Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, January 29, 2011

Gekelogtenberg woog op het moment van schrijven 95.10 kg (bmi: 31.05).

:welcome: in mijn dagboekje, want zo kun je deze stukjes eigenlijk wel noemen.
Hoe het ging gisteren? Met een verjaardag en een etentje?
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik vanmorgen, zeer tegen de gewoonte in, niet op de weegschaal ben gaan staan. Ik zit nog in pyjama, misschien kan ik straks de verleiding niet weerstaan, maar nu weet ik nog niet wat de schade is.

Een klein verslagje:
Op school is het allemaal goed gegaan, geen fouten gemaakt. Keurig een flinke bak kwark meegenomen en daar tussen de middag van gesmuld. Niets aan de hand dus.
Om 16.00 uur waren de collega's uitgenodigd voor een verjaardag bij een van ons thuis. Ik had van tevoren gezegd dat ze voor mij niets in huis hoefde te halen en dat ik al blij zou zijn met een stukje kaas. Nou, die stukken kaas kwamen op tafel. En vanaf dat moment was het steeds "opstaan, kaas met komkommer en/of tomaat pakken en weer gaan zitten". Dit werd een geweldige oefening voor de knieën, want ik deed niet anders. En maar blijven denken dat het allemaal etenswaren à la Frank waren. Dat was ook zo, maar ja, die porties hè!! Gelukkig had ik het heerlijke gebakje (adres van Bakker werd door meerderen genoteerd) afgeslagen.
Rond 18.00 uur werden wij voor een etentje verwacht bij vrienden. Eerst schrok ik wel, want zij schrokken zichtbaar toen ze doorkregen dat ik "weer eens" op dieet was. Daar was met het koken geen rekening mee gehouden. Er was wel Spa in huis, dus laat ik met het goede nieuws beginnen: ik heb geen wijn gedronken. Dat scheelt een slok op een borrel, want een flesje is niets voor mij....
Gelukkig viel het heel erg mee en was het een fantastisch diner. We begonnen met een zalmsoepje (dat mag) en vervolgens een krabcocktail (mag ook leek mij). Vervolgens varkenshaas in heerlijke roomsaus met geroerbakte witlof. De aardappelpuree heb ik kunnen laten staan, goed bezig, maar de fout begon toen ik een peertje nam. Heerlijk donkerrood en ze riepen vanuit de schaal: neem mij. En dat deed ik. Smullen.
Misschien geloven jullie het niet, maar ik voelde toen DE KNOP omgaan. Nog maar een peertje dus.
Het dessert was een chocoladepudding, zo lekker, dat je je vingers erbij af wilde likken. Tweemaal opgeschept. Dat is dan zo jammer (voor mij), want één portie is ook lekker.
Ik heb tot besluit bij de koffie nog 2 glaasjes Tia Maria gedronken. En toen was het over. Thuisgekomen voelde ik de knop weer terugspringen op NEE NEE en nog eens NEE.

Nu is het zaterdag en eerlijk gezegd zit ik hier niet met spijt achter de computer. Een mens moet zo af en toe ook genieten, dat maakt het leven leuk. En dat heb ik gisteren gedaan. Vanmorgen weer gewoon begonnen met een bakje kwark. Een beetje extra opletten vandaag en dan zal het gewicht morgen wel weer normaal zijn.

Morgen is wel mijn broer jarig, maar twee uitspattingen in het weekend wordt teveel. Hans, heb je Rivella in huis?

Prettig weekend allemaal,
:gekelogtenberg:Onbekend
January 29, 2011 om 03:42
Hoi geke ik heb weer gelachen om je dagboekje.
Ik weet niet of jij de libelle wel eens leest daar zou jij ook wel een colom in kunnen schrijven je kunt erg smakelijk vertellen.
Hier in scheveningen schijnt volop de zon dus ik ga zo naar mijn toko kijken of ik alle verleidingen kan weerstaan van al dat eten.
Veel succes dit weekend
January 29, 2011 om 10:34
Hoi Geke, Het maakt mij niet uit hoor of je bent afgevallen ik vind gewoon je verhalen erg leuk. Ik ken dat probleem helemaal, ik heb ook altijd het idee dat al het lekkers mij aan ligt te gapen van help neem mij. Gisteren op mijn werk heb ik (hetzij met moeite) het gebak afgeslagen. Mijn collega's alla graatharingen slaan het namelijk ook altijd af en eten dan 'savond een klein broodje met kommersalade, daar doen ze dan de hele avond mee. Nou ik kan dat niet hoor, ik word daar zo enorm chagarijnig van. Dus had ik gisteren lekker een paella schotel meegenomen. Zo'n bakje waar je toch gauw bij de bodem bent dus ik had daar vrede mee. Verder de hele avond niets meer gegeten totdat ik thuis kwam om 23.30 uur. Marcel had een glaasje ingeschonken( zo een van het kaliber likeur) dus dat zat er snel in en hij had er een toastje bij gemaakt, gelukkig wat dun belegd. Maar Geke ik laat het niet mijn leven beheersen. Ik ben gelukkig gezond, sta lekker in het leven en ik ben hartstikke gelukkig. Hetzij met een paar kilo's teveel maar daar wordt aan gewerkt. Zie je gauw weer en ik geniet van je verhalen. Groetjes aan een ieder die je lief is. xx.
January 29, 2011 om 12:40
Als Jasmijn nog zon koorts heeft, gaat Marc alleen. Heel balen want ik wil natuurlijk graag met mijn twee meisjes er heen. En wel taart eten uiteraard!
Als ik niet mee kom, scheelt me dat wel een taartje. Maar ik heb er enigszins schijt aan dit weekend hahahaha
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan