Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, September 8, 2010

IrisM woog op het moment van schrijven 87.80 kg (bmi: 29.68).

Ik ben afgelopen maandag weer naar de prikker geweest. Deze prikker prikt niet in m'n oren, maar 'gewoon' tussen m'n tenen (en op een paar andere plaatsen...) deze naaldjes blijven maar een half uurtje staan wiebelen. Volgens hem is het voor mijn gewrichten wel heel erg handig als er niet zo veel druk op staat ;) en dus wil hij me helpen met het minder gaan wegen.
We hebben ook een heel gesprek gehad over ons voedingspatroon, en het chinese voedingspatroon... Da's een heel verschil zeg. Hij vertelde me dat Chinezen de volgende stelregel hebben: 'Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar'. Wanneer je opstaat gaat je yang (= energie) stromen, en moet je er dus voor zorgen dat die yang voldoende brandstof krijgt òm te blijven stromen. Vandaar een goed ontbijt, het liefst warm en zonder melkproducten. 'sAvonds begint je yin te werken, en moet je er dus voor zorgen dat er niet te veel voeding meer in je lichaam zit, want dat wordt dan tòch niet meer verwerkt voor de energie. Wanneer je dan dus goed zou gaan eten wordt die voeding opgeslagen als voorraadje (vet dus...)
Ook het gebruik van melkproducten moet zo veel mogelijk vermeden worden. Melkproducten zijn bedoeld voor zuigelingen om te kunnen groeien. Melkproducten zorgen er voor dat de honger snel gestild wordt, maar worden dus óók opgeslagen als gewicht (vooral als vocht...) In de Nederlandse keuken is het gebruik van melkproducten eigenlijk niet weg te denken, dus het vermijden van die melkproducten is hier heel erg moeilijk. De calcium die we uit de melk halen krijgen we ook binnen door het eten van vlees en graanproducten.
Dus het liefst zou de prikker dus hebben dat ik 'sochtends warm eet, het liefst rijstepap, maar dan op de chinese manier (in water kapotgekookte rijst) en een soepie...
Ook raadt hij pu-erh thee aan, als ondersteuning van het 'dieet'.

Kijk, die thee is geen probleem, dat drink ik tòch de hele dag... maar dat eetpatroon van de chinezen is voor mij denk ik iets te veel van het goede... En trouwens, volgens mij heb ik er geen tijd voor 'sochtends om zo 'uitgebreid' te eten, en trek ik het 'savonds niet om de hele avond op een koppie soep te gaan leven...
Dat verhaal over die yang en yin in het voedingspatroon klinkt allemaal wel heel erg logisch hoor, maar in onze Nederlandse maatschappij is het niet heel erg practisch te volgen...
Maar voor diegenen die het willen uitproberen heb ik de uitleg van de prikker opgeschreven...
(Heb vanochtend dus gewoon lekker een boterham met chocopasta genomen <grijns> )

groetjes!
Anna

Onbekend
September 8, 2010 om 06:14
Hoi Anna,

dank voor je lieve reactie bij mij. Weet je, dát helpt me al!!!

Ik ben er benieuwd naar hoe je er toe bent gekomen om voor acupunctuur te kiezen. Lang, lang geleden heb ik acupunctuur gestudeerd, dus de informatie die jij beschrijft is voor mij gesneden koek.
In onze westerse maatschappij is het erg moeilijk om de Chinese eetgewoonte te hanteren, dat ben ik helemaal met je eens.

:chinesedraak:

Bij eten gaat het om keuzes maken en genieten en als jij genoeg had aan je boterham met chocopasta ( mét een kopje pu-erh thee ) en er van hebt genoten, dan zit je dus helemaal goed!

:chinesethee:

OT; vanmorgen kwam ik op een mooie site over mindfull eten.
Misschien heb je er iets aan.

Nydia
September 13, 2010, gewijzigd door Ikbentwaard op September 13, 2010 om 07:38
hoihoi,
Dat gezegde ken ik inderdaad.
Maarre.... wij zijn afgelopen zomervakantie naar Azie geweest en weet je... volgens ons eten die Chinezen meerdere lichte maaltijden. Vooral ´s nachts was het erg druk in de foodcourts en ´s morgens; geen chinees te bekennen.
Wij eten denk ik over het algemeen teveel verschillende dingen (en teveel) tegelijk waardoor de verbranding minder snel gaat. Bovendien hebben wij lichamelijk over het algemeen minder zwaar werk dan in Azie.
Ik denk dat wij best zullen afvallen als we een maandje of 2 gaan werken in een visfabriek of in een rijstveld en dan hetzelfde eten als die mensen. (pfff....voel het nu al)
Wat ons overigens ook opviel was dat er best veel dikke kinderen waren in Singapore.
Tja....wat welvaart met de mens doet! Men gaat meer eten! Meer dan nodig is.
De kids hebben hier last van lactose-intolerantie (soort melkallergie waar ze overheen groeien) dus ik ben wel gewend om weinig koemelk te gebruiken.
Maar je wordt er inderdaad niet vrolijk van als je ziet waaraan het allemaal wordt toegevoegd.
Maar goed, deze dame zit nu dus weer achter de pc, kids zijn weer naar school voor de 2e seance dus ik heb even een senseo voor ik weer los kan gaan op m´n wasgoed.
Vanavond nog een avonddienst en laat het zonnetje dan maar de rest van de week schijnen!
Ik hoop dat deze prikker je gevoelige (vr)eetpuntjes heeft gevonden.
Laat de kilootjes maar verdwijnen!
Vul je weer je gewicht in? Je hoeft je niet te schamen hoor want we zitten met z´n allen in het www.valtaf.nl-schuitje.

Nou doei en tot later
September 17, 2010 om 09:21
yeh yeh, dag kilo......
Zo, effe tussendoor. Ik heb net verrukkelijke knoflooksaus gemaakt.
Ja, je verzint het niet maar als ik geen zelfgemaakte knoflooksaus heb voor de brunch morgen krijg ik commentaar!!!
Bloemencorso zonder knoflooksaus a la Marian is een corso niet geleefd vlgs zeggen dus morgenochtend om 11.00uur heb ik hier een brunch aan de straat die eens begon met een broodje gezond maar die inmiddels met zelfgemaakte kruidenboter en knofsaus niet bepaald als verantwoorde keuze bestempeld kan worden.
Ik ga nog even aan de slag.
Geniet van het geen trek hebben!
Als het komt door de prikker hoor ik natuurlijk graag het prikrecept!
(dan krijgt hij m´n knofsausrecept hahahah).

Een fijn weekend
Onbekend
September 20, 2010 om 15:27
Moeilijk he, dat loslaten, vooral wanneer ze nog zo jong zijn. (ook al vinden ze zichzelf al heel wat) Gelukkig is je zoon gauw weer thuis.

Mijn dochter gaat pas in mei 2011 naar Denemarken voor 5 dagen.
Daar hoef ik dus nog even niet aan te denken!

:hug:

Nydia
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan