Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, October 29, 2010

Marjan75 woog op het moment van schrijven 88.30 kg (bmi: 27.25).

Hoi!

Ja, ik had het al voorspelt eergisteren: -2 kilo! Woehoe! Ik voelde gewoon dat het goed zat. Ik zie het en ik merkte het aan m'n kleren. Dus kon gisteren m'n geluk niet op en vandaag gaat het ook weer helemaal goed.

Ik ben op dit moment echt ultra gemotiveerd. Niet alleen omdat ik er zelf weer mooi en slank uit wil zien, maar omdat ik weight watchers coach wil worden!
Dit was al een doel van mij, het lijkt me super om mensen te motiveren en te helpen met het bereiken van hun ideale gewicht. Ik heb er vorig jaar, na m'n VWO-diploma gehaald te hebben, zelfs over nagedacht om diëtiste te worden. Helaas bleek dat er geen opleiding in de buurt was en dat je daar een Natuurprofiel voor nodig had en ik had een Economieprofiel. Geeft niks, ik ben uiteindelijk goed terecht gekomen hoor, haha!

Goed, het zat dus al in m'n hoofd dat het mij heel leuk leek om, eenmaal op streefgewicht, andere mensen te helpen met het bereiken van hun doel. Ook niet in de laatste plaats omdat dit voor mij een enorme stok achter de deur zou zijn om op gewicht te blijven. Dus ik ging gisteren naar de cursus en toen kondigde mijn coach ineens aan te gaan stoppen. Ze baalde er vreselijk van, maar het werd haar teveel en ze wilde graag wat meer tijd voor haar gezin. Erbij zei ze dat ze eigenlijk hoopte dat er iemand spontaan op zou staan, met een schuin oog naar mij want ik had het haar al eens te kennen gegeven. Toen ik m'n hand opstak en zei dat het me hartstikke leuk leek, maar dat ik nog niet op gewicht was, kwamen er ook een hoop positieve reacties uit de rest van de groep. Ze wilden toch graag dat de cursus door zou blijven gaan.

Nadat het was afgelopen ben ik dus even gebleven en hebben we het erover gehad. Het zou betekenen dat ik de cursussen in Leusden en Veenendaal (en ik woon precies in het midden!) over zou nemen, twee avonden per week dus. Ik zal ervoor 2 keer 2 trainingsdagen hebben, waarbij de diëtiste van Weight Watchers uitleg zal geven over het programma en wat jouw taken als coach zijn. Zo tof!! Ik heb volmondig "Ja dat lijkt me ontzettend leuk! Ik neem het graag van je over!" gezegd. Nu is mijn coach dus in gesprek met de area manager om mij aan te prijzen. Ze had wel nog iemand gehad die aanbood de cursus over te nemen, maar (en ik quote): "Ze was niet spontaan, leek net een vent en was 97 kilo en dus niet zo geschikt. Dan heb ik liever jou."

Mijn motivatiepunt nu is: een coach van Weight Watchers mag officiëel niet meer dan 5 kilo zwaarder zijn dan een gezond BMI. Een gezond BMI heb ik bij 78 kilo. Simpel rekensommetje leert dan dat ik nog minstens 5 kilo moet afvallen om (officiëel) coach te mogen zijn. Waaaaaahh! Jullie begrijpen dus wel dat vandaag een ultragezond dagje was, waar er nog veel van zullen komen. Ook ga ik erbij sporten en fietsen en weet ik het wat, maar ik móét en zál die 83 kilo binnen nu en 8 weken bereiken!

Binnenkort heb ik dus waarschijnlijk een gesprek en als alles goed gaat kan ik in november al de trainingsdagen gaan volgen en dan ben ik, na nog een paar "stage-avonden" officiëel coach en mag ik mensen wegen, helpen, begeleiden, motiveren, tips geven en toespreken! En ik verdien er nog een leuk zakcentje mee ook (waar het mij absoluut niet om te doen is want ik heb al een goede baan, maar het is altijd mooi meegenomen). Enige struikelblok is dat ik naast mijn fulltime-baan ook nog een HBO-studie bedrijfsadministratie volg en dat ik hoop dat het te doen is. Maar ik zie dit niet als een extra baan, ik zie dit echt als iets dat leuk is en wat ik voor m'n plezier ga doen! Ik heb een halfjaar voor de klas gestaan en daar kon ik me wel in vinden, nu kom ik eigenlijk weer voor een soort klasje te staan.

Waar ik dan nog wel over pieker: nemen volwassen mensen (en met volwassen bedoel ik de 40 gepasseerd) zo'n snotneus van 19 wel serieus? Ik weet dat ik verstand heb van voedsel en afvallen (en dan noem ik mezelf nog niet eens ervaringsdeskundige), maar kunnen de oudere dames die bij Weight Watchers zitten mij wel respecteren? Volgens mijn coach was dat geen probleem, ik kwam volwassen genoeg over volgens haar.

Dus nu is het afwachten, ik ben zóóó benieuwd!

Nog even mijn gezonde dagje showen:

Ontbijt 7 points
2 boterhammen met halvarine en een gekookt ei
Een glas yoki light

Tussendoor 0 points
Appel

Lunch 7 points
1 boterham filet/komkommer en 1 boterham rookvlees/komkommer
1 glas optimel drink
1 opkikker

Tussendoor 0 points
Banaan

Avondeten 11 points
Rode bietjes, 1 middelgrote aardappel en een braadworst (à 7 points)
Schaaltje optimel chocoladevla

Geweldig niet!? Heb vandaag nog 9 points over dus er is nog ruimte voor wat verwennerij maar ik denk dat die verwennerij heel gezond gaat zijn. Geweldig zeg.. Ik coach... wat een drijfveer dit!!

Hoe gaat het bij jullie? Waar halen jullie de motivatie uit??

Liefs!

:genieten:

October 30, 2010 om 06:59
Wat een mooi verhaal. En wat leuk dat jij je coach mag gaan vervangen. En het is precies zoals je zegt inderdaad een onwijs goede motivatie.
Nou en als je nu alweer 2 kilo bent kwijtgeraakt in een week dan moet dat toch helemaal gaan lukken, 5 kilo in 8 weken. Ik denk dat je zelfs nog wel meer zult afvallen.
Bij mij moet het allemaal vanuit eigen wil komen, en ik heb wel tegen mijzelf gezegd: ik ga het nu proberen en ga ook door, door tot het me lukt om op een gezond gewicht te komen. Ook al heb ik dipjes waarin ik mezelf verlies, dan moet ik zo snel mogelijk terug op de rit om door te gaan.
Ik wil gewoon tevreden zijn met mijn lichaam en ik wil niet dat mijn lichaam mij in de weg staat om iets (leuks) te doen of gelukkig te zijn.

:jijkomterwel:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan