Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, September 4, 2010

Theaterdier woog op het moment van schrijven 97.50 kg (bmi: 33.74).

Zo'n week kan snel gaan he? Het gaat nog steeds wel redelijk goed met het afvallen. Deze week is er niet zo heel veel af maar ik heb ook echt heel weinig aan beweging gedaan... gevalletje eigen schuld dus.

Vorige week zaterdag heb ik auditie gedaan voor een musicalproductie in Amsterdam en donderdag kreeg ik te horen dat ik aangenomen ben :jippie: Ik ga dit seizoen in het ensemble spelen...dit is dus wel een hele goede motivatie om het afvallen vol te houden! Slanker danst toch wat lekkerder en tijdens de uitvoering ziet het er ook wat leuker uit.

Afgelopen week heb ik vooral de dagmenu's gevolgd, heel goed te doen. Er staan echt lekkere recepten in. Alleen in de avonden heb ik het vaak wel moeilijk... dan heb ik echt nog steeds trek in iets lekkers...hmm. Gelukkig heb ik niet zo heel veel zondigbaar eten in huis, anders had ik echt niet een positieve uitslag op de weegschaal gehad. Toch ga ik vanaf maandag weer alles opschrijven in mijn schriftje en de kcal. berekenen. Dan heb ik gewoon wat meer controle, en dat voelt wel veilig.

Allemaal weer heel veel succes met de strijd tegen de kilo's. Met z'n allen moet het gewoon lukken!


September 4, 2010 om 11:56
Hoi,

Wat leuk zeg. *O*Wat voor ensemble produktie is het? en is het alleen in Amsterdam te zien of treden jullie in meer steden op. Als het zo is dan ben ik benieuwd of je ook in brabant optreed, want dan kom ik kijken hoor. Vind ik hartstikke leuk! Mijn zus zingt ook on een gospelkoor van linda wagenmakers, en mijn broer gaat in het brabants fanfare orkest spelen. Zelf ben ik wel muzikaal, maar ben te lui om te repeteren. Ik speel baritonsax en in een carnavalsbandje speel ik de sousafoon. Zo voor de fun vind ik het leuk, maar ik ga geen avonden zitten oefenen, daar heb ik het nu toch te druk voor. Gisteren hadden we weer kraamvisite en dat was op zich wel gezellig, maar ik viel toch bijna van mijn stoel toen de nieuwe vriendin van onze vriend zei dat ze absoluut geen chips lust. :eek:Ze vind het niet lekker. Voor mij toch echt raar, aangezien ik zo´n zak makkelijk alleen op kan. :chips:(Maar ik doe het niet meer!!)Wat zou dat makkelijk zijn als je daar geen zin in hebt. Want ook bij mij zijn de avonden toch het moeilijkst. Alles is toch lekker en zeer ongezond. Van koek tot nootjes en chipjes. Japanse mix vind ik ook wel lekker, dus dat kan dan toch nog af en toe. Ik merk wel dat het me nu minder moeite kost om eraf te blijven dan 2 weken geleden, dus we gaan wel de goede kant op! Verder let ik zelf gewoon op wat ik eet. De mannen bij ons lasange eten ( die ik dan moet maken) dan ik een salade, geen gewone vla maar optimel enz. Ik voel me goed, en dat is voor mij al net zo belangrijk als de cijfertjes op de weegschaal. Daar wordt je namelijk toch wel eens verdrietig van. Ene keer minder, andere keer meer. Ach we komen erwel.
:winniehappy:
Groetjes Annemieke.
September 5, 2010 om 03:09
Hee meis,

Wat super gaaf dat je bent aangenomen zeg!! Echt gefeliciteerd! *8* Wanneer moet je beginnen?

Ik heb vandaag een optreden op Mistyfields. da's een festival hier in de buurt (www.mistyfields.com). Super zenuwachtig ben ik! Dadelijk maar lekker in bad en beetje relaxen. Het is ook nog eens met een gitarist waar ik nog nooit mee opgetreden heb. Dus dat is dan al helemaal spannend. We moeten een half uur, dus da's te doen gelukkig. Vind het wel enorm leuk, maar hopelijk gaat alles goed :) Gisteren nog gerepeteerd en waren nog een paar foutjes, dus hopelijk gaan die vandaag wel oke.
De hele middag komen er leuke artiesten, dus ga al eerder om naar de rest te kijken.

En daarom ben ik gisteren ook naar de miss etam geweest (mijn favoriete winkel haha). Ik zag meteen in de spiegel dat ik was afgevallen :) Heb een geweldig shirtje gekocht, waar je mijn buik een stuk minder in ziet. Voelde me echt geweldig! Ben inmiddels 5,2 kilo kwijt. Heb uitgerekend dat als ik 79 kilo weeg, ik een BMI onder de 30 heb, dus das mijn eerste doel!
Dan ben ik precies op het gewicht waarop ik de vorige keer startte met afvallen.

Ik moet zeggen: het gaat me erg goed af. Gelukkig. Mijn vriend is de afgelopen 3 dagen gaan stappen en veel bier gedronken haha, wonderbaarlijk komt hij er niets van aan. Ongelofelijk he? maar ben benieuwd of hij het vol gaat houden, denk het niet.
Hij zei me gisteren nog: Maartje, sinds ik met jou meedoe, heb ik alleen nog maar meer respect voor jou gekregen dat je het al zo lang volhoud. Ben echt trots op je. Nou, toen werd ik toch ook wel ff emotioneel haha.
Tis een schat.

Maar echt top ook dat jij het ook merkt met kleding kopen! Wat had je nog meer gekocht, 2 setjes zei je toch? :)

Ga je nog wat leuks doen vandaag trouwens? Zal je morgen berichten hoe het was geweest vandaag..

Trouwens, ik ben nu helemaal van het springtouwen af.. Jij ook? Ik heb ervoor gekozen om elke dag een uur te gaan wandelen met de hond van mijn ouders (die wonen hier om de hoek). Mijn moeder loopt dan mee en da's super gezellig. Ik val er goed mee af, dus het echte sporten laat ik nog even achterwegen. Wil dadelijk wel wat meer conditie gaan opbouwen, misschien weer naar de sportschool, maar dat wil ik weer doen als ik wat lichter ben en minder last heb van mijn gewrichten.

:gazodoor2: meid

:veelsucces: deze week

Liefs, Maartje
September 6, 2010 om 02:27
Hee hee!

Mijn optreden ging goed! Het was de 1e keer dat Jan (gitarist) en ik samen op gingen treden, dus dat is altijd erg spannend. Sowieso heb ik altijd last van (gezonde) spanning, iedereen denk ik wel. Moest erg wennen aan het geluid het eerste nummer, maar dat was volgens mijn collega's niet te horen. Mijn vriend had tijdens de optredens geluisterd naar de mooie commentaren van iedereen. Het was al met al een succes. Op naar het volgende optreden. Dat staat 19 september gepland. Dat is hier met de open dag van de muziekschool. Waarschijnlijk in oktober ook weer een optreden. Dus het begint te lopen. Jan is sinds kort mijn vaste gitarist, dus we moeten samen echt iets opbouwen, maar dat maakt niet uit, komt wel goed!
In Amsterdam nog niet veel optredens gehad trouwens. Maar wie weet als ik word aanbevolen ;) Ik doe wel eens bruiloften hier in de buurt en zo, kleine festivalletjes zoals gisteren. Hartstikke leuk!
Wist je trouwens dat je met zingen ook veel calorien verbrandt?

Leuk trouwens dat je weer gaat dansen! Verbrandt je lekker veel calorien mee :p Ik heb ooit op streetdance gezeten, best leuk! Alleen werk ik vaak 's avonds dus dat gaat niet bij mij.

Binnenkort is het hier ook weer kermis, super leuk vind ik dat altijd !
Zeker met jonge kindjes is dat leuk he? Ik ben laatst met mijn vriend, schoonouders, 2 schoonbroers en hun vriendin, en 2 kindjes (meisjes van 1 en 3) van 1 schoonbroer naar de efteling geweest. Ook zo leuk en vooral erg grappig. Wij zien hun maar 2 keer per jaar ofzo (meestal met de feestdagen want zij wonen in rotterdam) maar echt zo gezellig en vooral als de oudste dan in de draaimolen zit en het helemaal naar haar zin heeft, dan is dat zo schattig. Dan smelt je gewoon!

Kom je wel eens in de efteling?

Hoe gaat het met jouw kilo's? Ik zag dat je nu 97,5 weegt, hartstikke goed zeg! Houd je het goed vol?

:samensterker:

Zet hem op!

Liefs, Maartje
September 6, 2010 om 10:50
Hoi Patricia

Jammer dat je niet hier in de buurt optreed. Misschien kom ik nog wel die kant op, maar de kans is helaas wel kleiner.:zakdoek:
Of ik lijdzaam toezie:eek: hoe hier de rest van de familie alles opschranst. Nou eigenlijk nee, ik heb er niet zo veel moeite meer mee als in het begin. Bij is ook niet zo heel veel in huis te vinden. En de kids ( en mijn man) zijn vooral suikermonstertjes, oftewel snoepjes,:snoepje2: en laat mij daar nu eens goed van af kunnen blijven. Bij mij zit de fout meer in chips, nootjes,chocolade en al die hartige dingen. Maar ik ben me ook echt wel van bewust dat die kilo's echt aan mezelf te danken zijn, en daar moet dus ik voor "boete" en niet de rest van de familie. Nee ik blijf echt wel happy en maak gewoon wat bewustere keuzes en meer tijd voor het sporten.
:beweging:
Groetjes Annemieke
September 9, 2010 om 05:22
Hee hee!

Ik vind 5 kilo al heel veel in 1 maand hoor! Dus niet denken dat je te weinig hebt bewogen, 5 kilo is al heel knap! Je moet ook weer niet te snel gaan. Ik ga ook ontzetted hard en da's natuurlijk super fijn maar dan moet ik straks wel extra opletten dat ik niet weer aankom.
Ik weeg nu 84 en dat vind ik echt al super goed van mezelf. 6,5 kilo eraf, wow! in 1,5 maand ongeveer. Iets meer dan een kilo gemiddeld per week.
Ik kan niet wachten tot ik onder de 80 weeg.

Een leerling van mij had les dinsdag en toen ze binnen kwam zei ze meteen: jij bent veel afgevallen zeg! Wat zie je er goed uit!
Dus toen was heel mijn dag goed natuurlijk. Mijn vriend ziet het nog niet maar ja die ziet me ook elke dag dus misschien is dat ook lastiger dan.
Zien mensen het bij jou ook al?

Hmm.. Favoriete efteling attractie.. Tja ik vind het hartstikke leuk om daar met onze nichtjes heen te gaan en dan samen in de draaimolen :p
Dat vind ik nou fun :P maar voor mezelf vind ik toch die nieuwe houten achtbaan wel gaaf! Wel lang wachten trouwens en hij gaat super hard.
Ik kan niet wachten tot ik zelf een kleine heb en dan lekker door het sprookjesbos en zo. Geweldig. Eerst maar eens afvallen.. en trouwen haha :P Ben nog niet gevraagd maar wie weet ;)

Ik vind het nu echt goed vol te houden. Het gaat gewoon vanzelf! Lekker eten (friet etc) kan ik gewoon weerstaan. Normaal had ik echt een geur daarvoor en was ik al snel om. Heel gevoelig! Maar nu heb ik dat totaal niet meer, echt raar!

Veel succes deze week meid. En ik ben benieuwd naar je volgende dagboekje.

Liefs, Maartje
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan