Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, December 5, 2010

RuthVW woog op het moment van schrijven 70.40 kg (bmi: 24.94).

So far so good. Nadat ik twee weken geleden midden in een kledingwinkel in tranen was uitgebarsten omdat mijn jeansmaat sinds vorig jaar met vijf maatjes omhoog is gegaan, heb ik met mijn vriend een weddenschap afgesloten. Tegen deze zomer, 21 juni dus om exact te zijn, moet ik terug op mijn gewicht van vorig jaar staan. Anders heel de zomer geen ijsjes. Onze weddenschap ging van start op 1 december, dat was dus voorbije woensdag, en tot nu toe gaat het prima. Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen en de eerste kilootjes zijn altijd de makkelijkste, maar ik heb het gevoel dat ik nu al een echte klik heb gemaakt in mijn hoofd. Deze week ben ik begonnen met een paar eenvoudige stapjes. Die ga ik nu de komende weken proberen vol te houden en zien wat dat geeft. Eens het weer terug wat beter wordt, wil ik ook terug gaan sporten. Maar voorlopig blijft het bij baby steps. Dit zijn ze:

* een kleinere ontbijtkom: ik wil die kom altijd lekker vol gieten, ik heb dus nu een kleinere kom aangeschaft zodat die nog steeds vol is, maar er wel minder in zit. Psychologisch hetzelfde, calorietjes helemaal anders.

* gezonde tussendoortjes: deze kent iedereen natuurlijk maar een stuk fruit ipv een koekje maakt in calorietjes blijkbaar echt wel een enorm verschil

* kleinere porties warme maaltijd: same same. Vroeger at ik mijn buikje rond, nu eet ik tot ik genoeg heb. Geen extra porties meer omdat het toch zo lekker is. Dus ook hier minder calorietjes.

* weg met frisdrank: ik drink op dit moment zo goed als enkel plat water en thee. Wat dat plat water betreft probeer ik bovendien om elke dag minstens 1 liter te drinken. Ik weet dat 2 liter het ideaal is maar zoals ik al zei: baby steps.

Ik ben echt blij tot nu toe. Donderdag ging ik ergens op bedrijfsbezoek en had ik even de neiging om een blikje frisdrank en een chocolaatje te nemen, maar ik hield me sterk en ging voor een flesje plat water. Ondertussen heb ik zelfs al geen zin meer in frisdrank. Er staat nog een grote fles in onze koelkast maar ik voel niet eens de behoefte om ervan te drinken. Uiteindelijk is water veel verfrissender dan zo'n bruisende suikersmaak in je mond.

Optimisme is op dit moment dus het juiste woord. Ik blijf komende week verder doen zoals de voorbije week en ben benieuwd wat dat gaat geven. :borntoshine:

December 5, 2010 om 15:56
Heel veel succes. Zo te horen kom je er wel :) Als je niet te hard van stapel loopt, is het veel makkelijker vol te houden :)
December 7, 2010 om 08:13
Hoi ruth,
Oh, meid , die kledingwinkel. die gevoelens.
ja, dat was even schikken.
Maar, okee, je knop is om.
je vriend steunt je en er tegen aan.
als je een paar weken geen zoet eet , heb je er geen trek meer in.
plat water en thee. uitstekend.
Ruth, all the best en op 21 juni 2011 ga jij weer in je eigen maatje JEANS.
Bye.
Misschien vind je me oude dame voor jou. Ik voel me nog erg jong. !! tevens ben je iets jonger dan mijn dochter. leuk !!!! 19 mei '84.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan