Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, September 12, 2010

Tangobeer woog op het moment van schrijven 92.80 kg (bmi: 26.54).

Ik ben bijna klaar met lezen van een boek over de Sedona Methode. Het doet soms denken aan NLP of The Work van Byron Katie. Wat ik er van begrijp is dat verwerken van (slechte) emoties en/of pijn begint met ze toe te laten, te verwelkomen en te analyseren, zodat je ze daarna makkelijker de deur uit kan trappen.

Ik moest daar vorig weekend aan denken.
Op maandag komen bij mij de schoonmakers langs (huis en werkkamer). Dus op zondag ruim ik het allemaal een beetje op, want schoonmaken doen ze prima, maar opruimen moet ik natuurlijk zelf doen. Alleen de vorige dag was het in mijn rug geschoten. Ik kon me niet bukken en sowieso weinig doen. Dus ik legde zondagmiddag een briefje op de keukentafel voor de schoonmakers: "sorry, het is een beetje een rotzooi, want het is in m'n rug geschoten". Klaar.
Een kwartier later dacht ik "Kom, laat ik eens kijken wat ik nog wél kan opruimen". Ik haalde mijn sokken van het wasrek en legde ze in de la. En toen ruimde ik nog iets op... en nog iets... Uiteindelijk waren er nog maar 2 of 3 dingetjes die moesten gebeuren, dus ik dacht "Nou, die kunnen ook nog wel". Aan het eind van de middag had ik mijn hele woning opgeruimd en lachend kon ik het briefje uit de keuken weghalen.
Wat dit met afslanken te maken heeft? Geen idee, dat mag je zelf verzinnen.
:panda:

October 7, 2010 om 06:22
Leuk Tangobeer, zoals je schrijft.
Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de Sadonamethode, ga dat straks even googlen.
Je verhaal over opruimen lijkt me duidelijk wat dat met afvallen te maken heeft. Het zijn de kleine stapjes, die uiteindelijk het resultaat geven. Terwijl we vaak geneigd zijn op te geven omdat het niet direct meetbaar effect geeft. Alles begint dus met die eerste sok..
Net als jij geloof ik niet in de diëten. Alleen gezond eten , dingen laten staan die je nodig niet nodig heeft als brandstof, en veel in beweging komen. Je danst 3 keer per week, ik zou afvallen als werd ik persoonlijk gecoached door Sonja..
Ik ga nu even heel erg lang en ver lopen, want van achter de pc zitten krijg ik alleen maar honger;)
Ohja, nog een vraagje:
Waar zou je een figuurlijke moord voor doen, en dan heb ik het over eten..

Fijne dag nog

Meg
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan