Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, September 4, 2010

Essebesje1968 woog op het moment van schrijven 91.70 kg (bmi: 28.94).

Hallo allemaal,

Zag dat mijn laatste dagboek van een maand geleden was! :beschaamd:
Maar goed in de tussenliggende periode is er dan ook niet veel gebeurd. Mijn gewicht heeft een lange tijd tussen de 94 en de 95 gezeten en tot mijn grote vreugde begint het nu weer te dalen! Had me voorgenomen dat ik niet meer van die grillige lijnen wou hebben en dat ik dus alleen maar bij een nieuw lager behaald gewicht dit in ging vullen ........ tja het heeft even geduurd helaas.
Mijn collega doet nu sinds 2 weken dr Frank en misschien dat dit mij toch onbewust heeft gestimuleerd om er ook weer een beetje serieuser voor te gaan. Beetje competitie is altijd leuk toch? :haha:
Heb in de tussentijd ook nog een nieuwe weegschaal gekocht. Eentje die van alles aangeeft. Weeg ik 2 kilo zwaarder op dat rotapparaat. :nietlieveweegschaal:
En dat terwijl ik in het ziekenhuis een kilo lichter woog dan op mijn eigen weegschaal.
Mijn collega heeft wel eens gelijk een nieuwe weegschaal weggegooid omdat hij zwaarder woog dan de vorige! Nou dat doe ik niet hoor er moet gewoon zoveel af dat het niet meer erg is om die 2 kilo zwaarder te wegen!
En het is altijd fijn om je vetpercentage te zien afnemen!

Ben vanmorgen al druk in de weer geweest met touwtje springen, een halfuurtje op de :crosstrainer: en 200 buikspieroefeningen met mijn voetjes van de vloer (anders voel ik er helemaal niets van)
En nu ben ik lekker aan het :wasmachine2: en :strijken3: en heb ik een ontzettende zin om kasten leeg te gaan trekken en troep weg te gaan gooien ...... volgens mij meer iets voor het voorjaar. Maar aangezien ik hier niet echt vaak "last" van heb ga ik denk ik toch maar toegeven aan deze gril!!

Ieder een fijn weekend en geniet allen van het mooie nazomer weer!!

:babe02:

Onbekend
September 7, 2010 om 16:44
He Esther, nu zijn we buddies! Dat moet toch minstens 5 kilo extra eraf opleveren, niet? :gazodoor: gr niels
September 8, 2010 om 06:09
Hallo! :hallo:

:e:indelijk weer eens tijd voor buddie-bezoek! :dagboek: Ik ben vandaag gelukkig weer terug onder de 91 geschoten! :pijldown: Zit helaas ook alweer een tijdje op de schommel en helaas ben ik daarbij wel heel erg omhoog geschommeld. :pijlup: Maar deze week heb ik er een streep ondergezet, de lekkere dingen uit huis verwijderd en ik heb weer serieuze plannen. De afgelopen dagen zijn goed gegaan, dus het begin is er! (+)

Ik wilde al weken die knop weer omzetten, maar het lukte niet zo goed. :luktniet: De eerste week wel, de 2e ging het weer hopeloos mis. :| Dit is de 3e week en tot nu toe gaat het gelukkig weer een heel stuk beter! (+) Ben er natuurlijk nog lang niet, want de valkuilen liggen altijd op de loer. :boos: Maar het lekkers is in ieder geval de deur uit en dat scheelt al een hoop. En nu mag ik het ook echt niet meer kopen van mezelf. Zo lang er nog iets ligt is voor mij niet alleen de verleiding daar om dat op te eten, maar ook om er dingen bij te kopen. Het is echt afkicken. Een paar dagen zonder, gewoon omdat het niet kan, omdat het er niet is en dan went mijn lichaam weer langzaam aan het strengere regime. En ik moet mezelf gewoon geen wortel :wortel: voor de neus houden. Ik weet dat ik soms heel goed verleidingen kan weerstaan en soms ook helemaal niet. En dat helemaal niet, kan best lang duren! :zucht:

Baal wel dat er op 4 à 8 weken met gemak zo'n 8 kilo bijkomt, :pijlup: maar dat het me minimaal 16 weken kost om die 8 kilo er weer af te krijgen. :pijldown: Maar ja, ik doe het natuurlijk wel allemaal zelf. En ik wist het vantevoren. Wel jammer, :tl|: want het ging zo goed en ik was al zo ver. Dacht dat ik het nu niet meer zo ver zou laten komen, maar dus toch. Daar moet ik volgende keren (de week dat we weg zijn voor mijn verjaardag, december, pasen, alle vakanties, komende zomer etc.) op bedacht zijn, zodat ik het niet zo ver laat komen. Eigenlijk mag je gewoon nooit 'vrij' nemen, of hooguit één dag. Maar niet een week, of 'de vakantie' oid. :zakdoek:

Ik heb er dus wel van geleerd. Nu maar hopen dat ik het ook zal kunnen toepassen in de toekomst! Want het blijft toch zo moeilijk! :-| Natuurlijk wil ik slanker worden voor een mooier figuur en leukere kleren etc. maar de belangrijkste reden is toch mijn gezondheid. Dat was ik een beetje uit het oog verloren. Nou ja, ik wist het natuurlijk nog wel, maar stak mijn kop een beetje in het zand. :kopinhetzandsteken: Wil proberen complicaties te voorkomen of in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen. Teveel koolhydraten is gewoon gif voor mijn lijf. Ik probeer nu dus weer wat beter op te letten! Mijn suikerwaarden zijn meteen beter en ik kan meteen minder insuline spuiten en ik hoef ook niet meer bij te spuiten omdat ik zo gezondigd heb. Van insuline kom je ook aan, dus dat werkt dubbel negatief. Minder snoepen = minder insuline spuiten = meer kans om af te vallen. :lieveweegschaal: Meer snoepen = meer insuline spuiten = dubbel zo hard aankomen. :nietlieveweegschaal: Dat laatste heb ik dus wel gemerkt de afgelopen weken! :nietok:

Jammer maar helaas, het is nu eenmaal gebeurd. Streep eronder en met schone lei weer opnieuw beginnen. *8* Eraan blijven denken is demotiverernd, :luktniet: dus laat ik het verleden in het verleden en richt ik me weer op de toekomst. Dat doe ik door weer bij de dag te leven en elke dag een klein stapje in de goede richting (proberen) te zetten. :gazodoor: Helaas zet de weegschaal soms ook stapjes terug, ook al heb je nog zo je best gedaan, maar daar laat ik me minder door uit het veld slaan, dan wanneer het mijn eigen schuld is. :handenoverelkaar: Die schommelingen horen er gewoon bij.

Ik ben dus weer begonnen! De :crosstrainer: is deze week nog niet gelukt, maar ik heb zo'n gevoel dat hij vanavond zijn diensten weer mag gaan bewijzen. Verder willen we weer gaan dansen (stijldansen, salsa & argentijnse tango) :dansen1: dus dan hebben we ook weer leuke beweging! Hier heb ik echt alweer héél erg veel zin in!
:whoepie:

Ik wens je weer veel :succes: deze week & ik hoop dat ik het vanaf nu ook weer zal kunnen volhouden, zodat mijn gewicht ook weer omlaag zal gaan schieten. :dalendelijn: Hier regent het trouwens pijpestelen. :regen: Hoe is het daar?

Oh ja, de pompoenen zijn eruit (op een paar kleintjes na, die we nog even wat groter laten groeien). Het is hier weer een vrolijke bedoening rond de deur nu! :pompoenkat: Helaas niet meer op de rommelmarkt gestaan. Het zat al vol. Ben er wel als 'klant' naartoe geweest en heb weer een nieuw verzamelobject: kleine espressokopjes! Had er al zo'n 19 en heb er nu 8 bijgekocht. Het zijn allemaal verschillende, maar dat geeft niks. Ik wil ze gebruiken om hapjes in te serveren, zoals bijvoorbeeld soep. :kok:

Binnenkort hebben ze trouwens zo'n speciaal springtouw te koop bij de Lidl voor slechts 4,99. Ik weet niet meer precies vanaf wanneer, maar dat staat vast wel op de site van de Lidl. Denk dat ik er zo één ga kopen en dan eens die spring-je-slank-filmpjes hier op de site eens ga bekijken. Ben benieuwd hoe lang ik dat springen vol ga houden. :touwtje: Denk dat 1 minuut al een hel is als je pas begint! :kapot:

:g:roetjes,

:floortje36:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan