wageningen geweest, en ik had onderweg toch een stortbui! Ging nog even langs het tuincentrum, met zon naar binnen en binnen 3 minuten was het pikdonker daar binnen en onweerde en regende het als een gek. Het was echt een wolkbreuk. Vraag me altijd af waar al dat water vandaan komt! Binnenkort kunnen ze in Pakistan voor ons collecteren!
Nou meisjes, fijn weekend verder, morgenochtend rennen (als het tenminste niet giet van de regen).
Groetjes en tot mails,
Ellen

August 28, 2010 om 19:02
Eh.. Flash Forward waren er wèl 3 hoor! Stond niet in de gids inderdaad, maar ik krijg altijd mail van Veronica met oa de programmawijzigingen erin (door schade & schande wijs geworden) en daar stond het in. Wij hebben dus echt wel 3 afleveringe opgenomen en er ook al 3 gezien! Dus helaas.. je hebt er 1 gemist! En aanstaande woensdag dus wéér 3 hè! Wel 3 opnemen dus, anders mis je het slot!!!

De rest komt later wel. Ben net terug van Ronnie Ruysdael. Geen stem meer, morgen spierpijn, maar het was weer zó gááf!!!!

Welterusten!

:floortje36:
August 29, 2010 om 11:34
Hallo! :hallo:

Wij zijn 2 wrakjes vandaag. De ouwelui zijn ook weer eens wezen stappen hoor! :haha: Vandaag dus een gat in de dag geslapen :wakkerworden: en nog steeds spierpijn! Heb namelijk nogal staan springen gisteren. *9* Wel goed voor de verbranding natuurlijk! Het was echt heel gaaf! :whoepie: Maar ook wel een beetje raar, want vóór en na Ronnie Ruysdael trad er een hele goede coverband op, en daar reageerde de zaal (tent) zo lauw op! Ze kregen nauwelijks applaus en op een paar kinderen na bleef de (dans)vloer vlak voor het podium leeg. Tijdens het optreden van Ronnie stond het daar wel vol, leek de hele tent mee te doen aan de polonaise :polonaise: en andere gekke dansjes. :wave: Heel gezellig, echt feest dus! :feestjebijotje: En daarna stroomde het daar dus weer leeg. Wij zijn ook vrij snel na het optreden van Ronnie weer naar huis gegaan. Heb weer een nieuw vlaggetje :nederland: en kaartje met handtekening (voor boven mijn bed :grinnik:) dus ik kan er weer een tijdje tegen! Leuke avond gehad dus, maar spierpijn vandaag! Kan amper lopen. Gelukkig gaat het elk uur iets beter, maar ik lijk wel een oud omaatje! :omametstok:

Gisteravond ook maar aan de wijn gegaan. Goed voor de algehele sfeer :feestje: en ik was benieuwd wat het voor mijn suiker zou doen. Nou, gisteravond stond ik toch nog vrij hoog, maar ik had eerder op de avond teveel dropjes gegeten. Vanmorgen (eh.. vanmiddag :hehe:) nuchter stond ik gelukkig weer helemaal netjes! (+) Ben dus wel tevreden! Gewicht noteer ik vandaag niet, :luktniet: want ik heb me zo laat gewogen, dat dat een veel te vertekend beeld zou geven. Erg leuk voor vandaag, :banaan1: maar tegelijkertijd een enorme tegenvaller voor morgen. :nietok: Dan wil ik me weer vroeg wegen en eens kijken wat ik de afgelopen week nou in totaal ben kwijtgeraakt. En dan dus eerlijk, door mezelf weer vroeg te wegen! :emielopdeweegschaal:

Vandaag een rustig dagje. We moeten wel, want we voelen ons allebei zo: :moe: Waarschijnlijk gaan we gewoon lekker dvd kijken de rest van de dag. Tussendoor even soep :kok: met stokbrood warmen en eten. Vanavond wil ik proberen toch nog 40 minuten op de :crosstrainer: te gaan staan. Benieuwd of ik dan een beetje vooruit kom! Gisteravond dus lasagne gegeten. Was bang dat ik anders de hele avond naar de wc :dringend: zou moeten en da's niet handig als je uit bent!

Ik denk wel dat het goed is dat je meteen regels gesteld hebt, :zweep: toen je dochter weer kwam thuiswonen. En ze heeft nu even samengewoond, dus zal ze wel gemerkt hebben dat de kaboutertjes niet al het werk doen. Misschien zijn nu eindelijk haar ogen open gegaan en is daarom wat behulpzamer nu? Wel fijn in ieder geval. *O*

En groot gelijk dat je het ervan neemt qua vakanties! Skiën is niks voor mij; heb ik een jeugdtrauma aan overgehouden dus dat wil ik echt NOOIT meer. :sign09: Ron heeft er ook geen behoefte aan, dus dat komt mooi uit! Zo'n rondreis als jij gaat maken, lijkt mij ook wel wat. Wij zitten te dubben of we misschien in januari een weekje een Nijlcruise zouden doen. :schip2: Dan is het daar iets minder warm dan nu en je ziet ook heel veel. Daar houden wij wel van: dingen bezichtigen. En als reis kun je lekker op de boot rondhangen. In je stoeltje bij het zwembad, :lindy: beetje lezen, beetje naar voorbijtrekkend landschap kijken. Mij lijkt het wel wat! Maar deze plannen zijn nog heel vaag hoor! Bij jou wel al concreet? Hebben jullie al geboekt? En je moet het tegen de tijd nog maar eens zeggen, want ik vergeet altijd wie nu wanneer precies op vakantie gaat! :grinnik: En jouw weekendje Vlissingen vind ik geen vakantie hoor! Da's een tussendoortje! Net als onze tussendoortjes als we naar het theater gaan en er een nachtje hotel aan vastplakken. Hartstikke leuk toch! Ik wil nog steeds eens naar Het Arsenaal :haai1: en Ron wil wel naar Voetbal Experience :voetballer: in Middelburg. Is er ook nog steeds niet van gekomen! Misschien als we nog eens een zonnig weekend hebben? Alleen de reis met de boot is al leuk! (als je tenminste lekker buiten in het zonnetje kunt zitten!) :zon2:

Inderdaad heel knap van je zoon. Maar misschien was hij niet getraind in hardlopen, :hardlopen: maar is hij anderszins heel sportief? Dat hij daardoor zo'n goede conditie heeft? En hij is ook nog een stuk jonger natuurlijk! En respect dat mij met die hondeweek ook gewoon gaat rennen hoor! :rotbui2: Wat zijn wij dan toch watjes hè, met onze :crosstrainer: & :fietsdefietsdefiets: binnen!

Farmville ken ik alleen van naam. Heb jou er wel eens over gehoord en volgens mij speelt Marit (dochter van Niesje) het ook vrij fanatiek. Ik wil er net als Egeetje niet aan beginnen. Ben bang dat ik het leuk ga vinden en denk ook dat het zeer verslavend is en dan gaat het weer zoveel tijd kosten en ik heb nu al altijd tijd te kort! :manvan:

Zo, nu kunnen we eindelijk richting dvd. Wat gaat zo'n dag toch altijd snel voorbij hè? En zeker als je zo lang uitslaapt! :haha:

Groetjes,

:floortje36:
August 29, 2010 om 16:51
Hallo! :hallo:

Had even op Zoover gekeken en uit de reacties daar begrepen dat er wel een zwembad aan boord zou zijn. Heb ook een plaatje van zo'n cruise-schip gezien en dat was best een 'grote boot' :grinnik: hoor!

Zo, we zijn weer bij met House, Medical Examiners & Medium. Live nog naar 'de beste zangers van Nederland' gekeken. Morgen waarschijnlijk Flashpoint op de :crosstrainer:. Vanavond trouwens ook nog 42 minuten op de crosstrainer gestaan. Dat ging wonderwel beter dan de gewone trap beklimmen of afdalen! Wel gezondigd vanavond, :bloos: dus dat zal morgen wel afgestraft worden op de weegschaal. Ik zie het wel. Morgen weer met een schone lei en frisse moed de nieuwe week in! :yes2:

PS Vergeet donderdag niet 3x Flash Forward op te nemen, anders mis je het slot!!! Groetjes,

:floortje36:
Onbekend
August 31, 2010 om 14:28
Wat een gezellig dagboekje deze keer! Heerlijk hoor al die plannen en bezigheden...en dat met die computerspelletjes:laptop: zoo herkenbaar...heeft volgens mij ook te maken met het weer....wat een regen en storm de afgelopen dagen! Dan zit je toch meer binnen en ga je toch iets zoeken dat je bezig houd!!!!

Maak er weer iets mooi van deze week:watergeven:

Groetjes Elly
August 31, 2010 om 16:59
Hallo! :hallo:

Nee, ik heb geen kattenniesziekte hoor! :grinnik: Ik ben gewoon ineens allergisch geworden voor mijn katten. :stoerekat: Was vroeger ook al eens op een lichte vorm van astma getest, maar blijkbaar heeft zich dat toch langzaam ontwikkeld en is het nu dus een stuk erger dan vroeger. Mijn katten worden elk jaar onderzocht en keurig overal voor ingeënt. :zuster3: Als er hier één loopt te niezen gaan we ook altijd meteen naar de dierenarts, maar tot nu toe was dat ook altijd gewoon een 'verkoudheidje'.

Net weer 41 minuten op de :crosstrainer: gestaan (en mentaal ondersteund door Denny Crane & Alan Shore (= Boston Legal)). Ik merk het echt wel dat ik hem zwaarder gezet heb. Niet zolang ik erop sta, maar als ik stop, moet ik nu echt even uithijgen :kapot: en bijkomen. En mijn hart ging ook behoorlijk tekeer. Goed dus dat ik het wat zwaarder gezet heb. Het was gewoon te makkelijk geworden in de vorige stand, denk ik. Vind het een fijn gevoel dat ik voel dat ik wat gedaan heb. Dan heb ik tenminste het gevoel dat het tenminste een beetje zoden aan de dijk zet wat ik doe.

En.. wederom dropjes op vanavond :nietgoed: (slechte week wat dat betreft) en weer laag na de crosstrainer: 5,2. :pijldown: Ik sla mijn glas wijn vanavond dus maar eens over. :tipsy: Ik vind dit laag genoeg! Al met al wel te veel gezondigd vandaag, dus vrees wel dat de weegschaal me morgen zal afstraffen. :nietlieveweegschaal: Maar we zullen zien!

Ik vind het niet gek dat yoga niks voor jou is. Niet alleen om alle ongemakken die je beschreef, maar volgens mij ben jij ook veel liever fanatiek bezig, zoals op een crosstrainer of hardlopend buiten. :hardlopen: Wat goed dat jullie nu samen naar de sportschool gaan. Ach ja.. in wezen doen Ron en ik dat ook zo'n beetje elke avond. :haha:

Ik vond die mini-quiches vanavond maar zozo. Veel werk en qua smaak niet echt bijzonder. :luktniet: Ik heb nog een pak liggen en dat ga ik met andere ingrediënten maken en dan een grote quiche denk ik. Benieuwd of ik het dan lekkerder ga vinden... Morgen zelf nasi maken. :kokkerellen: Heb dat al eens eerder gedaan en toen was het ook niet zo'n succes. Heb nu een andere mix, dus ik ben benieuwd! Ik doe er kant&klare saté en een gebakken eitje :spiegelei2: bij denk ik.

Welterusten en tot morgen! Groetjes,

:floortje36:
Onbekend
September 5, 2010 om 04:46
he ellen, druk en geen tijd voor de plus-side? Gaaat het nog een beetje of is het even zoek, hoe dan ook, ik hoop toch weer snel iets van je te lezen!

Gr.Elly
September 8, 2010 om 06:23
Hallo! :hallo:

:e:indelijk weer eens tijd voor buddie-bezoek! :dagboek: Ik ben vandaag gelukkig weer terug onder de 91 geschoten! :pijldown: Zit helaas ook alweer een tijdje op de schommel en helaas ben ik daarbij wel heel erg omhoog geschommeld. :pijlup: Maar deze week heb ik er een streep ondergezet, de lekkere dingen uit huis verwijderd en ik heb weer serieuze plannen. De afgelopen dagen zijn goed gegaan, dus het begin is er! (+)

Ik wilde al weken die knop weer omzetten, maar het lukte niet zo goed. :luktniet: De eerste week wel, de 2e ging het weer hopeloos mis. :| Dit is de 3e week en tot nu toe gaat het gelukkig weer een heel stuk beter! (+) Ben er natuurlijk nog lang niet, want de valkuilen liggen altijd op de loer. :boos: Maar het lekkers is in ieder geval de deur uit en dat scheelt al een hoop. En nu mag ik het ook echt niet meer kopen van mezelf. Zo lang er nog iets ligt is voor mij niet alleen de verleiding daar om dat op te eten, maar ook om er dingen bij te kopen. Het is echt afkicken. Een paar dagen zonder, gewoon omdat het niet kan, omdat het er niet is en dan went mijn lichaam weer langzaam aan het strengere regime. En ik moet mezelf gewoon geen wortel :wortel: voor de neus houden. Ik weet dat ik soms heel goed verleidingen kan weerstaan en soms ook helemaal niet. En dat helemaal niet, kan best lang duren! :zucht:

Baal wel dat er op 4 à 8 weken met gemak zo'n 8 kilo bijkomt, :pijlup: maar dat het me minimaal 16 weken kost om die 8 kilo er weer af te krijgen. :pijldown: Maar ja, ik doe het natuurlijk wel allemaal zelf. En ik wist het vantevoren. Wel jammer, :tl|: want het ging zo goed en ik was al zo ver. Dacht dat ik het nu niet meer zo ver zou laten komen, maar dus toch. Daar moet ik volgende keren (de week dat we weg zijn voor mijn verjaardag, december, pasen, alle vakanties, komende zomer etc.) op bedacht zijn, zodat ik het niet zo ver laat komen. Eigenlijk mag je gewoon nooit 'vrij' nemen, of hooguit één dag. Maar niet een week, of 'de vakantie' oid. :zakdoek:

Ik heb er dus wel van geleerd. Nu maar hopen dat ik het ook zal kunnen toepassen in de toekomst! Want het blijft toch zo moeilijk! :-| Natuurlijk wil ik slanker worden voor een mooier figuur en leukere kleren etc. maar de belangrijkste reden is toch mijn gezondheid. Dat was ik een beetje uit het oog verloren. Nou ja, ik wist het natuurlijk nog wel, maar stak mijn kop een beetje in het zand. :kopinhetzandsteken: Wil proberen complicaties te voorkomen of in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen. Teveel koolhydraten is gewoon gif voor mijn lijf. Ik probeer nu dus weer wat beter op te letten! Mijn suikerwaarden zijn meteen beter en ik kan meteen minder insuline spuiten en ik hoef ook niet meer bij te spuiten omdat ik zo gezondigd heb. Van insuline kom je ook aan, dus dat werkt dubbel negatief. Minder snoepen = minder insuline spuiten = meer kans om af te vallen. :lieveweegschaal: Meer snoepen = meer insuline spuiten = dubbel zo hard aankomen. :nietlieveweegschaal: Dat laatste heb ik dus wel gemerkt de afgelopen weken! :nietok:

Jammer maar helaas, het is nu eenmaal gebeurd. Streep eronder en met schone lei weer opnieuw beginnen. *8* Eraan blijven denken is demotiverernd, :luktniet: dus laat ik het verleden in het verleden en richt ik me weer op de toekomst. Dat doe ik door weer bij de dag te leven en elke dag een klein stapje in de goede richting (proberen) te zetten. :gazodoor: Helaas zet de weegschaal soms ook stapjes terug, ook al heb je nog zo je best gedaan, maar daar laat ik me minder door uit het veld slaan, dan wanneer het mijn eigen schuld is. :handenoverelkaar: Die schommelingen horen er gewoon bij.

Ik ben dus weer begonnen! De :crosstrainer: is deze week nog niet gelukt, maar ik heb zo'n gevoel dat hij vanavond zijn diensten weer mag gaan bewijzen. Verder willen we weer gaan dansen (stijldansen, salsa & argentijnse tango) :dansen1: dus dan hebben we ook weer leuke beweging! Hier heb ik echt alweer héél erg veel zin in!
:whoepie:

Ik wens je weer veel :succes: deze week & ik hoop dat ik het vanaf nu ook weer zal kunnen volhouden, zodat mijn gewicht ook weer omlaag zal gaan schieten. :dalendelijn: Hier regent het trouwens pijpestelen. :regen: Hoe is het daar?

Oh ja, de pompoenen zijn eruit (op een paar kleintjes na, die we nog even wat groter laten groeien). Het is hier weer een vrolijke bedoening rond de deur nu! :pompoenkat: Helaas niet meer op de rommelmarkt gestaan. Het zat al vol. Ben er wel als 'klant' naartoe geweest en heb weer een nieuw verzamelobject: kleine espressokopjes! Had er al zo'n 19 en heb er nu 8 bijgekocht. Het zijn allemaal verschillende, maar dat geeft niks. Ik wil ze gebruiken om hapjes in te serveren, zoals bijvoorbeeld soep. :kok:

Binnenkort hebben ze trouwens zo'n speciaal springtouw te koop bij de Lidl voor slechts 4,99. Ik weet niet meer precies vanaf wanneer, maar dat staat vast wel op de site van de Lidl. Denk dat ik er zo één ga kopen en dan eens die spring-je-slank-filmpjes hier op de site eens ga bekijken. Ben benieuwd hoe lang ik dat springen vol ga houden. :touwtje: Denk dat 1 minuut al een hel is als je pas begint! :kapot:

Hoe is het hier trouwens? Het is hier zo stil de laatste tijd...

:g:roetjes,

:floortje36:
September 12, 2010 om 12:20
:h:allo! :hallo:

Waarom is het zo stil hier? Er is toch niks aan de hand hè? Of ben je gewoon druk met studeren ofzo??? :studeren:

Ik heb de draad weer te pakken. Hoop dat ik hem dit keer vast kan houden!!! :grinnik:

:g:roetjes,

:floortje36:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan