Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, October 29, 2010

Zwaanstra woog op het moment van schrijven 112.00 kg (bmi: 37.42).

Hoi Buddies en medestrijders,

Heb effe een dipje vandaag. Heb toegegeven aan zo'n lekkere moorkop mmmmm morgen heb ik vast spijt haha maar goed zo af en toe moet dat kunnen.
Ik zat deze week op 112 dus ik was al heel blij!
Ik wens jullie allen sterkte want het weekend blijft toch het moeilijkst maar vooral een gezellig weekend.

Groetjes Zwaanstra :lieveforummaatjes:

October 29, 2010 om 14:29
Hoi...hoi :hallo:

Leuk wat van je te horen! Met mijn suiker gaat het nu de goede kant op, zit s'morgens rond de 5,5. Ik heb eerst medicijnen gebruikt ( 3 x per dag 500mg metformine), maar dat hield ik niet meer vol. Had steeds last van mijn maag en darmen, durfde soms amper de deur meer uit. Ik neem nu nog 1 metformine en 1 glimperide per dag, en spuit voor het slapen gaan 32 eenheden insuline. Ik voel me echt stukken beter met de insuline, het enige nadeel is dat door de insuline het niet zo heel snel gaat met afvallen. Maar goed...ben al lang blij dat ik me niet zo beroerd meer voel als voorheen. Ik ben nu iets langer als 3 weken bezig met lijnen en heb net als jij ook mijn moeilijke momenten hoor, vooral s'avonds vindt ik het moeilijk. Dan zit je gezellig me elkaar voor de tv en daar hoort eigenlijk wat lekkers bij toch.... Vorige week waren we een weekendje weg en hebben we heerlijk bij de Chinees gegeten, dat is eigenlijk de enige keer dat ik buiten mijn boekje ben gegaan en de schade viel reuze mee gelukkig. Ik heb donderdag weer een afspraak met de dietiste, die stok achter de deur heb ik echt nodig, zou er anders snel de brui aan geven en dat is niet de bedoeling. Voorlopig is mijn streefgewicht 100 kilo, zou al blij zijn als dat me lukt.
Hoe is het jou vergaan met lijnen ... en hoe staat het met je suikerwaarde?

Hoop je snel te horen,
:eenfijnweekend: :doei:
Sabine
October 31, 2010 om 11:11
Hallo Petra,

Ik hoop voor je dat je suiker snel onder controle is, welke medicijnen gebruik je trouwens? Ook bij mij zit suikerziekte niet in de familie, heb het zelf nu ongeveer en jaar of 7. Ik was 3 jaar geleden op mijn zwaarst, 123 kilo pffff. En ja,het zou inderdaad schelen als we onder de 100 kilo komen met de suiker,... die medicijnen en insuline spuiten ... bah. Ik heb echt moeten leren om om de paar uur iets te eten, heb er soms nog wel moeite mee hoor. Ik kon makkelijk ontbijten, dan de hele dag niets eten en s'avonds 2 x opscheppen bij het avondeten. Gelukkig gaat dat nu beter en kan ik vaak de regelmaat er wel in houden. Al met al blijft het ALTIJD een strijd tegen de kilo's. Ik hoef echt geen maatje 38 te hebben maar met iets minder kilo's zou ik een stuk lekkerder in m'n vel zitten.

Groetjes voor nu,
Sabine
November 2, 2010 om 04:08
Hoi Petra,ik gebruikte net als jij ook 3 x 500 mg metformine. Ik werd de buikklachten zo zat dat ik overgegaan ben op insuline, en ik voel me veeeeel beter. Door de metformine zal je wel nog eens extra afvallen, metformine zorgt er namelijk voor dat er eerst vet wordt afgebroken en daarna glucose. Daardoor ben ik echt kilo's kwijtgeraakt, dus er zit ook wel een voordeel aan om metformine te gebruiken, alleen je moet de buikpijn, misselijkheid en diarree op de koop toe nemen (in mijn geval dan). Loop je ook bij een dietiste? Ik ben met je eens dat op gewicht blijven het moeilijkst is, en dat je tot 2 x toe bent afgevallen tot 80 kilo is erg knap van je, waar haal je de kracht steeds vandaan...pffff.En wat eet jij zoal op een dag? Heb je een dieetlijst? Ik heb een dieetlijst van mijn dietiste gekregen, dat is makkelijk omdat je dan een richtlijn hebt wat allemaal kan en niet kan. Nou meid ik ga je weer horen.

p.s Waar kom jij vandaan, ik woon zelf in Rijswijk(bij Den Haag)

:volgendekeer: Sabine
November 2, 2010 om 15:43
Hoi...hoi, het lijnen gaat wel goed, ik zet overmorgen mijn gewicht weer op de site, dat wil ik om de tien dagen doen. Ik was vanmorgen 107,5...dus het gaat wel redelijk. Overdag gaat het prima, maar s'avonds vindt ik het echt moeilijk om me eigen in te houden om iets lekkers te pakken . Donderdag ga ik weer naar mijn diëtiste, dat wordt de 2e keer. Dan wordt ook mijn vetpercentage gemeten, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog geen klik heb mijn diëtiste hoor, vond haar niet zo spontaan. Ik kijk het aan hoe het gaat, anders kap ik er ook mee, ik vindt het wel fijn om gestimuleerd te worden...en dat was niet echt het geval met de 1e afspraak. Mijn dieet is eigenlijk het dietistendieet.

Per dag:

5 volkorenboterhammen met mager beleg
2 stuks fruit
2 ons groenten
3 kleine aardappels of 2 opscheplepels rijst of pasta
100 gram vlees of vis
400 ml halfvolle melk
en 2 a 3 keer een klein tussendoortje

En wat eet jij zoal...en heb je er genoeg aan?

;):zethemop:;)

Groetjes en tot mails,
Sabine
November 3, 2010 om 09:14
Hoi Petra,

Ten eerste gecondoleerd met het overlijden van je oom. Je bent het verlies van je vader nog aan het verwerken en dan krijg je er zoiets bovenop, dat valt niet mee meid. Snap goed hoe het verlies van een ouder voelt, heb zelf mijn moeder verloren een aantal jaar geleden en ik moet zeggen dat ik het nog aan het verwerken ben. Ik heb het wel een plekje kunnen geven, maar missen doe ik haar nog iedere dag. Maar je moet nu ook even aan je zelf gaan denken hoor, leg die lat niet te hoog met afvallen. Zou het ook snappen als je er even de brui aan zal geven.


Ik wil je in ieder geval heel veel sterkte wensen de komende tijd, en vergeet vooralniet aan je zelf te denken. Hou je suiker wel goed in de gaten...en die weegschaal loopt niet weg hoor! Dus doe het rustig aan.

:sterkte3:

:bighug: Sabine

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan