Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, December 28, 2010

Clea woog op het moment van schrijven 71.50 kg (bmi: 24.17).

Hallo iedereen,
zal ik ook maar eens een verslagje plaatsen van de afgelopen dagen zeker ????
de feestdagen waren leuk. vind van mezelf dat ik me redelijk ingehouden heb. niet aan de chips gezeten. wel hapjes gegeten, maar dat waren dan van die spulletjes met weinig kcal in (tomaat-mozarella, fijngesnipperde komkommer met fijngesnipperde zalm en zo van die spulletjes in :tomaat:). heb ook heel gematigd gegeten (4 kroketten, de rest groentjes :wortel: :radijs:), maar wel flink aan de cava gehangen :tipsy:. dessert was ijs met chocolade (de bekende dame blanche dus :dameblanche:). die heb ik wel met veel smaak verorberd.
maar ja, de dag ervoor bij mijn ouders ook al geproefd van de tiramisu taart die mijn zus gebakken had en de zelfgebakken cake van mijn moeder goedgekeurd. :taartgulzig: gisteren eigenlijk normaal gegeten, maar wat schrok ik me een ongeluk toen ik gisterenavond op de weegschaal ging staan : 73,5 kg. :nietlieveweegschaal: dat betekent dus zo maar eventjes 2 kg erbij. deze morgen was er toch al 1 kg af (weeg nu nog 72,5 op dat onding van mij en geef eerlijk toe dat ze enkele kilo's te weinig weegt). pffff..... balen zeg. :grrrrrr: kom zo stilletjes in de buurt van het gewicht dat ik had op het einde van mijn zwangerschap.:wtf:
enfin, ben in de familie niet de enige met gewichtsproblemen. broer moet van de dokter dringend op dieet gaan staan. alle waarden die ook maar te hoog kunnen zijn in je bloed zijn bij hem te hoog. schoonzus had hem een boek van sonja kimpen onder de kerstboom gelegd (stille hint). ook mijn zus is op zijn zachts uitgedrukt aan de mollige kant. haar man barst zo stilletjesaan bijna uit zijn voegen. ook zij kocht voor hem een dieetboek : mijn man staat op dieet maar hij weet het niet van lien ?????? (de vrouw van filmregisseur jan verheyen. zij heeft op vitaya ook een hele tijd een kookprogramma gepresenteerd : het caloriecomplot). mijn ander broer is niet echt dik, maar begint wel een serieuze buik te krijgen. hij was aan het klagen dat hij toch maar eens ging stoppen met zoveel pasta te eten...... :pasta: ook mijn ouders mogen hoognodig enkele kilootjes kwijt. maar ja, ze zijn in de zeventig.....
vond het wel grappig om te horen : al die goede voornemens die gemaakt worden. :muwhahahaha: broerlief neemt sonja au sérieux. terwijl hij vroeger de spot dreef met iedereen die op dieet stond.:irri06: zus gaat zich vanaf januari inschrijven bij de weight watchers (kan vanaf nu ook in belgië online gevolgd worden) en ik...... tja, ik ben van plan om er hier het beste van te maken. :beschaamd: weet nog steeds niet via welke methode, maar dat zien we wel !!!! het is niet vijf voor twaalf, maar tien na twaalf bij mij.:oeps: het is al jaren geleden dat ik nog zoveel gewogen heb en ik voel me momenteel ook echt dik en onaantrekkelijk. nu moeten jullie weten dat het vet zich bij mij vooral opstapelt op mijn achterwerk en op mijn bovenbenen. voor de rest valt het eigenlijk nog mee, maar ja..... je hebt het in het leven nu eenmaal niet zoals je het zelf wil (zou er heel anders uitzien moest ik mezelf gemaakt hebben ). denk de meesten onder ons wel.
nog drie dagen om die ene kilo kwijt te spelen. lukt het me, of lukt het me niet ????? :cool06: vrijdag begint het feest opnieuw. wat een waanzin eigenlijk !!!! :test:
:lieverluidanmoe:

buddies,
probeer ondanks alle lijnperikelen toch een beetje te genieten van de feestdagen. en vergeet niet : you only live once !!!!!! het leven is veel te mooi om je constant alles te ontzeggen. af en toe eens zondigen of buiten de lijntjes kleuren moet kunnen !!!!!!!! we zijn tenslotte mensen en geen robotten

:knipoogjevan:
mij :fluiten:

December 28, 2010 om 10:39
amen :ok:
helemaal gelijk hoor
met de feestdagen mag je best genieten maar tussendoor weer even streng
die kilo's die je er aan hebt gegeten vliegen er zo weer af
het is vocht je kan niet 2 kilo groeien in 2 a 3 dagen:knipoog2:
ik loop alleen maar naar de wc haha
vrijdag ga ik genieten met oud en nieuw en niet opletten wat ik eet
effe 1 dag genieten en dan pakken we het 1 januari weer gewoon op
het gaat ons lukken zeker weten
:komtgoed:

:groetjes3:
December 28, 2010 om 13:39
Hey Clea,

Wat een dagboek zeg !!! Je hebt uw best gedaan ;-)

Nee, nu serieus, vind wel dat ge met de feestdagen nog goed opgelet hebt. Niet aan chips zitten, beperkt eten. Dat was bij mij toch redelijk
moeilijk. Bij mij zal er toch ook zeker anderhalve kg bij zijn geweest, maar nu was het nog 300g en ik vind het ook echt niet tof dat kerst en nieuwjaar zo dicht bijeenvallen. Ben bang dat al dat eten weer een slechte gewoonte wordt.

Als ik het zo lees is iedereen in je familie wat te zwaar, het lijkt me wel leuk om allemaal met een goed voornemen te beginnen en... jij het dan helemaal vol te houden.
O ja, bij mij is het ook zo dat ik nog altijd dikke billen heb, mijn dochter zegt dat ook als we nu foto's zien van een jaar geleden. "Amaai mama wat ben je veranderd maar uw billen zijn wel nog dik zulle..." Maar dat is ook zo.

Laten we toch eerst nog maar genieten volgend weekend

:genietervan:

en daarna gaan we er tegenaan
:komtgoed:
Groetjes,
Cosyme
December 28, 2010 om 13:58
Ha Clea,
JA, dat gaat lukken die 2 kilo voor het nieuwe jaar... het is onmogelijk dat er echt 3 kilo aanzitten in die paar dagen - bij mij idem hoor, zegt de weegschaal ook 3 erbij. Maar dat kan nooit vet zijn... daarvoor moet je echt enorm veel calorieën eten, meer dan jij en ik samen op hebben met de feestdagen en erom heen. Je krijgt wel steun in je familie volgend jaar, als ik dat zo hoor! Komen ze ook allemaal op valtaf meedoen? Gezellig?
En je hebt echt gelijk hoor: you only live once, dus ook genieten. Ga ik dan donderdagavond maar weer eens doen als een vriendin en haar man me mee uit eten nemen... kan ik niet kiezen wat ik eet, dus dan maar genieten, er zijn ergere dingen in het leven, hahaha... En ik onthoud wat jij zegt: vanaf 1 januari weer 365 frisse dagjes om verder af te vallen.
:fooddiva:
December 29, 2010 om 08:28
Dank je wel voor je lieve reactie !
Liefs,
:hope4me:
December 29, 2010 om 14:54
Hoi Clea,
Dat klinkt alsof jij een heerlijk rustig vakantiedagje had, lekker hoor! Hoop dat je er echt van genoten hebt!
De ravioli had een leerling van mij gemaakt, voor Sinterklaas, zij kan heel goed koken, echt supergoed kan ik wel zeggen, dus dat was een heel fijn cadeautje. Ja, ik vul inderdaad o.a. huishoudelijk werk in in mijn dagboekje, maar alleen als ik echt heel grondig ga poetsen, niet de dagelijkse dingen. Het klopt ook, want ik vul bij het aantal basiscalorieën namelijk "inactief" in - dat is dus de verbruikte calorieën in complete rust, dus als je de hele dag niets zou doen :grinnik:... (en ik leid een aardig actief leven, dus vul ik hier en daar wat activiteiten toch maar in). Maar er zijn heel veel manieren waarop je je sportdagboekje zou kunnen invullen, natuurlijk...
Ik ga een stukje Midsomer Murders kijken, ben een grote fan (en heb dus alle nieuwe afleveringen al lang gezien, maar ach...)
Welterusten voor straks!
:fooddiva:
December 31, 2010, gewijzigd door Tinkertje73 op December 31, 2010 om 06:14
ja die weegschaal is een raar ding ik ga ook alle kanten op maar zak gelukkig wel langzaam al gaat het niet hard
vochtvasthouden ben ik ook de beste in grrrr
over sporten doe ik niet veel mijn lijf kan heel weinig hebben
ik heb revalidatie 2 keer per week
1 heel uur en een half uur maar dat is heel weinig hoor een gezond persoon vind dat geen sporten
het is 10 munten fietsen op een rustig tempo dan minimaal 5 minuten pauze dan een paar been oefeningen met 9 kilo weer pauze wat rug oefeningen pauze en evenwichtsoefeningen op een grote bal (zitten)
meer red ik niet
verder probeer ik 1 keer per week te paardrijden maar dat lukt me vaak weken niet
Bflex ken ik niet ?? dus zou het niet weten of dat wat zou kunnen zijn
maare heel veel plezier vandaag en die weegschaal gaan we echt verslaan
in maart ben je gewoon 65 :)

groetjesssss
December 31, 2010 om 07:15
Hey Cleaatje,

Ik weet het, was ook in een clubje waar niets gebeurde en heb het opgezegd.
Je hebt het juiste doel voor ogen voor mijn clubje : 6 tot 8 kg kwijt voor Pasen !
Please, kom erbij, het zal leuk zijn om elkaar daar nog een extra duwtje in de rug te geven door de verplichte weging en iedereen die wil kan zelf een discussie starten. We houden het ook klein zodat we echt iets aan elkaar kunnen hebben.

Allee, je doet wat je zelf wil he. Zo ben je ook al een toffe buddy !:together:
We gaan samen
:afvallen:

:happynewyear02:
CosyMe
December 31, 2010 om 08:00
Hoi Clea,
Dat klinkt als een heerlijk relaxt avondje... heb ik ook jarenlang zo gedaan. Dit jaar voor het eerst samen met mijn zus en mijn nichtjes, zal druk zijn, maar gezellig. Ik vind het knap van je dat de kilootjes er weer af zijn, goed gedaan meis! Ga jij in elk geval goed van start in het nieuwe jaar. Maar dat glaasje wijn zou ik vanavond toch nemen - proosten op jezelf, op alles wat je hebt bereikt in 2010 en op alles wat je nog gaat doen in 2011!
Ik wens je een fijne jaarwisseling en alvast een mooi begin van 2011 - dat gaat wel lukken, gezellig bij je ouders, denk ik?!
:fooddiva:
December 31, 2010 om 19:28
:happynewyear06:: lieve buddy,

En heel erg bedankt voor je lieve berichtjes. Ik wens het jou niet toe maar het doet wel eens deugd te praten (schrijven :) ) met mensen die weten wat ik nu echt bedoel !
Ik hoop dat je een leuke avond had met je zoontje, bij ons was het ook rustig en gezellig. Iedereen is net naar boven maar ik heb dan nog even een klein momentje nodig om in stilte te zijn. En dan kom ik meestal nog even hier.

Ik maak mijn shakes ook met soyamelk, maar doe daar wel bijna altijd een banaan bij in de blender. Ik heb graag de aardbei en chocoladeversie van HL.
Met andere shakes ga ik niet beginnen omdat dat bij mij maar voor in noodgevallen is. Soms neem ik niet eens elke dag een shake. Want ik wil echt van die zoete drang af en dat ga ik met repen enzo zeker niet hebben.

Zo, ik gan nu vlug :zzzz: want morgen wordt nog een drukke dag !

:sweetdreams:
CosyMe
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan