Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, September 12, 2010

Catlover24 woog op het moment van schrijven 77.60 kg (bmi: 25.93).

Zojuist kom ik tot de ontdekking dat het ook mogelijk is om een nieuw dagboek te beginnen, dus dat doe ik maar eens. :)

Inmiddels ben ik 3 weken bezig met het Mentale Dieetplan via internet. Er is helaas wat minder af dan ik zou willen, maar waar ik vooral tevreden over ben is dat ik mijn eetgedrag wel goed heb kunnen veranderen. Ik neem nu echt zelf de verantwoordelijkheid voor wat ik in mijn mond stop. Ik gebruik niet meer de smoesjes zoals: ik voel me rot door die en die persoon, dus nu mag ik veel snoepen omdat ik zielig ben en veel heb meegemaakt. Vreselijk vind ik het nu als ik erover nadenk dat ik zo met mezelf ben omgegaan! :walgelijk: Ik deed mezelf zo vreselijk tekort door te denken dat ik bepaalde dingen nodig had om me beter te voelen. Nu weet ik veel beter op de moeilijke momenten dat ik de keuze heb: Òf weer zoals in mijn oude patroon voor de tv gaan hangen met allerlei soorten slecht eten, òf... Gewoon iets constructiefs bedenken, zoals: schilderen terwijl de tv aanstaat of gewoon wel even die huishoudelijke taken gaan doen zodat ik me daarna weer voldaan voel. :genieten:

Ik ben echt ontzettend blij met deze inzichten en trots op mezelf dat het me lukt om echt keuzes te maken. Dankzij dit dieet heb ik bijvoorbeeld ook de kracht gevonden om eens goed en eerlijk na te denken over de relatie met mijn vriend die al 2 jaar en 9 maanden duurde. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet meer verder wilde met hem op de manier zoals het al een tijdje ging, dat vond ik erg frustrerend en het maakte me verdrietig. Nu heb ik voor mezelf gekozen, ik WIL een ander soort relatie (eventueel nog wel met hem als het kan veranderen) en VERDIEN dit ook! :bigsmile:

Waar het op neer komt; nu, weer voor het eerst na zo veel jaren durf ik weer eens te zeggen... : :geloofinmezelf: :borntoshine:

Ik wil iedereen dit gevoel toewensen en sluit dan ook af met deze mooie kreet: :deoverwinning:

Groetjes en liefs,
Marjan

September 14, 2010, gewijzigd door Catlover24 op September 14, 2010 om 03:34
Goh zeg, ik zie na het lezen van bovenstaand bericht dat ik inmiddels ook aardig op weg ben om mijn eigen Buddy te worden. Dat vind ik wel heel gaaf... :genieten: Dat is toch uiteindelijk het belangrijkste in het leven: met jezelf door 1 deur kunnen wat er ook gebeurt. Ik heb mezelf zo verschrikkelijk veel geweld aangedaan in het verleden dat ik daardoor totaal afhankelijk werd van anderen. Ik durfte niet meer alleen te zijn, uit angst voor de zwarte negatieve gedachten die in mijn hoofd zouden komen en de daden die ik dan kon verrichten. Dit hele afvalproces met het mentale dieetplan gaat eigenlijk niet alleen om het afvallen, het gaat er ook om dat je eerlijk naar jezelf gaat kijken en jezelf verder helpt in plaats van de grond in te stampen. Mooi he?!

Vanmorgen was ik gelukkig weer wat afgevallen, ik zit weer bijna op het gewicht waar ik vorige week gebleven was vóór de bruiloft van vrijdag. Ik heb zojuist het afvalplan ook bijgewerkt, want ik zat er nu telkens overheen met mijn gewicht. Ik heb het streefgewicht een maand verder gelegd, eerst wilde ik op 29 oktober 65 kg wegen. Nu zie ik in dat dit echt te snel is en zet ik nu in op 29 november. En ach, als dat ook te snel is als blijkt dat ik met het volgen van het plan er echt lang niet kom, stel ik het weer bij. Maar de dag dat ik 65 kg weeg zal er komen!! Ik stel het niet meer uit, ik werk er naar toe. Het moet ook niet zo zijn dat ik mezelf een lange tijd geen enkel lekker tussendoortje meer gun, dat zou echt als 'straffen' aan gaan voelen.

Mijn mooie kreet voor vandaag die erg op mij slaat en misschien ook op jullie(?): :wegnaarsucces:

Liefs en groetjes,
Marjan
September 14, 2010, gewijzigd door Marijke1970 op September 14, 2010 om 10:52
Hoi Marjan,

Wat je schrijft is zeeeer herkenbaar! :@ afgelopen zondag een week terug woog ik 83 kg afgelopen vrijdag 82.5.
Gisteren :ergboos: 83.8 kg en vanmorgen 83 kg.
Zou dit wel normaal zijn? Ik loop trouwens wel achter op schema. Volgens het schema had ik nu 81.9 kg moeten wegen en niet 83 kg das balen!!

Wat je gisteren geschreven hebt is ook zo herkenbaar voor mij.
Wat ik heb gedaan voordat ik met het turboplan begon is gewoon zeer te gek voor woorden. Echt schandalig wat ik gedaan heb.

Dat wil ik nooit meer doen!! Dat wil ik ook met jou afspreken als dat mag?
Wat we kunnen doen is dezelfde datum aanhouden die jij nu hebt alleen ik ga dan voor de 68 kg. Ik laat de datum nu nog even staan. Maar na mijn verjaardag zal ik hem veranderen.

Weet je wat nou het mooiste is van alles. Dat wij eigenlijk de enige zijn die elkaar schrijven en steunen en dat doet mij heel erg goed!!!!!
Ik hoop dat jij daar ook zo overdenkt.

Ik had gisterenavond ontzettend trek en het was maar goed dat ik niets in huis had. Ik weet niet of ik me zo goed had kunnen beheersen als jij!

Wat voor dag heb jij vandaag?
Ik heb een gamma dag. Ik ben vanochtend al in de fout gegaan om een beetje optimel vruchtenyoghurt te nemen.Ik had geen eieren meer.
Vanmorgen op mijn werk voelde ik me niet helemaal goed. Wat flauw en niet lekker op de benen.

Eet jij nou als ochtend tussendoor alleen plakjes vlees ( rookvlees, kipfilet ) of zo iets?

Wat heb jij gegeten met een gammadag als lunch.
Ik heb vanmiddag ( o zo lekker, maar misschien te simpel?) een onsje runderlever gegeten, en een biefstukje. Of zou dat teveel zijn.

Ik ben, zoals je kunt lezen, nog steeds zoekende, en de club turbo en MDP krijg je eerlijk gezegd ook heel weinig respons, wat ik heel erg jammer vind dat het erop neer komt dat je het maar zelf uit moet zoeken.
Gelukkig ( dat denk ik , en ik hoop dat het klopt?) ben jij altijd wel bereid om een helpende hand uit te reiken, wat ik fijn vind.

Wat jij schrijft he :wegnaarsucces: dat is o zo waar.

Nou dan kom ik ook maar met een kreet he wat voor ons beide geldt!!

:afvallen100%:

:afleiden:


:minoesch: :vrienden01:
September 14, 2010 om 16:59
Hee Marijke!

Die afspraak van onszelf geen geweld meer aandoen staat! :genieten: Deze smiley die ik nu net plaatste past daar goed bij he?! :) We zijn gewoon veel meer waard dan dat en ook sterker dan we tot nu toe hebben gedacht. Helaas kan een gedachte zoals 'ik ben zwak en heb anderen of bepaalde dingen nodig om me beter te voelen' er al in de vroege jeugd ingeprent worden. Vervolgens kan je hier je hele leven last van hebben en wat ben ik blij dat ik nu voor het EERST ervaar dat ik toch zelf daar een keuze in heb! En die heb jij ook Marijke! Ik was eerst ook bang over of ik wel/niet koekjes in huis zou kunnen hebben zonder ze op te eten. Ik heb ik weet niet hoe lang een patroon gehad van dat alles meteen op ging dezelfde dag als dat ik iets kocht. En op het laatst was het echt niet meer lekker om op te eten; pure bodemdrift! :oeps: Maar afgelopen zaterdag kwam er iemand langs die ik een koekje wilde aanbieden. Hij hoefte niets waardoor ik er mee ben blijven zitten. Vóórdat ik aan dit plan begon zou ik de koekjes hebben opgegeten meteen zodra het bezoek weg was. En nu ben ik het dus als symbool gaan zien van mijn wilskracht, en dat voelt GOEHOED!! :bigsmile: Ik weet zeker dat jij dat ook kan hoor, Marijke! Durf je die uitdaging aan te gaan? Het belangrijkste is om je te bedenken wanneer je zelf vind dat je een koekje mag eten en ook meteen met jezelf afspreekt hoeveel dit er mogen zijn op 1 dag (alleen op alpha-dagen is dit een kleine traktatie).

Wat trouwens ook mee helpt voor je koekjes is om ze eens in een speciale koektrommel te stoppen. Die trommel berg je dan gewoon netjes op in de kast nadat je er het afgesproken aantal koekjes uit hebt gepakt. Normaal gesproken had ik nooit speciale trommeltjes nodig voor dit soort dingen aangezien het toch snel genoeg op ging. En nu word ik er ook al vrolijk van om dat trommeltje te zien staan, vooral natuurlijk met de gedachte hoe lang hij er al staat zonder dat ik hem heb aangeraakt... :genieten:

Ik vind het trouwens ook heel fijn om contact met je te hebben, in mijn omgeving ondersteunen mensen mij ook wel, maar dat is toch heel anders. Zij doen niet hetzelfde en begrijpen het ook minder goed hoe belangrijk het voor mij is. Het vet is namelijk ook erg verdeeld bij mij waardoor je het niet zo heel erg ziet. Misschien komt dat ook wel door mijn leeftijd en heb ik wat dat betreft geluk met mijn lichaamsbouw. :) Op de clubsite ervaar ik ook niet zo veel steun moet ik zeggen. De vragen worden er niet echt beantwoordt, of je krijgt de opmerking: kijk op de verpakking. Tsja... Laat dat nou hetgene zijn waar ik nog niet veel ervaring mee heb!

Inmiddels heb ik wel aardig het gevoel gekregen wat ik het beste kan eten, het gaat er om dat je weinig tot geen suikers/koolhydraten binnen krijgt. En vetten moet je ook mee uitkijken. Heb je trouwens al een Grill om voedsel op te bereiden? Dat is namelijk ècht een uitkomst aangezien je dan helemaal geen boter of olie nodig hebt. Wat betreft de verschillende maaltijden: voor mij is dit makkelijk omdat ik veel thuis zit en dus ook snel iets kan klaarmaken wat uit de koelkast komt. Ik snoep vrijwel geen vleeswaren omdat het dieet daardoor nog veel duurder wordt dan dat het al is door de enorme hoeveelheid vlees. Ik moet wel rondkomen van een Wajong-uitkering dus is het iets waar ik erg op let bij het boodschappen doen.

Even een lijstje van mijn maaltijden:
- Gekookt ei met rookvlees eromheen (mijn favoriet, het is mijn ontbijt en het is dus ook fijn om daar de dag mee te beginnen>>vult goed)
- Gegrilde gemarineerde kipfilet; dit neem ik vaak mee als ik ergens heen ga waar ik ook moet eten om me aan de 'elke 3 uur iets eten-regel' te houden. Dit is namelijk heel erg lekker als het koud is en kan je gebruiken om van te snoepen.
- Gegrilde gemarineerde filetlapjes: dit eet ik vaak tussendoor als bijv. 2e of 3e maaltijd.
- Gegrilde Rundertartaar: op bèta dagen combineer ik dit met spinazie, ik vind het heel lekker om dit door de spinazie heen te roeren in kleine stukjes.
- Gegrilde Pangafilet met kruiden (meestal zonder groenten)
- Plakjes beenham, zo te koop in de winkel en erg lekker om koud te eten of een beetje opgewarmd door de magnetron.
- Gerookte kipfilet: zijn zo te koop in de winkel; even in stukjes snijden en lekker opeten! :) Dit is ook makkelijk mee te nemen om af en toe wat stukjes van te eten.
- Met de wok kan je met het sap van groenten ook zonder olie/boter koken, bijv.: champignons, broccoli, 1 paprika, 1 ui en dan een stukje gerulde duitse biefstuk of rundertartaar
- Rundervinken: erg lekker!!
- magere yoghurt met canderel: vaak als laatste maaltijd op de dag zodat ik er niet te veel werk aan heb en het voor mijn gevoel vrij mager is.
- iedere soort vlees kan je eigenlijk ook met bloemkoolroosjes en boontjes combineren.

Lekkere tussendoortjes:
- Bèta: augurkjes met blokjes Milner 30+ kaas
- Gamma: plakjes kipfilet met wat Milner 30+ kaas of bijv. La Vache Qui rit
- Bèta: Plakjes komkommer

Op de gamma-dagen at ik een aantal keren per dag 1 groot vlees-achtig iets, zoals dus bijv. 1 gegrile kipfilet, 1 gegrilde pangafilet enz. Misschien dat ik niet de meest magere vleessoorten heb uitgekozen (zoals filetlapjes), maar uiteindelijk gaat het er om dat ik het vol kan houden. En aangezien ik echt niet hou van vlees waar rood spul uit komt lopen is het niet verstandig om mezelf ertoe te dwingen dat te gaan eten. Het advies van 4 eieren per week hou ik me trouwens ook niet aan. Voor mij is ei met rookvlees gewoon echt het best denkbare ontbijt doordat het super makkelijk en snel te maken is waardoor ik het ontbijten niet meer de halve dag uitstel... :beschaamd: Daarnaast vult het goed waardoor je de dag positief begint.

Marijke, om je gerust te stellen even een stukje gekopiëerd uit het plan:
Het kan soms zijn dat je gewicht na de TURBO fase en bij
aanvang van de MDP-fase met enkele kilos toeneemt. Geen paniek
vermits dit voornamelijk water is dat er tijdelijk weer bijkomt.

Dit las ik vandaag en verklaart onze gewichtstoename bij het overgaan op het MDP na de Turbo-fase. Ik was ook geneigd door de gewichtstoename om weer terug te gaan naar de Turbo-fase maar ik weet dat het niet verstandig is. Als ik weer veel gamma-dagen moet houden is de kans namelijk kleiner dat ik het dieet lang vol kan houden. Dus heb ik besloten gewoon af en toe 1 extra gamma dagje toe te voegen in de week wanneer ik iets heb gegeten van de Top 10-lijst. Aanstaande vrijdag ga ik namelijk naar de verjaardag van de moeder van mijn oppaskinderen. Ik bak ook een taart voor haar; gelukkig komt het uit op een alpha-dag. Alleen zal ik zaterdag even een extra gamma-dagje toevoegen zodat de schade beperkt blijft. Volgende week en de week daarop heb ik ook 2 verjaardagen waar ik taarten voor bak, namelijk die van de oppaskinderen zelf. Heel leuk allemaal, maar natuurlijk niet handig voor het dieet. Sowieso neem ik maar een heel klein stukje taart om even te kunnen genieten van mijn 'goede daden' (het liefdevol bakken van die heerlijke taarten voor dat leuke gezin).

Ik vind het heel fijn om te lezen dat je zo veel dingen herkent Marijke, ik werd namelijk al een beetje onzeker over of ik niet te veel persoonlijke dingen schrijf waar anderen niet op zitten te wachten. Ik ben een heel open mens en praat makkelijk over wat mij van binnen bezig houdt. Meestal vinden mensen dat prettig, maar sommigen ook niet. Als jij eens iets inhoudelijks kwijt wilt over je dagen, schroom dan niet en stuur even een berichtje, dan krijg je een stimulerend positief berichtje terug! Wat je ook kan doen (en wat goed is voor het 'op eigen kracht leven') is op dat moment gewoon lekker met jezelf in gesprek gaan over je gevoel en jezelf troosten. Net zoals ik dat vorige week een keer heb gedaan: ik was ontzettend moe en wilde eigenlijk heel veel snoep, chips en chocola eten om me beter te voelen. Op dat moment heb ik even goed geluisterd naar het nieuwe stemmetje en daardoor kunnen besluiten dat al dat troosteten niet gaat werken; het lost het gevoel niet op. Die avond is het toch een hele mooie avond geworden doordat ik heerlijk heb geschilderd met daarbij de televisie aan. :) Zelfs mijn oppaskinderen hebben baat bij mijn nieuwe positievere houding; op het moment dat ze ergens heel erg om huilen en boos zijn op datgene wat hun broertje/zusje heeft gedaan sla ik een arm om ze heen en vraag ik ze: wat zullen we nu gaan doen; blijven huilen of weer iets leuks gaan doen? Natuurlijk beaam ik daarvóór eerst nog even dat het heel vervelend voelt wat er is gebeurd zodat er een gevoel van getroost worden ontstaat. :)

Pff, lang verhaal weer, haha! Je hebt vast wel door inmiddels dat ik best een kletskous ben he? :fluiten: Ik zit nu trouwens op de 4e dag van het MDP, dus de Bèta-dag. Morgen is mijn alpha dag... :whoepie: Ik heb besloten 's avonds lekker indiaas te eten met 1 naanbrood, mango, appel, kipfilet en zo'n Korma-curry-sausje. HEERLIJK vind ik dat, ik kijk er heel erg naar uit! Sowieso heb ik 's avonds mijn eerste badmintonwedstrijd waar ik heel gespannen voor ben en al een week enorm naar uitkijk. :bigsmile: Daarmee verbrand ik gelijk weer wat calorieën! Morgenmiddag wil ik ook mijn 2 chocolade koekjes eten bij de thee. :P

Nou, ik hoop dat je weer wat hebt aan dit bericht!

Groetjes en liefs,
Marjan

Nog maar even wat mooie uitspraken:
:allesanders:
:samensterker:
September 15, 2010 om 13:25
Hoi Marjan,

Das zeker een lang verhaal :lachen:
Jij bent net zo kletskous volgens mij als ik zelf!

Dank je voor je maaltijden. Ik moet eigenlijk net als je heel erg opletten wat ik allemaal uitgeef.

Ik heb vanmiddag bijvoorbeeld mager rundergehakt gehaald bij de LIDL, das dan 400 gram. Mag ik je vragen hoeveel jij hiervan zou eten? Gewoon netjes 100 gram of het dubbele. Ik had iets van 8 balletjes met gemaakt met zelfgemaakte tomatenpuree en ik heb schandalig genoeg er 5 opgegeten. DAS ERG TOCH?, ik voelde mij en nog steeds een beetje een vreetzak en schuldig dat ik zoveel gegeten heb.

Ik weet niet wat dit is; ik heb nu al twee dagen achter elkaar dat ik mij wat slap op de benen voel, in de ochtend. Heb jij dat ook?

Ik zal opschrijven wat ik allemaal eet ( misschien verkeerd?)

- ei met rookvlees als ontbijt, net als jij elke ochtend. Iets anders lukt mij niet om te eten.

- vandaag had ik een alpha dag en heb ik in mijn kleine pauze rond half elf 4 plakjes runderrookvlees gegeten.

- ( lunch) ijsbergsla met dunne plakjes zalm en stukjes forel. das zo lekker dat ik dit wel op alle beta en alpha dagen kan eten! VERSTANDIG GEEN IDEE!

- ik heb kippeboutjes gehaald ( mini) en gegrild en als tussendoor gegeten?
Ik vraag me echt af of ik niet te veel eet?

- En omdat het me alphadag is camembert ( 40 % vet oeps )

- vanavond als diner: pittige gehaktballetjes ( peper, zout, komijn en knoflook) en zelfgemaakte tomatenpuree.

Zoals je merkt gun ik me niet echt een "lekkere alpha" dag.

Ik heb gezien dat jij al ruim 3 kg bent afgevallen. en ik nog geen eens 2 kilo. Das iets waar ik het op dit moment best moeilijk meehebt.
Ik wil zo graag en op zich hou ik me keurig aan alles en dat stomme water zorgt ervoor dat ik alleen maar aankom. Das voor mij frustrerend!! En door die frustratie gun ik me dus echt geen koekje op een alphadag!
Ik vraag me af hoelang het dan duurt voordat het lijntje alleen maar naar beneden gaat. Of zoveel mogelijk gaat zakken.
Misschien ben ik ongeduldig? Misschien moet ik het los laten dat ik persee 79 kg wil wegen op de 27e september. Ik denk niet dat het realistisch is in 1 1/2 week 4 kg? Lijkt me veel.

Ik wens je morgen succes met je alpha dag morgen heb ik een betadag.
En ik neem morgen om half 11 een appeltje, want dat was / is toch toegestaan?

Fijne avond,

:minoesch:
Onbekend
September 15, 2010 om 13:41
Hoi Marjan,

Bedankt voor je reactie op mijn dagboek en voor je steun!
Ik ben nu weer goed bezig en ik hoop dat ik vrijdag weer een beetje afgevallen ben. Ik heb nog 3 weken en dan vertrekken we naar Japan. Daar zal ik waarschijnlijk wel weer aankomen. maar als ik terugkom begin ik weer opnieuw.
:alleskomtgoed2:
:hetisnognooit:

:okasan:
September 17, 2010 om 13:24
Hee Marijke,

Allereerst: voel je niet schuldig over wat je eet! Wat ik zou doen: eten tot ik genoeg zou hebben, dat is voor mij niet zo'n probleem wanneer ik vlees eet aangezien ik er uiteindelijk niet zo van hou. ;) Ik zou denk ik zo'n 150 gram daarvan eten, hoe voelde je je na het eten? Als je je niet propvol voelde valt het wel mee qua hoeveelheid. I.i.g. is het je gelukt om niet alles op te eten, dus dat is misschien ook al een kleine overwinning? :socool:

' s Ochtends voel ik mij trouwens niet slap, maar ik weet niet hoe veel rookvlees jij bij het ei eet? Ik eet een middelgroot ei met 4 plakjes rookvlees: ik snij het ei namelijk twee keer door de lengte waardoor ik 4 mooie stukjes heb die ik in kan wikkelen. Die Ijsbergsla klinkt trouwens heel goed, zolang je er geen dressing bij gebruikt. Deze zijn over het algemeen minder goed volgens mevr. Callens. :neen:
Die kippeboutjes: zat daar vel omheen? Zo ja, dat is ook iets minder goed, maar op zich kan het wel voor een alpha dag. Camembert of andere kaas is altijd nog beter dan nootjes, chips enz. Dus dat is ook prima!

Lieve Marijke, ik heb wel met je te doen hoor... Ik begrijp je frustratie heel goed namelijk! Het is niet leuk om je lijn weinig omlaag te zien gaan. Maar het vergelijken met mij of anderen is denk ik niet goed om te doen, want ik ben een stukje jonger en sport elke week i.i.g. 1x vrij intensief. Sowieso is natuurlijk ieder lichaam anders qua hormoonhuishouding e.d. Sport jij eigenlijk nog op moment? Ik zag dat je vandaag en gisteren geen gewicht hebt ingevuld, heb je niet op de weegschaal gestaan? Lijkt me een goed idee om er minder op te gaan staan, ik wil dat ook proberen maar vind het moeilijk, haha!

Ik denk dat de beste tip die ik je kan geven is dat je gewoon goed naar je lichaam moet luisteren tijdens het eten: is je hongergevoel weg? Stop dan met eten en wees trots op het feit dat je iets weglegt in de koelkast voor een later tijdstip. Dat lukt je zeker weten!! :geloof:
Ik denk namelijk echt niet dat je zo vreselijk veel eet, dus voel je echt geen 'vreetzak', ok? En als je op een bepaald moment wel besluit dat je meer wilt eten, sta er dan ook 100% achter. Net als ik met mijn koekjes en mijn stukje taart (vanavond ook weer>> verjaardag). Ik weet voor mezelf dat het minder goed is, maar ik hou hierin wel mate en verlies niet meer totaal de controle over de hoeveelheid zoals dat eerder ging. Vanavond had ik het bijvoorbeeld best moeilijk vanwege de situatie met mijn ex vriend. Ik voelde me super rot en de gedachten aan veel snoepen e.d. kwamen weer boven. Ik kon gelukkig weer zeggen tegen mezelf dat dat snoepen niets zou oplossen en ik me vanzelf weer anders voel als ik andere dingen ga doen. Dat is dus ook gelukt en elke keer dat dit lukt voel ik me sterker worden. :genieten:

Sorry trouwens dat ik niet eerder gereageerd had, maar het was nogal druk sinds woensdagavond. Die avond heb ik mijn badmintonwedstrijd gespeeld: al mijn 3 partijen (single, dames dubbel en mixed dubbel) heb ik gewonnen, dus ik was super blij!!! :koningterijk: Verder was het ook zó'n geweldig leuke avond, ik had hele fijne open gesprekken met mijn teamgenoten. Uiteindelijk was ik om 1.00 uur thuis en heb ik vervolgens de hele nacht niet kunnen slapen uit opwinding over de avond. Ik lag na te genieten in mijn bedje samen met mijn 2 katertjes, ik moest steeds weer opnieuw :haha: om de grappige gesprekken. Verder had ik gisterochtend ook weer een gesprek met mijn psycholoog (ga ik wekelijks naar toe) wat toch ook wel even apart was. Ik ben zo bang dat het blije sterke gevoel dat ik nu sinds een aantal weken heb, niet blijvend is en dat het gewoon weer een 'up-periode' is waarna ik weer in een dal val. Maar aan de andere kant voel ik ook wel echt dat ik verander. Het is soms ook moeilijk om te bedenken dat ik nu zo veel leer en daarbij het besef dat mijn broer dat nooit heeft gekund en het ook nooit meer zal leren. Ik mis hem gewoon ook nog steeds elke dag...:zucht:

Gisteren en vandaag heb ik ook weer op de kinderen gepast, wat gelukkig wel altijd erg positief werkt. Ze geven zo verschrikkelijk veel liefde en energie, dan kan het niet anders dan dat ik vrolijk naar huis ga! :)

Nou Marijke, hou de moed er in hoor, samen komen we er wel en het maakt niet uit hoe lang het gaat duren want daarna is het iets blijvends... :thinkpositivealways:

Groetjes en liefs,
Marjan
September 18, 2010 om 16:34
Hoi Marjan,

Ik had vandaag een alpha dag. Ik heb vandaag --> vanavond 3 merci chocolaatjes gegeten met een beker :cappuccino2: Allemaal zaken/dingen die in de top 10 staan en eigenlijk dus niet mogen. Dus morgen hou ik een gamma dag ipv een beta dag! Of misschien ook helemaal niet.Ik denk dat dit niet echt sodag aan de dijk zet.
Ik heb eindelijk spinazie op de kop kunnen tikken.
Ik was bij supermarkt hoogvliet geweest die hadden geen spinazie Ik ben ook bij super de boer geweest. Die hadden gisterenavond ook geen spinazie ( was om ongeveer 17 uur)
Vandaag heb ik opgepast van tien uur tot ongeveer 15 uur.
Ik had toen zo iets van ik ga naar de DIGROS voor de spinazie Ik had echter niet verwacht :lachen: dat ze spinazie zouden hebben.
En wat denk je :yes2:
Het is tevens mijn lievelingsgroente!!

Verder ben ik hetzelfde gaan doen als jij. Ik wil je absoluut niet naapen maar ook ik moet een beetje letten op de centen en biefstuk is mij veel te duur. Ik heb gisteren bij de lidl gemarineerde filetlapjes gekocht. Het was een XXL verpakking ( 1 kg )
Ik heb vanmiddag bij de oppas 3 kleine lapjes gegeten.
1 is voor mij te weinig. maar 2 1/2 filetlapjes, en als ochtend tussen ongeveer 4 stukjes.
Wat ik vandaag ook gegeten heb :nono: is een boterham met kipkerriesalade Ik moet zeggen dat ik er heel erg van heb genoten.

Wat betreft die :cappuccino2: Ik heb met mezelf afgesproken dat ik die
:eenblauw: :xblauw: in de week mag drinken als ik een alphadag heb.

Ik ga zo meteen mijn bed opzoeken.

:02slaaplekker:

:minoesch:
September 19, 2010 om 03:33
Hee Marijke,

Lekker zeg dat je jezelf wat dingen hebt gegund gisteren! Ik heb vandaag een alpha dag en wil vanavond 1 bakje (roasted>inde oven gebakken) Lays chips eten. Normaal ging die zak natuurlijk in 1 keer leeg maar nu wil ik er gewoon de hele week van kunnen genieten, net als van de koekjes die nog steeds in het trommeltje zitten. :genieten:

Ik eet trouwens altijd spinazie uit de vriezer, hadden ze die ook niet? Die van Iglo is namelijk best wel goed, ik meng 2 soorten door elkaar: de gewone en de a la crème.

Vandaag was ik trouwens wel erg veel afgevallen, maar daar heb ik wel een reden voor kunnen bedenken: ik heb veel te weinig gegeten afgelopen week. Gisteren zag het er namelijk zo uit:
M 1 = 1 Ei met rookvlees
M 2 = Augurkjes en kaasjes
M 3 = 1 gegrilde rundervink met boontjes
M 4 = stukje komkommer
M 5 = bakje yoghurt met canderel
Tussendoor: de godendrank…

Niet meer en niet minder, het was een Bèta-dag. Het komt doordat ik me nogal rot voelde vanaf vrijdagavond: gedoe weer met mijn ex. Gisteravond hebben we het wat meer uitgesproken. Ik had hierdoor helemaal geen zin in eten en heb daar maar naar geluisterd. Deze week zijn er dan ook 2 nachten geweest waarin ik bijna niet geslapen heb, waardoor ik overdag een paar uur extra sliep en dus geen tijd had om aan eten te denken. ;)

Ergens ben ik wel blij dat ik nu veel afval, maar ik weet dat dit niet de goede manier is. Als het zo snel gaat, komt het er ook vast weer eerder bij als ik weer wat meer eet. Van gisteren op vandaag was er namelijk 0.7 kg af!!

Even over die lapjes: is je hongergevoel echt niet weg na 1 lapje? Ik heb geen behoefte aan meer dan 1 lapje moet ik zeggen. Ik denk dat het goed is om jezelf steeds af te vragen: heb ik nu werkelijk nog honger of vind ik het alleen maar lekker om nog wat meer te eten? Misschien is het dan goed om bijv. eerst 1 lapje te grillen, dan een half uur wachten en als je dan nog honger hebt er nog 1 grillen. En wat misschien nog iets beter is: wat komkommer erbij eten, dit is makkelijk klaar te maken en vult ook wel een beetje. :) Ik ben namelijk bang dat varkensfiletlapjes ook eigenlijk minder goed zijn dan bijvoorbeeld rundertartaar, rundervink enz. Maar goed, het is jouw keuze wat je hiermee doet, ik probeer alleen een beetje mee te kijken naar waarom er niet zo veel af gaat bij jou. Dus niet ontmoedigd raken van deze aanwijzingen, want je doet het goed!! :cool06:

:02fijnedag:

Groetjes en liefs,
Marjan
September 19, 2010 om 07:28
Hoi Marjan,

Een brandende vraag over die godendrank. Is dat eigenlijk wel lekker?
Ik moet net als je hier nog achter aan gaan. Waar heb je trouwens die gekocht POMPELMOES? Ik zag wel een pompoen maar dat is hem toch niet?
Ik heb op internet gelezen dat de pompelmoes veel weg heeft van de grapefruit.

Ik heb trouwens dat je dit berichtje nog leest vandaag want.......... dan kan ik morgen meteen op jacht voor de pompelmoes voor de komende dagen.
Weet je misschien of je die ook mag/moet dranken op gammadagen?

Ik heb zonet 2 filetlapjes gegeten met een portie spinazie en ik zit goed vol. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik vlak voor het eten een 1/2 liter water heb gedronken. Achter elkaar. Ik zou eigenlijk wel veel meer lusten dan die 5 a 6 1/2 liter water. Ik heb nu eigenlijk al weer dorst.

Ik ga binnenkort ook rundervinkjes aanschaffen. En ik heb ook extra mager rundergehakt.

wat de spinazie betreft uit de vriezer: eerlijk gezegd vind ik die niet zo heel erg lekker. Maar ja er zal toch een periode aanbreken dat er geen spinazie ( vers) te verkrijgen is en dan eet ik wel spinazie van IGLO.

Als ik gisteren en vandaag ga vergelijken ben ik 2 ons afgevallen.
Het is niet veel maar ik ben er eigenlijk wel blij mee :)

Want het is nog altijd beter dan dat het :pijlup: is
Ik heb dan ook voor mezelf :super!: Misschien klinkt dat erg kinds?
Maar ik vind dat je af en toe jezelf een schouderklapje behoord te geven:genieten:

Fijn dat je me zo steunt. Dit stel ik heel erg op prijs.
Gisterenavond had ik ook een lastig moment. Toen las ik een briefje die ik enkele weken heb geschreven en tegen de salontafel heb geplakt.

Ik heb het volgende geschreven en gelezen:

MARIJKE, NIET BUNKEREN, MARIJKE. JE WEET WAAR JE HET VOOR DOET TOCH?
GEWICHT OP 27 SEPTEMBER 79 KG!!!
( = is mijn verjaardag)

Ik wens je een hele fijne zondag!

:minoesch:

Ik heb dit een paar keer gelezen. En ik heb verder niets gegeten na die merci chocolaatjes!!
September 19, 2010 om 09:36
Hee Marijke,

Als je meer water wilt drinken dan die 2.5-3 liter: vooral doen! Dat is alleen maar beter... ;) Wat betreft die godendrank: ik voelde me er goed door maar moest heel erg wennen aan de smaak. Het is namelijk ontzettend zuur! In de supermarkt heb ik geen pompelmoes gevonden en heb dus een grapefruit in plaats daarvan gebruikt. Omdat het zo zuur was heb ik er ook een beetje canderel (=zoete poeder die ik ook in mijn yoghurt gebruik) door geroerd. Ik weet niet zeker of het mag/moet op gamma-dagen, het staat wel ergens beschreven in het plan. Misschien kan jij het terugvinden? (ik heb zo nog wat dingen te doen, dus heb er nu even geen tijd voor om naar te kijken)

Lukt het jou trouwens om af en toe wat op je bord te laten liggen als je merkt dat je al gevuld bent? Dit geeft ook een goed gevoel en zo leer je ook echt naar je lichaam te luisteren...

Ik maak ook vreugdesprongetjes als ik zie dat ik weer wat kwijt ben 's ochtends, dus je bent niet de enige, haha! :genieten: Alleen weet ik wel voor mezelf dat het niet zo goed is dat ik gisteren zo weinig heb gegeten. Knap trouwens dat je die chocolade verder hebt laten liggen! Ik heb mezelf vanmiddag een bakje chips gegund. En gelukkig wist ik het ook bij dat ene bakje te houden. :geloofinmezelf:

Wat mij ook erg motiveert is mijn omgeving: ik krijg elke week complimentjes van mensen dat ze kunnen zien dat ik afval. Ze vinden mijn taille zo mooi, leuk he?! Vooral de kinderen zijn ontzettend lief voor mij wat betreft het afvallen. Die meiden zien ook meteen als ik er anders uit zie: kleding die ik lang niet gedragen heb, ander kapsel, andere schoenen enz. En dan geven ze me allerlei complimentjes, lief he?! Zulke stukjes tekst helpen mij er ook door heen trouwens. Bij mij hangt er op het keukenkastje dat formulier wat bij het MDP in zit met het begingewicht, ideale gewicht + beloften. Daarbij heb ik nog geschreven: Heb ik nu werkelijk honger of wil ik me gewoon 'anders' voelen? Daar kijk ik dan steeds naar als ik in de keuken sta te twijfelen of en wat ik wil eten. Zo let ik er nu ook beter op hoe veel ik opschep en laat ik wat liggen op mijn bord als ik merk dat ik genoeg heb gegeten.

Marijke, het gaat goed met ons!!! En mocht het nou eens een keer iets minder goed gaan dan is dit een mooie gedachte:
:kijknietterug:

Groetjes en liefs,
Marjan

September 19, 2010, gewijzigd door Marijke1970 op September 19, 2010 om 13:29
Hoi Marjan,

Dit is van vandaag mijn eetdagboek. Ik ben een beetje geschrokken want ik zit nog onder de 1000 kcal!


1.00 stuk ei, 4 granen middel groot
09:00 ontbijt 4.00 plakje rookvlees, runder
09:00 drank 500.00 ml water
10:00 drank 250.00 ml water
13:00 lunch 135.00 gr varkensfilet, extra dun gesneden minute steaks provence gemarineerd
13:00 lunch 100.00 gr spinazie, vers en gewassen
13:00 lunch 17.00 gr kaas, light
13:00 drank 750.00 ml water
15:15 drank 500.00 ml water
15:30 tussend. 2.00 plak kaas, pittig 20+ plakken
15:30 tussend. 125.00 gr bramen
15:30 tussend. 200.00 gr aardbei, klasse
18:00 diner 125.00 gr gehakt, runder extra mager
18:00 diner 200.00 gr spinazie, vers en gewassen
18:00 diner 1.00 stuk knoflook, teentje
18:00 drank 500.00 ml water
18:00 tussend. 34.00 gr kaas, light

Ik heb het vandaag allemaal maar eens genoteerd in mijn eetdagboek op de site en geplakt en een word doc van gemaakt. Ik wil vanaf vandaag alles bij houden.

Ik zie zelfs dat ik wat vergeten ben.

Goed van je dat je het bij een bakje chips hebt gehouden.
Wat een goede discipline!!
Wat heb jij vandaag nog meer gegeten?

Ik heb vandaag echter iets gegeten wat ik niet mocht eten. Maar aangezien ik wat buikpijn aan het creeren ben ( slechte stoelgang) heb ik een plakje ontbijtkoek genomen. Dat doe ik morgen trouwens ook dan heb ik mijn alpha dag.

Wat betreft de omgeving: ik moet er helaas naar vragen :snik:
Mensen zien het misschien wel maar zeggen er niets van.
Op mijn werk krijg ik wel van enkele moeders te horen dat ik er mooi uitziet. Dus ik neem dat maar voor lief!
Toch is het anderzijds heel vreemd want collega's en mensen in de omgeving hebben gezien dat ik veel zwaarder woog dan nu. Er is nu zo'n beetje 5 kg eraf. Ik wil me er niet druk overmaken anders ga ik me er maar aan ergeren--> :irri02: En dat is het allerlaatste wat ik wil.


Mijn collega gaf mijn laatst een compliment omdat ik mij had opgemaakt ( oogschaduw en oogpotlood ) Dat heeft natuurlijk niets met het afvallen te maken maar wel denk ik met mijn mentale gedachtegang.

Meid zo te zien ga jij ook onwijs goed.

Ik ga met het volgende afsluiten

:deoverwinning:Deze uitspraak is zeker voor ons van toepassing

Fijne avond,

:minoesch:
September 19, 2010 om 17:49
Hee Marijke,

Klinkt wel goed zo wat je hebt gegeten... Heb je al minder last van een hongergevoel 's ochtends? Ik zou namelijk de ochtend niet doorkomen met alleen die 4 plakjes rookvlees, waarom heb je er niet iets bij gegeten? Had best gemogen lijkt mij zo!! (niet te hard zijn voor jezelf he!) Bedenk ook dat het niet de bedoeling is om minder te eten dan je nodig hebt. Want daardoor kom je later weer meer aan als je meer gaat eten>> vanwege het metabolisme dat trager gaat werken als je een tijdje minder eet. Dus wat ik gisteren en eerder deze week heb gedaan is echt NIET GOED! Zie me daarin niet als voorbeeld, ik heb ook met mezelf afgesproken dat ik vanaf nu ook weer wat beter voor mezelf wil zorgen. En dan dus maar even niet naar dat lusteloze vermoeide gevoel luisteren waardoor ik geen zin had in eten in mijn mond stoppen terwijl mijn maag wel knort.

Vandaag zat mijn menu er zo uit:
M 1 = 2 geroosterde boterhammen met Filet Americain + uitjes
M 2 = 1.5 filetlapje + halve komkommer
(M 3) = 1 bakje oven baked paprika Lays chips
M 4 = 1 vega groente burger
M 5 = 1 schnitzel + bloemkool met ei en een beetje kaas
2 choco-koekjes

Het was een alpha-dag en wat heb ik genoten van die 2 boterhammen met filet americain! ;) Eigenlijk had ik de hele dag het gevoel dat ik best vol zat van eten, maar als ik er nu zo over nadenk valt het aardig mee met de hoeveelheid die naar binnen is gegaan. Ik voelde me namelijk steeds een beetje 'schuldig'; was bang dat ik morgen aangekomen zou zijn. Nou ja, we zullen het wel zien. Ik heb me i.i.g. ook nog wel een beetje bewogen aangezien ik bezig geweest ben in mijn huishouden.

Wat betreft het calorieën tellen met die tabellen: weet je zeker dat dat verstandig is? Ik kan me zo voorstellen dat je dan misschien te veel met eten bezig gaat zijn waardoor het een obsessie wordt en minder goed vol te houden is. Ik denk dat een langdurig dieet alleen werkt wanneer bezig zijn met eten niet je dagbesteding wordt (dus in gedachten en op papier). Het moet als het ware een beetje vanzelf gaan en meer een soort andere levenshouding worden die er zonder dat je het merkt in sluipt. :) Van andere diëten heb ik bijv. ook wat dingen overgehouden waardoor er al een hoop is verbeterd:
- geen suiker meer in de koffie: ik gebruik nu 1 zoetje
- geen suiker meer in de thee: ik drink alleen nog zoethout thee die ik zoet genoeg vind waardoor ik de suiker niet meer nodig heb.
- frisdranken heb ik afgeschaft vanaf het moment dat ik student was en erachter kwam dat deze aardig prijzig waren.
- zoet broodbeleg at ik niet meer
- geroosterd brood i.p.v. gewone boterhammen: dit verteert geloof ik sneller
- eten van kleine bordjes zodat je je hongergevoel een beetje voor de gek houdt. Na het eten van een klein gevuld bordje kan je je eerder vol voelen dan na het eten van dezelfde hoeveelheid van een groter bord.
- ik woon in een flat en neem nu standaard de trap i.p.v. de lift
- naar de supermarkt gaan doe ik lopend
- allerlei andere boodschapjes en afspraken doe ik fietsend, tenzij het met de auto moet vanwege bijv. de kinderen die ik van school moet halen of zware spullen die ik wil kopen.

Misschien heb je nog iets aan deze tips, als jij ook nog dit soort tips hebt voor mij die net een beetje kunnen helpen: ze zijn zeer welkom!

Wat betreft de mensen om mij heen: mijn oppaskinderen + hun ouders zijn echt hartstikke leuk en lief, ik heb echt geluk met ze! ;) Verder vraag ik ook weleens aan mensen of ze het zien en dan zijn ze allemaal erg enthousiast. :genieten: Ach ja... Het gaat er uiteindelijk om dat je jezelf dit vooral kunt geven, het maakt niet uit wat de omgeving er van vindt.

Groetjes en liefs,
Marjan
September 20, 2010 om 16:12
Hoi Marjan,

Vandaag had ik een alphadag en heb mij volgens mij een beetje laten gaan.
Maar dat zien we morgen wel weer. Ik kan het niet eigenlijk om een dag niet op de weegschaal te staan. Nu zeker niet omdat ik volgende week maandag jarig ben en ik persee onder de 80 kg wil wegen. Al geeft de weegschaal maar 79.9 kg aan :lachen:
Dan is die 8 tenminste verdwenen!

Vanavond ben ik nog wezen :zumba:
En ik merk heel goed het verschil met vorige week.Toen was ik al na een dans bekaf. Maar ja niet vergeten dat ik nog een kuur heb.
Nog 3 dagen en dan ben ik van die antio biotica af :yes2:

Morgen ga ik misschien ook nog naar :zumba: en woensdag wil ik eigenlijk ook wel erg graag naar de :zumba: en eigenlijk ga ik ook altijd donderdags en vrijdags naar de :zumba:

Woensdag ga ik nooit want dan heb ik koor.
Maar er wordt veel gerepeteerd voor as zondag.
Het Koor gaat zingen bij IPSE. Dat is een instelling voor mensen/kinderen met een verstandelijke handicap. En aangezien ik zondag niet kan heb ik (gek genoeg) eigenlijk niet zo zin om te gaan en wil ik liever op mijn gemak dansen.

Wat betrefthet calorieën tellen met die tabellen is inderdaad niet verstandig. Dat doe ik ook niet meer.
Ik wil eigenlijk alleen opschrijven wat ik gegeten heb en meer niet.
Dat is ook de opdracht van Katja!

Wat betreft die godendrank. Ik vond het eerlijk gezegd best lekker.
Ik heb ook gezocht naar de pompelmoes; ook gevvraagd bij de groenteboer hij had ze niet op dit moment.
Dus ben ik naar de supermarkt gegaan ( JUMBO) en heb daar voor de komende 9 dagen rode grapefruits, citroenen gehaald en natuurlijk ook perssinasappels. Alleen toen ik het klaarmaakte had ik een hele verkeerde gram mbt kaneel in mijn hoofd. Ik dacht te hebben gelezen --> 15 gram tot 20 gram. OEPS :dom: Ik vond het wel heel erg veel, dus heb ik wat uit het sapje verwjderd. Achteraf gezien bleek dit 2 a 3 gram te zijn.:dathebikweer:

Als het goed is moet dat ook werken voor de stoelgang! :lachen:
Ik heb trouwens ook gelezen dat het beste effect is, om dit godendrankje in de ochtend te drinken. Of zoals het er stond om hier de dag mee te beginnen. Dat wordt dan drinken bij het ontbijt. Ik doe er zelf geen zoetstof/canderel erbij.

Morgen een beta dag! Ik ga lekker spinazie eten. Ik lijk wel spinazie verslaafd. Ik heb nu toch ook maar uit de diepvries genomen; ook die van IGLO maar niet a la creme. Ik heb ook roomkaas light met paprika smaak gekocht. Dus het warme eten wordt: spinazie, roomkaas light met paprikasmaak en extra mager rundergehakt geruld.

En die filetlapjes moeten hoognodig op. Houdbaar tot overmorgen. Maar ik bereid ze alvast morgen.
Trouwens die kaasjes he la vache qui rit. Heb jij de normale of neem jij light. Mocht je een JUMBO supermarkt bij je in de buurt hebben dan zijn ze nu te verkrijgen voor 25 % korting tot as woensdag. Ik heb dit heel snel gelezen dus het kan ook verder in de week zijn.

Zo te zijn is het weer een heel verhaal geworden :cool07:

Hierbij ga ik afsluiten met:

:gazodoor2:

:altijdblijvenlachen:

:geloofinjou:

:gewichtsvermindering:


:gezelligzijn:


:thebestwayfriend:

:minoesch:
September 22, 2010 om 16:49
Hoi Marjan,

Gaat het wel goed met je?
Ik heb al eventjes niets van je vernomen!!

Bij mij was de :scale: niet erg aardig.
Ik had vandaag eigenlijk een alphadag maar daar heb ik een gamma dag van gemaakt. Ik vind het niet helemaal kloppen dat je de ene dag 81.7 kg weegt en de volgende dag 82.9. Dat houdt dus in 1.2 kg zwaarder.

Ik heb vanavond ook 2 :zumba: lessen gevolgd.
Ben nu best moe. Meestal ben ik niet zo moe om half elf.
Maar ik duik zo lekker mijn bed in. Misschien dat ik nog even wat ga lezen, zodat ik eindelijk wat verder ermee kom. Ik heb dat boek van de bieb al 5 weken en ik ben nog niet eens op de helft :lachen:

Morgen nog een ochtendje werken --> tot 13 uur daarna naar huis.
Dan ga ik nog wat :poetsen: en :stoffen: en :stofzuigen: :wasmachine2:
Daar hoort ook het ophangen van :wasophangen: bij.

Verder moet ik nog om 17 uur naar de dietiste.
Ze zal wel versteld staan van het resultaat.
Zij denkt vast en zeker dat het komt door wat zij mij aangeraden heeft te eten op een dag. En wij Ja jij en ik :lol2: weten wel beter :lachen: :haha:
:muwhahahaha:

Ik ga wat ik doe niet aan de grote klok hangen.

Verder wordt het weekend een zware beproefing als ik mijn verjaardag ga vieren met al dat lekkers --> :fruittaart: :taartchocolade: :cake3: en nog veel meer.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik met mijn eigen verjaardag maandag as ondanks het feit dat ik dan een beta dag heb een klein stukje taart te nemen. Erger kan het toch niet worden :lachen: want mijn ouders nemen mij mee uiteten. Dat wordt dan heel gezellig :wokken:

Ik heb me wel voorgenomen dat ik een lekker toetje neem: het is wel een echte suikerbom --> :coupe: cappucino ijs.

Ik vrees dat ik de volgende dag heel erg moet boeten.
Ik heb me echter voorgenomen, dat ik de dagen erna gammadagen hou. In ieder geval de dinsdag en de woensdag.

Wat zou jij nou doen?

Welterusten mocht je dit nog allemaal lezen.

Tot gauw?

:minoesch:
September 23, 2010 om 05:25
Hallo Marijke,

Het gaat goed met mij hoor! Sorry dat ik even niets liet horen deze week, ik had een paar hele drukke dagen: maandagavond badmintonavond, woensdag was een van mijn oppaskinderen jarig waarmee ik een taart gebakken heb + waarvoor ik afgelopen weken bezig ben geweest met een verjaardagscadeautje. Ik heb een schilderijtje voor haar gemaakt. :) En ze vond hem ontzettend mooi! (ik vond hem zelf ook wel aardig goed gelukt)

En het meest spannende in mijn leven op dit moment is....... DE LIEFDE!! L'AMOUR... :luv2: En vooral ook nieuwe contacten, ik weet nog niet zeker of het echt Dè liefde is, maar het lijkt er wel op. Het gaat om een jongen die ik nu steeds iets beter leer kennen, ik speel met hem in een competitieteam bij badminton. Oh, Marijke... Ik ben echt lekker aan het fladderen, ik heb slapeloze nachten! Het is zo verschrikkelijk lang geleden dat ik me zo blij heb gevoeld. Ik lig 's nachts in mijn bedje steeds te lachen om dingen die die dag gebeurd zijn. Het is echt een soor tvan hergenieten zoals een koe zijn gras herkauwt, haha! :haha:

Natuurlijk gaat het zoals altijd wel weer snel bij mij: de ene relatie is pas 2 weken 'uit' en sluimert nog een beetje en een potentiële nieuwe kandidaat dient zich aan! :lol2: Deze jongen ben ik zo'n 2.5 maand geleden voor het eerst tegengekomen bij mijn nieuwe badmintonvereniging. Meteen had ik zoiets van: Wauw! :whaaa: Toen kende ik hem natuurlijk nog helemaal niet, maar dat begint dus nu te komen. Vorige week woensdag hebben we (samen met nog 1 andere teamgenoot) een heel openhartig gesprek gehad na onze wedstrijd tot een uur of 1 's nachts. Ik heb toen ook met ze afgesproken dat ik naar huis wordt gebracht als ik met de fiets kom. Dus... Gisteren hebben we nog een keertje extra 'getraind' met 4 mensen op de baan en ben ik op de fiets gegaan, zodat ik door deze aantrekkelijke jongeman naar huis werd gebracht... Haha! :grinnik: Vannacht hebben we 2.5 uur buiten voor mijn flat staan praten over van alles. Echt heerlijk vond ik het! Tot nu toe vind ik hem echt een geweldig leuke aantrekkelijke jongen en lijkt hij te voldoen aan al mijn wensen... :yes2:

Nou ja, je begrijpt het wel: het zijn spannende leuke tijden, waardoor ik nog eens extra afval door alle emoties (vooral positieve). Ik voel me haast een beetje bezwaard naar jou toe dat het bij mij nu zo gemakkelijk gaat met het dieet. Laat je hierdoor niet ontmoedigen! Weet voor jezelf dat je heel hard je best doet en niet meer kan doen dan dat. Zo zou ik het ook zien als het andersom zou zijn, soms gaat het eenmaal wat langzamer waarna je ineens weer een sprintje kunt trekken. ;) Maar uiteindelijk is de weg nog zo veel langer dan die korte kleine sprintjes, dat je het niet vol kan houden om alleen maar zo hard te sprinten...

Ik moet nu echt een beetje oppassen dat ik helder blijf, ik heb vannacht weer maar zo'n 5 uur geslapen. En ik moet wel autorijden; beetje gevaarlijk als ik met mijn hoofd in de wolken zit... Ik ben trouwens verder ook iets minder bewust bezig met het aantal maaltijden per dag, het gaat nu al veel meer vanzelf dat ik regelmatig kleine beetjes eet. Ik hou niet precies de 3 uur aan, ik heb mijn dagboekjes ook minder goed bijgehouden afgelopen week. Uiteindelijk gaat het hier natuurlijk ook om: het moet als het ware een nieuwe levensstijl worden om op deze manier te eten. Het moet niet zo zijn dat je de hele dag nadenkt over het afvallen en wat je daarvoor wel/niet mag eten. Dus ik vind het eigenlijk wel best zo. Als mijn motivatie een beetje minder wordt ga ik wel weer stricter mijn dagboekjes invullen + mentale oefeningen uitvoeren. Op dit moment heb ik gewoon echt genoeg aan positieve energie om het vol te houden. :genieten:


Wat betreft je verjaardag: ik heb met mezelf afgesproken dat ik een klein stukje taart eet bij een verjaardag of ander feest. Ik hou het echt bij een klein stukje en eet verder ook niet te veel andere dingen, alleen als ik het ècht heel graag wil en het ècht heel belangrijk vind. Het grappige is vervolgens dat ik veel minder zin heb om zo'n koekje te pakken dat op tafel staat. Ik denk dan bij mezelf: ik vind het belangrijker om dit gewicht te behouden dan dat ik nu 30 seconden geniet van een koekje. Het gaat er om dat JIJ je tevreden voelt met wat je in je mond stopt, daar kan ik niets over zeggen. Jij bent degene die dit plan wilt volhouden, als het hiervoor nodig is om jezelf af en toe veel 'slechte dingen' te gunnen, dan moet het maar. Als de lijn ondertussen maar wel daalt... ;) :geloof:

Zo, dit was het weer even voor nu, lang verhaal weer he? Hihi :otje:

Groetjes en liefs,
Marjan
September 24, 2010, gewijzigd door Marijke1970 op September 24, 2010 om 06:29
Hoi Marjan,

Wat een fantastisch nieuws heb jij verteld!!
Wat spannend allemaal om weer eens echt verliefd te zijn!!
Geniet ervan meid!!

Kon ik maar zeggen dat het met mij goed gaat.
Ik probeer me vast te houden aan jou bemoedigingen maar ik heb op dit moment heel erg behoefte aan een :knuffel:
Kon ik maar zeggen dat het met afvallen goed gaat.
Als je naar mij lijstje kijkt voel ik me :-|

Want het ene moment woog ik 81.7 en daar was ik zo blij maar.
Helaas van zeer korte duur en de vlg dag gaf hij maar liefst 82.9 aan :-|
Dat is iets echt onuitstaanbaars.
De hoop van 79.9 kg voor as maandag is inmiddels vervlogen.

Vanochtend gaf de :scale: 82.6 kg aan.
Vandaag toch maar een alphadag.
Gisteren en eergisteren heb ik een gammadag gehouden.
Misschien dat dit de oorzaak is dat het afvallen heel erg langzaam gaat?
Gisteren 81.1 er is wel 5 ons af ik had stiekempjes op meer gehoopt.

Op dit moment voel ik me :fatzo: Ik hoop dat dit gevoel heel snel verdwijnt.

Gisteren bij de dietiste geweest die was natuurlijk wel tevreden.
Balen is :dathebikweer: dat de weegschaal van haar een kilo/ruim een kilo minder aangeeft dan die van mij.
Dus welke weegschaal klopt dan? Dus vanmorgen op haar weegschaal zou ik 81.6 kg gewogen hebben. Daar moet ik maar niet aandenken.

Sorry dat ik hier zo over door ga. Maar ik sport me helemaal te pletter:
maandag :zumba:
woensdag 2x achter elkaar :zumba:
gisteren, donderdag :zumba:
vanavond :zumba: dat ik inmiddels wel begin te denken waar doe ik het voor als ik zo weinig afval.

Ik neem mijn godendrankje elke ochtend met 2 a 3 gram kaneel --> dat is trouwens best heel veel. Hoe weeg jij dat af? Met je keukenweegschaaltje mocht je die hebben of met een paar paplepels? Ik merk wel als ik het doe met mijn keukenweegschaal dat dit wel heel erg veel is. En je krijgt het er ook niet door heen geroerd. Bij mij blijft het liggen.

Nou meid, ik ga nu maar :douchen: Ik heb de kamer wat opgeruimd nog niet helemaal klaar ermee en de :boodschappen: moet ik nog doen voor zondag!

Nou meid een fijne dag vandaag en tot gauw met schrijven??


:minoesch:
September 24, 2010 om 12:18
Hallo Marijke, :)

:hugsforyou: !!

Hoe veel er af gaat hou ik ook goed bij hoor, dus voel je maar niet schuldig over het veel praten daarover! :) Vanmorgen woog ik weer wat meer dan 74.9 kg, namelijk 75.3 kg. Deze weken ben ik heel erg aan het schuiven met de gamma-betta- en Alpha dagen vanwege allerlei verjaardagen en badmintonavonden waarbij ik fatsoenlijk wil kunnen eten. Ik begin bijna het idee te krijgen dat ik beter kan stoppen met het plan en een beetje in de gaten ga houden hoe veel koolhydraten ik binnen krijg. Het wordt namelijk wel erg ingewikkeld allemaal... Maar ja, ik ben bang dat als ik stop, de motivatie ook minder wordt. Nu heb ik wel iets meer houvast aan het feit dat het geen alpha-dag is en ik dus geen stukje taart of een koekje wil. Vandaag was ik weer de hele dag aan het oppassen, dus heb ik aan veel verleidingen bloot gestaan.

Wat wel minder gaat nu bij mij: Ik slaap echt ontzettend slecht... Heb jij misschien wat tips voor mij? Ik kom heel moeilijk in slaap of ik slaap niet door omdat ik zodra ik een beetje wakker ben meteen weer te veel ga nadenken over van alles. Inmiddels slaap ik per nacht nu al een week zo'n 5 uur met 2 nachten ertussen waarin ik iets langer sliep> ong. 8 uur. Ik begin het nu wel te merken... :nietok:

Wat betreft het zumba fitnessen: misschien is het zo dat je toch vooral de suikers/koolhydraten hiermee verbrandt. Ik weet het ook niet precies hoor, maar in het plan van Katja komt heel duidelijk naar voren dat je beter kunt gaan wandelen dan intensief sporten. Misschien heb je ook wel spieren gekweekt? ;) Die wegen namelijk meer dan vet.

Morgenavond heb ik hier een dineetje met mijn teamgenoten, waaronder die leuke jongen. Ik vind het enorm spannend... Ik zit er nu aan te denken of ik hem een sms-je wil sturen met de vraag of hij misschien wat eerder wil komen om te helpen bij het koken (en natuurlijk om elkaar nog beter te leren kennen en even alleen te zijn)... :bigsmile: Hmmz, spannend allemaal! Mijn hele lichaam reageert op dit soort gedachten, het kriebelt aan alle kanten... :muwhahahaha: Heb je dit gevoel ook weleens gehad? Het is wel een leuke tijd he?! ;)

Nou, zet hem op Marijke, het gaat goed komen, ook al duurt het wat langer!

Groetjes en liefs,
Marjan
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan