Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, September 23, 2010

Opdebeen woog op het moment van schrijven 102.30 kg (bmi: 33.40).

Vanmorgen op mijn eigen, niet te vertrouwen weegschaal, gewogen 102.3
Bij de sportschool gemeten en gewogen. 103 en heeeeel veel centimeters eraf hier in de grafiek ingevoerd en het was 24 centimeter.
Dat doet je toch erg goed.

De gisteravonddip heb ik overwonnen. Met de site en de steunende berichten. Mijn dank daarvoor. En met SOS-Sonja op de televisie. Het werkt toch als je iemand ziet waar het afvallen goed bij gaat.

Vraagje aan jullie; Hebben jullie nu ook dingen die je niet doet/kan omdat je te dik bent? Kwa sport doe ik niet aan hardlopen door mijn gewicht. Het kan niet goed zijn voor je gewrichten volgens mij zo'n overgewicht en naar de sauna gaan doe ik ook liever niet. Maar verder heb ik geen last/ongemak van mijn overgewicht. Hoe is dat bij jullie.....

September 23, 2010 om 05:50
He,

Tja dat zet me aan het denken die vraag van jou.
Zijn er dingen die je door overgewicht niet meer doet?

Door mijn overgewicht heb ik soms best wel wat moeite met intimiteit, maar gelukkig heeft mijn lieve man daar geen moeite mee.
Ik baal soms zo van mijn eigen lichaam dat ik me niet kan voorstellen dat een ander hier gelukkig van wordt.
Raar maar waar !

Maar goed ik weet dat ik nu goed bezig ben, net als jij dus dat gaat echt wel over.

Ooit gaan we dat sauna bezoek weer waarderen.

Succes de komende dagen.

Groetjes
:Inge68:
September 23, 2010 om 06:48
ben nog nooit in de sauna geweest, moet er niet aan denken om naakt te lopen, dus dat niet en zwemmen doe ik ook niet graag, dan denk ik dat is ook geen pretje dat iemand mij in mijn badpak ziet. verder valt het nog wel mee gelukkig. zelfs in de sportschool zou ik liever geen spiegel voor me neus hebben, maar ja dat is niet anders :mollie3:
September 23, 2010 om 07:46
Ik begon 2,5 jaar geleden met 104kg en kon net een klein stukkie :hardlopen: of traplopen, fietsen, skaten, dat soort dingen. Ik deed het ook niet veel.

Maar omdat je zwaar bent op dat moment heb je het niet in de gaten. Je bent zo en het is zo, en je denkt dat het zo hoort, of de leeftijd is.

Nu doe ik zondag de Singelloop 10km in Utrecht, skate ik rustig 20km, fietsen doet me niets meer. (nu plusminus 78kg)
En ik kan zelfs als man leukere kleren aan, ja helaas mijn pakken moesten nieuw etc...

Dus het heeft wel zijn zin, als je er wat aan gaat doen. Het is wel een strijd met vallen en opstaan!

Groetjes Arnold :sesam:
September 23, 2010 om 16:05
Goed zeg!!! Gefeliciteerd, jezelf overwinnen wordt je altijd sterker van en dat helpt je de volgende keer ook weer.

Ik doe geloof ik geen dingen niet omdat ik te dik ben, als ik heel eerlijk ben voel ik me ook niet dik al ben ik het wel haha...oh ja wij moesten vorig jaar bij gymdidactiek koppeltje duikelen over de rekstok, dat heb ik niet gedaan. Maar ik denk als ik 70 had gewogen ik t ook niet had gedaan. Ook hardlopen deed ik niet toen ik lichter was, kreeg altijd zo'n scheenbeen blessure na een tijdje (jammer genoeg). In bikini lopen doe ik niet en sommige korte truitjes doe ik niet aan omdat het geen gezicht is. Dat is eigenlijk het enige denk ik, bepaalde kleding draag ik niet en dat vind ik soms wel jammer. Mijn conditie is op zich best goed geloof ik, volgens mij heb je als zwaar iemand altijd sterke spieren :)

Leuke vraag, ik ga daar eens op letten.

groetjes van Birkana
September 24, 2010 om 07:47
Leuk zo al die wisselende verhalen. Ik heb niet zo'n probleem om me bloot te geven (om het zo maar eens te zeggen..) Ben altijd naar de sauna gegaan en ga nog steeds. Als anderen daar moeite mee hebben is dat hun probleem. Overigens ga ik wel altijd als het vrouwendag is. Ik mis een borst sinds 1994 (borstkanker) daardoor voel ik me bij vrouwen mer op mijn gemak dan in gemengd gezelschap. Misschien heb ik er minder moeite mee omdat ik vroeger na het sporten ook altijd ging douchen met een groep, dan let je ook niet op elkaar.
Ooit hoop ik te kunnen gaan hardlopen, ben nu bezig aan het conditie opbouwen. Ik fiets naar mijn werk (3x id week, 6 a 7 km heen en ook die afstand weer terug), tussen de middag een lunchwalk van een paar km en 3 x id week naar Curves. Trappen t/m 4 hoog nooit de lift maar altijd te voet, gaat nog sneller ook dan de lift. Ik heb ook altijd een stappenteller bij me en wil toch altijd wel minimaal 7000 stappen pd op de teller hebben staan. Ben ik verslaafd aan bewegen? Ik geloof het wel. Maar liever dat dan een andere verslaving, nietwaar.
Moet er nu snel vandoor. Naar ons nieuwe appartement kijken en hopelijk horen wanneer de oplevering is.

groetjes Annelies
Onbekend
September 24, 2010 om 16:20
Hoi,

Tja ik voel me best wel vaak belemmerd door mijn gewicht eigenlijk, niet zozeer dat ik me voor mijn omvang schaam, maar meer omdat ik volgens mij mijn gewrichten enigszins in de vernieling heb geholpen met 20 jaar overgewicht.

Qua sporten gaat zwemmen eigenlijk het beste en dat doe ik ook regelmatig. Ik loop nu ook 2 keer per week om de kids van school te halen, dat is ook 4 km per keer. In het begin hufte en pufte ik al de grote boze wolf maar het gaat iedere dag wat soepeler en beter.

Ik hoop dat ik steeds meer beweging op kan gaan pakken zonder 's avonds pijnstillers te moeten nemen omdat mijn gewrichten te hard klagen.

Als iemand een idee heeft over lichte impact op gewrichten oefeningen dat hou ik me aanbevolen

mo71
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan