Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, November 26, 2010

GewoonHetty woog op het moment van schrijven 90.20 kg (bmi: 32.34).

Wanneer verdriet en onrust echt toeslaan.

Zoals ik eerder al aangaf ben ik sinds 14 november een van onze 3 katten kwijt. Hij is gewoon spoorloos en niets is zo ergelijk en frustrerend en angstig als een stukje van je gezin kwijt zijn zonder weten van hoe en wat.
Als klap op de vuurpijl moest ik afgelopen maandag onze oudste kat van 16 in laten slapen vanwege een agressieve tong tumor.
Ik weet waar ze is maar ze was wel altijd mijn buideldiertje. Gaf liefde, warmte en vertrouwde me onvoorwaardelijk.
Zo staat ineens mijn leven op zijn kop en mijn maag zeg dan...doei :s

Een nadeel van deze operatie dat op het moment dat stress en dus emoties toeslaan je niet goed kan eten. Je maag blokkeerd als het ware. En ik voel me continu misselijk.
Nu zou je denken van kijk dan val je toch lekker af? Maar niets is minder waar.
Ik kom aan. Zoals altijd als ik stress en verdriet heb. Mijn hrmoonhuishouding is wat dat betreft onherstelbaar verwoest.
Vandaag kijken om toch te proberen beter de juiste verhoudingen te binnen te krijgen want aan beweging ligt het niet. Dat krijg ik met al het gezoek echt meer dan genoeg.

Nu heb ik gister ook andijvie stamp gegeten en ja het zout dat je binnen krijg zorgt ook wel voor wat extra vocht. Maar leuk is het niet want ik zat zo dichtbij mijn eerste streef gewicht :'(

Het gaat wel goed komen dat is een feit maar waardeloos vind ik het wel. Aan de andere kant...emoties als deze en zo ontzettend van mijn gezin (incl. dieren dus) houden is wie ik ben en dat moet ik gewoon blijven accepteren daar is tenslotte niets mis mee.

Allemaal een heel erg fijn weekend nog een weekje dan is alle sint snoepwaar weer weg en dan maken we ons op voor de kerstdagen.
Wij gaan gezellig en gezond gourmetten. Allemaal kleine porties en goed te doen voor mij als GBP. Hoop alleen dat de kat weerom is dan.

Liefs,
Hetty

ISO
November 26, 2010 om 04:45
Hoi hoi,

Ik heb zojuist al gereageerd in je vorige dagboekje. Ik zou willen zeggen kop op, maar dat slaat echt helemaal nergens op. Ik zou er ook kapot van zijn als een van mijn katten kwijt is en de ander overleden!

Liefs ISO
Onbekend
November 27, 2010 om 04:43
Hoi Hetty!

Tja, alles komt wel in een keer bij je, das dubbel zo erg allemaal.

Over de katten die we voor onze huidige katten hadden (eerst hadden we gedacht: "Katten, nooit meer!" ) .

Maar dan ga je toch weer denken aan het plezier wat je aan die beestjes hebt, de aandacht die je van ze krijgt en natuurlijk heeft iedere kat een eigen karakter. We beschouwde onze katten dus zo ongeveer als onze kinderen. (die we niet hebben).

Er was er eentje bij die regelmatig wegliep. Zo gauw de deur open ging probeerde tie er tussenuit te glippen. En dat is het heel wat keertjes gelukt. Beestje was helaas niet zo slim om de weg terug te vinden. Dus gingen we keer op keer er op uit met een doosje kattenbrokjes en liepen al rammelend daarmee en zijn naam roepend in de buurt rond. Gelukkig hebben we hem steeds weer gevonden, niet altijd op dezelfde dag...

De andere 2 katten die we destijds hadden waren niet van die weglopers, er was er eentje die wel eens ff naar buiten liep maar die was binnen drie seconden weer terug, de schijterd.

Ik weet dus wel hoe het voelt om een kat kwijt te zijn. En aangezien ik ook deze drie katten heb af moeten geven, mijn vrouw kon dat niet aan, weet ik ook wat het is om een kat te verliezen.

Om mezelf en me vrouw op te beuren zei ik wel eens tegen haar dat ze een goed leven hebben gehad, ze hadden het veel slechter kunnen treffen. Ook hebben we fotootjes van ze op gehangen zodat we af en toe eens naar ze kunnen kijken en dan aan de tijd denken van toen ze nog leefden.

Moeilijk allemaal, maar als het allemaal zo makkelijk zou gaan in het leven dan is het toch ook geen uitdaging meer en wordt het allemaal saai?

Hopelijk komt het toch nog allemaal goed, waar hoop is is leven.

Ondanks alles hoop ik toch dat je een fijn weekend hebt.

Groetjes,
Marco
Onbekend
November 28, 2010 om 05:57
oo gossie wat ontzettend sneu dat je een kat hebt moeten laten inslapen en er ook nog eens eentje kwijt bent. Ik ben een echte dierenvriend en zou er geen kunnen missen die we in huis hebben. Wens je veel sterkte ik hoop dat je hem vind :(

xxx
Onbekend
November 29, 2010 om 10:37
He meid,

Wat vervelend allemaal zeg.
Het zijn net je kinderen he die katten.
En dan ook nog 1 in moeten laten slapen :snik:
Heel veel sterkte ermee.
Ik hoop nog steeds voor je dat je kat toch
nog ineens weer aan komt lopen.

Groetjes Angela
November 30, 2010 om 08:43
Thanks for the message and your support. We can all help each other stick with our weight loss. WOW! You're doing fantastic! Keep up the good work sweetie!

I admit I have a hard time skipping sweets but I am doing better this month.
Have a great week! :)
ISO
December 3, 2010 om 03:58
Hoi Hetty,

Is je kat al terecht?

Groetjes ISO
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan