Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, September 12, 2010

ELLIZ woog op het moment van schrijven 76.00 kg (bmi: 30.83).

:lievbuddys:

Qua voeding en beweging gaat het 'redelijk' goed met me, maar de rest... Mijn gewicht wil maar niet dalen, ook al doe ik nog zo mijn best, en daar kan ik me wel slecht door voelen.
Ik maak weer de fout om dagelijks op de weegschaal te gaan staan, en dat mag ik echt niet meer doen. De ene dag ben ik zo gelukkig met 2 ons eraf, en de dag erna zijn er weer 3 ons bij, terwijl ik toch goed bezig ben... Ik weet voor mezelf vaak wel wat de oorzaken zijn, en dat ik het me niet mag aantrekken, maar dat doe ik toch.
Ik ga dus proberen om nog maar één maal per week op de :weegschaalrose: te gaan staan.
Hopelijk lukt het me...

Ik ben enkele dagen geleden ook zo ontzettend boos op mezelf geweest. Ik heb er ongeveer een heel jaar over gedaan om zo'n 11 kilo te verliezen. Maar door allerlei omstandigheden (gelukkig weet ik zelf hoe het komt), ben ik op korte tijd weer verschrikkelijk veel bijgekomen. Voor mij is dat echt een ramp, omdat ik ten gevolge van hormonenbehandelingen die ik in het verleden onderging, echt heel moeilijk gewicht verlies. Ik noem deze kilo's mijn hormonenkilo's, en die zijn verschrikkelijk hardnekkig! Ik ga dus weer heel erg mijn best moeten doen, om al die gehate kilo's weer te verliezen... Zucht...

Gelukkig geef ik het niet op, daar ben ik blij mee. Opgeven is echt geen optie. Ik weet hoe slecht ik me voelde toen ik 81 kilo woog, en dat wil ik nooit meer meemaken. En ik weet nu ook dat ik constant moet opletten, want anders loopt het fout...
Gelukkig ben ik weer aan het sporten, en ik ben blij om zo gemotiveerd te zijn.

Ik moet binnen enkele dagen ook weer ongesteld worden, dat is dus ook al een moeilijkheidsgraad extra. Tot nu toe ben ik van de chocola kunnen afblijven, en ik hoop dat ook zo te houden! Duim maar voor me...

Vandaag is het emotioneel een moeilijke dag geweest. We zijn naar een babyborrel geweest. Doordat ik ongewenst kinderloos ben, zijn geboortebezoekjes niet altijd even makkelijk voor me. Ik ga wel veel liever naar een babyborrel, dan naar een huisbezoek, omdat dit minder confronterend is. Even gedag en proficiat, en daarna bij wat vrienden gaan kletsen. Dat kan ik goed aan.
Vandaag viel dat wel tegen... Plotseling bleek iedereen daar pas bevallen te zijn, of zwanger.
Hoewel we samen beslist hebben om kinderloos te blijven, en ik me daar meestal wel oké bij voel, was het vandaag toch wel even andere koek. Het ligt nog niet helemaal achter me...

Maar ja, het leven gaat door, er bestaan ergere dingen in het leven, kop op en verder gaan!
Als dat gewicht nu eens wou meedoen, dat zou me goed vooruit helpen...
Vandaag ben ik even de mist in gegaan (veel te veel koolhydraten, en veel te weinig groenten gegeten), maar morgen is er weer een nieuwe dag, en die grijp ik met beide handen.

Groetjes, en een leuke week voor iedereen!
Elliz. :botje:

Onbekend
September 17, 2010 om 07:16
Ha Elliz!
ja, dan van die hormoonschommelingen: ook gehoord van de vrouwen op de site voor kinderloosheid. ik denk dus ook dat het dat is. vraag is: hoe kom je ervan af? (hormonen weg laten zuigen? :haha: )
ik bekijk het dan ook van cyclus tot cyclus, het grotere geheel.
ik lees dat jij weer in de valkuil van elke dag wegen bent getrapt. Is het was om dat onding achter slot en grendel te mikken en in je agenda een bepaalde dag te prikken om je te wegen? uit ervaring weet ik : de weegschaal zien is de weegschaal opgaan.

ai, kraamvistes.. ik weet hoe je je voelt. echt.En of zoiets goed gaat, staat en valt met de aanwezigen. Denken ze erbij na, en zijn er ook andere onderwerpen, dan gaat het nog wel ,maar als niemand bij het gat in je hart stilstaat, wordt het echt een marteling. meestal weet ik me goed te houden tot thuis en dan komt alles eruit. en ja, dan grijp ik ook naar de chocolade. na ruim drie jaar nog steeds. dit gaat gewoon nooit over, hoe graag we het ook willen. ik ga je ook geen tips geven, omdat ik uit ervaring weet dat 'zeggen dat het wel meevalt' precies dat is wat je niet moet zeggen. bestaan er ergere dingen in het leven? dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Voor een vrouw in africa is onvruchtbaarheid zo ongeveer gelijk aan een doodvonnis: haar man kan haar verstoten en ze heeft niemand om voor haar te zorgen. in het westen hebben wij vrouwen de mogelijkheid om onze eigen broek op te houden. Maakt het dat minder zwaar? het neemt randproblematiek weg maar het verdriet? dat is even groot. zeggen dat er ergere dingen zijn, is misschien een goede methode op jouw goede dagen, de dagen dat de zon schijnt, en je alles weer aan kan. maar op de dagen van regen màg jouw verdriet er zijn. vergeet dat nooit. het màg er zijn. en nee, dan bedoel ik niet dat je dan wèl naar de chocolade mag grijpen :D dat blijft zoveel mogelijk taboe, maar gun je zelf verdriet en een moment van pijn. als je dat niet doet kom je jezelf gigantisch tegen.

ik ben ontzettend onder de indruk van jouw positiviteit, zoals je jezelf toch weer opnieuw oppakt, met je gewicht (valt niet altijd mee, letterlijk, :jippie: ) en emotioneel daarom::foryou:
sterkte meisje, enne, succes deze lijnweek!
September 22, 2010 om 06:23
he meid,

vergeet niet dat je er ook mag zijn met een kilootje te veel!!!! en dat je ook gewoon een mens bent, en dat mensen niet altijd de meest verstandige keuzes maken...daar kan ik over meepraten.

Het kinderloos zijn... voor mij is het nog geen gesloten boek, misschien komt het voor mij nog, maar misschien ook niet... ik kan dus een heel klein beetje met je meevoelen. Nou ja, lees mijn dagboekje van afgelopen week maar, dan weet je genoeg.

er zijn altijd ergere dingen op de wereld, maar betekent dat dat je gevoel er niet mag zijn, of dat je niet mag zeuren??? nee dus!!!!

ik heb besloten het heft van mijn geluk en goede gevoel in eigen handen te nemen en weer te gaan bewegen en water drinken... het gaat ons lukken om ons doel te bereiken!!!!

veel succes en liefs,
:kjoetiepaai:
Onbekend
September 23, 2010 om 08:05
:zomer01:
om je op te vrolijken!
September 26, 2010 om 02:53
Hoi Elliz,

Je hebt terug een moeilijke periode gehad. Het blijft confronterend voor je. Ik kan me echt niet voorstellen hoe jij je voelt, dus die zever (van het slijt nog wel, je moet het een plaatsje geven,...) laat ik echt achterwege!
Feit is wel dat het allemaal zeer persoonlijke, emotionele zaken zijn die ons hele leven beïnvloeden en dus ook ons eetgedrag....
Ik heb helaas geen pasklare oplossing voor je klaar maar je hart hier bij ons luchten vind ik zeer moedig van je!

Dikke kus,Ingexx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan