Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, September 4, 2010

Yuuntje woog op het moment van schrijven 86.20 kg (bmi: 33.67).

Nou na een lange tijd afwezig te zijn geweest, ben ik er weer.
De afgelopen weken (dat ik er niet was)had ik even wat anders aan mijn hoofd, dus heb ik het afvallen opzij gezet. Dat was gewoon even niet belangrijk.

Wat was er dan aan de hand?
Ik heb al zeker sinds december vorig jaar geen normaal bloedbeeld, teveel witte bloedcellen, maar omdat ik ook wel een flinke griep, bijholteonsteking en ene keelontsteking gehad had vanaf die periode, was er niet meteen alarm, omdat het dan niet raar is te veel wite bloedcellen te hebben.
Echter na mijn keelontsteking vond de huisarts het wel even nodig ALWEER bloed te prikken omdat het daar voor al maanden niet goed was.. en weer veel te veel witte bloedcellen. De huisarts wist t niet meer en heeft me naar de oncoloog gestuurd.
De week van mijn 1e afspraak met de oncoloog (de kno, en scans had ik al gehad)ben ik met MDP-Turbo begonnen. ik heb dat dus maar 2 weken volgehouden, omdat de oncoloog lichamelijk niks kon vinden wat mijn bloed beeld zou verklaren dus ( dat vertelde ze me eigelijk maandag pas, maar met een beetje googlen snap je het zelf ook meteen)wisten ze eigelijk wel zeker dat ik leukemie had en wilde ze beenmerg hebben. Kortom.. hel op aarde.. een beenmergpunctie in mijn heup, week lang niet kunnen lopen en ik kan je vertellen dat is F*cking pijnlijk! ik heb van me leven nooit zo'n pijngehad, dat t gewoon zwart ziet voor je ogen.
Een week later werd ik om 10 uur op mijn werk gebeld door t ziekenhuis, dat ik voor 11 uur langs moest zijn geweest want ze wilde meer bloed afnemen naar aanleiding van mijn beenmerg onderzoeken en dat moest voor 1130 op het lab zijn, niemand wilde me zeggen waarom :( ik zag me zelf al... nou ja je snapt t wel.. doodsangsten
Afgelopen maandag had ik weer een afspraak met de oncoloog en ze legde me uit dat ze altijd eerst 2 bepaalde types witte bloedcellen uit het merg testen en die waren bij mij zo verhoogd dat dus alle alarm bellen afgingen en toen ben ik dus gebeld voor dat extra bloed.
maar gelukkig keken ze verder naar de andere types witte cellen, en die blijken ook flink verhoogd, omdat alles verhoogd is en dus niet alleen die eerste 2 tyoes heb ik GEEN LEUKEMIE. Ik kan je vertellen, ik kon wel janken van geluk. Eigelijk vertelde ze me toen ook pas dat ze er eigelijk al wel vanuit waren gegaan dat ik de lul was, plat gezegd. maar ze feliciteerde met het feit dat ik kankervrij ben.
Ik vertelde haar dat toen ze over een beenmergpunctie begon ik natuurlijk wel genoeg wist, lang leve google.

Ze denken dat ik waarschijnlijk als baby in ontwikkeling een virus heb opgelopen, wat er in resuteertd dat ik nu op latere leeftijd wat anders bloed aanmaak in mijn merg. niks ergs aan, maar wel handig dat ze het nu weten wat mijn normale bloedwaarden zijn, voor in de toekomst als ik bloedprik.

Ik heb de hele week op wolken gelopen.. GEEN LEUKEMIE ik ben zo gelukkig.
Maar ik realiseer me nu ook dat ik gewoon weer t leuke leven moet oppakken, na al die maanden stress en daar hoort mijn streefgewicht ook bij!

kortom, ik kom net van de supermarkt met een tas vol eiwitten :) want ik ga mooi weer turbo-en.

dus.. IK BEN ER WEER:)

groetjes
een gelukkige Yuun

September 4, 2010 om 06:31
Hallo Yuuntje,

Zojuist heb ik je verhaal met :eek: gelezen en ben blij dat het een goed einde heeft! Pff, wat moet dat een schok geweest zijn zeg, je gaat je leven wel even heel anders bekijken he?! Voel je je nu ook extra gemotiveerd om meer uit het leven te willen halen door af te vallen? Ik ben sinds zondag bezig, ik wilde 16.3 kg kwijt en er zijn er al 3 weg! :bigsmile: Ik ben het meest tevreden over het feit dat ik nu zo'n ander beeld heb van snoep dan wat ik eerst had. Eerst zag ik snelle snacks (snoep, chocola, chips, pizza, enz) echt als troosteten, terwijl ik nu inzie dat het gewoon echt niet werkt. Mijn gevoel staat er ook steeds beter achter, af en toe komt er wel zo'n stemmetje omhoog van: oeh... lekker, ik wil chocola! En dan meteen daarna is er een ander stemmetje dat zegt: Jahaa.. Je hebt nu honger en bent moe, daarom wil jij dat nu om je snel fitter te voelen terwijl het helemaal niet zo is! Grappig hoe snel dat kan gaan he? Ik heb dan ook echt geen enkele keer gezondigd afgelopen week, zelfs niet in een café met een koekje dat ik bij de thee kreeg. Het koekje had de vorm van een hartje dus ik gaf het met alle liefde aan mijn vriend. Dat vond hij nog leuk ook! :fluiten:

Lukt het bij jou ook al qua mentale oefeningen? Even een paar recepten van mijn kant van wat ik eet op de gamma-dagen en wat ik erg lekker vind: Ik grill alles met een speciaal apparaat waardoor er ook nog eens een lekker korstje op het vlees komt te zitten. Hiervoor gebruik ik: mager rundergehakt met gehaktkruiden (hier doe ik rookvlees omheen zodat het op slavinken lijkt), pangafilet met viskruiden, paar druppels citroen en peterselie, gemarineerde kipfilet. Verder eet ik: gekookt ei met rookvlees eromheen, magere yoghurt met wat canderel en kaneel, stukjes feta met plakes kipfilet eromheen, stukjes gerookte kip en beenham uit de oven.

Heb jij misschien nog wat beta-dag-recepten voor mij? Ik zit nog erg te twijfelen of ik daar al op over wil stappen, ik wil namelijk heel graag nog snel wat kilo's kwijt voor een bruiloft waar ik volgende week vrijdag naar toe ga. Ik zou het dan ook jammer vinden om minder kwijt te raken als ik weer groente eet. Heb jij al beta-dagen gehad trouwens?

:01veelsucces:

Groetjes en liefs,
Marjan
September 6, 2010 om 04:06
Hallo Yuuntje,

Nog bedankt voor je mail! :)
Ik had vandaag even een tegenvaller: ik ben weer een halve kg aangekomen i.p.v. afgevallen. Gisteren was namelijk een Bèta-dag (ik volg ook het Turbo-plan) waarbij ik ook groenten mocht eten. Ik weet niet waar het hem in heeft gezeten dat er nu weer gewicht bij is gekomen, ik heb me namelijk echt strikt gehouden aan het niet snoepen en eten van koolhydraten. Misschien waren de haring van mijn oma en de tomatensoep van mijn moeder niet zo goed. Ik vind het wel erg jammer hoor...

Maar goed, ik moet verder! Tot vrijdag ga ik maar weer wat gamma-dagen houden. Vrijdag is de bruiloft waarvoor ik veel afgevallen wil zijn. Dus daarna ga ik het wat rustiger aan doen; dan wil ik me ook niet meer elke dag wegen.

Hoe gaat het inmiddels bij jou? Wel handig dat je niet zo'n snoeper bent uit jezelf... Had je dan ook geen last van het emotie-over-eten? Die Katja is inderdaad geen fan van sporten, ik vind het wel prettig aangezien ik ook niet van het hardlopen en fitnessen ben. Badmintonnen (op wat hoger niveau met training) vind ik wel erg leuk om te doen en daarbij verbrandt je ook behoorlijk wat calorieën. Ik hoop wel dat het dan niet alleen koolhydraten zijn die het lichaam daarvoor gebruikt.

:veelsucces:

Groetjes,
Marjan
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan