Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, September 30, 2010

Inharmony woog op het moment van schrijven 52.00 kg (bmi: 18.21).

Oke, even gauw een update.
Hoe gaat het hier? 't Is wisselend. Eigenlijk merk ik heel erg dat ik aan het vervallen ben in verkeerde gewoonten, wat wil zeggen; weinig eten. Of nouja, minder dan eigenlijk gezond zal zijn denk ik? Ik eet nu elke dag rond de 1100, wat natuurlijk niet te weinig is als je af wilt vallen, maar bij mij gaat het vanuit eetgestoord gedrag. Dat verafschuw ik!
(Ontbijt; magere yoghurt met muesli en fruit, tussendoor ontbijtkoek, lunch een appel & rijstwafel en dan avondeten -groente & eiwitten-, 's avonds nog een bakje magere yoghurt)

Van vriendinnen krijg ik signalen dat ze zich zorgen maken. Want, hoe kan ik daar in godsnaam op leven?
Tsja, moeilijk uit te leggen. Ze kennen mijn verleden, maar juist daardoor! Daardoor staan ze op scherp. zucht.

Maar, ik voel me overigens niet heel naar van binnen, natuurlijk is dat ook die sabotage die zegt; ghehe, je doet 't goed!
Maar, ik ben niet somber o.i.d., en aangezien ik daar toch wel regelmatig last van heb gehad.. dat heb ik al lange tijd niet meer, ik ben erg optimistisch & positief!

Nouja, zien hoe het verder verloopt, na vandaag is het voor mij in ieder geval weekend!
*(lees, als je stylingacademie doet; drukdrukdrdukdrukdruk!)

Hoe is t met jullie?

September 30, 2010 om 05:47
Hoi meid,

Ik lees dat jouw duiveltje weer de bovenhand neemt. Enkele weken geleden had ik er ook last van. Erg gefixeerd op dat ene cijfertje van kcal en de panische angst wanneer ik er 1 kcal boven ga. Rationeel weten dat dit een domme gedachte is, emotioneel gewoon te sterk beïnvloed erdoor.
Enkele buddies hier hebben me terug op de goede weg gezet en zelf wil ik m'n metabolisme gewoon niet verpesten. Nu, dit is momenteel al gebeurd want ik eet al een geruime tijd maar 1000-1200 kcal per dag en dat is veel te weinig voor me. Maar de angst om op te hogen blijft aanwezig. Rationeel iets heel hard willen maar emotioneel die stap niet kunnen zetten: dat blijft echt een werkpunt voor me. Die zalige roes als je 's avonds in bed kruipt en denkt: 'Juij, vandaag weer niet veel gegeten', maar anderzijds weer die nadelen ontdekken (voortdurend koud hebben, blauwe nagels en lippen, pijnlijke spieren en gewrichten en snel moe worden).
Neen, ik wil echt de goede weg op, ik wil een normaal lichaam met een normaal metabolisme en me dag in dag uit goed voelen. Momenteel heb ik dat niet en zou het dolgraag herstellen. Maar het gebeurt echt in kleine stapjes, psychisch is die ene stap te groot. Zolang ik maar niet ga vasten, mezelf niet ga uithongeren, zolang dit gebeurt is het oké voor me.
Want moest ik die stap zetten, dan heb ik professionele hulp nodig. Gelukkig ken ik mezelf voldoende om niet zover te gaan.
En jij blijkt ook veel zelfkennis te hebben.
Maak je metabolisme niet kapot, probeer voldoende te eten. Je weet zelf ook wat het beste is voor je!

Liefs en succes!En jij, wat zijn jouw doelen... waar sta je?

Liefs!
September 30, 2010 om 09:58
Oh, je vroeg ook nog naar mijn doelen en waar ik nu sta.

Mijn doel is vooral om een gezonde weg te zoeken in voeding. Ik ben al sinds m'n 12de ongeveer bezig met voeding, uiteraard op een negatieve manier begonnen en gesukkeld in een eetstoornis, daarna een betere periode met zelfs een periode waarin ik helemaal niet met voeding of afvallen bezig was en nu weer een periode waarin eten een obsessie blijkt te worden/zijn.
Maar van dit laatste probeer ik een 'positieve' obsessie te maken, nl. een interesse vormen in voeding op een positieve manier. Sinds kort ben ik beginnen lezen over voeding, ook wetenschappelijke boeken, volg ik blogs van mensen die ooit een eetstoornis hebben gehad of problemen hebben gehad en nu op een gezonde manier omgaan met eten, en zoek ik zelf wat uit wat goed is voor me.
Ik wil daar een weg in zoeken. Ik wil voor mezelf de mogelijkheid open laten om met voeding bezig te zijn, want dat laten vallen zou ik niet meer kunnen. Maar ik wil het gewoon omzetten van een negatieve 'afval'obsessie, naar een positief, gezond eten obsessie en pure interesse kweken in voeding en wat het met je lichaam doet.

Waar ik nu sta?
Het lukt me om deftig te eten, gewoon omdat ik het ook nodig heb, fysisch gezien. Anders zou ik er niet in slagen om dagelijks te gaan werken. En ook wel omdat ik simpelweg van eten houd. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik zoals jaren geleden zou leven op 1 appel per dag. Ik zou het niet meer kunnen, denk ik. Gelukkig maar. Ik vind voeding gewoon te lekker om links te laten liggen. En uiteindelijk blijft het de basis van leven. Niet?
September 30, 2010 om 10:02
Herkenbaar!
October 1, 2010 om 14:02
Hey meid,

Oeh, styling academie klinkt leuk! :D ook wel bezig bijtje jij zo te horen hihi~

Ja, ik moet van mezelf echt ff een halt roepen als ik bij de 54 ben aangekomen. Mn eerste streef was 58 kg, maar er zitten nog iets te veel vetjes dan dat ik wil hebben ;) SInds ik die 5kg met krachttraining was verloren is er echt een hoop vet af gegaan, dus ik schatte zo dat ik over 5 kilo dan dichter bij mn streef zou zitten =) en als ik dan nog te veel vet heb dan schakel ik gewoon over naar spieropbouw, maar dan gaat het toch niet meer zo om mn gewicht maar vooral vetpercentage. Mn doel is namelijk een strakke, gespierde fysiek ( net ietsje te veel spieren dan de meeste vrouwen nog mooi vinden zegmaar haha ) maar ik ben dan ook een musclejunkie :D

Ik begrijp je verhaal wel hoor, en dat van je vriendinnen ook. Als je zo zegt wat je eet op een dag en de kcal die er bij horen is het wel écht veel te laag hoor :( probeer ietsje meer te eten. Je ontbijt en tussendoortje zijn goed maar de luch is echt te weinig... dat zou gwn een tussendoorportie moeten zijn~

Maar ik begrijp wat je beweegredenen daartoe zijn... laat je niet te veel verleiden door dat stemmetje die zegt dat je goed bezig bent~

Nou ik hou het hierbij, hopelijk vind je nog een goede fotograaf!

fijn weekend meid geniet ervan!

xxx
October 8, 2010 om 02:40
Hoi meid,

Bedankt voor je berichtje. Ik voel me niet opperbest, ben voortdurend aan het vechten in m'n hoofd, zit strikt vast in een bepaalde structuur en doorbreken is zo lastig. Maar ik probeer eruit te kruipen, het al bij al nog stabiel te houden en te zorgen dat het gewoon niet erger wordt. Het opnieuw gaan werken leid me wel wat af en zorgt ervoor dat ik de focus niet voortdurend op eten moet leggen.

Hoe gaat het met jou? Ik heb nog niet geantwoord op je vorige berichtje omdat ik de energie niet vond. Heb een aantal zeer lastige dagen achter de rug.

Liefs!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan