Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, September 13, 2010

Jessica1988 woog op het moment van schrijven 76.20 kg (bmi: 25.46).

Hey,
Met mijn gewicht gaat het nu even niet meer zo goed :(
Al bijna 4 weken niks afgevallen, zelfs alleen maar aangekomen!
In het algemeen eet ik minder dan 1200 calorieën per dag (nu rond de 800-1000) toevallig zaterdag uit eten geweest, nog geeneens zoveel gegeten, maar dan nog had ik veel minder moeten wegen.
Als ik rond de 600 calorieën eet weeg ik de dag erna 75.1, maar lager kom ik gewoon echt niet meer, zoals je op de grafiek kunt zien.
Zou ik 300 calorieën per dag gaan eten misschien wel, maar ik vrees dat ik dan alsnog bij de 74.8 blijf steken, ofzo.
Vind het gek als ik zie dat iedereen op deze site met de zelfde hoeveelheid calorieën of veel meer wel afvalt, en ik niet.
Mensen zeggen dat ik moet sporten, maar daar heb ik gewoon echt geen zin in/zonde van m'n energie/tijd... Er zijn zoveel mensen die NIET sporten en toch dun zijn/afvallen, dat moet dan voor mij toch ook mogelijk zijn?
Liever minder eten/geen sport dan iets meer eten/wel sport (afgezien van vitaminen kan dat eten me gestolen worden).
En ik ga wel gewoon naar universiteit waar ik het heel druk mee heb, en lopen elke dag dus het kan niet zijn dat ik niks verbrand.
Ik vind het echt niet mooi, al dat vet dat uit mijn buik puilt en die rooie striae op mijn buik/heupen die nooit meer weggaan (hopelijk worden ze snel wit). Was ik nooit aan die medicatie begonnen had ik nu misschien al 60 gewogen als ik dan af was gaan vallen.
Komt het dan toch door een trage stofwisseling ofzo?
Moet ik 1200 calorieën per dag gaan eten, om weer af te kunnen vallen?

Als het zo door blijft gaan ga ik begin oktober contact zoeken met een diëtiste want waarschijnlijk doe ik gewoon iets hartstikke fout of doe ik iets wat geen zin heeft... weet het echt niet!
Groetjes Jessica

September 13, 2010 om 15:01
Hee!

Ik zie dat je echt extreem weinig caloriën binnenkrijgt en dat is niet goed. Ik ben geen diëtist ofso, maar ik denk dat als je zeker 1200 kcal. per dag eet, dat dit beter is voor het afvallen. Anders gaat je lichaam op reserves en slaat dus iedere vet die hij binnenkrijgt op, wat dus uiteindelijk het tegenovergestelde oplevert als wat je wilt. Dit heb ik tenminste altijd geleerd.... En als je langere tijd zo weinig eet, zul je op den duur wel afvallen lijkt me, maar mocht je weer normaal gaan eten, kom je dat weer hard aan.

Misschien is het daarom slim om een tijd zeker 1200 kcal. te eten. Mocht dat ook niet werken is het altijd mogelijk om naar een diëtist te gaan, want zij kunnen jou sowieso verder helpen lijkt me.

Succes ermee!

Liefs,
Monaaaa
September 13, 2010 om 16:31
Hee!

Bedankt voor je berichtje terug.

Alles verdelen over de dag is ook beter voor je metabolisme. Bij mij werkt het ook tegen snackdrang. Als ik regelmatig eet, heb ik geen honger gevoel en geen snacktrek. En dat scheelt natuurlijk in de kcal! ;)
En het eetdagboekje vul ik nu nog wel in ja om beter overzicht te krijgen over de kcal en even te checken hoeveel kcal er in een product zitten als ik dat totaal niet weet. Dat is wel handig.

Zullen we buddys worden? Ben benieuwd hoe het met je gaat nu je een andere manier gaat toepassen!

Liefs,
Monaaaa
September 14, 2010 om 01:33
Hey meis,

Ik kan je het bezoek aan een diëtiste alleen maar aanraden. Ik had namelijk hetzelfde probleem als jij: weing eten en niet afvallen.
Door haar en de endocrinoloog ben ik dan op Modifast Intensive gezet, akkoord nog steeds weinig kcal(3 shakes of puddingen per dag en wat rauwkost +/- 500 kcal), maar geen honger gevoel, wél alle vezels, mineralen en vitaminen die je nodig hebt en op 3 maanden ben ik 25kg afgevallen. Ik moet nu nog ongeveer 15kg kwijt en daarna begin ik weer op te bouwen, ook onder begeleiding van die diëtiste. Maar das mijn verhaal...

Ik denk dat het voor jou zou helpen om een koolhydraten-arm dieet te gaan volgen. Niet persé je kcal intake verlagen, maar wel je koolhydraten. Je hoeft dan ook geen 40kg zien kwijt te raken, he? Nadat je je kilo's kwijt bent, moet je alleen ook je koolhydraten weer langzaam aan gaan opbouwen, tot je lichaam een evenwicht vind. Dus niet opgeven meid, je komt er wel, alleen nog de manier vinden die voor jou werkt :)

:knuffel:

:talantha:
Onbekend
September 15, 2010 om 02:55
Hee Jessica,

Ik lees idd dat het niet meer zo goed gaat. Maar je moet echt niet minder gaat eten hoor!!! Wacht anders niet tot oktober om naar een dietiste te gaan. Waarom nog langer uitstellen als je nu al het spoor een beetje bijster bent ;) Ik ben zeker blij dat ik toen gegaan ben en moet ook zeker weer even een afspraak maken om te kijken hoe het met mijn getalletjes gaat (vetmassa, spiermassa enz..)
Het feest zaterdag was echt super vet :D:D Ondanks het vele dansen en gezond eten/drinken toch op de maandag 1,2 kilo aangekomen. Dus we weten weer waar we voor bezig zijn..

Heeeel veel succes en ook jou gaat het zeker lukken! :geloofinjezelf:

Groetjes Saar
September 17, 2010 om 06:13
Hee!

Hoe gaat het nu met afvallen? Al meer kcal binnen gekregen? En wat was het effect? Heb je ook al een afspraak gemaakt bij een diëtist?

Bij mij is het de laatste week wel gek gegaan. De dagen dat ik gezond en mager at, ging er niets af. Gisteren flink chips gegeten en uit eten geweest en toen wel afgevallen :S Apart he!

Liefs,
Monaaaa
September 29, 2010 om 03:54
:kijken:
October 5, 2010 om 03:11
:hallo:
October 12, 2010 om 02:58
Het Santa knuffel-monstertje is gepasserd! :D

:hug:

:talantha:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan